20210924
Last updateH, 19 ápr. 2021 6am

rovas logo

2012 március 13, kedd

Ami a Bibliából kimaradt

Szerző: Avatara

Ez egy hosszú előadás, talán nem mindenki fogja tudni végnézni. Lehetséges, hogy az előadó stílusa, netán más jegyei visszatetszést váltanak ki. Hiba volna azonban kiönteni a mosóvízzel a gyereket holmi előítéletek miatt, mert a tartalom ilyen összefogott keretben, egy helyre pakolva más szerzőknél nem található meg.

A kereszténység nevében elkövetett évezredes erkölcsi és szellemi rombolás óriási károkat okozott. A judaista eszméket folyamatosan öntötték a tiszta vízbe, amely így átlátszatlan pocsolyává változott. A homályos pocsolyát bottal ütni értelmetlen. Kérjük, akkor fogalmazz meg véleményt az elhangzottakkal kapcsolatban, ha végig is hallgattad az előadást. Ismert véleménysablonokat felesleges ismételni, kerüljük a propagandát, helyette használjunk érveket vagy logikus gondolatfüzéreket.

Az előadás lent, vagy ide kattintva a HunTV-n is megtekinthető.

Megnyitva 4637 alkalommal

Hozzászólás   

+2 #6 leszerelt 2012-03-20 13:46
Mindenki kedves figyelmedbe szeretném ajánlani az alábbi kivonatot:

Kölcsönösen kizáró hitbeli különbségeken kívül, a valódi kereszténységnek szófejtés szempontból sincs köze a héber-görög "krisztián"-sághoz: Az egyik a magyar "kör", "ker", "köröszt", "kereszt" szóból eredő ragozás; míg a másik a görög-római "khrestós", "jóságos" Napisten nevének kicsavarása, elhéberesítése, egy hasonló hangzású de egész mást jelentő, héber "felkent", a görög "khriein", "felken" gyökből kiagyalt "khristós" szó latin változata. A "krisztián" szó helyes magyar fordítása "felkent", "judeókrisztián" pedig "zsidófelkent". Jézust sem nevezi egyetlen író sem "krisztus"-nak, "felkent"-nek a 4. században először megjelenő saulista írások előtt.

magyarmegmaradasert.hu/kiletunk/szent-koronank/item/1763-z
+1 #5 dharma 2012-03-20 12:23
A térités önmagában nem probléma hiszen a másik szabadságát nem veszi el.Ez a gnosztikus öööö-hölgy is előad,szónokol,meggyőzni szeretne TEHÁT "térit" és ezzel sincsen problémám,ettől még tökéletesen szabad maradok.
#4 lajos 2012-03-20 12:13
Jézus egy NÉV.
Krisztus egy égi tisztség , hivatal !
#3 and 2012-03-19 10:03
Nem könnyű kiigazodni az egyházi dogmatika és szabad gondolkodás útvesztőjében. Szép feladat annak, aki vállalja!
Persze nyomasztó teher is, szemben úszni az árral fel a forráshoz. Csodás szellemi zarándoklat a tudás fájától a halhatatlanság fájához a paradicsomba.
#2 rendis 2012-03-19 09:55
Örültségnek tűnik, de van benne rendszer!
Persze juthat bárki, ugyanezekből a tényekből más következtetésre is. Az egyetemes emberi tudás és az isteni fénytermészet, mindent áthat, mivel egyébként nem is lenne megnyilvánult. Az "esoteria", pedig, mindent megpróbál honosítani ebből. Bárki aki egy kicsit is elgondolkodik ezen, gyorsan rájöhet, hogy amit esoteria címen árulnak, könnyen hozzáférhető módon és bárki számára, az csak a külső héj lehet, tehát exoteria. Ez pedig éppen arra való, hogy védje a belső lényeget! Csak egy betű a különbség, de szétválasztja a teljest a résztől.
A misztikust a profántól.
#1 GEZA 2012-03-16 22:42
www.bibleufo.com
ez maradt ki a sok hazugsaggal együtt.

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Hozzászólások