Print this page
2018 november 12, hétfő

6 ok, amiért mások véleménye egyáltalán nem számít

Szerző: ujvilagtudat.blogspot.com

Hányszor hagytad már, hogy mások véleménye megakadályozzon abban, hogy az a személy légy, akiről mélyen magadban tudod, hogy lenned kellene? Hányszor engedted, hogy mások véleménye letérítsen a saját életutadról?

Mások véleménye pontosan az, ami - a saját véleményük, és bár azt gondolod, hogy az ő véleményük számít, az igazság az, hogy egyáltalán nem.

"Amit a világban az emberek gondolnak rólad, ahhoz semmi közöd." - Martha Graham

Íme 6 ok, amiért mások rólad alkotott véleménye egyáltalán nem számít.

1. Csak a szűk látókörű emberek aggódnak amiatt, amit mások csinálnak

Eleanor Roosevelt fejezte ki ezt a legjobb szavakkal: "A nagy elmék ötletekről vitáznak; az átlagos elmék az eseményekről beszélnek; a kis elmék más emberekről fecsegnek." És ez igaz. Ha elfoglalt vagy és szereted élni az életet, akkor nincs sok időd arra, hogy arról beszélj, hogy mások mit csinálnak. És ha valaki amiatt aggódik, hogy ki vagy te és hogyan éled az életed, az csak azért van, mert semmi jobbat nem tudnak kezdeni az idejükkel.

2. Mások rólad alkotott véleménye a bizonytalanságukból fakad

Azok az emberek, akik más emberekkel foglalkoznak, általában bizonytalanok, akik még nem találták meg a módját annak, hogy örömmel öleljék magukhoz mindazt, amit az élet teremtett számukra. És mivel úgy érzik, hogy elveszettek és elszakadtak a saját igazságuktól és lényegüktől, beszélnek, de nem azért, mert valami mondanivalójuk van, hanem mert azt akarják, hogy mások hallgassák őket. Érezni akarják, hogy elismerik őket és szeretnek látszani.

3. Ne vedd személyesnek

Az a tudat, hogy vannak olyan emberek, akik úgy gondolják, hogy többet tudnak rólad, mint te arról, hogy ki is vagy valójában és hogyan kellene élned az életed, nagyon bosszantó lehet. És bár az elméd megpróbálhat meggyőzni téged, hogy mindezek miatt idegesnek, dühösnek kell lenned, fontos, hogy megtanuld, hogyan kell nem személyesnek venned a dolgokat.

4. Nem rólad, hanem róluk szól

Az, hogy más emberek hogyan látnak téged, többnyire azt tükrözi, hogy ők maguk milyenek. És ha a szívük tiszta és jó szándékaik vannak és becsületesek, akkor téged is tisztának, jónak és őszintének látnak. Ha nem, akkor csak azt fogják látni, hogy sötét, rossz és hibás tulajdonságaid vannak. Ne vedd magadra!

5. Az emberek azt látják, amit látni akarnak

Nem számít, mennyire keményen próbálkozol, és nem számít, milyen jó ember vagy, soha nem fogsz tudni mindenki kedvében járni. Mindig lesz valaki, akinek problémája van veled és azzal, ahogyan teszed a dolgokat. A lényeg az, hogy legyél önmagad. Tiszteld mindazt, amit az élet teremtett számodra, hogy az lehess, aki vagy. Oly módon éld az életed, hogy azt érezd, hogy jó neked. És mindig emlékeztesd magad arra, hogy az emberek úgyis azt látják, amit látni akarnak.

6. Mások véleménye soha nem lehet fontosabb, mint a saját véleményed önmagadról

A saját véleményed magadról az egyetlen dolog, ami igazán fontos. Éld az életed a magad igazsága szerint és becsületesen, és menj oda, ahová a lelked úgy érzi, hogy menned kell. Legyen bátorságod azzá lenni, akivé az élet teremtett.

"A nagy szellemek mindig is ellenkezést váltottak ki a középszerű elmékből. A középszerű elme ugyanis képtelen megérteni azt, aki nem hajlandó vakon meghajolni a konvencionális előítéletek előtt, hanem bátran és őszintén kimondja a saját véleményét." - Albert Einstein

Könyvajánló
A bennünk rejlő erő - A boldogság, tudatosság és belső béke elérése
Forrest Hanson - Rick Hanson

Elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk olyan belső erőkkel, mint például az elszántság, hála, nagylelkűség, tudatos jelenlét és együttérzés. Ezek kulcsfontosságúak az érzelmi rugalmasság eléréséhez és a hosszan tartó jólléthez, melyeket minél jobban kifejlesztünk magunkban, annál jobban boldogulunk az életben.

Dr. Rick Hanson, aki a Buddha-agy című sikerkönyvével vált ismertté hazánkban, az idegtudomány, a tudatos jelenlét és a pozitív pszichológia kombinációjával tárja elénk, hogy miként fejleszthetjük ki a tizenkét létfontosságú belső erőt. Szemlélteti, hogy a fájdalmas gondolatok elengedésével hogyan lehetünk úrrá az agy negatív torzításán, és az így keletkező űrt miként tölthetjük meg az önmagunk iránti együttérzéssel, önbecsüléssel és belső békével.

A praktikus útmutatót megtöltik a konkrét javaslatok, a személyes példák és a gyakorlati feladatok. Hatékonyan mutatja meg a másokkal való kommunikáció praktikáit, valamint a fontos kapcsolatok megjavításának és elmélyítésének kulcsait is.

Rick Hanson, PhD pszichológus, a UC Berkeley Greater Good Science Centerének főmunkatársa, és a New York Times sikerlistás szerzője. Könyveit huszonhat nyelvre fordították le.

Forrest Hanson író és üzleti tanácsadó. Az Eusophi.com honlapot szerkeszti, amely kiváló minőségű, szakértői tartalmakat oszt meg a boldogság, az egészség, a vagyon és a bölcsesség témáiban.