Print this page
2014 március 08, szombat

Mesterséges édesítőszer: korunk legkomolyabb új betegségokozója

Szerző: Madarasi Pál

A mesterséges édesítőszer-betegség ma mindenhol felüti fejét és végigsöpör a világon, Magyarországon is több tízezer fogyasztót érintve. A nyugati – nyugodtan placebónak is tekinthető - orvostudomány nem nevezi nevén, hogy mi is ez valójában, az orvosok pedig jól felfogott érdekből méregdrága gyógyszereket írnak fel rá. Valljuk be, a világmédia szemét, szemérmetlen reklámáradata meg kiemelt stratégiai partner ebben a kórságban.

aszpartamTüneteit nevezzük nemes egyszerűséggel visszatérő fejfájásnak, elviselhetetlen migrénnek, depressziónak, szorongásnak, izomfájdalomnak, ízületi gyulladás fellángolásának, fülzúgás vagy fülcsengésnek, krónikus fáradtságnak, fibromyalgiának, irritábilis bél szindrómának (IBS), Crohn-betegségnek, gyulladásos-, sőt savas refluxnak, de ne hívják szintetikus édesítőszer okozta betegségnek, mert a beteg még leállhat a fogyasztásával és akkor nincs több felírt gyógyszer és orvosi vizit és profit és profit és...

A tünetek egyik napról a másikra változhatnak, attól függően, hogy mennyi és milyen típusú édesítőszert fogyasztott az illető. Egyes kombinációk különösen mérgezőek lehetnek. A fogyasztók tünetei gyomorrontástól, migrénes fejfájástól a hányáson át látási zavarokig, a központi idegrendszeri rendellenességektől görcsökig és ideges rángatózástól kóros reflexekig terjedhetnek.

Az egész akkor kezdődött, amikor korábbi amerikai színész, Ronald Reagan hivatalba lépett, 1980-ban. Azonnal kirúgta az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszeripar vezetőjét és Dr. Arthur Hull Hayes Jr-t vette fel, aki engedélyezte az aszpartámot. Ez az évtized volt a diéta őrület korszaka és ennek „vezéralakja", ha úgy tetszik guruja – Rumsfeld - egy vagyont keresett a mesterséges édesítőszer-üzlettel, amelyet már évtizedekkel azelőtt betiltottak laboratóriumi vizsgálati eredmények alapján, amelyek egyértelműen kimutatták karcinogén mivoltát. Ugyanez a korrupt jóváhagyási eljárás engedélyezte 1991-ben a szukralóz bevezetését, majd 2003-ban a szorbitét.

Ahogy a történelem mutatja, amit Amerikában engedélyeznek, az Magyarországon is zöld utat kap. Az amerikai kormány nemcsak háborús káoszt terjeszt szerte a világon, hanem betegségeket is. Az élelmiszerek vegyi adalékai kémiailag állandóan megbetegítenek bennünket és megváltoztathatják testkémiánkat. Ez nem lehetséges, mondanák sokan. Csakúgy, mint ahogy az amerikai kormány állt a szeptember 11-es World Trade Centerben történtek (9/11) mögött, meggyilkolva saját állampolgárait majd ezt követően több millió iraki anyát, apát és gyermeket. Manapság, mint saját szemünkkel láthattuk a napvilágra került videókat ez is lehetséges – ezek kortárstörténések.

Az Öböl-háború-szindrómát elsősorban szintetikus édesítőszer okozta (hiszen a katona kénytelen felszerelésének súlycsökkentése céljából a legkönnyebb-, legkisebb kiszerelésű „tápanyagot" szükségleteinek és az eltöltendő idő függvényében magával vinni). Nem véletlen, hogy fibromyalgia sújtotta az amerikai csapatokat az Öböl-háború idején. Tanulmányok kimutatták, hogy „diétás" (hadtáp) italokat fogyasztani 46 °C-os hőségben súlyos egészségügyi következményekkel jár. Ugyanis ezek az anyagok a hőség hatására megváltoztatják szerkezetüket és bomlásuk következtében mérgező anyagokat termelnek magukból. Ezt ügyesen az "Öböl-háború-szindróma" gyűjtőfogalom alá söpörték, de a kimutatások és tünet együttesek alapján ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a csapatok Irakban és Afganisztánban is. Önmagukkal is háborút viselnek.

Ugyancsak nem véletlen, hogy 5-ből 4 esetben a fibromyalgia nőket érint, akik gyakrabban fogyasztanak diétás italokat és élelmiszereket, mint a férfiak. Szinte minden rágógumi és leheletfrissítő tele van mesterséges édesítőszerekkel. A népszerű mondás, hogy "nincs elég mesterséges édesítőszer a termékekben ahhoz, hogy az egészségügyi problémákat okozzon" – ez egy nagy hazugság. Különösen most, hogy 2012-től az összes élelmiszer, ital, rágógumi és cukorka több mint 25%-ban vannak szintetikus édesítőszerek. A sok hatás összeadódik (a szervezet képtelen kiüríteni illetve méregteleníteni önmagát, hiszen ezen anyagok nagy része megragad a sejtekben, másrészt meg a napi rendszeres mennyiségi bevitel egyszerűen feldolgozhatatlan, ezért inkább felhalmozódik a szervezetben) és tulajdonképp kevés is, ill. szinte semmilyen szabályozás alá nem esnek ezek a vegyi anyagok az élelmiszerekben. Köszönhetően a fent említett lobbi-tevékenységek áldásos tematikájának, de hát nem is kell az új birodalomban csak félmilliárd ember összesen a Földre, úgyhogy ebben a szellemben végül is had hulljon a férgese. Nem igaz?

Nincs olyan vényköteles gyógyszer, amely gyógyítaná, gyógyíthatná ezeket a problémákat, amelyek a mesterséges édesítőszerek hatásait ellensúlyoznák. Tény, hogy az eddig dokumentált fibromyalgia eseteknek több mint 70 százaléka, - például a krónikus depresszió vagy a savas reflux - az elfogyasztott vegyi anyagok számlájára írandó. A rák a távoli, hosszú távú fogyasztás után jelentkező komoly következmény, talán ez könnyen be is látható. A receptre kapható „gyógyszerek" amelyeket ezen "krónikus betegség"-ekre kap a páciens, annyi mellékhatással rendelkeznek és az édesítőszerekkel kombinálva még azokkal gyakran reakcióba is lépnek, ami még súlyosbítja a már így is kialakult helyzetet.

A jó hír az, hogy mégiscsak van rá gyógymód! Mi ezt kínáljuk - vagy orvosiasan szólva javalljuk - neked, ha kiértékelted és járható a számodra is, akkor fogadd meg és tégy belátásod szerint. Tehát a mesterséges édesítőszer kór kezelése teljesen ingyenes és nem jár orvoshoz járással, egészségügyi biztosítással, mellékhatásokkal.

A gyógymód a következő, figyelj:

* El kell dobnunk a cukormentes rágógumit és cukorkát,

* A kukába az összes édesítőszeres, "light" étellel és itallal,

* El kell olvasni a címkéket minden ételen és italon, hogy ki tudjuk szűrni az összes mesterséges édesítőszert a termékekben, köztük az aszpartámot, szukralózt, szorbitot, aceszulfám-K, aszparaginsav, és a szacharin tartalmat.

Van annyi nyavalya így is a világban. Ne mérgezd és betegítsd meg magad feleslegesen! Élj a természettel harmóniában, úgy nagy baj nem érhet!

Dr. Madarasi Pál
Hernád Völgye Háztáji Közösség

Forrás: http://www.jovonk.info/2014/02/19/mesterseges-edesitoszer-korunk-legkomolyabb-uj-betegsegokozoja