Print this page
2017 június 15, csütörtök

Az ayahuasca képes a cukorbetegséget teljesen visszafordítani?

Szerző: ce

A cukorbetegség jelenleg világszerte több százmillió embert érint. Csak Amerikában a Betegségmegelőzési Központ (CDC) becslése szerint ez ...

Az ayahuasca-ban található kémiai vegyület képes a cukorbetegséget teljesen visszafordítani 

ayahuasca

A cukorbetegség jelenleg világszerte több százmillió embert érint. Csak Amerikában a Betegségmegelőzési Központ (CDC) becslése szerint ez a szám körülbelül 20 millió lehet. A lehetséges gyógymódok és a betegség visszafordítására szolgáló módszerek ígéretes eredményeket mutatnak, és közöttük van egy olyan vegyi anyag, amely általában a világ számos növényében megtalálható. Ez az egyik fő összetevője annak a pszichoaktív keveréknek, melyet általában ayahuasca néven ismerünk.

A cukorbetegség olyan autoimmun betegség, amely megakadályozza, hogy az ember hasnyálmirigye inzulint termeljen, amely egy olyan hormon, ami lehetővé teszi az ember számára, hogy energiát vegyen fel az ételekből. Ez akkor fordul elő, amikor a szervezet immunrendszere megtámadja és elpusztítja az inzulintermelő sejteket a hasnyálmirigyben, amelyet béta-sejteknek neveznek. Nyilvánvaló, hogy az ok nem tisztázott, de a tudósok úgy vélik, hogy genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak. A mai modern tudomány azt mondja, hogy nincs gyógymód.

Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség világszerte mintegy 380 millió embert érint. Mindkettő végeredményben a funkcionális hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtek hiányából ered, amellyel kapcsolatban ez a kémiai vegyület mutatja a legígéretesebb eredményeket.

A Nature Medicine című folyóiratban megjelent új kutatás, melynek vezető kutatói az Icahn Orvosi Egyetemen dolgoznak, és amelynek alapítója a JDRF nonprofit szervezet és a Nemzeti Egészségügyi Intézet megállapította, hogy:

"Három különböző egér és humán szigetet használva az élő organizmus alapú modellekben azt mutatjuk be, hogy a harmin képes béta sejtproliferációt indukálni, növeli a szigetsejtek tömegét és javítja a glikémiás kontrollt. Ezek a megfigyelések azt sugallják, hogy a harmin analógok egyedi terápiás ígérettel rendelkezhetnek az emberi diabetes terápiák során." (1)

Miután a kutatók felfedezték, hogy a harmin (2) képes a béta sejteket tenyészetben reprodukálni, humán szigetsejteket injektáltak cukorbeteg egerekbe és harmint adtak be nekik. Ez kiváltotta a béta-sejt termelést, ami a vércukorszintet a normális szintre emelte. A harminnal kapcsolatban úgy találták, hogy megháromszorozza a béta sejtek számát az egér hasnyálmirigyében.

A tanulmány során több, mint 100 ezer potenciális vegyületet vizsgáltak meg, de mind közül csak a harmin volt az, amely az emberi inzulint termelő béta-sejtek számának növekedését eredményezte.

"Eredményeink nagy mennyiségű bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy a harmin gyógyszerosztály a béta-sejtek proliferációját olyan szintre emeli, amely releváns lehet a cukorbetegség kezelésében. Bár még sok munkánk van a harmin és a vele rokon vegyületek sajátosságainak és hatékonyságának javítása terén, úgy véljük, hogy ezek az eredmények kulcsfontosságú lépést jelentenek a cukorbetegség hatékonyabb jövőbeli kezelésére." - Andrew Stewart, a tanulmány vezető szerzője, az Icahn Orvosi Egyetem Cukorbetegség, Elhízottság és Metabolizmus Intézetének igazgatója. (3)

Úgy gondolják, hogy a béta-sejtek regenerációja a válasz és a cukorbetegség végső gyógymódja, de még mindig van más mód. Nyilvánvaló, hogy a kutatók következő lépése olyan gyógyszerjelöltek kifejlesztése, amelyek csak a béta-sejteket célozzák meg.

Van néhány ígéretes fejlesztés, melyet a Harvard Őssejt Intézetében értek el. A kutatók itt nemrég fedezték fel, hogyan lehet nagy mennyiségű inzulin termelő sejtet készíteni. Azt állítják, hogy ez az áttörés ugyanolyan nagy, mint az antibiotikumok kifejlesztése, amelyek (bár sikeresek voltak) alkalmazása súlyos és káros egészségügyi következményekkel járhat. Az őssejtből származó béta-sejtekkel jelenleg állatmodellekben végeznek klinikai vizsgálatokat, és a kutatók abban reménykednek, hogy a klinikai vizsgálatok a lehető leghamarabb megkezdődnek. (4)

Tesztalanyok, akik mindössze 30 nap alatt visszafordították a cukorbetegségüket

Az "Csak nyersen: A cukorbetegség visszafordítása 30 nap alatt" című dokumentumfilmben hat tesztalanyt vizsgáltak, akik különböző életstílussal és állapottal rendelkeztek, de mindegyikük diabéteszes volt - öt 2-es típusú és egy 1-es típusú. Mindegyik személy inzulint kapott.

Az emberek mindenütt alternatív módokat keresnek, hogy elérjék a kívánt és néha jobb eredményeket, mint amit a hivatalos orvosok és a kormány által kinevezett szakemberek a rendelkezésükre bocsátanak. Fontos, hogy az emberek megismerjék a lehetőségeiket, és jó eséllyel éljenek is velük. Sok olyan cukorbeteg van, akik nem ismerik az étkezés erejét az állapotuk átalakításában, mégis az inzulint használják, és az általános nézetet követik, mintha az lenne az egyetlen igazság.

Ez nem azt jelenti, hogy a hagyományos orvoslás rossz, egyszerűen csak hiányoznak belőle más lehetőségek. Végül sokan állítják hivatalosan, hogy nincs gyógymód, de a fenti eredmények azt sugallják, hogy többről szól a történet.

(1) - http://www.nature.com/nm/journal/v21/n4/full/nm.3820.html
(2) - https://en.wikipedia.org/wiki/Harmine
(3) - https://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150309134629.htm
(4) - http://news.harvard.edu/gazette/story/2014/10/giant-leap-against-diabetes/

ce


Forrás: ujvilagtudat.blogspot.se
Beküldte: Szalontay Béla