Print this page
2021 október 17, vasárnap

"A mellékhatásoknak csak egy-három százalékát jelentik"...

Szerző: John Holcroft

A politikusok, a média és a szakértők világszerte azon dolgoznak, hogy meggyőzzék azokat, akik még nem kapták meg a COVID-19 elleni oltóanyagot. Ez Svájcban is így van - ám egy jelentés szerint egyre több orvos fordul ellene.

 

SVÁJC: Nő az orvosok ellenállása a koronapolitikával szemben

Svájcban orvosok százai ellenzik már, hogy oltás formájában kísérleti anyagokat adjanak az embereknek a COVID-19 ellen. Erről számol be legújabb számában a Die Weltwoche  svájci hetilap.

Az orvosokat az "Aletheia - Orvostudomány és tudomány az arányosságért" hálózat fogja össze. 

"Több mint 480 orvos és tudós kéri Svájcot, hogy fejezze be a korona elleni védőoltást" - áll a Weltwoche cikkében. 1900 ápoló és több mint 3200 más szakmából származó személy - mérnökök, tanárok, vállalkozók - már csatlakoztak a kezdeményezéshez. 

Az Aletheia weboldalán látható ez a videó is, amelyben egy pályaelhagyó fiatal orvostanhallgató meséli el, miért vette le a fehér köpenyt:

svajcivirus 1

 Az Aletheia hálózat a "becsületes tudományt" és a "hiteles tájékoztatást" hiányolja.

"A mindennapi munkám során és a kollégákkal folytatott beszélgetések során nem veszem észre ezt az állítólag szörnyű" járványt. Ha nem olvasnám az újságokban, hogy szörnyű betegség jár körül, semmit sem veszek észre" - nyilatkozott a lapnak egy neurológus.

Vannak páciensei, akik COVID-19-et kaptak, és egy olyan haláleset is, amely ezzel a betegséggel kapcsolatos, és amelyet az Egészségügyi Világszervezet szerint a Sars-Cov-2 vírus okoz. Az elhunyt egy 83 éves férfi volt-kétszer "oltva". 

Egy gyermekorvos körülbelül egy hónapja tagja a hálózatnak, mert "vannak orvosok, akik a tudományos ismeretek mellett állnak és harcolnak a rémhír ellen". Támogatja a védőoltásokat, ha azok biztonságosak, ami nem így van a COVID-19 elleni anyagokkal. Nem akar egyetlen gyermeknek sem olyant vakcinát adni, amely még kísérleti fázisban van, és amelynek hosszú távú hatásai nem ismertek. Kötelességének érzi betartani a „Primum non nocere” - "Nem ártani"- orvosi elvet.

Az "Aletheia"  honlapján ez olvasható:

"Az oltások szükségtelenek, hatástalanok és nem biztonságosak. Ez különösen igaz azokra a gyerekekre, akik az influenzához képest ritkán betegednek meg, és alig terjesztik a vírust."

A lap 29 gyermekről és 17 év alatti serdülőről számol be Európában, akik meghaltak, miután megkapták a COVID-19 vakcinát. Ez az Európai Gyógyszerügynökség EMA adatbázisából olvasható ki, ahol a gyógyszer mellékhatásainak gyanúját jelenthetik . Eszerint 146 kamasz volt halálos veszélyben, és körülbelül 3400 fiatal szenvedett súlyos mellékhatásokat, például agyvérzést, szívizomgyulladást és trombózist (2021. október 11-ig).

Az információk szerint összesen mintegy 7000 ember halt meg az oltás után, több mint 560 millió vakcinaadaggal. A Weltwoche szerint Svájcban 2601 súlyos mellékhatást és 145 halálesetet jelentettek. 

A cikkben az "Aletheia" társalapítóját, Urs Guthauser sebészt és sportorvost idézik:

"Tudjuk, hogy a mellékhatásoknak csak egy-három százalékát jelentik, így a be nem jelentett esetek száma óriási. A jelentésekkel járó erőfeszítésekre kevés orvos hajlandó."

Orvos dilemmában

Éppen azért, mert a befecskendezett anyagok még a klinikai vizsgálati fázisban vannak, véleménye szerint a mellékhatásokat aktívan ellenőrizni és követni kell. De mint a Németországban és más országokban, ez Svájcban sem történik meg. Guthauser emlékeztet arra, hogy az anyagokkal kapcsolatos folyamatban lévő tanulmányokat csak 2022 végéig kell befejezni.

Az orvos felháborítónak tartja, hogy:

"Addig is a világ teljes lakosságát oltják! És ne felejtsük el: egészséges emberek; nem súlyos betegek, akiknek valami kockázatos dolgot adnak utolsó reményüknek."

A Weltwoche szerzője, Niederberger leírja az egészségügyi szakemberek dilemmáját. Az orvosnak az oltással egy időben tájékoztatni kell a pácienseket a lehetséges kockázatokra, például szívrohamra, trombózisra, allergiás sokkra, autoimmun reakciókra, hosszú távú károsodásokra, például rákra hivatkozva. Guthauser sebész azt mondta, hogy becsületes orvosként nem ajánlhatja az injekciót.

A mainstream média tudatlansága

A szerző beszámol arról, hogy az "Aletheia" tevékenységére nem reagálnak sem a politikusok, sem a sajtó.

Mint mondják, számtalanszor írtak a médiának; soha semmit nem jelentettek meg. Pedig egy ilyen méretű hálózatot meg kellene hívni a svájci televíziókba is.

Ehelyett a kritikus hangokat rágalmaznák, nevetségessé tennék, blokkolnák az "online" platformokon, például a közösségi médiában elkövetett "félretájékoztatás" miatt, és neves tudósok és szakértők megkérdőjeleznék őket.

A Weltwoche által megkérdezett gyermekorvos azt mondja:

"Hogyan lehetséges, hogy a mainstream médiában nem hallhatsz különvéleményeket? Mindenkinek ezt kell kérdeznie magától! A sajtó nem tesz fel kritikus kérdéseket, nem kutat. Az embereket rövid időn belül engedelmessé tették. Azt mondják nekik, hogy az oltás ellen felszólalók ellenségek. És működik. Ez félelmetes. "

A szerző Niederberger "Aletheia" beszélgetőpartnerei saját tapasztalataikat mondták el, ezért néhányan nem akarták, hogy a nevük nyilvánosságra kerüljön. 

Büntetések és csalások

A jelentés szerint Svájcban számos kritikus orvosnak, hasonlóan németországi és máshol dolgozó szakmai kollégáikhoz, meg kell küzdenie a hatóságok büntető intézkedéseivel. A szerző hivatkozik Byram Bridle kanadai immunológus és vakcinafejlesztő példájára. Egy rádióinterjúban  nem akarta kizárni az összefüggést az úgynevezett oltás és a myocarditis között a fiatal férfiaknál. Ez olyan következményekkel járt a neves tudós életében, „mintha egy atombombát dobtak volna a világára”. A Weltwoche szerint rágalmazó webhelyet és hamis Twitter-fiókot nyitottak a nevére, továbbá bizalmas orvosi információkat tettek közzé családjáról. „Kinek van ilyesmire energiája?” - kérdezi a szerző, Niederberger.

Bridle videóit a Google leányvállalata, a Youtube is blokkolta "veszélyes félretájékoztatás" miatt. Forrás

svajcivirus 2

Az "Aletheia" elindított egy oltásellenes plakát kampányt, melynek plakátjai ITT megnézhetők.

Beküldte: Fodor Heléna