20210917
Last updateH, 19 ápr. 2021 6am

rovas logo

2014 augusztus 07, csütörtök

A gombás betegségek kezelése

Szerző: InfoMed

A gombák éppen olyan betegségokozók, mint a baktériumok és a vírusok. Az orvoshoz forduló betegek egyre nagyobb része küszködik gombás megbetegedésekkel. Tíz évvel ezelőtt a bélrendszer és a belső szervek gombás betegsége még kivételnek számított, ma azonban már ez sem ritkaság!

A gombásodás a modern életmód következménye. A gombás megbetegedések kialakulásának alapvető feltétele az immunrendszer meggyengülése. Az antibiotikumok és a kortizonos kezelés, a stressz, a környezeti mérgező anyagok, az egyoldalú vagy hiányos táplálkozás és az élelmiszer-adalékok mind gyengítik az immunrendszert, vagy károsítják a szervezet természetes baktériumflóráját. Így kedvező táptalaj alakulhat ki a gombák elterjedéséhez.

ÁRTALMAS GOMBÁK

Sok szakember vallja, hogy a különböző típusú penész- és élesztőgombák legalábbis részben hozzájárulnak az olyan betegségek kialakulásához, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, reuma, ízületi gyulladás, köszvény, asztma, allergia, gasztritisz, melléküreg-gyulladás, tuberkulózis és rák.

Így pl. a mucor elnevezésű penészgomba megtámadja a vörösvértesteket és fehérvérsejteket, és ezáltal többek között vérellátási zavarokat okoz. Az aspergillus, egy másik penészgomba, előszeretettel telepszik meg a nyirokrendszerben és az ízületekben, a penicillium elnevezésű penészgomba pedig az egyes gyulladások kialakulásáért felelős.

Mindemellett a penészgombák erős mérgeket is termelnek. Legismertebb talán az aflatoxin, ami gyakran fordul elő a földimogyoróban, a dióban, és egy sor más élelmiszerben is. Egy jó adag ebből a méregből, s a máj egyes funkciói hosszú időre, de akár évekre is jelentősen károsodhatnak.

A penészgomba a természetben fordul elő, nedves helyiségekben, vagy a szobanövények földjén. Emellett olyan élelmiszereket támad meg, mint pl. a kenyér vagy a tésztaféleségek (főleg akkor, ha nejlonzacskóban vannak), a sajt, a lekvár és a gyümölcslevek. Gyakran már akkor jelen van, amikor kívülről még semmi sem látszik! De a gyümölcsök, a zöldségek és a saláták sem menekülnek meg előle.

Az "önszorgalmon kívül" a penészgombákat az élelmiszeripar egyre gyakrabban használja néhány termék elkészítésekor. Például segítségükkel lesz laza és pelyhes a liszt, a gyümölcslevek készítéséhez használt gyümölcsök "előre összetörődnek" és néhány húsárunak is jobb lesz az íze a penészgombától.

AZONNAL TÁMADNAK!

A gombák belégzés és táplálkozás során kerülhetnek a szervezetünkbe, és gyenge védekezőképesség esetén azonnal támadásba kezdenek, megtelepszenek és szaporodnak.

A penészgombákhoz társulnak az élesztőgombák. A legismertebb, a leggyakoribb és a legártalmasabb a Candida albicans, amely az egész szervezetet megtámadhatja. A mikrobiológusok és gombaszakértők eddig 25 fajtáját fedezték fel az emberi szervezetben. A nyugati ipari nemzetek lakosságának mintegy egyharmada szenved olyan betegségben, amely a Candida albicansszal áll öszszefüggésben. A Candida normális esetben kis mennyiségben a bélben is előfordul, anélkül, hogy kárt okozna. Rossz ellenálló képesség esetén azonban ez az egyébként ártalmatlan gomba elterjed, elburjánzik, nemcsak a belekben, hanem a belső szervekben pl. a tüdőben, vesében, de akár a szívben is, sőt a bőrt és a nyálkahártyákat is megtámadja.

A Candida elterjedését a bélben és a szervekben a tünetek és betegségek széles köre kíséri. Ide tartozik többek között a felfúvódás, hasmenés, kolitisz (vastagbélgyulladás), emésztőrendszeri daganatok, nőgyógyászati betegségek, mint pl. menstruációs problémák, sterilitás, és terhességgel kapcsolatos problémák, egyes férfibetegségek, mint pl. a prosztataproblémák, továbbá az allergia, a hiperaktivitás, bizonyos hormonális zavarok, szívproblémák, fejfájás, migrén, rossz emlékezőtehetség, kiegyensúlyozatlanság, fülfájás, asztma, veseproblémák és a vércukor-ingadozás.

Ezeket a tüneteket a gomba mérge okozza. A Candida majdnem száz különböző toxint termel. A mérgek egyike egy hormonszerű anyag, amely képes felborítani a szervezet hormonháztartását. Más mérgek az agyra vagy az idegekre gyakorolnak negatív hatást. A Candida nagy mennyiségű alkoholszerű anyagot is képes termelni. Japánban például egy cég elbocsátotta azokat a munkásokat, akik állandóan ittasnak tűntek. Bár bizonygatták, hogy egy csepp alkoholt sem ittak, a tesztek mégis emelkedett alkoholszintet mutattak ki. Végül kiderült, hogy mindennek a hátterében a Candida állt.

A különböző méreganyagok nagy megterhelést jelentenek a májnak, amely már nem képes megfelelően hatástalanítani a szervezetben lévő toxinokat, így fáradtság, általános levertség és rossz hangulat is társulhat a tünetekhez.

HIBÁS DIAGNÓZISOK

A szakemberek becslései szerint Németországban kb. 7000­12 000 ember hal meg évente gombás fertőzés következtében. A hagyományos orvoslás javarészt nem ismeri fel ennek a megbetegedésnek az elterjedtségét. Csak nagyon kevés orvos képes a gombás megbetegedés által kiváltott különböző tüneteket a valós kiváltóval összefüggésbe hozni.

Való igaz, hogy nem egyszerű a gombás fertőzést felismerni. A hagyományos orvoslás által felhasznált gombatesztek, pl. székletvizsgálatok nem adnak teljes bizonyosságot a fertőzéssel kapcsolatban.

Az ellenanyag-meghatározás sem mindig megbízható, mert a legyengült immunrendszer gyakran már nem tud elegendő antitestet termelni. Ilyen esetben csak a szakemberek által végzett sötétlátóteres mikroszkópos vérvizsgálat jelenthet segítséget.

A gombás betegségekről, és elsősorban a Candida albicansról eddig úgy tartották, hogy csak nehezen gyógyítható. A grépfrútmag- és teafűkivonattal kapcsolatos tapasztalatok azonban új reményt jelentenek. Alkalmazzák orvosok és klinikák is, s nagyon jó kezelési eredményekről számolnak be. Dr. Leo Galland (New York-i orvos), aki szintén nagyon sok candidás beteget gyógyított, 279 esetből csak 2 eredménytelen kezelésről számolt be. A kivonatot "nagy áttörésnek" látja olyan betegek esetén, akik élesztőgombák és paraziták által kiváltott krónikus fertőzésben szenvednek. További pluszként értékeli, hogy a kivonat sokrétű hatékonysága miatt a szervezetet olyan egyéb gombáktól és baktériumoktól is megszabadítja, amelyek a Candida gyakori kísérői.

ÁTFOGÓ PROGRAM KELL!

A grépfrútmagkivonatot a Candida gyógyítására csak egy átfogó program segítségével, szakszerű útmutatás mellett lehet használni. Ugyanis a táplálkozás átállítása, a bélrendszer kitisztítása, az egészséges bélflóra újratelepítése, valamint az ellenálló képesség erősítése nélkül a gombák nagyon gyorsan újra elszaporodhatnak.

Mindemellett a gombaölő szerek dózisának lassú emelése a kezelés során különösen fontos, mert a gombák elhalásakor erős méreganyagok szabadulnak fel (Herxheimer-reakció) a szervezetben, és ez a tünetek fokozódását idézheti elő.

A penészgomba-fertőzés grépfrútmagkivo-nattal és teafaolajjal való kezelésével kapcsolatban még nincsenek gyakorlati tapasztalatok. A labortesztek azonban alátámasztják, hogy a kivonat a penészgombák különböző fajtáira erőteljes hatást gyakorolt.

GYAKORLATI TANÁCSOK

 • * Candida albicans és más élesztőgombás megbetegedések esetén a grépfrútmagkivonatból emelkedő adagot szedjünk:

1. hét: 3­9 csepp naponta egyszer, egy pohár vízben (150­170 ml) feloldva,

2. hét: 3­9 csepp naponta kétszer, egy pohár vízben (150­170 ml) feloldva,

3. hét: 3­9 csepp naponta háromszor, egy pohár vízben (150­170 ml) feloldva.

Ezt a dózist meg lehet növelni, ha nem jelentkezik a "Herxheimer-reakció" (fáradtság, erősödő rosszullét).

A kezelést a betegség intenzitásától és elterjedtségétől függően 1­3 hónapig lehet folytatni.

 • * Tartózkodjunk az édességfogyasztás minden formájától legalább 3­6 hónapig.
 • * Térjünk át teljes értékű reformtáplálkozásra, de este kerüljük a bőséges nyers zöldség- és gyümölcsfogyasztást.
 • * Hetente egyszer (soványabbak inkább csak 2-3 hetente!) tartsunk egy léböjtnapot. Ilyenkor 3 liter gyógyteát (kamilla, orbáncfű, fahéj, szegfűszeg, borsmenta...), ásványvizet, gyógyvizet (pl. Salvus) és frissen préselt, hígított levet (sárgarépa, cékla, zeller vagy narancs, grépfrút, kiwi) kell elfogyasztani.
 • * Fontos az emésztés rendezése is: étkezés előtt 2-3 teáskanál lenmagot egészben, 2 dl teával fogyasszon el, vagy napközben többször keserű gyógyvizeket, gyógyteákat (angelika, gyermekláncfű, fehérüröm, katáng, ziliz, ezerjófű...) igyon kúraszerűen. Más rostos székletlazítókat is használhat, de a hashajtókat (gyógyszerek) tartósan tilos alkalmazni!
 • * Az immunrendszer megerősítése: 1-2 hónapos vitaminkúrákat és gyógynövényeket (bíbor kasvirág, izlandi zuzmó, sédkenderfű, kamilla, csipkebogyó...) ajánlunk.
 • * A béltisztítás egyik leghatékonyabb formája a kolon-hidroterápia (magas bélmosás). Segítségével kitisztítható a bélbolyhok közt évek alatt felhalmozódott bélsár. Kiürülnek a kóros gombák és baktériumok, letisztul és megnyugszik a bélnyálkahártya.
 • * Kerüljük az antibiotikumok értelmetlen és túl gyakori használatát!
 • * A gombásodásra hajlamos nők lehetőleg ne szedjenek fogamzásgátló hormontablettákat!
 • * A penészes ételeket még az érintett rész eltávolítása után se használjuk fel!
 • * Ruháinkat ­ különösen az alsóneműket ­ főzzük ki időnként!
 • A bőrünket tartsuk szárazon, ne hordjunk műszálas ruhát, műbőr cipőt.

Forrás: http://www.informed.hu/?tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/mycosis/&article_id=34692
Beküldte Begovits László

A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak és nem feltétlenül azonosak az InfoMed szerkesztőségének álláspontjával.

Megnyitva 4098 alkalommal

Hozzászólás   

#2 2621 Verőce, Lugosi u. 71.S. Tejfalussy András 2014-09-02 13:34
MEHNAM-info / Orvosképzés / Hozzászólások Ügykód: vegetarianusfesztivalonvarhegyieloadasa140902

Észrevételeim Várhegyi László mérnök, természetgyógyászdoktor ('Dr) ny. rendőralezredesnek az idei nagy sikerű Vegetáriánus Fesztiválon tartott előadásában elhangzott „konyhasópótlást és desztillált víz ivást „ajánlásához. Magát az előadást lásd: www.youtube.com/watch?v=NfjbjyvNiuo&feature=youtu.be .

Kedves Vegetáriánusok!

Én is több évtizede vegetáriánus vagyok, és desztillált vizet iszom. Erősen sózom az ételeimet, mivel a nem tengeri növényekben nagyon sok a kálium, de alig van nátrium.

Sokan elhiszik, hogy az étkezéshez nem kell a konyhasó. Azonban a víz és a nátrium-klorid konyhasó optimális aránya a testnedvekben víz : konyhasó = 110 és ez a nem tartható fenn konyhasóval sózás nélkül .A testnedvek tengervízéhez hasonló nátrium: kálium = 30 arányának a fenntartása ugyanilyen lényeges. Csak ebből a négy anyagból (víz, nátrium, klór, kálium) áll a sejteket egymással elektromosan összekapcsoló oldat, az ún. „vér-elektrolít”. Ezek a létfontosságú anyagok ezért vannak ugyan ilyen arányban a vér-elektrolít helyreállító, gyógyító fiziológiás infúziós (Ringer) oldatban is. Mivel napi 3 liter ilyen oldat 3 liter nagytisztaságú desztillált vízzel 36 gramm konyhasót juttat be a vérbe, de csak 0,4 gramm káliumot, étkezésnél is ezekre az élettanilag optimális arányokra kell törekedni. Minden orvos és gyógyszerész ezt tanulja, amelyik mást mond, csak azért mondhatja, mert végzetesen buta és vagy tudatosan betegíteni és ivartalanítani (= népet irtani) akar.

A tankönyvek mellett az is bizonyítja, hogy a konyhasó helyett egyéb anyagokat, pl. fűszersókat stb. ajánlók népirtást folytatnak, hogy 1950-ben Nobel-díjat adtak azoknak az orvos kutatóknak, akik egyértelmű mérésekkel dokumentálták, hogy a konyhasó pótlás korlátozás és a káliumtúladagolás (a jelenlegi Nemzeti Sócsökkentési Stop Só program teljesen hamis, és népirtó hatású) is lerövidíti az állatok és az emberek életét, sőt közben ivartalanítja is őket, eltorzítva a nemi szerveiket. Egy órán belül 0,8-1,6 grammnál több kálium (bárhonnan) vérbejutása is mérgező, s 24 óra alatt az ételekkel (szájon át) elosztva bejuttatott 2,2-3,5 grammnál több kálium is eltorzítja egy egészséges felnőtt EKG-jét (rontja) a szívműködését. A Fidesz-KDNP kormány a Stop Só programjával naponta jelenleg legalább 4,7 gramm káliumot juttat be egy magyar emberbe, akár egy óra alatt is a kálisóval sózással mérgezővé tett kenyérrel és mérgező kálisóval műtrágyázással is megtöbbszörözött káliumtartalmú növényi élelmiszerekkel, vagyis teljesen nyilvánvaló, hogy számos orvos, gyógyszerész és természetgyógyász, s az általuk folytatott népirtást támogató média által aljasul megtévesztett magyarokat tudatosan mérgezik, programozottan irtják. Pl. a Természetgyógyász Magazin is a vese- és szívmérgező mérgező kálisó BonSalt-tal sózást ajánlja az NaCl konyhasóval sózás helyett, s a Béres Rt. is árusítja ezt a rákbetegség előidéző mérget, sőt a valakik „bio kóser” étkezési sóként is hirdetik az interneten. (Minden zsidó tudja, hogy nincs „bio kóser”?!) A folytatását lásd a www.tejfalussy.com honlapom hozzászólás rovatában!
#1 Cak a tiszta hazilag keszitett kivonatot hasznaljuk!Norbert 2014-08-27 03:56
Ovatosan azzal a grépfrútmagkivonattal! Az iparilag keszitettek ezt is tartalmazzak : benzethonium chloride!

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások