20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2015 június 19, péntek

Csehek-tótok, ez nem volt holokauszt?

Szerző: múlt-kor

"A csecsemőket az egyik kezükkel a levegőbe emelték, úgy lőtték agyon őket" - Civil kezdeményezés alapján emléktáblát fognak avatni szombaton Pozsonyligetfaluban azoknak a magyaroknak és németeknek a tömegsírjainál, akiket a második világháború után csehszlovák katonák mészároltak le ezeken a helyszíneken.

A több szakaszban zajló tömegmészárlásnak eddig fellelt dokumentumok bizonysága szerint legkevesebb 530-an, ám becslések szerint valószínűleg több ezren estek áldozatául, nők és férfiak vegyesen, de idősek és még csecsemő korú gyermekek is. A tragédiasorozat áldozatai legalább hat tömegsírban nyugszanak.

"A csecsemőket az egyik kezükkel a levegőbe emelték, úgy lőtték agyon őket"

"Az áldozatokkal szembeni hetvenéves tartozásunkat rendezzük most" - jelentette ki Dunajszky Géza közíró, a Pozsonyligetfalui Emlékmű-előkészítő Társaság tagja a megemlékezést bejelentő sajtótájékoztatóján hétfőn Pozsonyban. Elmondta: a megemlékezést tavaly nyáron kezdték szervezni a Csemadok (a felvidéki magyarság legnagyobb kulturális-közéleti szervezete) ligetfalui alapszervezetének segítségével. Akkor indították el azt a közadakozást is, aminek eredményeképpen sikerült összegyűjteni az emléktáblára szükséges anyagiakat is. A gyászos események idején még önálló Pozsonyligetfalu 1946 óta Pozsony egyik kerülete.

Az emléktáblával azokra a német és magyar civil áldozatokra akarnak emlékezni, akiket 1945. június 20. után a csehszlovák hadsereg 17-ik gyalogezredének katonái etnikai tisztogatás keretében gyilkoltak le a katonai elhárítás által felügyelt ligetfalui internálótáborban és annak környékén. A több szakaszban zajló tömegmészárlásnak eddig fellelt dokumentumok bizonysága szerint legkevesebb 530-an, ám becslések szerint valószínűleg több ezren estek áldozatául, nők és férfiak vegyesen, de idősek és még csecsemő korú gyermekek is. A tragédiasorozat áldozatai legalább hat tömegsírban nyugszanak.

A ligetfalui tömeges kivégzéseket ugyanaz a Prágából odavezényelt 17-ik gyalogezred hajtotta végre, amelynek tagjai 1945 júniusában a csehországi Prerov határában 265, bányászmunkákról hazafelé tartó németet és magyart, köztük 71 gyermeket végeztek ki egy éjszaka leforgása alatt. "A végrehajtást a Benes-dekrétumokra hivatkozva Karol Pazúr, az ezred vizsgálótisztje és a pozsonyi Bedrich Smetana, eredeti nevén Friedrich Smitzer ideológiai tiszt rendelte el azután, hogy a családokat megfosztották értékeiktől" - idézte fel a tragédiát Dunajszky Géza. Hozzátette: ugyanez a katonai egység felügyelte a Pozsonyligetfalun létrehozott internálótábort, ahová pozsonyi és környékbeli kitelepített németeket és magyarokat zártak, sok esetben csupán azon az alapon, hogy nem értettek jól szlovákul, és ezért gyanúsnak minősültek.

Az internáltak, majd kivégzettek között nők és gyerekek egyaránt voltak; nem egyszer teljes családokat irtottak ki. "A csecsemőket az egyik kezükkel a levegőbe emelték, úgy lőtték agyon őket" - idézte Dunajszky Géza a szörnyűségek egyik szemtanújának egy későbbi - a vérengzésekkel nem közvetlenül összefüggő - perben tett vallomását. Dunajszky Géza, aki Szabó Józseffel, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tanácsosával együtt néhány éve közösen kezdte el a ligetfalui vérengzések történetének feltérképezését, elmondta: a ligetfalui táborba bejáró orvos vallomása szerint 1945 augusztusában a tábornak már 2900 lakója volt. Napi rendszerességgel folytak a kivégzések, így feltételezhető, hogy az áldozatok száma jóval magasabb volt, mint ahogy azt egyelőre bizonyítani lehet.

A Pozsony-ligetfalui Emlékmű-előkészítő Társaság által szervezett, megemlékezéssel és ökumenikus imával egybekötött emléktábla-avatást június 20-án délelőtt rendezik, a pozsonyi D2-es autópálya Rajka felé vezető szakasza mellett lévő egykori BS6-os katonai erőd előtti téren. A mostani emléktábla-avatás az első lesz azoknak a sorában, amelyeket a szervezők a Pozsonyligetfalun magyarok és németek sérelmére elkövetett vérengzéssorozat helyszínein az áldozatok emlékére meg akarnak valósítani. Terveik szerint a megemlékezések sorát 2020-ban egy emlékmű felállításával szeretnék lezárni.

Forrás: Mult-Kor
ajánlotta: Kunavar  (A kiemelések MM. szerkesztő)

Hozzászólás  

#3 1 KIVÉTELÉVEL MINDEN NÉPIRTÁS: HOLOKAUSZT!!!PáLoS TReND 2020-07-31 13:43
VERD FÖLDBE AZ ÖRDÖGÖT!!!
BORÍTSD KI az ún. ZSIDÓ HOLOKAUSZT BILIT!!!
33 EZER AZ A ZSCI-FI FÉLE 6.000.000!!!
VÖRÖSKERESZTES DOKUMENTUMOK IS BIZONYÍTKJÁK!!!
PUTYIN MINDENT TUD A CIONISTA KLÁNOK ÚN. ZSIDÓ HOLOKAUSZTTAL TÖRTÉNŐ VILÁGGYARMATOSÍTÁSÁRÓL!!!
MENUHIN FIA OROSZ DOKUMENTUMOK ALAPJÁN RÁNTJA LE A LEPLET A VILÁGOT ELPUSZTÍTÓ WALL-STREET VESZETT FARKASAINAK HOLOKAUSZT TERRORJÁRÓL!!!
HA VALÓBAN ŐSZINTE ÉS TÉNYFELTÁRÓ KÖNYVET SZERETNÉL AKKOR MOST RENDELT MEG „A MONDD EL AZ IGAZAT ÉS SZÉGYENÍTSD MEG AZ ÖRDÖGÖT” CÍMŰ MESTERMŰVET AZ AMAZON KÖNYVKÜLDŐ HÁLÓZATÁN!!!

Most izzadnak csak igazán nagy kínban a zsidó bankár kaszt által leuralt dögunalmas svájci bíróságok jogkorbácsolói…:D
Ugyanis Yehudi Menuhin fiát kellene előállítani az ún. zsidó holokauszt mítosz (ZSCI-FI!!!) totális kilúgozása miatt!!!...:D
Menuhin becsületes és lelkiismeretes fia ugyanis új könyvében tagadja a holokausztipar által gyártott selejt az ún. zsidó holokauszt méretét - írja blogjában Lovas István a velejéig cionista National Journalra hivatkozva.
„Az évszázad földrengését” okozta Yehudi Menuhin fia, Gerard Menuhin azzal, hogy könyvet írt „az emberi történelem legnagyobb hazugságáról”, a holokausztról „Mondd el az igazat és szégyenítsd meg az ördögöt” címmel, amelyet már árul az Amazon könyvküldő világhálózat.

Menuhin szerint a holokausztnak valójában csak néhány tízezer zsidó áldozata volt. Most a svájci bíróságok nagy kínban vannak, mert egy svájci születésű zsidót kellene bíróság elé állítani holokauszt-relativizálás miatt, írja a német portál, megjegyezve, hogy a könyv német fordítása (2016-ban - a szerk.) jelenik meg. A holokauszt a történelem legnagyobb hazugsága. Németország nem bűnös a második világháború miatt és Adolf Hitler volt az egyetlen államférfi a világon, aki azt a judeoplutokrata veszélytől megmenthette volna, újra felszabadítva az egész földkerekséget - írja könyvének ajánlójában a világhírű zsidó hegedűművész és karmester fia.


www.youtube.com/watch?v=9ZrO3iIlKsg
#2 Kik a tótok meg a csehek?leszerelt 2015-07-09 05:06
A tót egy nyugati szkíta (kelta) nép, nem szláv, se nem valami sohasem létező cseh, szlovák vagy csehszlovák. Sohasem volt az. Lásd pl. magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/olvasoink-irjak/item/4155 #1 hozzászólás. Akik pedig ma cseheknek hívják önmagukat, a latin nyelvekben "boius, boii" néven ismert kelta (szkíta) népként rajzottak ki a Kárpátmedencéből és a szkíta-etruszk mai Észak-Olaszországból, svájci (pl. Hun-Völgy, "Val d’Anniviers") helvét néven ismert "teuton" (tót) testvéreikkel együtt, a nyugati vaskor végén. Mindkét nép mesterséges elszlávosítása és magyargyűlölete egy idegen parazita kisebbség tipikus, eurázsiai őslakókat egymás ellen uszító, élősködésének eszköze.

Ne dőljünk be az efféle fortélyoknak. Kutassuk és terjesszük inkább sokezer éves közös múltunkat, és keressük közös őseinket. Ha majd egymásra találunk, az idegen élősködő kénytelen lesz máshol keresni magának "ígért földet".
#1 LigetfaluZoli 2015-07-02 16:52
Egy felvidéki olvasónk hozzászólását segítem a cikk alá.

GGY: - "Tették mindezt arra való hivatkozással, hogy az Entente elfogadta azokat a hazugságokat, amit a magyarokról a Versailles-i francia-angol hisztériában a rasszista tanokat kiagyaló soviniszta elmeháborodott, kisantant államok elődei összehordtak. (Hogy a magyarok ezer évvel ezelőtt a szlávoktól vették el a területeket, elpusztították a virágzó, sosem létezett "Nagymorva Birodalmat", hogy barbárok, nyereg alatt puhítják a húst, finnugorok és emberevők voltak, stb., stb., stb.). A mai Magyar Tudományos Akadémia és a hivatalos, kishitű, szűk agyú "kultúrpolitika" továbbra is zengedezi a gyilkos Entente hazugságokat, amit a "béketervek" igazolására a korábbi háborús propaganda hisztéria nyomán ötleteltek össze. Aminek alapján a tömegmészárlásokat, etnikai tisztogatásokat "legitimizálták". Illetve amit Berija és a szovjet rezsim összehordott, hogy igazolják magukat, holott ma már közismert tény az is, hogy a szovjet gépezet fölvonulóban volt elfoglalni Európát. A németek megelőzték őket, mást nem tehettek. Na és mit tehettek volna a magyarok, inkább kezdettől fogva fegyverkezni kellett volna. Hiszen láthatták a szovjet tömegsírokat, amikor kergették visszafelé a szovjet csapatokat, amikor a tömegsírok mellett ott álltak a kivégzettek rokonai. Erről a korabeli magyar lapok cikkeket, képeket közöltek, tehát minek ezt pacifista mellébeszéléssel takargatni? Javasolom, hogy az Entente-el & eacute;s a fölötte álló klientúrával KOLLABORÁLÓ Magyar Tudományos Akadémiát és a hivatalos "kultúrpolitikát", a hozzá kapcsolódó megtorló szervezeteket nevezzük a továbbiakban HÁBORÚS BŰNÖSÖKNEK és KOLLEKTIV BŰNÖSÖKNEK, akik nyilvánvaló hazugságokkal uszítanak és a magyarság elleni alattomos pusztításban mindenféle idegen söpredékkel összefogva előre megfontolt szándékkal, összeesküvés szerűen tevékenykednek.

A holokauszt már kötelező egyetemi tananyag, a GULAG-ról és Recskről is hallott már mindenki, akinek legalább egy érettségije van. A határon túli magyarság ellen elkövetett vérengzések nagy része azonban a mai napig a homályzónába tartozik az átlagember számára. A '44-ben lemészárolt délvidéki magyarokról tudnak a legtöbben, aránylag széles körben ismert a Maniu-gárdisták erdélyi őrjöngése is ugyanezekben az időkben. A felvidéki magyarok megpróbáltatásairól szinte mindenkinek a Benes-dekrétumok ugranak be - holott a csehszlovák hadsereg kezéhez is rettenetesen sok magyar vér tapadt, és brutalitásban semmivel sem maradtak le jugoszláv és román társaiktól. Szombaton az ő áldozataikra emlékeznek a mészárlások egyik színhelyén

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások