Print this page
2021 május 24, hétfő

Nem fogom be adatni a jelenlegi oltóanyagokat

Szerző: Huber Judit.

Miután több hónapig a "bizonytalan" kategóriában voltam, most a "nem" kategóriában vagyok. Nyugdíjas orvosként rengeteg időm és valódi érdeklődésem van arra, hogy alaposan utánanézzek ennek a témának. Szorgalmasan átnéztem minden tudományos folyóiratot, amit csak találtam, elolvastam minden online hírcikket, amire csak rábukkantam, és számtalan esetjelentést átnéztem a CDC VAERS weboldalán. Most már tisztábban értem, hogyan befolyásolják ezek az mRNS vakcinák az immunrendszerünket és szerveinket, hogyan lehetnek hasznosak, és hogyan okozzák a számos rövid, közép- és hosszú távú mellékhatást.

Meggyőződésem, hogy a szakértők által a televízióban reklámozott előnyök ezekkel az oltóanyagokkal kapcsolatban kevesebbek, mint amennyit ígérnek, és a mellékhatások több, mint amit el akarnak hitetni velünk. Ezeknek a vakcináknak az emberi szervezetre gyakorolt hatásai végtelenül összetettebbek, mint azt bárki el tudná képzelni... a szürke millió árnyalata, mondhatnánk.

A kezdetektől fogva:

Most kapott 0,3 ml mRNS vakcinát a deltoid izomba. Mi történik ezután? Az mRNS szálakat egy lipid nanorészecskékből álló buborékba zárják. Ez a folyadék utat tör magának a véráramba, és a nanorészecskék bejárják az egész szervezetét, és bejutnak az ereket bélelő sejtekbe, a vérlemezkékbe és a szervekbe, beleértve a szívet, a tüdőt, a májat, a heréket és az agyat. Nagy része a nyirokrendszeredbe is eljut, különösen a hónaljadban lévő nyirokcsomókba, ahol az immunsejtek antitesteket termelnek. Az immunsejtek a csomókban elszaporodnak, és ezért van az, hogy egyesek duzzadt csomókat észlelnek a hónaljban, az injekciózott kar oldalán. Az mRNS-buborékok a lépébe is eljutnak.

A véráramban keringő nanorészecskék nagy része a májba kerül. A májba kerülve a nanorészecskék bejutnak az Ön májsejtjeibe. Ott az mRNS szálak utasítják a májsejteket, hogy készítsék el a tüskés fehérjéket (képeket találhatsz a guglival), amelyek aztán az általános keringésedbe kerülnek, tovább utaznak a tested többi részén, majd több szövet és szerv sejtjéhez kapcsolódnak, vagy belépnek azokba. A Clinical Infectious Diseases 2021. május 20-i számában megjelent tanulmányban olyan önkéntesek keringésében találtak spike-fehérjéket, akik nemrégiben kapták meg a Moderna injekciókat. Becslések szerint ez a spike fehérje gyártási folyamat az Ön májsejtjeiben az injekció beadása után néhány órával kezdődik, és körülbelül 2-3 napig tart... majd az mRNS szálak szétesnek.

A spike-fehérjéket nem gyártják örökké, ahogyan azt néhányan állítják, bár valószínűleg néhány nappal tovább folytatódik a nyirokcsomókban, a lépben és a deltoid izomban, ahol az injekciót kapta. Hány tüskefehérje termelődik? Nem tudjuk biztosan (lehet, hogy trilliókban vagy százbilliókban). A sejtekben megtapadó spike-fehérjék hetekig vagy tovább is ott maradhatnak, de végül szét kell bomlaniuk (vajon hagynak-e maguk után helyrehozhatatlan károsodást a sejtekben, mint a harci hegek?). Szeretnék köszönetet mondani barátomnak, Dr. Ronik Khachatoorian-nak, egy briliáns molekuláris biológusnak, aki segített jobban megérteni ezeket az összetett folyamatokat.

Ronik a máj metabolikus működésének, az immunológiának és a vírusoknak a szakértője - éveket töltött a dengue- és zikavírusok szaporodásának tanulmányozásával. Hetente többször beszélgetünk telefonon, de még mindig nem jöttünk rá, hogy a tüskés fehérjék jelentős mennyiségben készülnek-e a test más szöveteiben és szerveiben is -- a májon, a lépen, a nyirokcsomókon és a deltoid izomzaton kívül. De még ha kis mennyiségben készülnek is ezeken a helyeken, és a spike-fehérjék megjelennek ezeknek a sejteknek a felszínén, az immunreakciót indíthat ellenük, ami némi károsodást okozhat. Ronik és én jó csapatot alkotunk. Én általános orvosi háttérrel rendelkezem, ahol széles, klinikai perspektívából látom a dolgokat - mint például az egész elefántot -, ő pedig segít megérteni, hogyan működnek a dolgok sejtszinten.

A mellékhatások magyarázata:
Az azonnali mellékhatások, amelyek perceken belül vagy akár egy-két órán belül jelentkeznek, valószínűleg a vakcinában lévő nem-mRNS anyagoknak, például a PEG-nek köszönhetőek. Ezek allergiás és anafilaxiás reakciókat okozhatnak, mint például légszomj, emelkedett pulzusszám, a nyelv vagy a torok duzzanata stb. Néhány embernél ez sürgősségi látogatáshoz, kórházi kezeléshez és halálhoz vezetett.

Néhány órával később:
Sokan később este vagy éjszaka kezdik észrevenni a reakcióikat. A májnak néhány órába telik, amíg a tüskés fehérjéket termel, amelyek aztán a véráramba kerülnek, és a szervezet számos pontjára eljutnak. Eközben a nyirokmirigyek és az immunrendszer más részei éppen elkezdtek gyulladásos anyagokat termelni, amelyek különféle tünetekhez vezetnek, mint például láz, fáradtság, rossz közérzet, fejfájás, fájdalom és bőrpír az injekció beadásának helyén stb. Ezek a tüskés fehérjék különböző sejtekhez és szövetekhez kapcsolódhatnak, például az izomszövethez, az ízületekhez, a szívhez, a tüdőhöz, az idegekhez, a vesékhez, a belekhez stb. A gyulladásos anyagok ezeket a sejteket idegenként ismerik fel és megtámadják. Ez izomfájdalomhoz, ízületi fájdalomhoz, a szívritmus változásához, légszomjhoz, fülcsengéshez, szédüléshez vagy furcsa idegi érzésekhez és egy sor olyan tünethez vezet, amelyeket részletesen tárgyalok -- a tüskefehérjék leválásával vagy átvitelével kapcsolatos gondolataimmal együtt -- a Covid vakcina mellékhatásai című cikkben.

Egyes egyéneknél a tüskés fehérjék vérrögöket okozhatnak. A spike fehérjékről úgy gondolják, hogy a vérlemezkék összecsomósodását (trombocita aggregáció) váltják ki. A vérrögök a vérereinkben lehetnek aprók és nem okoznak problémát, és végül feloldódnak; vagy idővel elég nagyra nőnek ahhoz, hogy az agyba jussanak, és agyvérzést okozzanak, a szívbe jussanak, és szívrohamot okozzanak, a tüdőbe jussanak, és tüdőembóliát okozzanak, a hasi erekben alakuljanak ki, vagy a vérrögök a lábakban lévő erekben alakulhatnak ki, és mélyvénás trombózist, azaz mélyvénás trombózist okozhatnak.

Előfordulhat, hogy kis méretűek, utaznak és megtapadnak szerveink különböző részeiben, és nem okoznak észrevehető hatást, de mégis kisebb károkat okoznak szerveinkben. Amikor a média a vérrögök "ritka" eseteit említi, nem ismeri el a számtalan apró, észrevétlenül maradó vérrög lehetőségét. A vérlemezkékkel szembeni antitestek is lehetnek, amelyek vérrögképződést és/vagy vérzéshez vezető alacsony vérlemezkeszámot okozhatnak. Az AstraZeneca és a Johnson and Johnson egyaránt rendelkezik vírusvektorában tüskés fehérjékkel, amelyek szintén vérrögöket váltanak ki. Az ACE2 receptorokhoz kötődő spike fehérjékről is tanulok; lásd a mellékhatások oldalt. Néha elgondolkodom azon, hogy az mRNS injekció megfelelőbb neve SPEM, spike protein expresszáló anyag.

Vannak olyan esetek, amikor a késleltetett, vagy folyamatos immunválaszok, mint a bőrkiütések, csalánkiütés, ízületi fájdalmak, szív- és vérnyomásproblémák, fáradtság és különféle neurológiai problémák, amelyek egy-két héttel később kezdődnek. Mostanában olvasok olyan esetekről szóló beszámolókat, amelyekben az emberek két vagy három hónappal később is tartós egészségügyi problémákkal küzdenek. A mellékhatások gyakran intenzívebbek a második adag után, és ha a közelmúltban Covid-19 fertőzésen estek át.

Még mindig azon vagyok, hogy megértsem azokat az összetett kölcsönhatásokat, amelyek akkor lépnek fel, amikor egy vakcina bejut a szervezetünkbe. Például a tüskés fehérjék bizonyos szempontból hasonló szerkezetűek, mint a testünkben lévő bizonyos fehérjék. Az immunrendszerünk, amikor felismeri ezeket a spike fehérjéket, olyan anyagokat képezhet, amelyek megtámadják a sejtjeinkben lévő, hasonló kinézetű fehérjéket, bizonyos értelemben olyan, mint egy autoimmun reakció.

Ez a cikk egy folyamatban lévő munka, és gyakran frissítem, amint többet tudok meg. Megpróbálom értelmezni ezt a bonyolult folyamatot, ami nem egyszerü. Nem vagyok biztos benne, hogy bárki a világon teljesen megérti molekuláris részletességgel, hogy pontosan mi történik ezekkel az új vakcinákkal a szervezetben; és ráadásul a pontokat összekapcsolta a klinikai tünetekkel és jelekkel, amelyeket bizonyos beoltott emberek tapasztalnak. Erős késztetést érzek, szinte intellektuális megszállottságot, hogy legalább a rejtvény egy részét megoldjam.

A lényeg:
Kérem, olvassa el a március 4-i Facebook-bejegyzésemet, hogy jobban megértse az álláspontomat, különösen néhány új változattal kapcsolatban, amelyek ellen a jelenlegi vakcinák nem biztos, hogy jól működnek.

A Moderna és a Pfizer vakcinák, valamint a J&J vakcinák nem rendelkeznek FDA jóváhagyással, kizárólag sürgősségi használatra engedélyezettek.

Azok, akik megkapják az oltásokat, egy klinikai kísérlet részesei, amelyet nem követnek statisztikailag. Több százmillió emberre kiterjedő nagyszabású orvosi beavatkozásra kerül sor anélkül, hogy a rövid és hosszú távú következmények aprólékos meghatározásához szükséges kutatásokat elvégeznék. Az oltott személyek különböző tünetekkel jelennek meg a sürgősségi osztályokon, és nem figyelmeztettük előre az amúgy is túlterhelt orvosainkat, hogyan kezeljék ezeket a betegeket. Alapvetően részben hatékony vakcináink vannak, amelyeket tavaly, az új változatok elterjedése előtt állítottak össze, és senki sem tudja biztosan megmondani, hogy átlagosan hány hónapig nyújtanak védelmet. Négy hónap, hat hónap, nyolc hónap vagy hosszabb? Ha egy idős házaspár idén januárban kapott védőoltást, biztonságos-e, ha júniusban a gyerekeikkel és unokáikkal együtt összegyűlnek a beltérben? Vagy nyáron biztonságosan elutazhatnak egy hajóútra?

Az emberek megfertőződnek, kórházba kerülnek és meghalnak, még a két dózis beadása után is. Ezek a vakcinák csökkentik, de nem szüntetik meg a vírus egyik emberről a másikra történő átvitelét, és gyakori emlékeztető oltásokat igényelnek. Biztonságos, ha néhány havonta újra és újra megkapjuk ezeket az oltásokat? A gyakori oltások megzavarhatják az immunrendszer működését? Autoimmun betegségeket válthat ki? Jogos az ilyen kérdések feltevése, a tudomány ezt követeli meg. Ezeknek a sietős oltásoknak igen kellemetlen és súlyos mellékhatásai lehetnek, és az esetek egy kisebb részében hosszú távú károsodást okozhatnak a szervezetben - különösen az idegekben és a szív- és érrendszerben -, sőt akár halált is okozhatnak. Ismerek olyan személyeket, akiknek könyörtelen fülzúgása (fülcsengés) volt, amely hónapok óta nem hagyott alább.

Ha valaki megsérül, a vakcinagyártók védve vannak a perektől. Az oltás által megkárosított személyt nagy orvosi számlák terhelhetik, ha nincs jól biztosítva, és bár a kormány állítólag biztosít egy oltáskárosodási alapot, sok szerencsét ahhoz, hogy bebizonyítsák, hogy egy hét, egy hónap vagy egy év múlva bekövetkezett súlyos károsodás vagy haláleset az oltóanyagnak köszönhető. Egy 78 éves dél-kaliforniai asszony percekkel az oltás beadása után meghalt, és a helyi egészségügyi hatóságok nem voltak hajlandók halálát az oltásnak tulajdonítani.

Csordaimmunitás?

Ahhoz, hogy egy vakcina megfelelő állományimmunitást érjen el, legalább 80%-os hatékonyságúnak kell lennie, és több évig vagy egy életen át kell tartania. A gyermekbénulás elleni vakcina élethosszig tartó védettséget biztosít, és ezt a vírust gyakorlatilag kiirtották. Ezek a Covid vakcinák bizonyos szempontból hasonlítanak az influenza elleni vakcinához. Hosszú ideje adunk influenza elleni oltásokat, mégsem létezik még mindig csordai immunitás. Lehetséges, hogy a tökéletlen vakcinák - a korlátozott ideig tartó részleges előnyök - arra ösztönözhetik a Covid-19 vírust, hogy olyan törzsekké mutálódjon, amelyek ellenállóbbá válnak az oltással szemben? Ráadásul sokan úgy gondolják, hogy ha egyszer megkapják az oltást, akkor egy évig szinte teljes védettséget élveznek.

Ezek az emberek nem lesznek résen, nem biztonságos összejöveteleket tartanak, és olyan tevékenységeket végeznek, amelyek miatt nagyobb a vírus elkapásának és továbbadásának kockázata, mintha soha nem kapták volna meg az oltást, és nem tettek volna megfelelő óvintézkedéseket. Egy új-zélandi tanulmány elmélete szerint azok, akik be vannak oltva, az orrukban hordozhatják a Covid-vírust, és könnyebben továbbadhatják másoknak, mivel nem sok tünetük lehet, míg egy nem beoltott személy viszonylag gyorsan észlel néhány influenzaszerű tünetet, és önmaga karanténba vonul. Ezért igazságtalan és intellektuálisan tisztességtelen azokat hibáztatni, akik úgy döntenek, hogy nem oltatják be magukat, amiért nem érik el a csordaimmunitást.

Egyébként... Ausztrália, Új-Zéland, Kína, Tajvan, Szingapúr és Bhután gyakorlatilag kiirtotta a vírust a határain belül oltóanyag használata nélkül. Ezt közegészségügyi intézkedésekkel tették. Most néhányan közülük beoltják állampolgáraikat, aminek semmi értelme; a veszélyek jóval meghaladhatják az előnyöket, amikor olyan kevés eset van az országukban.

Kérjük, beszéljen egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt eldönti, hogy az Ön saját helyzetében megfelelő-e az oltás (bár sajnos kevesen tájékozottak ebben a témában, önhibájukon kívül). A Covid-19 fertőzés néha súlyos és halálos kimenetelű lehet. Egy kis százalékban hosszú távú egészségügyi problémákat okozhat. Mindannyiunknak különböző okai vannak arra, hogy miért kapjuk meg ezeket az oltásokat, vagy miért döntünk úgy, hogy nem kapjuk meg (legalábbis egyelőre). Ne ítélkezzünk senkivel szemben, aki be akarja oltatni magát, vagy aki meg akarja várni a további biztonsági és hatékonysági tanulmányokat. Vagy esetleg megvárni egy továbbfejlesztett második generációs vakcinát, amely véd az új változatok ellen, és biztonságosabb.

Remélem, hogy a zseniális tudósok találnak olyan jó vírusellenes gyógyszereket, amelyek megállítják ezt a vírust (van remény, talán piacra kerül egy vírusellenes orrspray). Az Ivermectin is ígéretesnek tűnik a megelőzés és a kezelés szempontjából (tervezem, hogy többet megtudok róla). Az egészséges étrend gyümölcsökkel és zöldségekkel, probiotikumokban gazdag ételekkel, fogyás, testmozgás, mély alvás, dohányzásról való leszokás, gyakori friss levegőn tartózkodás és napozás és/vagy D-vitamin, esetleg további C-vitamin és kvercetin, mind-mind valószínűleg csökkentik szervezetünk általános gyulladásos állapotát, és így a vírusos megbetegedés súlyosságát, akár beoltottak, akár nem.

Kívánom, hogy mindannyian maradjanak biztonságban. Ezekben a kihívásokkal teli időkben empatikusan támogassuk egymást, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a helyzetünkből, függetlenül attól, hogy mi a véleményünk.

Megjegyzés: 2018-ban mentem nyugdíjba, és a világjárvány kitöréséig a világot jártam. Barátaim és családtagjaim folyamatosan kérdeztek az oltóanyagok előnyeiről és biztonságosságáról, és őszinte véleményt akartak, ezért elkezdtem kutatni és írni róla. Minél mélyebbre merültem, annál inkább meg akartam oldani a rejtélyt. Eredetileg ezt a bejegyzést a személyes Facebook Ray Sahelian oldalamon tettem közzé, és több mint 1500 megosztást kapott. Aztán április 18-án, vasárnap, minden figyelmeztetés nélkül (a bejegyzésemet eredetileg március 17-én tettem fel) arra ébredtem, hogy az oldalt, amelyen több tucatnyi hivatkozás volt orvosi folyóiratcikkekre, törölték. Ezért áthelyeztem ide (szerencsére egy barátom lemásolta a cikket, és elküldte nekem e-mailben.)

Szerintem ez egy értelmes és jól átgondolt cikk. Nem nyugtat meg, hogy az FB mindenféle figyelmeztetés vagy indoklás nélkül törölte, azon kívül, hogy "megsértette a közösségi normákat". Ezért nyitottam egy további fiókot a MeWe-n, ahol az infókat nem cenzúrázzák. Nyugodtan kövessenek a facebookon, vagy barátkozzanak velem a MeWe-n; vannak csoportok, amelyekben cenzúra nélkül vitatják meg a Covid vakcina mellékhatásait.

Beküldte: Antal Miklós 

A külalak és a kiemelések Zolitól