20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 június 30, csütörtök

A szurokfű olaj

Szerző:

Gyógyulás gyógyszerek nélkül. Az oregánó olaj Csodálatos vírus, gomba és baktérium pusztítás - Gyógyulás gyógyszerek nélkül "Igazából ez az információ már nem valami új, hogy az oreganó nagyon intenzív gyógynövény."

Az oregánó vagy szurokfű (Origanum vulgare L.)

Az alábbi cikk néhány napja egy amerikai természetgyógyász heti hírlevelében érkezett. Lefordítottam, remélve, hogy széleskörűen hasznos információ.

"Ez a hírlevelem a válasz arra a számtalan kérdésre, melyet a fertőzésekről, gombákról, parazitákról és génmódosított vírusokról kérdeztek. Szerencsére ma már többet tudok mondani, mint előzőleg.

Egyik jóbarátom, aki szintén természetgyógyász megkeresett. Beszélgettünk és megmutatta nemrégi kutatási eredményeit. Készül a jövőbeni problémás időkre, melyek várhatók.

Mesélt egy történetet egyik ismerőséről, a bio-terror kutató. Az az ember kifejlesztett egy gépet, melllyel az általa ismert génmódosított vírusok hatását vizsgálja a jelenlegi gyógyszereken, gyógynövényeken, kolloidokon.

Hosszú kutatás után úgy véli, hogy semmi sem képes elpusztítani azokat a vírusokat és baktériumokat, ezért a világ népessége óriási veszélyben lenne, ha valaki úgy döntene, hogy szabadon engedi ezeket. Azt gondolja, hogy egy szándékosan szabadjára engedett vírus vagy baktériumfertőzés következményeként a Föld lakossága 500 millióra csökkenne, amely kevesebb a jelenlegi lakosság 10 százalékánál.

Valaki, aki tudta, hogy mivel foglalkozik, küldött neki egy mintát a Földközi-tenger mentén termő oreganó olajból. Ezt a mintát is tesztelte, és legnagyobb meglepetésére minden egyes szuper baktériumot könnyedén elpusztított. Meglehetősen izgalmas eredmény, hiszen ez az olaj ártalmatlan az emberekre, bár elpusztítja a barátságos bélflórát.

Hallottam és olvastam azokról a tervekről, melyek a Föld lakosságának csökkentéséről szólnak. Arról is hallottam, hogy ezek a génmódosított vírusok és baktériumok pontosan e célból készülnek.

Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést. De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja

(Saját megjegyzésem: a cikk érdekes módon nem egyedi, Dr. Drábik János is pontosan ezt említi. http://drabikjanos.com/ . Amerikai fórumokon érdekes elmélet alakult ki a nemrég Mexikóban - nyáridőben, 4 különböző kontinens virusait tartalmazó influenza vírusról.)

Éppen ezért izgalmas a tény, hogy a természet mindenkit megelőzött egy lépéssel.

Természetesen, mint Önök közül sokan, én is hallottam az oregánó olajról. Itt az USA piacon a vezető termékek között 10 ml 35 dollárba kerül, és az előhigított változat is nagyon drága!

Barátomtól kaptam egy szállítmányt a mediterrán oregánó olajból, melyet magam higítottam. Így sokkal olcsóbb. Elkezdtem tesztelni különböző olyan problémák megoldását, melyekkel az emberek megkerestek.

Az egyikük betegem előrehaladott Lyme-kórral küzdött. Ezt a betegséget nagyon nehéz kezelni, mert egy robosztus spiruchaeta baktérium okozza (http://patikapedia.hu/spirochaeta) olyan helyeken, ahol sem az antibiotikumok, sem a saját immunrendszer nem hatnak.

Mi az oregánó olajjal azonnali eredményt tudtunk elérni. A beteg sokkal jobban érzi magát, bár még mindig használja az olajat (és egy ideig használnia kell). Már az első héten jobb eredményeket mutatott, mint amit az erős és specifikus antibiotikumok biztosítottak.

Egy másik esetben gombás bőrt kezeltem vele. A betegem szinte minden elérhető gyógyszert kipróbált előtte, semmi nem hozott megfelelő eredményt. Az oregánó olaj használatának kezdetétől két héten belül alig látható kör maradt, és alig különbözött a körülötte levő bőrtől.

Az a véleményem, hogy mindenkinek érdemes otthon tartania, ha egy betegség esetén gyors megoldásra van szüksége."

Több angol nyelvű oldalt és világfórumot végigjárva sikerült megtalálnom a higítási és adagolási ajánlást. Ez a hírlevél küldője 20 USD ellenében ajánlotta. Nálunk ingyenes.

FIGYELMEZTETÉS: Az információ a téma megismerése és bemutatása céljára szolgál. A termék nem alkalmas a betegség diagnosztizálásra, kezelésre, gyógyításra. Bármilyen betegség esetén keresse orvosát, szakorvosát, vagy alternatív gyógyászt, és kérje tanácsukat. Írjon, ha a témáról van véleménye!

Forrás: http://www.jomtom.hu/oregano_olaj__gombak_virusok_lyme_kor.html

Beküldte: K Kornélia


Kapcsoldó irás Kósáné K. Máriától :

Igazából ez az információ már nem valami új, hogy az oreganó nagyon intenzív gyógynövény. Itt van egy leírás az olajról:

"Oregano olaj: adalékanyagmentes és vegyszermentes, természetes fenol - karvakrol - tartalmú, antiszeptikus hatású gyógynövény olaj.

Az oregánó vagy szurokfű (Origanum vulgare L.) fűszer és gyógynövény, amely egész Európában megtalálható. Íze olyan, mintha a majoránna és a kakukkfű keresztezéséből született volna. A bolygónkon található növények között az ásványi anyagokban leggazdagabb növények egyike.

Az ókori Egyiptomban köhögéscsillapítóként volt közismert, az ókori Görögországban pedig sérülések gyógyítására használták. A középkorban szurokfűolajjal óvták meg az ételeket a mikrobás fertőzésektől.

Az oregano legfontosabb hatóanyaga a természetes fenol, amelyet karvakrol - carvacrol néven ismerünk. A szintetikus fenolokat, mint például a karbolsav, sebészeti eszközök sterilezésére használják a kórházakban, de az oreganóban található karvakrol még ennél is többet tud: hatalmas erejű antiszeptikus szer.

"Az oreganoban található esszenciális olaj a legerősebb növényi eredetű antiszeptikus anyag, amit valaha is ismertek, 26-szor aktívabb, mint a (szintetikus) fenol." (Dr. W.H. Marinandale)

Az 'Oreganol' oregano olaj mentes az adalékanyagoktól és a vegyszerektől.

Összetevõk: oregano (szurokfõ) olaja 75% karvakrol tartalommal.

Belsőleg alkalmazva ajánlott megfázások és influenza, orrmelléküreg megbetegedések, torokfájás, légcsőhurut, tüdőgyulladás, immunrendszer serkentése, ínyfertőzések és fogfájás, emésztési problémák (gyomorrontás, emésztési zavarok, puffadás, hasmenés) esetén, emésztőrendszeri paraziták ellen, az LDL ("rossz koleszterin") szintjének csökkentésére, mikrobák miatti rossz lehelet esetén.

Külsőleg: láb- és körömgombásodás, lábujjak közti kipállás, megfázás miatti fájdalmak, övsömör és ekcéma, hajkorpásodás, akne, gennyes pattanások, bőrviszketés, Ízületi fájdalmak, rovarcsípések, horzsolások. Mindig kerüljük, hogy a szembe, illetve a nemi tájékra kerüljön!

Használata: külsőleg 10-20 csepp naponta bedörzsölésre, belsőleg naponta 3-5 alkalommal alkalmanként 5 csepp tejbe, gyümölcslébe keverve vagy cukorra cseppentve. Terhes és szoptató anyáknak kerülniük kell a használatát. Ár: 6300 Ft"

http://ossejt-terapia.shp.hu/hpc/ws_member_3g.php?azonosito=ossejt-terapia&tcskod=ossejt-terapia1192510037&title=Oreganol%20-%20oregano%20olaj

Persze nem ajánlom, hogy mindenki vegye meg ilyen drágán, hisz el is készíthető. Még idén is lehet vetni. Magot bárhol lehet kapni. A növény levélzetét kell nem avasodó olajba belerakni, de én már zsírba is belesütöttem és úgy használtam. Akár enni is lehet, vagy borogatásként alkalmazni az ilyen zsírba beledobott oreganót.

Lehet olajként is kapni 10-50 ml üvegekben. Ez tényleg elég tömény. A hígítási arány sem egy ördöngősség. Fél deci egyéb olajba 10-15 cseppet kell venni, fertőzéstől függően. Jól alkalmazható majoranna olajjal együtt.

Terjesszük a magyar nevét! Én a piacon is mindig szólok

Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré. Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.
De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja. Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje beszereznie.
A Science Daily online tudományos magazin híradása szerint az oregánó olaj relatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség baktériumai ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölő képességeivel hasonlatos. A staphylococcus jelentős szerepet játszik kórházi járványok kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó pár antibiotikumra rezisztens. Rengeteg baktériumfaj ellen hatásos Az aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta az oregánó olaj hatásosságát. A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal szemben is hatékonynak bizonyult: laboratóriumi körülmények között az oregánó olaj például elpusztította a pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint a neisseria, a proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92 százalékát.
A pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást, tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá arcüreggyulladást okozó baktérium. A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség okozó neisseria gonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria meningitidis, más néven memingococcus, amely szintén súlyos fertőzéseket, például agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazita. A proteus baktériumok bélfertőzéseket okoznak, a staphylococcus baktériumok pedig az akut hányással járó, csoportos ételmérgezésekért is felelősek. Az oregánó olaj továbbá elpusztította a streptococcus baktériumok 83 százalékát és az enterococcus 78 százalékát is. A streptococcus egyes fajtái felelősek az akut torokgyulladásért, az enterococcus baktériumok pedig szerepet játszhatnak húgyúti fertőzésekben, sebek elfertőződésében, de még az anorexiával is kapcsolatba hozzák. Belaiche professzor kísérletei azt is igazolták, hogy az oregánó olaj hatásos a candida baktériumok ellen is (78 százalékukat pusztította el), valamint a tüdőfertőzésekért felelős klebsiella baktériumok ellen (szintén 78 százalékukat ölte meg).

Egy mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzések esetén találta hatásosnak az oregánó olajat, és egy amerikai kutatás pedig nagyon előnyös antibakteriális tulajdonságaira hívja fel a figyelmet az olyan népszerű parazitákkal szemben, mint a staphylococcus, az E. coli, és listeria. Végül egy brit kutatás 25 különböző baktériummal szemben mutatta ki az oregánó olaj baktériumölő képességét. A természet tehát egy különleges antibiotikummal ajándékozta meg az emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában. Itthon inkább fűszerként ismerjük

A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon. Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít. Bab-, paradicsom-, hús- és halételek ízesítésére használják. Teaként elsősorban köhögéscsillapításra, nátha ellen használják. Remek meghűlés elleni izzasztó teakeverék a következő: 1-1 csomag oregánó, bodzavirág, hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2-3 evőkanálnyit adunk egy liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom szűrön átszűrjük, melyből napjában többször melegen iszogatunk. Az élet gyógyfüve!

Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy: a hagyma, a fokhagyma és a gyömbér az élet három gyökere.

A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) pedig az élet három gyógyfüve.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások