20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 július 10, csütörtök

Idegenben élő magyar tízparancsolata 1978 karácsonyán!

Szerző: VASVÁRI ZOLTÁN

Igen találó ide gróf Széchenyi István mondása: Bízzunk magunkban, bízzunk erőnkben, készületlenül azonban soha ne lépjünk síkra.

Az alábbi pontokat hirdeti a Kereszt és Kard Mozgalom 1978 Karácsonyán a honfitársaknak megszívlelésre a szétszórtságban is:

1. Minden nap adj hálát a jó Istennek, hogy magyarnak születtél! A magyar törzs hajtásának lenni szép sorsküldetés, elhivatottság!

2. Légy büszke magyarságodra! Mutasson ellenség, vagy jóbarát még egy népet, mely ilyen keresztrefeszítésen, ilyen megnyomorításon ment keresztül s amely minden vérvétel, megcsonkítás dacára tudományban, sportban, irodalomban más népekkel egyenrangú győzelmes vetélytársa a leghatalmasabb nemzeteknek is!

3. Ne alkudd el a magyar nyelv jogát! Fanatikusan, bátran védd, követeld mindenkivel szemben. Otthon vagy magyar társaságban, másként mint magyarul ne beszélj! Gyermekeiddel pedig csak magyarul beszélj!

4. Üzletben mindig magyar árut keress! Ha még gyengébb minőségű is, jelenleg kommunista Magyarországból jön is, akkor is azt vedd. Ez áldozatot jelent, de tudod azt, hogy magyar munka árából, magyar munkás eszik kenyeret.

5. Be ne tedd lábadat olyan magyar ügyvéd, orvos, vendéglő és más üzletbe, melynek tulajdonosa nem nemzethű magyar.

6. Kutyakötelességed magyarságodat mindenütt szóval és cselekedettel, magatartással nyíltan megvallani! Öntudatos izzó magyar légy, aki tudója mivel tartozik Őseink s mivel tartozik a jövő nemzedéknek. Közömbös, lomha mindenmindegy magyar az Isten legszomorúbb teremtménye. Gyermekeidben tartsd a faji öntudatot, nyisd fel szemét, lásd be, hogy az idegen majmolás, a faji közömbösség a nemzet sírja.

7. Becsüld meg és becsültesd meg a nemzeti zászlót! Ahogy az ünnepet és önmagadat is megtiszteled azzal, hogy ünnepi ruhát öltesz ugyanúgy ne feledkezz meg arról, hogy nemzeted nagy évfordulói eseményeivel szemben is le kell róni a közös tiszteletadást. A nemzeti dicsőség és becsület jelképét, a nemzeti zászlót tüzd ki.

8. Keresd a testvéri magyar kezet. Az összefogás erőt, bizalmat ad, közelebb hozza a sikert. Minél többet gondolkodunk, érzünk és cselekszünk egyformán, annál keményebb, ellenállóbb lesz a magyar élet.

9. Mindent a magyar gondolat szemszögéből nézz! Bármilyen elhatározásodban, cselekedetedben mindig az legyen az első, mit kíván tőled magyarságod? — Ha nem tudod érvényesíteni magyar akaratodat, titokban légy feltétlenül magyar ügyet támogató. Gondolj arra, hogy a nyílt kiállás nevel, buzdít, toboroz! A legjobb propaganda a nyílt kiállás, mely magával ragad és többet ér száz elragadó szónoklatnál.

10. Légy nemzeted őre, nyitott szemmel figyeld a szétszórtságban a magyar élet minden egyéni és társadalmi megnyilatkozását. Cinikus ordasok ólálkodnak, suttognak portáink közelében a százados magyar eszméket akaiják elsorvasztani. Ha nem leszünk elővigyázatosak — őrködő magyarok — pusztító viharmagot szórnak el közöttünk!

Vigyázz magyar testvérünk! Légy résen és cselekedj azon őrhelyen ahová a jó Isten a magyar ügy érdekében állított! Légy te is a szebb jövő, Istentől áldott magvetője.

Hazánk megszállásának 33. évében!

VASVÁRI ZOLTÁN
a K.K.M. országos vezetője

Forrás: SZITTYAKÜRT XVII. évfolyam, 12. szám

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások