Print this page
2021 március 20, szombat

A védekezés és immunrendszer erősítés!

Szerző: Weixl Várhegyi László Dr.

A Vitaminok szerepe: Amíg egészséges vagy, nincs baj! Mit tehetsz azért, hogy egészséges maradj?

A helyes étkezés kulcsfontosságú. Kerüld a magas cukor- és zsírtartalmú, valamint a feldolgozott ételeket. A gyorsételekre még gondolni sem szabad! Építsd be az étrendedbe minél több friss zöldséget és gyógynövényt tartalmazó fogást, valamint keresd a magas rosttartalmú ételeket!

Táplálkozzál szigorúan az vércsoportodnak megfelelően, helyes ételtársítással, helyes étkezési sorrendben és javasolt a vegetáriánus s, gluténmentes és laktózmentes étkezés, minden étkezésnél!! Az ételeidnek legalább fele legyen olyan étel, amely az elkészítés során nem lett 40 Celsius foknál magasabb hőmérséklettel készítve, mert ha ennél magasabbal volt, akkor már az nem élő, hanem holt étel!! Az ételek készítésénél és fogyasztásánál csak tiszta sót használjunk (www.tisztaso.hu) bátran, mert ha többet sózunk, szomjasabbak leszünk és a felesleges só a vizelettel kiürül a szervezetünkből.

Bár az edzőtermek és sportlétesítmények továbbra is zárva tartanak, nem szabad megfeledkezned a rendszeres testmozgás fontosságáról! Már napi fél – egy óra séta is sokat segít nem csak immunrendszered karbantartásában, de a felgyülemlett feszültség levezetésében is. De otthon a lakásunkban is sok lehetőség van, még sportszerek nélkül is a különböző ízületeket és a különböző izomcsoportokat megmozgató mozgásokra és gyakorlatokra!

A harmadik alappillér az immunrendszeredet támogató étrend-kiegészítés.

Az alábbiakban összegyűjtöttem azokat a kulcs termékeket, amelyeknek most igazán helye van a mindennapi étkezésedben!

D-vitamin, C-vitamin, cink, quercetin, Q10, szelén, B-Complex vitamin, kurkuma, gyömbér, torma, gotu kola, baktövis, kendermag, kenderolaj, chlorella, spirulina, kudzu, magnézium, omega 3, L-Karnitin, gingko biloba, lutein, béta karotin, zeaxantin és a további természetes összetevők szinergikus hatással erősítik meg szervezeted védelmi vonalát. A Cali Vita, a Vitamin Station és az Erenfield cégek termékei, nem csak, hogy adalékanyagoktól és színezéktől mentesek, de minden kapszula, vagy tabletta 100%-ban növényi eredetű és a vércsoportoknak is megfelel. Ilyen az Erenfix Complex is.

Nem szabad megfeledkezi a régi klasszikus, de nem kevésbé hatékony termékekről sem. A C- és D-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatása ma már megkérdőjelezhetetlen. A C-vitamin sokoldalúságát évtizedekre visszamenőleg rengeteg tanulmány bizonyította, de a D-vitamin tavaly kapott csak igazán nagy figyelmet. A C-vitaminból ma már 10.000 mg feletti dózisok is szükségesek az elektroszmog különböző fajtáival (wi-fi, mikro, mobil, dect telefon, távirányítós rendszerek, stb.) szembeni védekezésre.Vizsgálatok igazolták, hogy a D-vitaminnal jobban ellátott szervezetek enyhébb tünetek mellett képesek átvészelni egy estleges fertőzést. A D-vitamin hatására a légcsőben olyan fehérjék termelődnek, melyek képesek szétbontani a vírus burkát, így az nem képes a tüskéivel a tüdőszövet sejtjeihez kapcsolódni. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, de csak megfelelően nagy mennyiségű rendszeres D-vitamin bevitel esetén. Ma már bizonyított, hogy még a 40.000 NE dózisú sem toxikus. Jómagam télen 10.000 NE dózisú, nyáron 4000 NE dózisú D3 vitamint szedek naponta

A cink az egészséges immunrendszerhez szükséges nyomelem, mely testünk minden sejtjében megtalálható. Közrejátszik a sejtosztódásban, a sejtnövekedésben, a sebgyógyulásban és a szénhidrátok lebontásában. Szerepe a jelenlegi járványban is fontosnak bizonyult, hiszen a szakértők a D-vitamin mellett a cinket tartják a leghatékonyabbnak mind megelőzés, mind kezelés esetén.

Az Erenfix Complex egy igazán különleges összetételű komplex készítmény. A benne található zöld tea-, ginkgo biloba-, fekete áfonya-kivonat, CoQ10 és béta-karotin további vitaminokkal, aminosavakkal és nyomelemekkel társulva járul hozzá immunrendszered erősítéséhez.

Természetesen a fenti termékek fogyasztása mellett nem kérdés, hogy a higiénés ajánlásokat továbbra is be kell tartanunk. Lehetőség szerint tarts magadnál kézfertőtlenítőt, ha pedig megérkezel valahova, alaposan, legalább 20 másodpercig moss kezet, valamint ne nyúlj az arcodhoz! Legjobb, hogy ha mindig van nálunk egy egydecis, pumpás, legalább 10 ppm dózisú ezüst kolloid. Fontos az aszalt gyümölcsök (mazsola, datolya, füge, szilva, stb) ezüst kolloidos vízben való áztatása, mivel soha nem tudhatjuk, hogy az aszalás során nem érintkeztek-e rovarokkal rágcsálókkal, melyek súlyos fertőzéseket idézhetnek elő!!

A különböző ételek, melyeket nap, mint nap fogyasztunk, az ivóvizünk, ami desztilláltvíz, vagy nem vissza ásványi anyagozott, UV szűrőn átengedett ro-víz, rengeteg szépségápolási és higiéniai termék, de gyakran a közvetlen környezetünk is tele lehet káros anyagokkal. Van, hogy ezeket a toxinokat a szervezetünk nem képes kiűzni magából és elraktározódnak. Ha túl sok méreg halmozódik fel bennünk, megjelenhetnek kisebb fizikai tünetek, mint fejfájás, krónikus fáradtság, alvászavar, de ha ez kezeletlenül marad,

később komolyabb betegségek és allergiák is kialakulhatnak. Az Erenfix Complex Night tablettáinak természetes anyagai hozzájárulnak a nyugodt és mély alváshoz! Fontos a bélflóra rendszeres pótlása, minden reggeli előtt fél órával üres gyomorra két kapszula ProbFlora-t, vagy Probio Balance-t kell bevenni, mert csak ezek 70 %-kal javítják az immunrendszer erejét és teljesítőképességét. Ezért a rendszeres méregtelenítés egy igen fontos alappillére az egészséges életvitelnek.

Továbbra is vigyázz magadra és a körülötted lévőkre is!

www.tisztaso.hu

Ha vannak egészségügyi problémáid, akkor nézzed ét a Természetdoktor.hu oldalaimat, mert valószínű találsz megoldást a több száz oldalon lévő válaszaim között.

'Dr.Weixl-Várhegyi László
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.