Print this page
2008 július 08, kedd

Az egészséges fogyókúra alappillérei

Szerző: vitaltippek.hu

A fogyókúra kiemelkedő segítőtársa a lédús gyümölcs, mely egyben az egészséges táplálkozás alapköve. Az alma kiváló tisztítószer és vitaminforrás.

A fogyókúra és az egészséges táplálkozás alappillére a zöldség. Ízlésünknek megfelelően szinte mindenféle zöldség fogyasztható párolva. Sok zöldség, kevés párolt hússal tökéletes ebéd. A zöldség mindenféle ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz, amire szükségünk van, így fogyasztása különösen fontos.
Emellett a nyers zöldség is ajánlott, mivel ezek a vitaminok és ásványi anyagok igazi tárházai. A reszelt sárgarépa és reszelt cékla feltölti a szervezetet minden szükséges anyaggal. A nyers vegyes zöldségsaláta pedig igazi vitaminbomba. Retek, uborka, sárgarépa, cékla, hagyma és bármi egyéb, amit szeretünk felszeletelve, kefirrel leöntve remek étel és a sok rost miatt a fogyókúra értékes része. Lelje örömét az újfajta ételek elkészítésében, használja kreativitását, de számos könyv is kapható ebben a témában.
A fogyókúra kiemelkedő segítőtársa a lédús gyümölcs, mely egyben az egészséges táplálkozás alapköve. Az alma kiváló tisztítószer és vitaminforrás. Egyen ízlésének megfelelő almát és egyéb gyümölcsöt. Nyári gyümölcseink hasznos segítőtársaink a fogyókúra véghezviteléhez. A dinnye átmossa az egész szervezetet, kitisztítja a veséket. A szőlőkúra csodákat művel a szervezetben.
Hetente tartson egy gyümölcsnapot, amikor csak délután 5-6 óra tájékán fogyaszt szilárd, de könnyű ételt. De nem kell erőltetni. Ha csak délig bírja gyümölcsön, nem baj. A lényeg az, hogy heti egy alkalommal "pihentesse" az emésztőrendszerét azáltal, hogy könnyen emészthető ételt fogyaszt. Egy ilyen nap után másnap sokkal jobban érzi magát.
Az a jó fogyókúra, ahol a személy nem éhezik. Napról-napra jobban érzi magát a bőrében és a sikereit látva, később is mértéket tart, amikor már elérte a kívánt karcsúságot. Ez nem lehetetlen. Közben próbára teszi magát, hogy mire képes. Ellenáll az egészségtelen, hizlaló ételek csábításának.