20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 február 01, kedd

Az idősek körében hatástalan az influenza oltás

Szerző: Kósáné K Mária

(OMNS, 2008, október 23) Családja idős tagjai elmulasztották az influenza oltást? Ha igen, meglehet, ők döntöttek helyesen.

A New York Times nemrég számolt be arról, hogy "növekvő számú immunológus és epidemiológus mondja azt, hogy a védőoltás valószínűleg nem igazán működik a 70 feletti emberek körében", és hogy a korábbi vizsgálatok nem igen mutattak más különbséget az oltást kapó és nem kapó emberek közt, minthogy előbbiek egyszerűen gyakrabban jártak orvoshoz (1).

Az influenza oltást széles körben ajánlják, holott hiányzik a hatásosságát igazoló bizonyíték. Egy nagy tudományos összegző tanulmány, amely értékelte az influenza oltások 40 évét, arra következtetett, hogy azt oltások hatástalanok a közösségben élő és otthonokban élő idősek számára (2). Egy másik összefoglaló szerző arra következtettek, hogy "nincs összefüggés a beoltottság mértéke és az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága között" (3) Az egyik szerző, Dr. Thomas Jefferson azt mondta: A vakcina egyáltalán nem működik megfelelően. A vakcinákat ideológiai fegyverként használják. Amit minden évben influenzának nevezünk, azt 2-300 különböző kórokozó idézi elő, amelyekből a vakcinák tartalmaznak mondjuk kettőt. Ez egyszerűen nonszensz." (4) Majd így kommentálta ezt: "Azt látjuk, hogy a piac szabályozza az influenzára adott választ és a tudományos bizonyítékok pedig csak ötöd-hatod rangúak." (5)

Némelyek azt állítják, hogy az influenzaoltások ugyan nem előzik meg az influenzát, de segíthetnek megelőzni a súlyos komplikációkat, mint tüdőgyulladás, amely oly félelmetes és halálos időskorban. De a szerzők, akiknek tanulmányát elemzi a New York Times, célzottan jegyezték meg, hogy az influenza oltás nem csökkenti a tüdőgyulladás kockázatát (6).

Mint minden immunizációnak, az influenzaoltásnak is van ártalmas mellékhatása. Az oltóanyag tartalmazhat más dolgokat is, olyan összetevőket, mint higany, alumínium, melyeket mérgezőnek tekintünk. Az idősek sokkal valószínűbben károsodnak, vagy meg is halhatnak az influenza oltás mellékhatásaiba. Az ilyen esetekről ritkábban számolnak be a kórházak és az orvosok. Egy férfi, 76 éves, az influenzaoltás után azonnal korházba került egy hétre. Amikor a rokonok jelezték a kezelőorvosnak, hogy ez az oltás mellékhatása lehet, szavukat eleresztették a fülük mellett. Két évvel később a férfi megint kapott influenza oltást, és ismét azonnal kórházba kellett szállítani. A családtagok ismét jelezték, hogy az oltástól lehet a lebetegedés. A kórház azt mondta, ez a húgyutak fertőzése lehet. A férfi meghalt.

Jelei vannak annak, hogy az oltások mellékhatásait ritkán jelentik. Az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) Vakcina Káros Mellékhatást Jelentő Rendszere (VKMJR) minden évben kb. 11 000 súlyos káros mellékhatásról kap jelentést, leginkább orvosoktól (7). Az FDA állítja, hogy a VKMJR nyomon követi a súlyos vakcina reakciókat, mint a nem mindennapi lázat, és az oltás okozta fájdalmat. A súlyos reakciók közé tartozik a vakcina okozta halál, az életveszélyes megbetegedés, a kórházi kezelés és a munkaképtelenség.(8) Azonban az FDA beismeri, hogy a jelentések valószínűleg a tényleges események 10%-át fedik le (9). A Nemzeti Vakcina Információs központ becslése szerint ennél jóval alacsoynabb, a jelentések a valódi események 3%-át fedik le (10).

Minden évben az influenzaoltások összetevői találgatásokra épülnek. Olykor ez a találgatás téves, pl. a 2008-as, amikor a vakcina "még elméletileg sem védett a három járványt előidéző vírus közül kettő ellen". A domináns "A" típus ebben az évben a H3N2 törzs, 87%-ban a Brisbane törzsből. A B vírus 93%-ban a Yamagata törzsből való. A forgalomban lévő vakcina viszont a Wisconsin és a Victoria törzsből valók (11). De még ha helyes is a találgatás, a vírusok gyakran mutálnak és rezisztenssé válnak.

Az influenza vakcinákat, jegyzi meg a New York Times, nem tesztelik kettős vak, placebokontrolos próbában. A vakcinákba vetett hit nagyobb annál, semmint hogy teszteljék őket. Az idős polgárok már így is sokkal több orvosságot szednek, mint a népesség bármely más szegmense. Az időseknek gyengébb az immunrendszere. Az immunizáció negatív hatásainak a kockázata is ennek megfelelő. Fokozott mellékhatás veszély, csökkent hatásossággal párosulva rossz kombináció.

Van bármiféle más alternatíva? Igen, lehetséges: adjunk az időseknek több tápértéket, és kevesebb tűt. Az idős embereknek gyakran elégtelen a táplálkozásuk. Az életkorukkal s betegségeikkel együtt nő testük tápanyag igénye, miközben ténylegesen pedig -a hiányos táplákozás miatt- a bevitel csökken.

A táplálék-kiegészítők segítenek leküzdeni az influenzát. A vitaminok és ásványi anyagok bizonyítottan lecsökkentik az influenza gyakoriságát és időtartamát. Ez azóta ismert, amikor a mai idősek még csak középkorúak voltak. 32 évvel ezelőtt a kétszeres Nobel díjas Linus Pauling áttekintette a táplálkozástudományi szakirodalmat, és meghatározta, hogy a magas dózisú C-vitamin lecsökkenti az influenza gyakoriságát és súlyosságát (12). Az ortomolekuláris (táplálkozástani) orvosok ismételten megerősítették ezt. Dr. Robert F. Cathcart sikeresen kezelt vírusfertőzöttek ezreit masszív adag C vitaminnal (13). A D vitamin szintén fokozza az influenzával szembeni ellenállást (14), akárcsak a szelén és a cink (15)

A jó táplálékkal és kiegészítőkkel és ásványi anyagokkal feljavított szervezet természetes védekező rendszere gyorsan adaptálódik és ellenáll az influenza vírusoknak. A klinikai bizonyítékok az mutatják, a táplálkozás sokkal többet ér, mint a vakcináció. Az alultápláltság messze veszélyesebb, mint a beoltatlanság.

Nincs vakcináció minden betegség ellen. Jó lenne, ha lenne, de nincs védőoltás a rosszul tápláltság ellen.

Az idősek vakcinációjába vetett túlzott bizalom nem vesz tudomást az idősek alapvető problémájáról, ami a szegényes táplálkozás és a vitamin/ásványianyag hiány. Ezek teszik az immunrendszert gyengévé. A táplálék-kiegészítők a "másik" immunrendszer serkentők. Ideje élni velük.

Forrás: http://www.kapu.eoldal.hu/cikkek/olvasnivalok_-erdekessegek/az-idosek-koreben-hatastalan-az-influenza-oltas

 

Hozzászólás  

#8 anikogyorgyi 2011-11-26 11:28
Csoda ital.

Szükség van egy burgonyára, répára és egy almára.
Mossa jól meg vágja szét, és helyezze el a gyümölcscentrifugába
(facsaróba) és igya meg a levét azonnal frissen. Hozzá lehet addni
citromot vagy lime-ot hogy az íze frissítőbb legyen.
Ez a csoda ital a következő panaszokra van jótékony hatással:

1. gátolja a rákos sejtek növekedését.
2. Gyógyítja a fekélyeket is megakadályozhatja a súlyos máj-, vese-és
hasnyálmirigy betegségeket.
3. megakadályozza a szívrohamot és a magas vérnyomást.
4. Erősíti az immunrendszert.
5. Javítja a látást, enyhíti a vörös fáradt vagy száraz szemet,.
6. megszünteti az izomfájdalmat.
7. Méregtelenít, segít a székletürítésben, megszünteti a székrekedést.
Ezért a bőr sugárzó és egészséges lesz. Nagyon hatásos a
pattanások.ellen.
8. Javítja a rossz leheletet
9. Csökkenti a menstruációs fájdalmat.
10. csökkenti a lázat

Egyáltalán nincs mellékhatása. Nagyon tápláló és könnyen felszívódik!
Nagyon hatékony akkor is, ha szeretne fogyni. Legalább 2 hétig
fogyassza mindennap. Kérjük, ügyeljen arra, hogy csak frissen facsart
levet igyon.

MIKOR fogyasszuk:

reggel éhgyomorra! Egy óra múlva lehet reggelizni. A gyors eredmény
érdekében igyunk 2-szer egy nap, reggel és 17 ra előtt.

Küldd el azoknak is akik egészségesen szeretnének élni.
8)
#7 anikogyorgyi 2011-11-25 08:26
vasárnap este kapcsolgattam , és a TV2 Fritbijében láttam, hogy sokan mennyien betegek, és most is halálán van valaki, a mellékhatások és a higany miatt, és volt egy hölgy, akinek a betegségéről lemaradtam, idegrendszeri károsodása lett. alig bírt beszélni, munkahelyét a betegsége miatt elvesztette, több milliós kártérítést adnak majd be, nem tudom a nevét, annak a szimpatikus hosszú szőke hajú ügyvédnek, borzasztó ez az egész gyógyszermaffia !
#6 Tengezin 2011-11-25 00:09
Hja kérem, ha csak ennyi lenne...

Előfordulhat persze, hogy 1-2 hasznos oltás is van, de az oltási rendszer a tömeges egészségkárosításra épülő gyógyszeripar fontos része.
A narkolepszia típusú károsodások után nem csak a svédek, hanem minden normális állam fizet már kártérítést. A narkolepszia csak EGY a számtalan idegrendszeri károsodás közül, amelyet a higany alapú tartósítószerek okoznak. (A google képkeresője a narcolepsy szóra dob egy két találatot)

A narcolepszia kisebb problémának számít ahhoz képest, hogy az amcsi kölykök között robbanásszerűen nő az autizmus.

Az idegrendszeri károsodást leginkább a higanynak "köszönhetik" az áldozatok. A véragygát kialakulása előtt beadott oltások jó eséllyel okoznak maradandó károsodást, azonban az áldozatok rá vannak kényszerítve, hogy beadassák gyermekeiknek a kötelező "védő"oltásokat.

Az oltóanyagok egy jó részében már nincs higany alapú tartósítószer, hanem valami mást tettek bele. Nem fogadnék rá túl nagy összegben, hogy a gyógyszermaffia a prolik érdekében megszünteti ezt a jól jövedelmező iparágat, az új anyagokban sem szabad túlzottan megbízni.

Kevesen tudják, hogy az oltóanyagokkal szemben a gyógyszerekben sokkal több mérgező higany van. safeminds.org/.../Mercury%20in%20Drug%20and%20Biologic%20Products.pdf olyan gyógyszereket sorol fel, amiben még a higany relatív mennyiségét is jelzi. Hogy ugyanezen gyógyszerek idehaza milyen álnéven jutnak forgalomba, azt nem tudom. Amit gyanajtok, hogy nem jobb a helyzet, mint a zUSA-ban, különben jobbak lennének a magyarok egészségi mutatói.
#5 Zoli 2011-11-24 21:43
Az oltásról már októberben akartam valamit közreadni de az időm nem adta ki.
Most röviden leírom az akkori svéd telext tv mit adott közre.

Nagyjából itt arról van szó, hogy a svéd DN "Napi Hirek" leközölte, hogy 50 000 Svéd koronát kap fájdalom és szenvedési díjat az az első gyerek aki a sertésinfluenza oltás okozta mellékhatástól lett rosszul. "Narkolepesziát" kapott - (ezt nem hiszem, hogy helyesen írtam le. Segítsen aki tudja.)
Ide másolom a svéd szöveget is majd alulra. Hivatalosan 118 gyermek lett bejelentve, hogy ezt megkapta és most ez az első döntés útmutató lehet a többi gyermek részére is.

Ezt csak azért írtam ide mert itt is Svédországban ilyen egyszerűen intézik el az ilyen eseteket. Egy egyszerű hírsarokban megjelenik egy ilyen cikk, de senki nem reagál??

Az állam megvásárolta hatalmas összegekért az adó pénzből az oltásokat, Most az adó pénzből illetve a gyógyszer-biztosítási kasszából:) fizeti ki az oltások okozta károkat és minden megy tovább!
Aki eladta az oltást annak nem kerül semmibe ha kártérítést kell fizetni.

Na de itt a svéd cikk:

109 SVT Text Fredag 07 okt 2011
INRIKES Publicerad 7 oktober

Narkolepsidrabbade får 50.000 kr

De första barnen som insjuknade i
narkolepsi efter vaccineringen mot
svininfluensa får nu 50 000 kronor
för sveda och värk, skriver DN.

Totalt har 118 barn och unga anmält
att de fått narkolepsi efter
vaccinationskampanjen 2009 och 2010.
Nu har tolv familjer fått besked om
ersättning, ett schablonbelopp som
ger alla drabbade lika mycket.

Enligt Läkemedelsförsäkringens vd
ligger beloppet i nivå med andra
svåra sjukdomar, som dövhet och
förlamning.

Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700
#4 Kósáné K Mária 2011-11-24 11:53
Idézet - anikogyorgyi:
Idézet - sound:
Idézet - anikogyorgyi:
Oltások, antibiotikumok és a Népesség-csökkentési Program

Dr. Lorraine Day, orvos beszél a populáció-redukciós programról, ami már javában zajlik


www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw


1, www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw
2, www.youtube.com/watch?v=UHG9z6y_n7M
3, www.youtube.com/watch?v=YcSj7bD8nuE
4, www.youtube.com/watch?v=c1QWTBfJUDw
5, www.youtube.com/watch?v=FBSKUbWY7Rk
6, www.youtube.com/watch?v=sM09AdpioZE



Hmmm... nem arról volt szó, hogy nem tudsz videókat nézni, mert... ::)) Vagy... ?


Nem tudok, Nektek hoztam, majd Ti helyettem is megnézitek, és sok erős paprika krémet (saját gyártás) eszem, amihez csak lehet, és fokhagymát fokhagymával, már elmenekültek a vírusok, ezeket nem szeretik, én viszont nagyon, ma reggel is tojásos (saját) tésztát ettem fokhagymával, sajttal, és erős paprika krémmel :)))
Hát fokhagymaszagom, illatom van, viszont nem vagyok beoltva, és nem is leszek ! :)


Ááááááááááá... Ez így nem érvényes. Hogy lehet valamit ajánlani anélkül, hogy ne tudnánk mi van benne? Ajjaj! Arról nem beszélve, hogy azt kérte, hogy pár szóban beszéljünk róla, s mint alátámasztót használjuk az idegen linkeket. :)
Én már kezdek nem nézni ilyeneket, mert inkább időm zömét a fennmaradásra és a megelőzésére "pocsékolom el", s még ahhoz is milyen kevés a napi 24 óra. Mennyi mindent össze kell még gyüjtenem és lejegyeznem, megfogalmaznom, elmagyaráznom...:)
#3 anikogyorgyi 2011-11-24 11:12
Idézet - sound:
Idézet - anikogyorgyi:
Oltások, antibiotikumok és a Népesség-csökkentési Program

Dr. Lorraine Day, orvos beszél a populáció-redukciós programról, ami már javában zajlik


www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw


1, www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw
2, www.youtube.com/watch?v=UHG9z6y_n7M
3, www.youtube.com/watch?v=YcSj7bD8nuE
4, www.youtube.com/watch?v=c1QWTBfJUDw
5, www.youtube.com/watch?v=FBSKUbWY7Rk
6, www.youtube.com/watch?v=sM09AdpioZE



Hmmm... nem arról volt szó, hogy nem tudsz videókat nézni, mert... ::)) Vagy... ?


Nem tudok, Nektek hoztam, majd Ti helyettem is megnézitek, és sok erős paprika krémet (saját gyártás) eszem, amihez csak lehet, és fokhagymát fokhagymával, már elmenekültek a vírusok, ezeket nem szeretik, én viszont nagyon, ma reggel is tojásos (saját) tésztát ettem fokhagymával, sajttal, és erős paprika krémmel :)))
Hát fokhagymaszagom, illatom van, viszont nem vagyok beoltva, és nem is leszek ! :)
#2 sound 2011-11-24 10:31
Idézet - anikogyorgyi:
Oltások, antibiotikumok és a Népesség-csökkentési Program

Dr. Lorraine Day, orvos beszél a populáció-redukciós programról, ami már javában zajlik


www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw


1, www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw
2, www.youtube.com/watch?v=UHG9z6y_n7M
3, www.youtube.com/watch?v=YcSj7bD8nuE
4, www.youtube.com/watch?v=c1QWTBfJUDw
5, www.youtube.com/watch?v=FBSKUbWY7Rk
6, www.youtube.com/watch?v=sM09AdpioZE



Hmmm... nem arról volt szó, hogy nem tudsz videókat nézni, mert... ::)) Vagy... ?
#1 anikogyorgyi 2011-11-23 17:15
Oltások, antibiotikumok és a Népesség-csökkentési Program

Dr. Lorraine Day, orvos beszél a populáció-redukciós programról, ami már javában zajlik


www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw


1, www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw
2, www.youtube.com/watch?v=UHG9z6y_n7M
3, www.youtube.com/watch?v=YcSj7bD8nuE
4, www.youtube.com/watch?v=c1QWTBfJUDw
5, www.youtube.com/watch?v=FBSKUbWY7Rk
6, www.youtube.com/watch?v=sM09AdpioZE

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások