20210802
Last updateH, 19 ápr. 2021 6am

rovas logo

Print this page
2012 szeptember 09, vasárnap

Mire képes a méz?

Szerző: Varga János

Gondoljon csak bele a T. Olvasó; a méhek sok száz virág pollenjeit, nektárkivonatát közvetítik az emberiség számára. Gyógynövény terápia ez? Talán még attól is jóval több…

  Tisztelt Olvasó!

Dr. W. G. Sackett a kolorádói mg-i intézet bakteriológusa elhatározta, hogy végére jár a dolgoknak! Sok mende - monda keringett közszájon a méz áldásos hatásáról, de a professzor cáfolhatatlan bizonyítékokat akart szerezni, mivel Ő sem hitt abban, hogy a méz képes elpusztítani a kórokozó baktériumokat!

Fogta magát és tiszta mézre baktériumtenyészeteket kent fel. Ő lepődött meg a legjobban, sőt alig hitt a szemének, amikor azt tapasztalta, hogy néhány óra, ill. nap leforgása alatt valamennyi baktériumot elpusztította a méz. A hastífusz kórokozói 48 órán belül-, a hozzá hasonló A és B tífuszt okozó mikroorganizmusok, (melyek ürülékben és vizeletben fordulnak elő), 5 óra alatt elpusztultak!

A hurutos tüdőgyulladás kórokozói 4 nap alatt pusztultak el. A vérhas kórokozójával 10 óra alatt végzett a méz! A gennyes tályogokat, a mellhártyagyulladást, a hashártyagyulladást előidéző baktériumokat is elpusztította a méz.

Nemcsak dr. Sackett, hanem dr. A. P. Sturtevant, a washingtoni rovartani intézet bakteriológusa, valamint A. G. Lockhead ottawai bakteriológus és még sokan mások, gyakorlati kísérleteik eredményeként kimutatták azt, hogy a méz elpusztítja a veszélyes kórokozókat.

Ennek az a magyarázata, hogy a kórokozók, nem képesek a mézben élni, mivel a méz kivonja belőlük a vizet. Ez elsősorban a méz kálium tartalmának köszönhető…

Azt tudjuk, hogy az emberiségnek évezredeken át a méz volt az édesítőszere! (A cukorrépa, a cukornád, stb. csak az utóbbi évszázadokban terjedt el…)

A méz vasat, rezet, mangánt szilíciumot, klórt, meszet, káliumot, nátriumot, foszfort, alumíniumot és magnéziumot tartalmaz. Ezen túl egy sor létfontosságú vitamin is megtalálható a mézben. Egyes növények virágporában sokkal több C-vitamin van, mint a legtöbb gyümölcsben, vagy zöldségben. A méz C vitaminja sokkal tartósabb, mint pl. a citromban, vagy a kiviben lévő C-vitamin források! (A természetes mézben állandóam van virágpor, tehát a vitaminok is jelen vannak.)

Talán kissé hihetetlenül hangzik, de napi két evőkanál méz rendszeres fogyasztásával az emberi szervezet összes fontos ásványi anyagát, sőt a vitaminkészlet nagy részét is pótolni tudjuk. Az egy más kérdés, hogy az ember veséje a mézet tűri a legjobban! A méz fogyasztása nyugtatóan hat a szervezetre, elősegíti a jó alvást, a szervezet kívánatos pihentetését.

Ezúton mondok hálás köszönetet Prof. Dr. V. HARNAJ mérnök Úrnak, az APIMONDIA Elnökének, aki személy szerint nekem is és a T. magyar olvasókhoz is eljuttatta azt a könyvet, amely páratlan tudományos ismereteket tárt fel előttünk.

Továbbá Szabados András agrármérnök kollégámnak is köszönet jár a remek fordításért.

A könyv megismertet bennünket D. C. JARVIS belgyógyász-, valamint szem- és orr-fül-gége szakorvossal, aki csaknem pályaelhagyó lett, mivel a népi gyógyászat mélyreható művelésével rájött arra, hogy revidiálnia kell az egyetemen tanultakat. …”A betegség megelőzése sokkal könnyebb, mint annak a gyógykezelése”… mondta és hangoztatta azt követően, hogy Burlingtonban és Barreban megismerte és szenzációs eredményekkel alkalmazta a népi gyógymódokat…

Lejegyezte:

Varga János
okl. agrármérnök
méhész

Forrás: http://ausztriaingatlan.shp.hu/hpc/web.php?a=ausztriaingatlan&o=mire_kepes_a_mez__I4Ex


Részletet idéztem a www.learning-de.hu honlapról, a honlaptulajdonos írásos engedélyével

Megnyitva 4796 alkalommal

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások