20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 szeptember 06, csütörtök

AKIKNEK KÉTSÉGE TÁMADNA

Szerző: Szőnyi Bartalos Mária

Akiknek kétsége támadna a Magyarok Világszövetségének létjogosultságával kapcsolatban, azoknak velem gyűlik meg a baja. Mint ahogyan azoknak is, akik cinikus megjegyzéseket tesznek az elnök személyére, illetve a Magyarok VIII. Világkongresszusára, vagy a Magyarok Világszövetsége tagjaira.

Egyrészt azért, mert Patrubány Miklós az MVSZ elnöke, aki 2000-től már harmadszor kapott többségi támogatást szerte a világban, és 2012-ben újra megválasztották elnöknek; másrészt a Magyarok VIII. Világkongresszusa sikeresen lezajlott 2012. augusztusában Magyarországon, annak ellenére, hogy úgy látszik az MVSZ eseményei a magyar sajtóban hírzárlatosak napjainkban.

 Sajnálom mind azokat, akik azt gondolják, hogy nincs cenzúra a mai kormány részéről!
A híradások nem győznek negatív híreket közölni hazánkban, s ha történik valami remek a magyarsággal itthon, azt elhallgatják, azaz: nem adnak róla hírt az országos médiában.

Sajnálom a sajtós kollégákat azért, hogy így megkötötték a kezüket e demokratikusnak nevezett hazánkban.
Ahol cenzúra van, ott nincs demokrácia. Persze, lehet beszélni törekvésről a demokratikus államforma kialakítására, de napjainkban még teljes demokráciáról nem beszélhetünk Magyarországon.

Akik azt gondolják, hogy semmi hír nem szivárgott ki a Magyarok VIII. Világkongresszusáról, azok illúzióban ringatják magukat, mert az Internet világában semmi sem lehetetlen. Bárki mehetett az előadásokra, a programokra. Tehát mindenki számára nyitott volt úgy Budapesten, mint vidéken.

A provokátoroknak is meggyűlik velem a bajuk. A szókimondásom miatt.
Sajnálom őket szintén, mert átlátok rajtuk. Megbízást teljesítenek és nem nehéz kitalálni, hogy kinek a részéről. Sajnálom a megbízójukat, de nagyon, mert a Magyarok Világszövetségét már nem lehet letörölni e „sárgolyóról”. Még akkor sem, ha kormányszinten mindent elkövetnek ennek érdekében.

Sajnálom a mai magyar kormány- és országgyűlés tagjait azért, hogy nem veszik figyelembe a tényeket: Nem csak a Világmagyarságnak, de a hazai magyarságnak is szüksége van a Magyarok Világszövetségére Patrubány Miklós elnökkel együtt.
A tisztánlátásuk csiszolása érdekében felhívom szíves figyelmüket arra, hogy a jövőre is gondoljanak és ne csak a múlt - általuk vélt - sérelmein rágódjanak a jelenben!

Komárom-Szőny, 2012. szeptember 6.
 

Hozzászólás  

+1 #8 kunpeszerViglas Katalin 2012-10-09 20:33
gratulalok posta imre !
+1 #7 szonybm@pickup.huSzőnyi Bartalos Mári 2012-09-14 17:10
Dr. Farkas József 2012-09-07 17:41

Válaszom:

Kedves József, való igaz, előadónak jelentkezni kellett. Viszont a közönség soraiban bárki ülhetett.
Remélem ezen a weblapon olvashatom az előadásának anyagát.
Üdvözlöm tisztelettel.

Szőnyi Bartalos Mária
#6 Zoli címeZoli 2012-09-09 10:29
Idézet - Dr. Farkas József:
Subartu, vagy Bárki Más!
Az ajánlat, beleértve a következményként feltüntetett érvet kitűnő, és meg is fogadnám, azonban nem ismerem a javasolt "Zoli" elérhetőségét. f


Kedves József!

A címre várom a dolgozatot.

Szeretettel: >Zoli<
+1 #5 "Zoli" címe"Dr. Farkas József 2012-09-09 09:45
Subartu, vagy Bárki Más!
Az ajánlat, beleértve a következményként feltüntetett érvet kitűnő, és meg is fogadnám, azonban nem ismerem a javasolt "Zoli" elérhetőségét. Az enyém Ha valaki elküldené a hiányzó címet, tisztelettel megköszönném. Előre is:
Köszönöm!
Farkas József
+2 #4 VÁ: AKIKNEK KÉTSÉGE TÁMADNAKödszurkáló 2012-09-08 13:24
Siklósi András: Az MVSZ 2012-es Világkongresszusának eseményei dióhéjban c. írásából:

"A magyar nép, a magyar nemzet, a Szent Korona országa c. II. fejezetben ilyen passzusok találhatók: „A magyarság az a rejtélyes módon megmaradt nép, (...)"

- Ez a megfogalmazás árulkodó módon utal arra, hogy a fogalmazó maga sem érti, miképpen maradhatott fenn népünk. Ezt a kijelentést a kongresszus hivatalos dokumentuma tartalmazza. Egy ilyen vélemény olvastán, mindenki elképzelheti, milyen érzésekkel viszonyul népünkhöz annak a szervezetnek a vezetősége, amely nem természetesnek, hanem inkább rejtélyesnek tekinti népünk fennmaradását. Akinek a szíve magyarul dobban, az úgy fogalmazott volna: isteni kegyelem a megmaradásunk. Aki elpusztításunkra tör ezredévek óta, annak ez rejtély. Véleményük szerint már rég el kellett volna tűnnünk a történelem színpadáról. Lehet, most is ezen dolgoznak? A további kijelentések is elgondolkodtatóak:

amely őrzi egy, a görög-római korszak előtti, jelentős civilizáció nyelvét, kisebb mértékben kultúráját és még kevésbé – a szerves műveltség, a mitológia, az archaikus népmese által – a hitvilágát.
Forrás: www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=siklosi&cikk=1#cikk

- A felsorolás egyszerűen a görög-római kort megelőző civilizációnak nevezi a magyar kultúrát. Egy nemzetére és kultúrájára büszke magyar ember a görögök és rómaiak tanítójának nevezte volna népünket, amint a görögök a hyperboreus/szkítáktól, a rómaiak az etruszkoktól vették át műveltségük büszkeségre okot adó elemeit. Arról már keveseknek van tudomása, hogy a Földközi tenger medencéje szkíta-szittya érdekterület volt a görög-római kort megelőzően. Ha valaki a görög-római kultúrát tekinti a kiindulási pontnak, mit keres az az MVSZ vezetőségében? Ja, hogy örmény? Az már más.
+2 #3 VÁ: AKIKNEK KÉTSÉGE TÁMADNAmárfi 2012-09-07 22:35
A Magyarok Világszövetségének létjogosultsága volna, csak sajnos, ahogyan a Magyar Parlamentben sincs egyetlenegy magyar sem (mind zsidó), a MVSZ vezetőségében nincsenek magyarok. Kérdés, hogy miért?

„Patrubány Miklós MVSZ elnök eredeti nevén Nicolae Stefan Patrubany örmény;
Léh Tibor MVSZ elnökségi tag, Kárpátmedencén kívüli régió alelnöke eredeti nevén Louis Leh zsidó;
Gyetvay György Gergely MVSZ elnökségi tag, Budapest Főváros elnök örmény;
Szotyori Nagy Áron MVSZ elnökségi tag örmény;
Novák Tamás MVSZ elnökségi tag, Budapest Főváros elnökségi tag örmény;
Borbély Zsolt Atilla MVSZ elnökségi tag, MVSZ Felügyelő Bizottság elnöke sváb;

Forrás: Posta Imre
+2 #2 VÁ: AKIKNEK KÉTSÉGE TÁMADNASubartu 2012-09-07 21:39
Idézet - Dr. Farkas József:
Tehát mindenki számára nyitott volt úgy Budapesten, mint vidéken.”

személyes tapasztalatommal cáfolom! Dolgozatot nyújtottam be a magyar őstörténetről, amelyet többszöri megkeresésem ellenére is indok nélkül figyelmen kívül hagytak...


Tisztelettel javasolom, küldd be Zolinak a dolgozatot, biztosan meg fogja jelentetni. 500 itteni olvasgató ér annyit, mint 10000 kurucinfós vagy 100000 indexes.

Számomra egyébként ez az első komolyabb érv a MVSZ munkájának részbeni megkérdőjelezhetőségére. Mindazonáltal egy két beépített ügynök aknamunkája miatt magát a szervezetet nem kérdőjelezem (most még) meg. Ahhoz azért több kell, mint egy ismeretlen hozzászóló állítása. Ha olvasható lenne a dolgozat, az már bizonyíték. Ha a tartalma jelentőspéggel bír, az még inkább. De addig...
+5 #1 Recenzió Szőnyi Bartalos Mária bejegyzéséreDr. Farkas József 2012-09-07 17:41
Tisztelt Szőnyi Bartalos Mária!

A Magyar Megmaradásért Internetes honlapon 2012. szeptember 06. csütörtök, 17:13-kor megjelent bejegyzésére reagálva, kérem, vegye figyelembe az az alábbiakat:

Dr. Farkas József vagyok (a Dr. előjelző nem hivalkodás, hanem a megkülönböztetés okán került feltüntetésre).
Mint a magyarságért küzdő egyszerű ember teszem fel Önnek kérdést:
Tisztában van Ön azzal, hogy milyen politikai berendezkedést propagál, amikor a demokráciát veszi védelmébe? Azt a demokráciát, amelyben 11 önérdek 10 közérdeket felülír, ahol a felelősség ismeretlen, listáról hatalomba került minoritáson szétkenődik, ahol a döntés következménye nem döntéshozót, hanem az egész közösséget sújtja – lásd a mentelmi jogot!

Kedves Szőnyi Bartalos Mária! Nem provokálok, de állítását, amellyel védelmébe vette a kongresszust, idézem:

„Bárki mehetett az előadásokra, a programokra. Tehát mindenki számára nyitott volt úgy Budapesten, mint vidéken.”

személyes tapasztalatommal cáfolom! Dolgozatot nyújtottam be a magyar őstörténetről, amelyet többszöri megkeresésem ellenére is indok nélkül figyelmen kívül hagytak, végül a többszöri tudakozódás eredménye képén ”… a kongresszus nem foglalkozik a IX. század előtti történelemmel …” indokkal zártak ki.

Nem minősítek, és nem méltatlankodok. Csak elgondolkodom arról, hogy a retorika nem egyezik a cselekedettel. Ugyanakkor nem kívánom hogy meggyűljön a bajom a nemzetért tevőlegesen dolgozó igaz magyarokkal, csak-hát mielőtt valamit a köz elé tárok, legyen védhető. Nem elég a meggyőződés, az igazság mellettem kell álljon!
Tisztelettel:
Dr. Farkas József

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások