Print this page
2015 október 17, szombat

Hihetetlen, hogy mi minden megtörténhet Abszurdisztánban!

Szerző: F.I.

A határon túli magyarok közül sokan kérték, illetve visszakérték a magyar állampolgárságot, vagyis kettős állampolgárok lettek. Választójoggal is rendelkeznek, amit más országok nem igazán adnak meg a kettős állampolgáraiknak, mert hát szavazzon mindenki ott, ahol adózik.

Most már egy alapítványt is létrehoztak arra a célra, hogy Amerikában (Kanadában, az USA-ban és Latin-Amerikában) is összeírják a magyar disszidenseket, illetve már a leszármazottaikat. Amelyik leszármazott nem tud magyarul, azt megtanítják, és 2018-ra kettős állampolgárok lesznek és szavazni is fognak – természetesen a Fideszre! 2018-ra becsült adat szerint egymillió ilyen választópolgára lesz Magyarországnak, vagyis akár a választási eredményt is eldönthetik.

A kettős állampolgárok levélben szavaznak. A megélhetést nem biztosító hazai jövedelem miatt sok honfitársunk (500 ezer körül) elhagyta az országot, és Ausztriában, Németországban, Angliában vagy egyéb más országban keresik a boldogulást. Ők nem szavazhatnak levélben, csak a tőlük általában távoli konzulátusokon vagy nagykövetségeken, illetve haza kellene nekik jönni. A költségekre is tekintettel nagyon sokan nem szavaznak közülük! Viszont a jövedelmük egy részét hazautalják, nehogy az itthoniak éhen haljanak, ezen aztán nagyot kaszál a Magyar Nemzeti Bank, az állam, illetve a számlavezető bankfiók is. Szóval jut is, marad is!

Ma valaki követ dobott az állóvízbe. Kiderült, hogy a levélben szavazók közül sok elhunyt nevében is leszavazhattak, amit nem ellenőrzött senki. Sok idős ember kapta meg a kettős állampolgárságot, de mire választásra került volna a sor, akkorra elhunyt. Viszont valakik leszavazhattak a nevükben! Az Országos Választási Bizottság elnöke elismerte, hogy bizony történhettek ilyen esetek!

2014-re a Fidesz átrajzolta saját szája íze szerint a választókerületeket, a fővárosi választójogi törvény volt a legelképesztőbb, mert nagyon rövid idővel a választás előtt változtatták meg.

Mivel 2018-ban már egymillió külhoni magyar szavazhat levélben, a fenti felvetésen a pártoknak nagyon komolyan el kell gondolkodni, és tenni azért, hogy a választásig valami megoldás szülessen arra, hogy ne szavazhassanak olyanok, akik már nincsenek az élők sorába. Azon is el lehetne gondolkodni, hogy a külföldön dolgozó magyar honfitársaink részére olyan megoldás szülessen, hogy ők is élni tudjanak a választójogukkal.

F. I.

Némelyek elképedtek, némelyeket nem zavar, másokat nagyon zavar!

A követ beledobtam a vízbe. Talán még időben!!

más:


 A nemfizető lakótársak vízdíját a lakóközösség fizeti!

Óriási találmány a Víziközmű törvény, melynek alapján lehetősége van a szolgáltatónak arra, hogy a nemfizetőknél 30 napra felmondja a szerződést, majd meghagyja a vízszolgáltatást, mely ezt követően a főmérőn vízdíj különbözetként jelentkezik. Ennek következtében a társasház fizeti ki a felmondott mellékmérői szerződések utáni fogyasztást.

A társasház egy dolgot tehet: határozatba hozza azt, hogy a vízdíj különbözetet azokra terhelik rá, akiknek felmondott mellékmérői szerződése van. Ez még nem garantálja azt, hogy az illető be is fogja fizetni a vízdíj-különbözetet, de legalább perelhető miatta.

A fentiek sajnos általános jelenségként nehezítik a társasházak életét.

A Lakásszövetkezet kezelésében lévő békéscsabai társasházunk a szolgáltatótól 55 807 forint összegű vízdíjszámlát kapott, amelynek kifizetési kötelezettsége a nagyrészt kis nyugdíjas lakótársakat terheli a két aktív dolgozó helyett. Valószínűleg évek óta mi fizetjük a vízdíjukat, és csak az Isten tudja, hogy még hány évig lesz ez így...

A közös képviselők nagyon figyeljenek oda erre a Víziközmű törvényre, mert könnyen pórul járhatnak! Más kárán tanul az okos!

Nálunk a lakóközösség terhére vizet fogyasztók ismerhették ezt az elképesztő törvényt, és vissza is éltek vele – a lakótársaik terhére! Ez a törvény bizony a nem fizetőket védi a becsületesen fizetők helyett!

Békéscsaba, 2015. október 2.

F. I.

aki emiatt a nemfizetőket támogató törvény miatt a lemondás gondolatával foglalkozik!