20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 december 11, csütörtök

Beszámoló a ciprusi konferenciáról

Szerző: Kásler Árpád

Mindenekelőtt ismételten köszönet illeti meg mindazokat, akik felismerték a Ciprusi Konferencia fontosságát és áldozatokat hoztak érte, akár erőn felül is. A részvétel kizárólag az emberek összefogásának köszönhető, a hazai média legnagyobb elhallgatása mellett, ami annak a bizonyítéka, hogy belföldről csakis kizárólag magunkra számíthatunk, a hatalmi elit összezárt és szembehelyezte magát a hatályos törvényekkel.

Az odautazásom nehézségeiről már írtam, hogy lemondták a repülő járatot és közben a poggyászom is elkallódott, három nappal a megérkezésem után küldték azt meg a szállodába. Sajnos a visszaút sem volt zökkenőmentes, éjszaka érkezett a repülő Budapestre és a barátunknál leparkolt 30 éves Barkasommal indultam el Gyulára, de az öreg jószág másképp gondolta mint én, így elvontatásra szorult és csak másnap reggel kilenc óra után hagyhattam el Budapestet. Az eset felkerült a facebookra és utána nagyon sokan hívtak segítségüket felajánlva, köszönöm azt, de minden rövid időn belül megoldódott. Ez is azt mutatja, hogy a nehézségek legyenek azok bármilyen jellegűek, összefogással leküzdjük és semmi sem tántorít el az eredeti kitűzött céltól.

Az öt napos Konferencián, a több mint egy tucat országból jelenlévő képviselő beszámolója alapján, teljesen átláthatóvá vált globálisan az emberek kifosztása és az is, hogy ki milyen előrehaladott szinten van a megoldást illetően. Minden szerénység nélkül mondhatom, hogy lóhosszal járunk mindenki előtt, így fel tudjuk gyorsítani ott is az eseményeket, hiszen nem kell nekik végigjárni azt az utat amelyet mi már megtettünk és így közös stratégia alapján folytathatjuk a harcot.

Csak néhány számadat, az összehasonlítás kedvéért, a CHF „kölcsönszerződések” számát illetően országonként:

Magyarország ~900.000 db.
csak ingatlanfedezetes + gépkocsi, vásárlási kártya, diákhitel
Lengyelország ~550.000 db. + 58.000db. egyéb
Horvátország ~125.000 db.
Németország ~70.000 db.
Ciprus ~55.000 db.
Ukrajna ~50.000 db. CHF + 20.000 db. USD
Szerbia ~22.000 db.
Franciaország ~10.000 db.
Bosznia-Herczegovina ~10.000 db.
Bulgária ~3.000 db.
Montenegro ~500 db.

Ebből is látszik, hogy Magyarországot mindenki másnál jobban kifosztották, szervezetten, jogtalan előny és haszonszerzésből, ezreket öngyilkosságba hajszolva, valamint elüldözve százezreket az országból.

A Konferencia alatt, a megjelent országok képviselői lefektették, hogy létrehoznak közösen egy bizottságot, az „Európai Jogi Bizottság a Fogyasztók Jogaiért” néven ( European Legal Committee for Consumer Rights), melynek központja Londonban és működési költségeinek finanszírozása Brüsszeltől lesz. Ennek a bizottságnak a feladatköre az Alapszabályába lesz lefektetve, így annak nyílvánosságrahozatalakor minden részletesen megismerhetővé válik.

Az öt nap alatt több előadáson, beszámolón és tárgyaláson vettem részt, melyeken komoly jelentőségű kapcsolatok alakultak ki. Ígéretet kaptam, hogy még februárban előadhatom érveimet, a „hazai devizahiteles” helyzetet illetően a londoni parlament alsóházában.

Válaszolva, néhány portálon és a facebookon feltett kérdésre, hogy ki hozta létre, ki finanszírozta a Konferencia költségeit, valamint mi alapján választották ki a különböző országok képviselőit, a következőkről tudok beszámolni.

A Konferenciát Dr. Katherine Alexander-Theodotou (Solicitor of the Senior Courts of England and Wales at Highgate Hill Solicitors Senior Advocate of the Supreme Court of Cyprus at K. Alexandrou Theodotou LLC Chair of Anglo-Hellenic & Cypriot Law Association Founder of the European Institute Cyprus) ügyvédnő rendezte és finanszírozta, aki egy rendkívüli személyiség. Dióhéjban annyit róla, hogy 1972-ban amikor Törökország lerohanta és elfoglalta Ciprusnak egy részét, az Ő közreműködésének köszönhetően bocsátottak szabadan 600 gyermeket és fiatalkorút. Az Iraki háború alatt fél évig egy gyermekkórházban dolgozott önkéntes ápolónőként, nem mellesleg egyik élharcosa egy független Kurd Állam létrehozásának. Rendkívüli tisztánlátással szemléli a világ dolgait. Egy rövid videóüzenetben Dr. Katherine Alexander-Theodotou szól a magyarokhoz, amint lefordításra kerül, közzétesszük a honlapon.

Ami a meghívottak kiválasztását illeti, minden korábbi kapcsolat nélkül, kizárólag az elért eredmények, valamint az adott országban, illetve külföldön fennálló ismertség és elismertség alapján történt. Anélkül, hogy neveket említenék, vagy parttalan vitát elindítanék, én rákérdeztem a küldötteknél mindenkire a „a hazai pályáról”, de az itthon oly ismert, vagy annak vélt személyekről a több mint egy tucat ország küldöttei nem is hallottak, így tovább a dolgot nem feszegettem.

Kelt: 2014. december 8. napján
Tisztelettel, Kásler Árpád

A részletek és videók a lenti link által olvashatók

A Ciprusi konferencia megnyitóján elhangzott első felszólalásom magyar szövege→

 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások