20230127
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2012 december 09, vasárnap

Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid

Szerző: Internet

Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak. A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai! Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet.

ezustkolloid3Mi az ezüstkolloid?

Az ezüstkolloid vöröses vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni. Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is.

A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer. Rendszeres fogyasztása esetén ugyanis a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel kölcsönhatva aktiválja az immunrendszert, valamint elpusztítja mindazokat a mikroorganizmusokat, amelyek közvetlenül érintkeznek vele.

Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha az ezüstkolloid megfelelő mennyiségben jelen van a szervezetben.

Fertőtlenítő és betegségmegelőző hatása mellett alkalmas konkrét betegségek gyógyítására is, illetve a gyógyulás elősegítésére. Ez a termék milliomodrésznyi, nagyon apró ezüstrészecskéket tartalmazó homogén oldat, amelyben az ezüst nagy tisztaságú vízben van eloszlatva.

Nem tartalmaz stabilizátort, festéket, kötőanyagot vagy bármilyen más adalékot. Belsőleg vagy külsőleg egyaránt alkalmazható.

Már az ókori görögök és rómaiak is ismerték és felhasználták az ezüst jótékony hatását: ezüst edényekben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek pedig megfigyelték, hogy a tej hosszú ideig nem savanyodik meg, ha egy ezüstdollárt tesznek bele. Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára.

Az orvosi kutatások fényt derítettek az ezüst és a szervezetünket védő immunrendszer közötti szoros kapcsolatra. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében, az immunrendszer munkájának hanyatlása összefüggésbe hozható a test ezüsthiányával.

Dr. Robert O. Becker vizsgálatai szerint az ezüst igen hatásos csontregeneráló is, törésnél 50%-al lerövidíti a gyógyulás idejét. Ezenkivül elősegíti a bőr és más finomszövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Ezen előnyös hatások miatt már 1930-ban vékony, baktériumölő ezüstfóliákat javasoltak sebkötöző anyagként, és használtak sikerrel. Napjainkban az USA sebészeti és égéskezelő klinikáinak 70%-ában alkalmaznak ezüstöt.

Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezüstkolloiddal kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Állítja, hogy gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak. Nordenström professzor, és az osztrák dr. Rudolf Pekar nevéhez fûzõdik egyébként az ECT (Elektro-Cancer Treatment), ami egy igen hatásos rákterápia (kb 86%-os sikerrel)

Miért szorul mindenki ezüstpótlásra?

A műtrágyázáson alapuló nagyüzemi mezőgazdaságnak köszönhetően a termőtalaj nem tud folyamatosan regenerálódni, és ásványi anyag tartalma kimerül.
Az 1992-es Earth Summit Report szerint az USA-ban a talaj ásványi anyag tartalma 100 év alatt 85%-al csökkent. Ennek következményeként az utóbbi évtizedekben a növények nyomelem- és vitamintartalma is nagymértékben lecsökkent. R. A. Kehoe mérései szerint 1940-ben a zöldségek, gyümölcsök átlagos ezüst tartalma még 50-100 mikrogramm volt, míg napjainkban ennek csak a töredéke. A nyomelemhiány a tápláléklánc útján az embernél is jelentkezik, ami megfelelő pótlás hiányában betegségek kialakulásához vezet.

Milyen a jó minőségű ezüstkolloid?

A házilag egyenárammal gyártott ezüstkolloid átlátszó vagy halványsárga színű, és csak jóindulattal nevezhető kolloidnak, mivel 85-90 %-ban pozitív töltésű ezüstionokat tartalmaz, és csak a fennmaradó hányad a fémrészecske.
Jó minőségű, valódi ezüstkolloidot laboratóriumi háttérrel, speciális módszerekkel és nagyfrekvenciás váltóáramú elektromos berendezésekkel lehet előállítani. Az ilyen készítmény színe az ezüstkoncentrációtól függően élénksárga és sötétbarna között változhat, és zömmel 1-10 nanométer (a milliméter milliomod része!) közötti fémes állapotú ezüstrészecskéket tartalmaz, ezüstionokat nem vagy alig. Ez utóbbi készítmény biológiai aktivitása jóval nagyobb, mint a házilag előállított oldatoké, és mivel nem tartalmaz ezüst+ ionokat, nemkívánatos mellékhatásokat sem okoz.

Hogyan hat?

A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.

A Science Digest magazin közlése szerint (1978 márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüstkolloid kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztít. Az ezüst a kórokozók pusztulását úgy idézi elő, hogy a baktériumokba, gombákba, parazitákba kerülve gátolja a tiolenzimek működését. Az ezüstkolloid fogyasztásának nincs mellékhatása. A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik.

A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai!
Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet.

Felnőtteknek a napi adagja 2x1 teáskanál, vagy megelőzés céljából 1 teáskanál. A gyorsabb felszívódás érdekében lenyelés előtt pár percig tartsuk a szánkban, öblögetve!

Használata javasolt:

Gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzéses betegségek, gyulladások esetén. Sikeresen alkalmazható torokgyulladás, nyelv-gyulladás, szájnyálkahártya gyulladás és –sérülés, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzőszervi és orrüregi fertőzések, influenza, szamárköhögés, tüdőgyulladás, fülgyulladás, szemgyulladás, kötőhártyagyulladás, gyomorfekély, bélpanaszok és candida fertőzés kezelésére. Rendszeres használatával megelőzhető többek között a láb, a köröm, a körömágy, a fül, a hónalj, a hüvely és egyéb testrészek gombásodása. A fejbőrbe maszírozva segít megszüntetni a korpásodást, és a fejbőr viszketését. Alkalmas a kiütések, pattanások, fekélyek, szemölcsök, ótvar, skarlát, bőrfarkas, ekcéma, herpesz, bőrrák és még számos bőrbetegség kezelésére. Hatásosnak bizonyult az AIDS, őzkullancs okozta Lyme-kór, agyhártyagyulladás, szifilisz, gonorrhoea, kolera, malária, lepra, bubópestis, vérélősködők, lépfene, rák, leukémia, nyirokérgyulladás, ízületi gyulladás esetében is. Az allergia és szénanátha esetén gyorsan megszünteti a megfázásos jellegű tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmúlasztja. Felülfertőződés nélkül gyógyítja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre fantasztikus!

Néhány praktikus tanács:

A torokgyulladás és egyéb szájban lévő gyulladás és –sérülés, a fogszuvasodás és a kellemetlen lehellet remekül kezelhető az ezüstkolloiddal történő többszöri gargarizálással és öblögetéssel.
Sebre, horzsolásra ezüstkolloiddal átitatott kötszert vagy sebtapaszt téve a gyógyulási idő lerövidíthető. A nemi szervek gombás, bakteriális és egyéb fertőzése esetén célszerű a kolloidot húgycsőbe, hüvelybe, hólyagba fecskendezni és pár percig ott tartani. A lábszag, hónaljszag, valamint a bőr gombás fertőzése eredményesen kezelhető, ha rendszeresen bepermetezzük a problémás testrészeket. A szem gyulladása, viszketése esetén szemcseppként kell alkalmazni. Az immunrendszer erősítése, aktiválása céljából fogyasszuk a készítményt rendszeresen. A kívánt hatás elérése érdekében ügyeljünk arra, hogy megfelelő kontaktus legyen a kezelendő testfelszín és a kolloid oldat között. A kezelést érdemes többször megismételni, hogy az esetleg megbúvó gócokból ne következzen be visszafertőződés.

A kertben:

Jól használhatjuk az ezüstkolloidot a kertben is, mivel a növények bakteriális, gombás és vírusos betegségeit is lehet vele gyógyítani. A növények növekedésére is pozitívan hat. Egyszerűen permetezzük a levelekre és a talajra. Elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és az öntözőrendszerekben. Megszünteti a növényi rozsdát és penészt, valamint a fa korhadását. Keverjünk vágott virágok vizébe a hosszabb eltarthatóság érdekében.
Ideális élelmiszertartósító. Gyümölcsöket, zöldségeket befújva az oldattal elkerülhető a rothadás és a penészedés. Az ezüst kiváló a hűtőszekrény szagtalanítására is.

Háziállatok:

A készítmény az állatgyógyászatban is használható, például égések, marások, harapások, gyulladások és fertőzések gyógyítására, valamint hatásos gyógyszere a kutyák parvo vírus fertőzésének.

Mire jó?

Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére.
Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.

Külsőleg milyen betegségekre használható?

Pattanások, ótvar, skarlát
Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony
Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
Égés, fagyás, napégés
Szemölcsök, herpesz

Belsőleg milyen betegségekre használható?

Szénanátha, allergia
Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
Gyomorfekély
Lyme-kór, szifilisz
Cukorbetegség
Több esetben a HIV-vírussal szemben is hatékonynak bizonyult

Milyen egyéb területeken alkalmazható?

Horzsolásra
Nyílt sebre
Ekcémára
Szúnyogcsípésre
Illetve bármilyen gombás fertőzés esetén, például: körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba

Ha ennyire jó, akkor miért nem tudnak róla a betegek?

Ennek oka, hogy senki nem szabadalmaztatta, és valószínű soha nem is fogja. Ugyanis egyik intézet sem szeretne előállni azzal, hogy új ellenszert talált a rák vagy az AIDS ellen. Ha ezt megtennék, akkor új hatóanyagnak kellene nevezni, ez pedig ahhoz vezetne, hogy bevonnának minden ezüstkolloidot tartalmazó szert azzal az indokkal, hogy mint minden új hatóanyagnak, ennek is be kell vizsgálni a hatásait. Ez pedig minden 1938 előtt is használt gyógyszer - melyek törvény szerint jelenleg megengedett minősítésűek - újraminősítéséhez vezetne. Arról nem is beszélve, hogy ez a bevizsgálás akár évtizedekig is eltartana, így addig a betegek nem jutnának hozzá az ezüstkolloidhoz.

A másik fő oka a szer elhallgatásának az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni. Képzeld csak el, hogy egy hatékony rák, vagy AIDS ellenes, vagy bármilyen vírusölő gyógyszer milyen profitoktól fosztaná meg a jelenlegi gyógyszergyártókat. Természeten az ezüstkolloid hatásának kutatása és orvosi bizonyítása nem tart még itt, de ki tudja, megfelelő körülmények között milyen valóban hatékony készítményeket lehetne belőle létrehozni.
Miért nem kapsz elég felvilágosítást a legtöbb tájékoztatóból?

Egyes cégek többször próbálkoztak az ezüstkolloid betiltásával, de szerencsére nem arattak teljes sikert. Azt azonban sikerült elérniük, 1999-ben az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszerügyi hatósága közzétette azt a nyilatkozatot, miszerint az ezüsttartalmú készítmények nem egészségesek, sőt nagyobb mennyiség esetén használatuk nem biztonságos.

Mára annyiban változott a helyzet, hogy bár még mindig senki nem bizonyította laboratóriumi körülmények között az ezüstkolloid hatását, mégis egyre többen használják sikerrel. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a sok jó tapasztalat mellett nem árt elővigyázatosnak lenned. Ha használnád az ezüstkolloidot, előtte feltétlenül egyeztess a háziorvosoddal.

Dr. Elek Csaba négy részes eladásaiban megnézhető részletesebben is az ezüst kolloid jótékony hatásairól szóló magyarázat.


 Forrásmunkák:

Dr. Hollán Zsuzsa (szerk.): Orvosi Lexikon, 245, 1967.
Dr. Otto-Albrecht Neumüller: Römpp Vegyészeti Lexikon, Műszaki Könyvkiadó, 892, 1983.
Dr. Knoll József (szerk.): Gyógyszertan 2, 678, 1995.
„Silver, Our Mightiest Germ Fighter" Science Digest, 1978. március
Dr. Paul Farber: The Micro Silver Bullet A Preliminary Scientifically Documented Answer to the Three Largest Epidemics in the World: Lyme Disease – Aids Virus – Yeast Infection – (and the Common Cold), 1997.
Dr. Ronald J. Gibbs: Silver Colloids – Do They Work?, 1999.
Dr. Robert O. Becker: The Promise of Electromedicine, the Perils of Electropollution, Cross Currents, 1991.
„Colloidal Silver as a Remedy for AIDS" Provo Herald, 1992. febr. 13.

www.purestcolloids.com/mesosilver.htm
www.cancerochallergifonden.se/priset1998.html
www.woundmanagement.net/history.html
www.silver-colloids.com

Megnyitva 20755 alkalommal

Hozzászólás   

#8 GIARDIAMarcsi 2020-01-28 18:25
Szeretném megkérdezni,hogy Giardia ellen is jó lehet az ezüstkolloid?
#7 Ezüstkolloid-Ezüst oldat további adatokR Zoltán 2020-01-09 06:11
Idézet - Győri Miklós Lászlón:
Érdekel ez az ezüst koloid. Hatalmas gennyes sebekre is jó? A fiamnak a keze a lába tele van sebbel. Begyullad, bevizesedik a végtagjai. valamilyen baktérium megtámadta a testét. KÉREM SEGÍTSENEK. KÖSZÖNÖMMilyen panaszok esetén használható?

Allergia, szénanátha esetén, hatásos a megfázsos, influenzás megbetegedésekkel szemben, a tüdőgyulladás, légzőszervi és orrüregi fertőzések esetén. Reumánál, izületi panaszoknál, agyhártyagyulladásnál, vérpanaszok, leukémia, szifilisz, gonorrhea és vérélőskődők esetén, Lyme-kórnál, nyirokérgyulladásnál, gyomorfekélynél. Mivel nagyszerű emésztést segitő szer, megakadályozza a puffadást is. Toxémia, kolera, malária, lepra, bubópestis esetén, cukorbajnál. Szájon át közvetlenül, gargarizálásra, torokgyulladásnál öblögetéssel, szájöblitéssel a száj- nyálkahártya és foginypanaszoknál, semlegesiti a fogszuvasodást, megszünteti a kellemetlen leheletet. Irrigáló szerként hüvelyfertőzésnél, szemcseppként szemgyulladásnál, lemosásra, borgatásra, külsőleg bőrbajoknál. Ideális élelmiszertartósitó: gyümölcsöket, zöldségeket befújhatunk vele, ezzel elkerülve a rothadást, penészedést. Kiváló a hűtőszekrény szagtalanitására is.

Külsőleg: pattanások, ótvar, skarlát, bőrfarkas, gombás fertőzések (pl. lábon), szemgyulladásnál (pl. kötőhártya-gyulladás), fülgyulladásnál,herpesznél, szemölcsökre, égés-fagyás esetén. ....

Bővebben: www.relaxbolt.hu/kolloid_asvanyi_anyagok_114/ezustkolloid_oldat_151
#6 ezustkolloidEm 2020-01-05 22:11
Az ezustkolloid sose volt eltitkolt vagy tiltott. Az kamu. Altalaban minden gyogyszertarban kaphato folyadek formaban kis uvegcseben. Orvosi eloiras nelkul szabadon. Cseppek formajaban naponta kell beszedni.
Utasitas a cimken talalhato. Ara forintban kb. 3400-800 Ft korul lehet.
#5 SzlovákiaPolyi Zsuzsanna 2015-10-10 22:00
Mindenröl szö volt ,csak arrol az egyröl sem, vajon menyibe is kerűl ez az Ezűstkoloid, manapság ez is számit,,,reklámozo gyogyszerekben nem nagyon bizzom, mert már rá fásztam, kérném az árat köszönöm szépen addig nincs megrendelés,
#4 Pár szóval még...Kné K. Mária 2012-12-11 18:48
folyt.:

„Van der Waals-kötés
Azokat a „molekulák közötti” kötéseket soroljuk ide, amelyek a molekulán belüli töltésaszimmetriából következnek.
A van der Waals-féle kötés lezárt elektronhéjú atomok vagy molekulák között alakul ki, energiája az elsőrendű kötések energiájának kb. huszadrésze. Ezért a molekularácsos szerkezetű anyagok (elemek és vegyületek) alacsony olvadás- és forráspontúak: közönséges körülmények között gáz halmazállapotúak vagy folyékonyak, de ha molekulatömegük elég nagy, szilárdak is lehetnek. Kristályaik meglehetősen puhák.
A van der Waals-kötéseknek három fajtáját különböztetjük meg:
1. orientációs hatás (dipól-dipól kölcsönhatás)
2. indukciós effektus
3. diszperziós hatás (London-féle erők)
… London-kötés (indukált dipol-dipol kölcsönhatás)
Indukált dipól-indukált dipól kölcsönhatás; diszperziós erőknek is hívják. Apoláris atomok vagy molekulák közötti vonzóerő. Ezt a molekulák pillanatnyi polarizációja okozza. A polarizációt az elektronfelhő mag körüli rezgései alakítják ki. Csak kvantummechanikai alapon magyarázható. Lényege, hogy ha két atom közelít egymáshoz, a két atommag és a két elektronfelhő taszítja egymást, míg az egyik mag és a másik elektronfelhő között vonzás lép fel. Ez még kevés lenne az összekapcsolódáshoz, az atomoknak olyan rezgésállapotot kell megvalósítani, amelyben a pozitív és negatív töltések súlypontja nem esik egybe és a vonzóerők eredője valamivel nagyobb, mint a taszítóerőké. A diszperziós kölcsönhatás annál erősebb, minél több az egy molekulára jutó elektronok száma. Ezért nagyobb London-erők hatnak két jódmolekula között, mint két fluormolekula között. Ha nagyobb erők hatnak a szomszédos molekulák között, akkor nagyobb hő kell a leküzdésükhöz, nő az olvadás- és forráspont. Ezért nő pl. az alkánok olvadás- és forráspontja a molekulatömeg növekedésével. A London-féle erők nagysága függ még a molekula alakjától is. Minél könnyebben polarizálható a molekula, annál erősebb a London-kölcsönhatás.” hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9miai_k%C3%B6t%C3%A9s

Egy pár további érdekesség a magyarázatok között, ami kissé ellenmondásos, tehát érdemes lenne jobban kifejtenie ezt a folyamatot a magyar gyártónak, hogy mi az elsődleges és mi a másodlagos kiválasztó rendszer, valamint a felszívódási szakra, vagy a kifejezett kiürülési szakra melyik a jellemző:
„Az ezüstkolloid a tápcsatorna teljes hosszában gyorsan felszívódik – már a száj nyálkahártyájáról is. Az ezüst kiválasztása az epével, majd a széklettel történik. Ez még az inhaláció formájában adagolt ezüstre is érvényes. Lényegesen kisebb mennyiségben, de az ezüst a szervezetből a vizelettel, verejtékkel, hajjal, körömmel is távozik a szervezetből. A kiválasztódás meglehetősen gyors. 2,34 mg ezüst kiválasztásához mindössze 24 órára van szükség…Felnőttek esetében napi 2 mg az a mennyiség, mely az egészségkárosodás veszélye nélkül biztosan bevehető, bár jelentős egyéni különbségek sem zárhatók ki. Vesekárosodás esetén pl. a kiválasztódás hosszú időt vesz igénybe, így a tartós szedés kockázata is fokozott…
…A szedés abbahagyását követő első 100 nap során az ezüst kiválasztódása elsősorban a vizelet útján történik. A későbbiekben már a széklettel történő ürülés kerül előtérbe. A naponta fogyasztott víz mennyiségével csaknem arányosan nagyobb volt a távozó ezüst mennyisége.”
„Az ezüst szájon át történő szedése csak kolloid ezüst esetén csekély. Ennél jóval nagyobb kockázattal kellene számolnunk ezüstsók esetén, ezek tehát csak a bőr-, vagy nyálkahártya felületen alkalmazhatók helyi kezelésre.
Az ezüst a gyomorban, sósav hatására ezüst-kloriddá alakul, tehát elvileg mérgező sóvá. A vékonybélben viszont az epével kiválasztódó nátrium bikarbonát közömbösíti a gyomorsavat, emiatt az ezüst kolloid formában ismét kicsapódik. A felszívódás csak ez után történik meg. Az ezüst klorid kialakulása kockázatának csökkentésére mégis javasolható az ezüst kolloid szájüregben (nyelv alatt) tartása, legalább 3 percig, a lenyelés előtt. Ilyenkor az ezüstrészecskék már a száj nyálkahártyájáról felszívódnak, tehát a gyomorban az ezüstsó képződése elvileg is lehetetlenné válik.”
www.ezustkolloid-info.com/?oldal=1&cikk=509
#3 Pár szóval még a témáhozKné K. Mária 2012-12-11 17:49
Az Ezüstkolloiddal használatával kapcsolatban lenne pár észrevételem, bár megjegyzem, hogy sem az ezüst, sem az Ezüstkolloid felhasználhatósága soha nem volt eltitkolva senki előtt.

Az ezüstről általában:
„Pozitív élettani szerepéről nem tudunk; főleg az alacsonyrendű szervezetek (különösen a mikróbák) és a halak számára roppant mérgező. A magasabbrendű élőlények többségét jóval kevésbé károsítja (főleg a réz és a szelén felvételének gátlásával) – a glutation peroxidáz(GSH) enzim aktivátoraként az ezüst a szelén erős antagonistája.” Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Ez%C3%BCst
„Kolloidról akkor beszélünk, amikor egy anyag nagyon apró részecskéi lebegnek egy másik közegben. A kolloidrészecskék nagyobbak, a legtöbb molekulánál nagyobbak, mégis elég kicsik ahhoz, hogy lehetővé tegyék e részecskék lebegését.
A kolloid részecskék átmérője 0,01 és 0,001 mikron között mozog, így egy kolloid olyan ultrafinom részecskékből áll, egy állandó közegben szétoszlatva, lebegő állapotban maradnak, tehát nem oldódnak fel.
A természetben a kolloid állapot sok helyen előfordul, így például számos testnedv, mint például a nyiroknedv, kolloid állapotú. A kolloidokat a szervezetünk könnyedén fel tudja szívni, lényegében a kolloidokat a szervezet könnyebben képes hasznosítani.
Az ásványi anyagok elektrosztatikusan átalakulnak kicsiny, pozitív töltésű részecskékké,
melyek taszítják és így egymást lebegésben tartják. „ aranykolloid-ezustkolloid.biomax.hu/?gclid=CN787t_Aj7QCFYlb3god-UwAFA


A cikkben van ez a rész:
„…és zömmel 1-10 nanométer (a milliméter milliomod része!) közötti fémes állapotú ezüstrészecskéket tartalmaz, ezüstionokat nem vagy alig. Ez utóbbi készítmény biológiai aktivitása jóval nagyobb, mint a házilag előállított oldatoké, és mivel nem tartalmaz ezüst+ ionokat, nemkívánatos mellékhatásokat sem okoz.”
Erről kb. ennyit érdemes még tudni:
„Az ezüstrészecskék egyedüli ezüstatomokból állnak?
Egy egyedüli ezüstatom atomméretű fém ezüst részecske. Ez a legkisebb ezüstméret ami létezik. Egy egyedüli ezüstatom diamétere 0,288 nm. Bár ez elvileg lehetséges, hogy egy fém ezüst részecske egyetlen atomból álljon, a gyakorlatban a részecskék jóval nagyobbak, és több atomot tartalmaznak. Csak referenciaképpen, egy részecske 1 nanométer és 31 ezüstatomot tartalmaz diaméterben, és egy 5nm diaméter részecske 3900 atomot tartalmaz, egy 20 nm-es részecske pedig kb. 250,000 ezüstatomot.
Az egyedi fémezüst atomok más ezüstatomokkal a van der Waals erővel tartanak össze, ami azt eredményezi, hogy az atomok részecskékké alakulnak. Mivel az egyedüli atomok nem rendelkeznek semmilyen erővel, semmi nem akadályozhatja meg, hogy a fent említett erő hatására nagyobb részecskékké kötődjenek. A nagyobb részecskék egy dupla elektromos ionréteget hoznak létre, mely körbeveszi a részecskét. Ez a jelenség a nulla potenciális. A nulla potenciális töltés negatív és egy olyan erőt hoz létre, ami taszítja a részecskéket egymástól. Mindaddig, amíg a nulla potenciális magnitúdója képes előállítani ezt a taszító erőt, a részecskék szuszpenzióban maradnak.„http://www.ezustkolloid-info.com/?oldal=1&cikk=502

folyt.köv.
#2 kolloidokRékabea 2012-12-10 17:33
Szerintem egy ezüst nyaklánc is megteszi, nem kell feltétlenül méregdrága kolloidokat venni és azokat szedni, azonkivül ki tudja mi van az üvegben.
Rékabea
+1 #1 angelgirls@postafiok.huSzisz 2012-12-10 12:20
Évek óta használjuk! Nehéz kiválasztani a forgalomban lévők közül a legjobb minőségűt, a leghatékonyabbat. Tudom ajánlani bárkinek, mert nem mindegy, hogy mérgezi az ember a szervezetét a gyógyszArtári termékekkel, vagy valódi gyógyulást tud előidézni egy jóval olcsóbb, mellékhatások nélküli termékkel.
Van egy cég Kistarcsán, ahol kertbe ill. mosáshoz való kolloidot is gyártanak, árulnak. Az ára lényegesen barátságosabb, mint a többié. De az nem fogyasztható!!!!

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások