Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

H2017Dec11

Wass Albert

Wass Albert (23)

Munkáiról...

2016. Szeptember 28., Szerda 06:02

A magyarságtudat gyakorlata

Írta:
Magyarságtudat – összefoglaló meghatározásban: a magyar ember nemzeti öntudata. Az a bizonyos szellemi gyökér, ami a múltból táplálkozva kijelöli az ember helyét a jelenben. A magyar kultúra kincseivel ez az örökség gazdagítja mindannyiunk lelkét, s akárcsak egy szellemi mentőöv, gondoskodik arról, hogy el ne merüljünk a népek tengerében.
2016. Július 28., Csütörtök 07:42

Mikor mégis egyedül vagy

Írta:
Ezen nem lehet segíteni. Vannak az életben pillanatok, amikor menthetetlenül egyedül vagy. Ilyenkor hiába van társad, hiába van családod, hiába vannak barátaid: egyedül vagy. Bizonyos kérdéseket egyedül kell megoldanod, senki nem segíthet rajtad, senki helyetted el nem végezheti. Kifejezhetem ezt úgy is, hogy vállalnod kell valamit az életből, valami kockázatot, valaminek a felelősségét, egyedül, a magad erejéből.
2015. December 24., Csütörtök 06:55

Karácsony igaz története

Írta:
Most, hogy elcsendesült körülöttünk a világ és ragyog a betlehemi csillag, hadd mondom el nektek az én történetemet. A nagy titok történetét. Lehet, hogy utoljára vagyunk így együtt a karácsonyi csillag alatt. Ezért hát nagyon is ideje, hogy továbbadjam nektek ezt a históriát. A karácsony igaz történetét.
2014. December 24., Szerda 08:38

Karácsonyi mese - részlet

Írta:
Nagyapánk ott ült szokott helyén a kandalló mellett, s olykor egy-egy bükkfahasábot vetett a sziporkázó tűzre. A szűzdohány füstje kék felhőbe burkolta pipázó alakját ott a nagyszoba végiben, s ezüstös szakállán olykor megcsillant a láng.
2014. Április 25., Péntek 08:43

A Magyar Nemzet hét parancsolata

Írta:
Szép gondolatok és időtállóak, amelyekre a magyarság, ha épít, újra egységbe fogja tudni gyűjteni nemzetünk erejét! Igyekezzetek ezeket a parancsolatokat megtartani!
2014. Március 16., Vasárnap 08:15

Így lett belőlem antiszemita

Írta:
Erdélyben nőttem emberré, a kolozsvári Református Kollé­giumban. A város lakosságának nagy része még magyar volt akkor, de voltak az osztálytársaim között zsidók is, bőven. Már diákkoromban elkezdtem írni. Verseim és elbeszéléseim meg­jelentek olykor Erdély legnagyobb napilapjában, a kolozsvári Ellenzékben, és így bejáratos voltam a szerkesztőségbe is, ahol barátságba kerültem Indig Ottóval, Hunyady Sándorral és Ligeti Ernővel, kik véletlenül mindhárman zsidónak születtek.
2013. Március 29., Péntek 18:00

Nagypénteki sirató

Írta:
2013. Január 05., Szombat 09:40

Wass Albert: Hagyaték

Írta:
EGYSZERŰ BEVEZETÉS - EGY KÜLÖNÖS KÖNYVHÖZ - Cserkészgyerek koromban,1921 nyarán, megmart a kurta kígyó. Háromszor is belém fecskendezte a mérgét, mert, nem tudtam kikecmeregni a tüskés kökénybokorból, ahova ügyetlenül alá fittyentem a meredek vízmosás peremérol. Mikor a fiúk végül is kihúztak onnan, úgy fájt már a lábam, hogy azt hittem, vége a világnak. Kékült is gyorsan. Sztána felett táboroztunk, a "Lügetes" szélén, Kalotaszeg csücskében. Mire nagy kínlódással fölvittek a fiúk a meredek hegyoldalból a tisztásra, ahol a sátraink állottak ügyes félkörben a kövekkel megjelölt tábortuz helye körül, már emlékezetem is elmaradt valahol, mert csak arra emlékszem vissza, hogy tuz égette a lábamat, torkomat félelem szorította és nagy messzeségben feltunt cserkészvezetonk megdöbbent arca.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 06:05

Mire a fák megnőnek 7

Írta:
Izgatott szavak töltötték meg a szobát. Varjassy Istvánnak megkönnyesedett a szeme.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 06:04

Mire a fák megnőnek 6

Írta:
Nem nagy baj - dörmögött bele a csöndbe Mózsi bá' reszelős vén hangja s ez a dörmögés olyan volt akkor éppen, mintha világosság gyúlt volna valahol -, csak az úrfi beleszottyant a vízbe. Oszt mire kihúztuk a hínárból, ivott már egy keveset. De kiráztuk belőle, instállom, s nincs semmi baj. Csak a lába nehéz. Hát felhoztuk Jankóval.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 06:03

Mire a fák megnőnek 5

Írta:
A délután már vége felé járt, mikor a két sárga feltűnt a domb alatt. Olyan szép délután volt, amilyen csak június első napjaiban szokott lenni. Csodálatosan tiszta volt a levegő, szinte egyetlen mozdulatlan, kék illatharang, mely tele volt virágok, zsenge vetések és boldog fák szagával. Puha barnás színt vetett a dombokra az aláhajló nap, békés és megnyugtató színt, olyant, amilyentől az embernek a lelke kitágul és megtelik megelégedéssel. A növekvő vetések fölött párásan rezgett a levegő s egy-egy pacsirta megfeledkezett a világról és mint valami puha, barna gomolyag, egyre feljebb és feljebb emelkedett, szinte alig is látszott, csak a hangja töltötte meg zengve a levegő kék végtelenségét s a fák és a virágok és a rétek fűszálai áhitatos csodálkozással nézték.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 05:47

Mire a fák megnőnek 4

Írta:
De a nemzetes asszony nem hallotta meg. -Vesse le a felöltőjét, Krauszné asszony - kedveskedett bent a kis kövér hölgynek, aki csak egyre mérgesebb lett ettől a kedveskedéstől. -Maguk itt elég rusztikusan élnek - adta vissza a szívélyeskedést -, igazán nagyon sajnálom magukat, képzelem, milyen nehezére esik... persze a nehéz idők, hallottam... a mi kastélyunknak természetesen nem történt baja... Eduárd már előre számított erre a vételre s aszerint rendezte a dolgokat... Eduárdnak nagyszerű szimatja van az ilyen háborús világban...
2011. Szeptember 15., Csütörtök 05:26

Mire a fák megnőnek 3

Írta:
A bezirkeri hivatal ott volt a közepén, a régi, lakatlan Wesselényi-kastély egyik szárnyában. Prosperjeck úr éppen valami cigánnyal bajlódott, amikor Varjassy benyitott hozzá.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 04:59

Mire a fák megnőnek 2

Írta:
A vadrucák fölkerekedtek és otthagyták a tavat, melynek széleit már bebőrözte a jég. A szélben hajladozva zizegett a nád s hangja semmiben sem emlékeztetett a nyári esték lágy susogására.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 04:30

Mire a fák megnőnek 1

Írta:
"Nem akarván tovább keseríteni én jó Asszonyanyámat mindama fájdalmas látások felsorolásával, mik szemem elé tárulának itthon, azzal végzem epistolámat, hogy igaz keresztyén módon beletörődöm az Úr akaratjába, ellene nem lázadozom, hanem töretlen magyar hűséggel neki kezdek otthonunk s vagyoni állapotunk újra való feltámasztásának. Melyhez adjon az Úr erőt és segedelmet, nem csupán nekünk magunknak, hanem egész porba sújtott magyar nemzetünknek." 

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 171 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.2%Canada 1.1%
Romania 6.2%Serbia 0.8%
United States 4.3%Switzerland 0.4%
Germany 3%Australia 0.3%
Russian Federation 2.9%France 0.3%
Ukraine 2.8%Italy 0.2%
Slovakia 2.2%Netherlands 0.2%
United Kingdom 2%Belgium 0.2%
Sweden 1.7%Greece 0.2%
Austria 1.5%Kuwait 0.2%

Today: 57
This Week: 57
Last Week: 5187
This Month: 7817
Last Month: 26140
Total: 1675341

Belépés