Print this page
2021 október 14, csütörtök

Védőoltások és Autizmus

Szerző: F. Á.

Tisztelt Raffai Zoltán, / Autisták Országos Szövetsége - "Védőoltások és Autizmus" témában több cikket is megjelentetett. Amennyiben érdemes lenne megjelentetni, csatolom. Üdvözlettel, Fodor Heléna

Autisták Országos Szövetsége - "Védőoltások és Autizmus"

A magyar Autisták Országos Szövetség (2004/2 számában) megjelent írásból részlet:

"Én is tudom, te is tudod, az orvosok egy része is tud róla, de mindannyian hallgatunk. Körülbelül ez a “társasjáték” folyik oltásügyben. Tudom, hogy vannak többen, akik nem oltatják be gyermeküket, mert sziklaszilárd meggyőződésük, hogy a csecsemő- vagy kisgyermekkorban kapott oltáskoktél kiválthatja az autizmust (és egyéb fogyatékosságot is). Csak ők “okosabban” csinálták, azaz megegyeztek a helybéli gyermekorvossal, védőnővel, tehát nem lett belőle bírósági ügy. (Ezt persze nyilvánosan senki nem vallja be, ha engem kérdeznek, én sem tudok egyetlen nevet sem. Mert mihelyt ilyenről hallottam, azonnal “törölt” az agyam. Amire nem emlékszem, azt nem tudom elmondani.)

Persze vannak kevésbé “fifikás” szülők, ilyen az a házaspár, akiket el is ítélt a szombathelyi bíróság.

Bírósági ítélet született, az ország másik fertályán is, Szentesen. Itt azt szerette volna elérni a gyámügy, hogy helyezzék más családba a gyerekeket (akik egyébként szerető környezetben cseperednek), csak azért, mert a kötelező védőoltást nem adatták be nekik, ráadásul még húst sem kapnak. Tudniillik a szülők meggyőződéses vegetáriánusok. Igaz, az a családtag, akihez a gyerekek kerültek volna, szintén ilyen koszton él, és az ő gyereke is ezen nőtt föl. Sőt, ő is védőoltás ellenes.

Szerencsére Szentesen a bíró és az orvosszakértők is józanul fontolóra vették a helyzetet, s úgy döntöttek: a gyerekek maradnak a családban. Mint a Weborvos tudósítója írja: “a szakértői jelentés készítői nem tudtak ok-okozati összefüggést feltárni a védőoltások elmaradása, a vegetáriánus táplálkozás és a gyerekek jelenlegi egészségi állapota között.”

A szentesi gyámhivatal fellebbez.

Forrás és további cikkek az alábbi oldalon: ⇒

***

VÉDŐOLTÁS ÉS AUTIZMUS

Megjelent az Esőember 2001/3 számában, ebből részlet:

"Az elmúlt időszakban a sajtóban megjelent néhány olyan írás, amely a védőoltásokkal foglalkozott. Egyiket előző számunkban ismertettük is. Időközben én is találkoztam olyan szülővel, aki egyértelműen a védőoltást hibáztatja gyermeke halmozott fogyatékosságáért.

A védőoltásban meglévő higany lehet az autizmus okozója, mert a “kutatások szerint az autisták 99%-ánál a higany lebontásáért felelős fehérjecsalád sérült, vagy teljesen hiányzik." Forrás: https://aosz.hu/esoember/vedooltas-es-autizmus/

***

Nyitott Kapu Alapítvány - az egészséges életért

Megjelent az Esőember 2002/3 számában, ebből részlet:

"Néha az orvostudomány is tévedhet. A tévedés néha az emberek egésszégébe kerűl. Ezt ismerték fel néhányan, köztük elsősorban szülők és orvosok. akik 1998-ban arra szövetkeztek, hogy létrehozzák a Nyitott Kapu Alapítványt.

Hivatalosan 2000-től létezik a közhasznú alapítvány, melynek tagjai azt vallják, nem biztos, hogy az az oltási rend, ami nálunk meghonosodott, és sziklaszilárdan kicövekelt (idő)pontok mentén halad, a lehető legjobb. Mert mindig van mégjobb. - mondja Hajdú Ráfis Gábor, aki az alapítvány kuratóriumának elnöke. – Mi nem ab ovo a védőoltások ellen, hanem azok nemtelen, mértéktelen és egyoldalú információkon nyugvó kötelezése ellen szeretnénk tenni. Hogy a kockázatok megismerése után mindenki maga választhassa meg a számunkra vállalható utat. Ezt fontosnak érzem, és mi ezt sokszor deklaráltuk is.

Persze ez csak az első állomás, melynek következő megállója egy egészségcentrum létrehozása Pilisszentkereszten, ahol ötvözik a természetgyógyászatot, a holisztikus orvosi gyógymódot, a mozgás- és művészet-terápiákat és a modern orvostudomány eredményeit. A centrum nem csak a testtel, hanem a lélekkel, a szellemmel is törődni fog, mert elsősorban megelőzni szeretnénk a betegségeket, nem pedig gyógyítani. A hangsúly tehát a megelőzésen, a tudatformáláson van. A tudatformálás a családban kezdődik, és az a gyerek, aki ebben a szellemben nő fel valószínűleg ellenállóbb lesz testben és lélekben azoknál, akik zacskós leveseken és a tévék akciófilmjein nőttek föl. (Míg Hajdú Ráfis ezekről beszél, nekem a latin közmondás jut eszembe: Ép testben ép lélek. Hajdú Ráfisnak négy gyermeke van).

A védőoltások kérdése kicsit ahhoz hasonlít, amikor az ember beavatkozik a természet rendjébe a modernizáció, a haladás jegyében, aztán néhány évtized múlva rájön, hogy milyen mérhetetlen károkat okozott. Talán nem kellene megvárni, míg a napnál világosabban kiderül, a védőoltásokkal mi is drasztikusan beavatkozunk az emberi szervezet immunológiai folyamatába. Forrás: https://aosz.hu/esoember/nyitott-kapu-az-egeszseges-eletert/

Beküldte: Fodor Heléna