Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

V2019Oct20

2009. Március 27., Péntek 01:17

Üdvösség

Írta:  őszkatona
Értékelés:
(2 szavazat)
Üdvösség: lelki szabadság de szellemi teher, vagy szellemi megkönnyebbülés de lelki teher? őszkatona Újra Dósa Istvánról a Szent Koronáról és a politikáról. Nagyon nehéz kiigazodni a habiru-hálóba fonott habiru-hálóba fonott habiru-háló... -ban. A különböző rétegekben más neveket és magyarázatokat találunk ugyanazokról az elvekről, és ugyanazon néven említenek diametrikusan ellentétben álló fogalmakat. Ilyen esetben mindenkinek szüksége van egy maroknyi tudásra-alapított hitre ami szerint minden értesülést értékelhet. Valahol kezdeni kell. Ilyen alap nélkül könnyen belesünk az ide-oda, jobbra-balra, előre-hátra, megbénulásba. A tudatlan dogmájába kapaszkodik; mi pedig tudásunkba. Viszont minél többet kutat az ember, annál többet kételkedik, annál nagyobb ennek a csapdának a veszélye. Ez a tudás megszerzésével jár. Sokan az evvel járó szellemi feszültséget nem bírják, s ezért inkább a tudatlanság feneketlen mélységében keresik üdvösségüket.

Tudásunk egyike pedig az ember természetbeli, mondható ösztönös, közvetlen kapcsolata istenével. Minden ember, még a butuska is, sőt, még a magát ateistának valló is, keresi istenét amikor életveszélyben találja magát. Ha elfogadjuk ezt a valóságot, azonnal megkérdőjelezünk minden Isten és ember közé tolakodó szerv szándékát.

Ha ezt az eszme futtatást tovább fejlesztjük a Szent Korona és a magyarság közti kapcsolatra, akkor a Szent Korona és a magyar ember közé tolakodók szándékát szintén meg kell kérdőjeleznünk. Épp úgy mint ahogy az egyház Isten és ember közé tolakodásával megszakította a (zsidókrisztián) hívő és istene közötti közvetlen kapcsolatot, egy Szent Korona és a gárdista közé tolakodó politikai párt megszakítja a gárdista közvetlen kapcsolatát (esküjét) a Szent Koronával.

Azt nem tudom hogy mi a Jobbik valódi szándéka, változott-e alapítása óta, vagy hogy változni fog-e a jövőben. Azt viszont tudom hogy avval hogy a Szent Korona és a gárdista között "közvetítőnek" kiáltja ki saját magát, kaput nyit az ellenségnek. Bárki besétálhat, elveszi a "közvetítő" hatalmat, és kedve szerint alkalmazhatja ellenségét (a gárdistát) saját érdekében (ugye mindenhol ott a darázs). Azt sem tudom hogy Dósa István kinek a szekerét tolja. De tudtom szerint, ő egy leszerelt hivatásos katonatiszt (őrnagy), és az ő gárdistái (Magyar Gárda Mozgalom) nem kötelesek magukat semmiféle politikai párt fennhatósága alá vetni. Ez a szabadság önmagában egy bizonyos lelki függetlenséget biztosít nekik, mert nem kerülhetnek választás-kényszerbe egy lehetséges két, egymást kizáró, hűség között. Lehetséges hátránya viszont az hogy gondolkozásra és lelkiismeret vizsgálatra kényszerít mindenkit.

Hazafias szeretettel,
őszkatona

UI. (>Zoli<)

A vélemény kérést az itt leirt akkori viták és az azóta is kérdéses viták indították nálunk is újra a vitát

Megjelent: 2012 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. Február 20., Szerda 07:21

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.7%Austria 1.3%
Romania 5.4%Canada 1.1%
United States 4%Norway 0.7%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
Ukraine 2.7%Switzerland 0.3%
United Kingdom 2.1%Kuwait 0.3%
Slovakia 2.1%Netherlands 0.3%
Sweden 1.9%Australia 0.3%
Germany 1.8%Italy 0.2%
Serbia 1.4%Spain 0.1%

Today: 297
This Week: 3606
Last Week: 3748
This Month: 10948
Last Month: 17173
Total: 2166680

Belépés