Print this page
2018 augusztus 17, péntek

Fatális tévedésünk

Szerző: Dr. Oláh Zoltán

Ne is csodálkozzunk az idegen beszéden. Mi hagytuk, hagyjuk épített környezetünket elszlovákosítani, mert nem szerves része jelenleg az életünknek a kastélyok világa.

Történelmi Magyarország

Ez hasonló a muszlimizálódáshoz. A tömegember betölti a felélhető források volt gyarmatosítóik jóléti társadalmak életterét. Most örülhetünk, hogy soha sem nyugatosodtunk és az nem, hogy megsegít folyamatosan fosztogat bennünket a jogállamiság keretein belül működtetett, nemzethatárokon átnyúló bankjaival és multinacionális gyáraival és bolthálózataival. A polip ellen nem úgy tudunk védekezni, hogy nemzeti ellenpolipot tenyésztünk vagy zöldbárósítjuk a KORONA földjét.
Hanem a minap rájöttem egy fatális tévedésünkre, amely alapján a nemzetstratégia sürgős módosításra szorul.

Ugyanis nem mi őrizzük meg anyanyelvünket, hanem az keres működéséhez életteret - és találja meg bennünk tótokban, oláhokban, székelyekben csángókban, akik a valószínűségszámítás ellenére még mindig beszéljük a Kárpát-medencében, miközben az elmúlt ezer évben folyamatosan teret vesztett az utóbb hun-avar-magyar visszahúzódik a sztyeppékről, turáni alföldről Tarim medencéből valójában a mérsékelt övi kelet-nyugati folyosóból Ibériától Szibériáig mára elvesztve ez irányú kiterjedését. Mert egy nyelv ott marad fenn legtovább ahol HANGFOGLALÁSsal létrejött. Márpedig anyanyelvünk mintegy 64 millió éves. A Rudaházyak korában 13-12 millió évvel ezelőtt ez volt az egyetlen beszélt nyelv 1-3 betűs szavakból állt, amelyeket ma is használunk, annyira beváltak és nem lehetett belepiszkálni a jelentésbe/szótárakba az elmúlt 10 millió évben csak hozzátenni (lásd Czuczor-Fogarassy 1860).

Ha a korábbi építményeinket idegenek tartják fönn akkor annak nemzetépítő hasznát is maguk próbálják megszerezni. Így készül a szlovák, a horváth, román, stb. történelem, mert azt mindig a magukat győztesnek kikiáltottak írják. Bár önámítás, ezek azt hiszik, hogy győztek, pedig a V4-ben épp minden a fejéről a talpára kell hogy most álljon. Közép-Európa vagy magyar lesz, vagy nem lesz. De mivel az anyanyelvünk millió évekkel ezelőtt élt hordozókkal önálló életre kelt és beszélőjének folyamatosan túlélési előnyt biztosít azáltal, hogy a 64 millió évvel ezelőtt megszületett emberi agy működésének alapja. Mint genetikus/bioinformatikus van egy jó hírem és egy rossz: i) mi nem a majmoktól származtunk ii) de a mi vérvonalunkból hasadtak ki a gorillák 7 a csimpánzok 5 millió évvel ezelőtt. Vagyis nem mindenki üti meg az emberi minőséget, aki fenotípusában annak látszik. Minket anyanyelvünk tesz és tart meg magyarnak - ez a jó hír.

Dr. Oláh Zoltán