Print this page
2021 december 01, szerda

„balkáni mészáros“ szoboravatása Szabadkán

Szerző: U. Z.

Nem volt szándékom megjelentetni honlapunkon eme nemzetünket megalázó, mocskolódó eseményt, de elhatározásomat még is azért változtattam meg, hogy egy kis ízelítővel talán még van esélyünk, hogy felébresszük azokat az olvasókat akik még mindig a magyar nemzetünket eláruló VMSZ korrupt és erkölcsi hullák szekerét tolják. Ébredj délvidéki magyarság! A "Pásztor KFT" (alias VMSZ) a pokolba vezet benneteket!

Felavatták Szabadkán a Délvidéket megszálló „balkáni mészáros“ szobormonstrumát

Ha a más világról (gyehennából?) Karađorđević Petár, a szerbek néhai (törvénytelen?) királya végignézi saját életpályáját nem hisszük, hogy ő is találna benne csak egyetlen tettet is, amely érdemessé tenné arra, hogy szobrot emeljenek valahol is neki. Ha csak azt a véres drámát nem veszi alapnak, amellyel trónra jutott, vagy azt, hogy (agyon?)verte a feleségét, hogy 1912-ben csapatai kb. 120 ezer albánt lemészároltak, hogy a Fekete Kéz szervezettel együtt terrorizálta a saját népét és 1914-ben az egész emberiséget belesodorta egy értelmetlen öldöklésbe, majd 1918-ban csapatai elfoglalták Délmagyarországot és több mint 45 ezer magyart elüldöztek marhavagonokba zsúfolva. Mert mást igazán nem találhat.

Mégis nem akárhol, hanem a délvidéki magyarok és horvátok szellemi, kulturális és politikai központjában, Szabadkán, Darija Kisić-Tepavčević haladó párti szerb szociálpolitikai miniszter jelenlétében ma leleplezték a Délvidéket 103 éve megszálló, ám Szabadkát soha nem látó Karađorđević Petár szerb király egész alakos, 1,3 tonna súlyú köztéri szobrát.

Kétszeresen súlyos nekünk délvidéki magyaroknak ez a szobormonstrum, amit a szabadkai haladó-VMSZ-es rezsim ránk kényszerített, annál is inkább, mert mint „felszabadítót“ (lásd a feliratot a hatalmas márványtalapzaton!) ültetik a nyakunkba. Pásztor Bálint, a Pannon RTV riporterének, a magát „Tito elvtárs büszke pionírjának“ nevező Mészáros „Gyurinak“ nyilatkozva mégis megpróbálta magyarázni a magyarázhatatlant, és arra hivatkozott, hogy a pártja tiszteletben tartja egymás személyiségeit, és ha a magyaroknak is meglehet a Bíró Károly-szobor és a horvátoknak Ivan Antunović katolikus püspök szobra, akkor a szerbeknek is megvan a joguk, hogy Karađorđević Petárnak szobrot emeljenek, mert szerinte ez a „szabadkaiság esszenciája“.

Na de mennyire lehet itt „szabadkaiság esszenciájáról“ beszélni, amikor a Karađorđević-szobrot Szabadka Város költségvetéséből finanszírozták, tehát a szabadkai magyar adófizetők pénzét is ráköltötték, mégpedig 21 240 000 dinárt vagyis kb. 180 400 eurót (rossz nyelvek szerint részben a szobor költségei miatt drágultak meg drasztikusan újévtől a kommunális szolgáltatások Szabadkán), míg a „cserébe avatott”, a Petár-szobornál sokkal-sokkal szerényebb, olcsóbb és kisebb, talapzat nélküli Bíró Károly szobrot már a VMSZ-es Bíró Károly Alapítvány önerőből kényszerült megoldani, konkrétabban: a magyar államnak kellett finanszíroznia a magyarországi adófizetők pénzéből Szabadka minden idők egyik legnagyobb jótevőjének szoborállítását, ami minden normális embernek nonszensznek tűnhet, pedig igaz. Ivan Antunović püspöknek az Ivan Antunović Katolikus Társaság állított szobrot, szintén önköltségből, a Városi Tanács, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet, a Szerbiai Művelődési Minisztérium és a városi képviselő-testületet csak a jóváhagyásukat adták a Bíró- és az Antunović-szobrok felállításához.


Azt hiszem ebből a magyarságunkat megalázó cikkből ennyi elég is, aki kíváncsi a további kitalált mesékre és a talpnyalók képes bemutatókra azok látogassanak el az eredeti cikk helyére. IDE: ⇒