20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 május 25, vasárnap

Mi vonzza az okos nőket a „lúzer” férfiakhoz?

Szerző:

Mi vonzza az okos nőket a „lúzer” férfiakhoz? – döbbenetes válaszok!

Miért nem hozzájuk hasonlót választanak? – íme a válaszok.

A józan ész azt diktálná, hogy egy sikeres, csinos, mindent elért nő egy vele azonos kaliberű társat válasszon magának.

Az élet és a tapasztalat azonban erre szinte kivétel nélkül rácáfol: mindenki legalább ezer és egy példát tudna felhozni arra, hogy a sikeres nők a hogy is mondjuk „lúzer” típusú férfiakhoz vonzódnak, annak ellenére 1000 éve arra tanították őket CSAK EZT NE!! Mi van a logikára rácáfoló döntés hátterében? Ugyan mi a fenéért a sorozat gyilkosok és pszichopaták karjaiban kötnek ki a sikeres hölgyek, akiket „ostoba” párjuk a porig aláz; aki soha nem elégedett súlyukkal; testükkel; lelki zsarolással számtalan álmatlan éjszakát okoz nekik és gyakran még fizikailag is bántalmazza őket?

Dr Steve Stewart-Williams neves pszichológus tanulmánya: „Miért bántják a férfiak szerelmi partnerüket?” számtalan eddig megválaszolatlan kérdésre választ ad.

A professzor kutatásának eredménye szerint a magas intelligencia hányados a nők esetében a gonosz férfi viselkedéssel szoros kapcsolatban áll. A „gonosz viselkedés” alatt konkrétan a férfihoz való tűzön-vízen keresztül kitartó ragaszkodást kell érteni.

Alapvetően a férfiak szeretik kontroll alatt tartani, uralni szerelmi partnereiket, így egy magasabb IQ-val rendelkező partner az átlagosnál nagyobb kontroll igényt generál, mivel attól félnek, hogy esetleg mások számára is kívánatos lehet. Ez áll annak a hátterében, hogy az okos nők melletti férfiak agresszivitása alatt „elszáll” néha a ló: hiszen a fizikai bántalmazással és a rendszeres érzelmi és egyéb megalázással összetörik, sakkban tartják a nőt, aki végül elhiszi, hogy semmivel nem jobb, ügyesebb annál a férfinál, aki az életét pokollá teszi. Ez egy teljesen „sima” bántalmazó – bántalmazott kapcsolat. Ami meglepő, hogy ebbe a csapdába az okos nők sokkal gyakrabban és „önként” sétálnak bele, mint kevésbé sikeres társaik.Miért?

    Nagyon sok okos nő úgy gondolja, hogy a szeretet feltételhez kötött: csak akkor lehet valakit szeretni, ha a világon összeszedhető minden kritériumnak maximálisan eleget tesz, ha mindenben a legeslegjobb. – De hogy is gondolhat ilyet egy okos nő? Hol van ilyenkor az önbecsülése és a többi? A professzor egy nagyon kedves barátját kezdte el ebből a szempontból vizsgálni. Mint kiderült a fiatal és sikeres hölgyet minden eddigi barátja (5) tökéletesen összetörte és megalázta, mielőtt szép kis summával megrövidítve elhagyta egy másik nőért elhitetve vele, hogy a szakítás hátterében nem más egyes egyedül az ő tökéletlensége állt.
    Azaz a tökéletességre való törekvés, ami ott tartja a sikeres nőket azon lúzer férfiak mellett, akiktől az első alkalom után messze kellene futniuk. Ahelyett, hogy feleslegesen kitartanának és megfelelni igyekeznének inkább önmaguknak kellene lenniük, de nem! minél rosszabb, ők annál jobban igyekeznek. Habár mindenki elmondja nekik fel kell adni, ők megszállottan meg akarják mutatni, hogy igen is ezt is képesek megoldani, ebben is jók, és aztán ha a férfinak már ez sem elég, elveszítik a küzdelmet és otthagyják őket teljesen összetörve egy ugyan ilyen kapcsolatba menekülnek.
    A tökéletességre való törekvés mellett a második ok a tapasztalatlanság: Míg a kevésbé okos lányok tanulás és karrier építés helyett élettapasztalatot szereznek, addig az okos nők viszonylag későn kezdenek szerelmi kapcsolatot építeni, már sokkal komolyabb értékrenddel és kitartással, amit a férfiak rendszeresen ki is használnak tudva úgysem dobják ki őket az első disznóság, de még a 16. után sem.
    A következő meglepő ok, hogy a humort és a bántás meglehetősen vékony határ választja el egymástól: azaz a kezdetben szórakoztatónak tűnő férfi a kapcsolata erősödésével bátorságot merítve könnyen bántalmazó humorba csap át, és szerencsétlen nő néha már maga sem tudja egy-egy bántó megnyilatkozásán nevetni vagy sírni illene. Valljuk be egy ilyen helyzetbe a fenti dolgokkal együtt valóban nehéz kimondani: VÉGE!!
    Másrészt a sikeres nők, akik rosszul választottak képtelenek elmondani másoknak mi is történik velük. Természetes, hogy egy csavargót néha elver a részeg férje, ha ő is részeg, de mit gondol a világ, ha egy sikeres nő közli élete párja terrorizálja és bántalmazza? Ezzel egyszerűen képtelenek szembenézni, pedig nem is hinnénk mennyi üzletasszonyt bántalmaz lecsúszott, vagy kevésbé sikeres férje szóban vagy akár fizikailag.

Azaz feminizmus és siker ide vagy oda a probléma a szívekben, a tapasztalatlanságban és a tökéletességre való törekvésben keresendő. Nehéz ugyan változtatni, de sosem késő.

Forrás: Daily Mail/ 5perc.hu

Hozzászólás  

#2 régi cikk(í):D 2017-11-16 20:39
uraim :D
okos nők...
lúzer férfiak...
okos férfiak...
üres fejű nők...
...mit is tegyünk még fel a mérlegre...
...hm...mit is...mit is...
#1 bullshitGaboro 2017-11-16 01:43
Ismet egy feminista iras. Marhasag. Egy igazan okos no ritkan kot ki ilyen kapcsolatban. Pont azert mert okos. Ja, hogy itt 'sikeres' nokrol van szo?! Hoppa! Itt van a kutya elasva! A ket dolog nem feltetlenul fedi egymast., sot!! A sikeres nok nagytobbsege egyaltalan nem okos! Nos, ez van. De ezeket a noket nem tudom annyira sajnalni... Bocsi.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások