Print this page
2022 április 11, hétfő

Oroszország célja az USA által uralt világrend felszámolása

Szerző: A.A.

Washington a nemzetközi jogot sértő alkalmi szabályok alapján cselekszik - állítja a külügyminiszter. Oroszország ukrajnai katonai akciójának célja, hogy véget vessen az Egyesült Államok által uralt világrendnek – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Washington ad-hoc szabályok bevezetésével és a nemzetközi jog megsértésével törekszik a felsőbbrendűségre – közölte az orosz Rosszija 24 televíziónak adott hétfőn sugárzott interjújában.

Szavaival arra utalt, hogy Amerika megpróbálja ráerőltetni saját, úgynevezett “szabályokon alapuló nemzetközi rendjét” másokra, ami Moszkva és Kína részéről erős ellenállásba ütközött.

“Különleges katonai műveletünk célja, hogy véget vessen [a NATO] szemérmetlen terjeszkedésének és az Egyesült Államok és nyugati alattvalóinak kendőzetlen törekvésének a teljes uralomra a világ színpadán” – mondta Lavrov a Rosszija 24 hírcsatornának.

“Ez az uralom a nemzetközi jog durva megsértésére épül, és bizonyos szabályok alapján, amelyeket most erőszakosan népszerűsítenek, és amelyeket esetenként találnak ki” – tette hozzá.

Oroszország azon nemzetek közé tartozik, amelyek nem fogják alávetni magukat Washington akaratának – tette hozzá az orosz diplomata. Csak az egyenlő felek nemzetközi közösségének lesz része, és nem fogja megengedni, hogy a nyugati nemzetek figyelmen kívül hagyják jogos biztonsági aggályait – mondta Lavrov.

Lavrov bírálta Josep Borrell uniós külügyi vezetőt, amiért a jelek szerint további harcokra buzdít Ukrajnában. Az EU vezető diplomatája azt mondta, hogy a konfliktust “a csatatéren fogják megnyerni”, amikor múlt szombaton bejelentette, hogy Kijevnek több katonai támogatást nyújt. Lavrov “felháborítónak” nevezte a nyilatkozatot.

“Amikor egy diplomáciai vezető … azt mondja, hogy egy bizonyos konfliktus csak katonai akcióval oldható meg… Nos, ez valami személyes dolog lehet. Vagy rosszul fogalmazott, vagy gondolkodás nélkül beszélt, és olyan kijelentést tett, amire senki sem kérte meg. De ez egy felháborító megjegyzés” – tette hozzá Lavrov.

A miniszter szerint az ukrajnai biztonsági válság során az EU szerepe megváltozott. Korábban nem úgy lépett fel, mint egy katonai szervezet, amely “közösen harcol egy kitalált fenyegetés ellen”. Lavrov szerint a változás annak a nyomásnak az eredménye, amelyet Washington gyakorol a blokk tagjaira, és amely a NATO-hoz való közeledést szorgalmazza.

Oroszország a maga részéről tárgyalni akar a békéről Ukrajnával – tette hozzá Lavrov.

Moszkva február végén indította el katonai hadműveletét, miután Ukrajna nem hajtotta végre a 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Oroszország végül elismerte a donyecki és luganszki Donbassz köztársaságok függetlenségét. A német és francia közvetítéssel létrejött jegyzőkönyvek az volt a célja, hogy rendezze ezen régiók státuszát az ukrán államon belül.

Oroszország most azt követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO katonai szövetséghez. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta, hogy a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezte volna.


Kapcsolódó téma:

Zaharova: az EU mára már nem több, mint a NATO “gazdasági részlege”

Az Európai Unió “a NATO gazdasági kapcsolatokkal foglalkozó részlegének” szintjére süllyedt – közölte szombaton Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

Az EU külügyi vezetője, Josep Borrell ukrajnai látogatását követően tweetelte: “Ezt a háborút a csatatéren kell megnyerni”. A diplomatától származó harcias megjegyzésre reagált a szóvivő.

“Ennyit a “gazdasági szervezetről”. Ez már nem az Európai Unió. Ez csak a NATO gazdasági kapcsolatokkal foglalkozó részlege” – írta Zaharova.

Az Ukrajna elleni orosz hadművelet február 24-i megindulása óta a NATO-országok jelentősen megnövelték a Kijevbe irányuló, amúgy is jelentős fegyver- és lőszer-szállításaikat. Ugyanakkor távol maradtak attól, hogy közvetlen katonai konfrontációba lépjenek Oroszországgal.

Két nappal ezelőtt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter sürgette a NATO-országokat, hogy továbbra is lássák el Kijevet “fegyverekkel, fegyverekkel és fegyverekkel”, azzal magyarázva, hogy az Oroszország elleni harccal Ukrajna nemcsak magát védi, hanem a szövetség tagjainak biztonságát is erősíti.

Moszkva február végén küldött csapatokat Ukrajnába, miután Kijev nem hajtotta végre a 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Oroszország végül elismerte a köztársaságok függetlenségét a Donbasszban. A német és francia közvetítéssel létrejött minszki békemegállapodás célja az volt, hogy rendezze ezeknek a régióknak a státuszát az ukrán államon belül.

Oroszország azóta azt követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO katonai szövetséghez. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezi


A védelmi minisztérium bejelentette a szlavjanszki lakosok megkínzását oroszbarát nézetek miatt

A Szlavjanszki lakosok megkínzása oroszbarát nézeteik miatt !

Az ukrajnai fegyveresek a Donyecki Népköztársasághoz (DPR) tartozó Szlavjanszk lakosait kínozzák, az Ukrán Biztonsági Szolgálathoz (SBU) való áthelyezéssel és rokonaik elleni megtorlással fenyegetik őket az oroszbarát nézeteik miatt – mondta Mihail Mizincev, az orosz nemzetvédelmi ellenőrzés központ vezetője mondta.

Elmondása szerint a területvédelmi fegyveresek büntető razziákat hajtanak végre a Donyecki Népköztársaságbeli Szlovjanszkban, hogy ellenőrizzék a helyi lakosokat, nincs-e valami "oroszbarát nézetekre utaló jel" - írja a TASS.

„Az őrizetbe vétel oka a telefonokban talált orosz számokkal történt hívások története, a jelenlegi rezsimet elítélő SMS- és üzenetküldő levelezés, a közösségi oldalakon , de az orosz csatornákra való előfizetések és egyebek.

A fogvatartottakat ismeretlen irányba viszik el, brutális kínzásnak vetik alá, az SBU-ba való átszállítással, valamint rokonok elleni fizikai erőszakkal (gyilkosság, feleségek és lányai csoportos nemi erőszak) fenyegetik őket, valamint erődítményi pontok és ellenőrző pontok felszerelésére kényszerülnek. ” – mondta Mizincev, aki az ukrajnai humanitárius válaszadásért felelős tárcaközi koordináció orosz központjának vezetője.

 Korábban Nyikolaj, a felszabadult donbászi Rubizsne város lakója azt mondta, hogy az ukrán biztonsági erők az akkor általuk ellenőrzött Rubizsne lakónegyedeit lövöldözték, hogy később külföldi újságíróknak is bemutassák a pusztítást.


Kiderült a várt Nyugat hazugságai!

A NATO tagok is Azovstal üzemben rejtőznek!

Borisz Rozsin katonai szakértő elárulta, mi és kik is találhatók pontosan az Azovstal üzemben, ahol az ukrán nácik maradványai rejtőznek.

A Katonai-Politikai Újságírás Központjának szakértője szerint a kazamatát biológiai fegyverekkel és titkos NATO-létesítményekkel felszerelt bio-laboratóriummal látták el.

A NATO, a Francia Idegenlégió magas rangú tisztjei és a laboratóriumi személyzet is ott vannak körülzárva. Plusz a védelmük - körülbelül háromezer ember.

Az üzem alatti biolabort a Metabiota építette és üzemelteti, amely Hunter Bidennel, Rinat Akhmetovval és Vlagyimir Zelenszkijvel áll kapcsolatban, ez Rozhin meggyőződése.

"A laboratóriumok teszteket végeztek biofegyverek létrehozására. Mariupol lakóinak ezrei lettek "tengerimalacok" ezekben a szörnyű tesztekben. És ezekben az embertelen kísérletekben főleg nyugati szakemberek vettek részt" - hangsúlyozza a szakértő a Tsargraddal folytatott beszélgetésben.

Borisz Rozsin arról számol be, hogy a különleges hadművelet megkezdésével a francia tiszteknek nem volt idejük kiüríteni a gyárat, és éppen ezért olyan gyakran hívja Emmanuel Macron Vlagyimir Putyint. A tisztek egy része egyébként már meghalt, a francia hírszerzés vezetőjét, Eric Vidót pedig azonnal elbocsátották. Az Egyesült Államokból, Németországból, Kanadából, Olaszországból, Törökországból, Lengyelországból, Görögországból és Svédországból való tisztek is már börtönben. vannak.

"Roger Cloutier amerikai altábornagyot, akit a napokban fogott el a DPR Népi Milíciája egy lezuhant helikopterből. Meg kell jegyezni, hogy Mariupol lakóterületeit és a tengeri kikötőt már 95%-ban csapataink ellenőrzik. A megerősített területté alakított azovstali üzemben azonban több ezer Azov-fegyveres (Oroszországban betiltott szervezet) és több száz külföldi zsoldos marad körülvéve. 

Forrás: Orosz Hírek  / Orosz védelmi m hírek

Megnyitva 855 alkalommal