Print this page
2012 február 02, csütörtök

A cion-imperialisták háborúra készülnek

Szerző: Jovonk.info

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország megkezdte a csapatok átdobását a Perzsa-öbölbe. A szakértők szerint a szövetségesek háborúra készülnek Irán ellen. A hírek szerint a csapatok az ománi Masirah szigetre érkeznek, amely a Hormuzi-szorostól délre helyezkedik el. A szigeten bázisa van az amerikai légierőknek.

us-bases-around-iranJelenleg két amerikai csapásmérő repülőgép-hordozó csoport tartózkodik a Perzsa-öbölben. Növelik az amerikai katonák számát Izraelben és Kuvaitban. Szaúd-Arábiába és az Egyesült Arab Emirátusokba brit és francia katonák érkeznek. A fő cél Irán, amelynek nukleáris programja kiváltotta a nyugati országok elégedetlenségét.

"De az utóbbi hónapokban más ürügy is van a nyílt konfrontációra: ez pedig a Hormuzi-szoros, az alapvető tengeri útvonal a kőolaj eljuttatására a Perzsa-öbölből a világpiacokra. Teherán azzal fenyeget, hogy lezárja. A szövetségesek pedig készülnek a csapásmérésre, amennyiben a lezárás megtörténne. Másrészt a felsorolt országok közül senki sem áll készen a háborúra " – mondja Vlagyimir Szazsin a Kelet-kutató Intézet szakértője.

- "Most minden országban, vagyis a konfliktus valamennyi feltételezett résztvevőjénél, igen komoly a belpolitikai helyzet. Az Egyesült Államokban már megkezdődött a választási kampány. Iránban március 2-én lesz az ország szempontjából nagyon fontos parlamenti választás, 2013 nyarán pedig elnökválasztás. Franciaország is hamarosan elnököt választ. Európa egyébként is el van foglalva a gazdasági problémáival, egyszerűen nem ér rá háborúskodni."

A Perzsa-öbölben a katonai erő magas fokú koncentrációja már önmagában is robbanásveszélyes helyzetet teremt. De a legkellemetlenebb, hogy a csapatok összevonása a Perzsa-öbölben és a helyzet kiéleződése meghiúsíthatja a tárgyalásokat Teherán és a különféle nemzetközi szervezetek között. Most Iránban tartózkodnak a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) képviselői, folytatódik a „hatok" és Irán között a találkozó lehetőségének megvitatása. Számos állam, köztük Oroszország támogatja azt az álláspontot, hogy erőszakkal nem lehet megoldani az iráni problémát – közölte Vitalij Csurkin, Oroszország ENSZ-nagykövete.

- "Vannak remények, de egészében a Nyugat és Irán között egyre növekvő konfrontáció nagyon nagy aggodalmat vált ki. 2012-ben ez az egyik legélesebb probléma."

Forrás: jovonk.info / ruv.ru

Szerk: Épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy emberi lények szándékosan háborút akarnak kirobbantani. Természetesen mi is tudunk a háttérhatalmak népesség csökkentő terveiről és sok másról is, de rémítgető, félelemkeltő írásoknak mégsem szoktunk helyt adni - hacsak, nincs komoly alapjuk. Most azonban két jelentős szempontot vagyunk kénytelenek figyelembe venni.

1. A Council of Foreign Relations (CFR) testület honlapján olyan írás jelent meg, amely gyakorlatilag meglengeti a zöld zászlót az Irán elleni háborúhoz a birodalmi hadigépezetnek: Time to Attack Iran

2. Nem csak a magyar gazdaság, hanem az EU és az USA is a gazdasági szakadék, a fizetésképtelenség, az összeomlás szélén tántorog. Ez az állapot nem javul, sőt romlik, és szakértők szerint az egyik lehetséges "megoldás" egy háború kirobbántása lehet. A magyar gazdasági helyzetet ismerjük, az európai probléma nagyságának érzékeltetésére pedig álljon itt a következő cikk:

Az összeomlás szélén állunk

"Két út áll előttünk: vagy létrehozzuk az Európai Egyesült Államokat vagy szétesik az eurózóna és vele együtt az euró is eltűnik, véli Dirk Müller, alias Mr. DAX. A 2009-ben elkezdődött ralit helyesen előre jelző guru szerint a politikusok kevés helyes lépést tettek eddig a válság megoldásának irányába, azt viszont nekik köszönhetjük, hogy a bajba jutott országok a rájuk kényszerített megszorítások miatt még nagyobb válságba sodródnak. Sajnos nem tanulunk a történelemből, az 1930-as években Németországban (weimari köztársaság) már megpróbálkoztak a "válságspórolással", az eredmény gazdasági összeomlás és a társadalom durva radikalizálódása lett, emlékeztet Müller. Mindeközben már-már euforikus a hangulat a világ tőzsdéin, a makrogazdasági kockázatokat figyelembe véve azonban komoly zuhanás jöhet még a piacokon." (portfolio.hu)

Száz szónak is egy a vége. A fent olvasottakból levonhatjuk az alapvető következtetéseket. A jelenlegi rendszer keretein belül gondolkozó szakértők most kezdenek rádöbbenni arra, amire már jó előre figyelmeztettük azokat, akik hajlandók nyitott szemmel járni a világban.

Teljesen mindegy, milyen makrogazdasági mutatókkal van alátámasztva, ami önmagáért beszél. Egy korszak ér most véget, és ahogy akkoriban a feudalizmus ideje leáldozott, most a polgári társadalmi rend végóráit éljük. A most elhangzó szakértői vélemények rendre abba az irányba terelődnek, ami eddig is nyilvánvaló volt és mi ennek hangot is adtunk. Mégpedig, hogy a demokratikus rendszer működésképtelen. Senki nem mondja ki. Nem azt mondják: "négy", hanem hogy "kétszer kettő". De attól még ez az igazság. Az Európában zajló folyamatok is csak ezt igazolják. Aki nyitott szemmel jár, jól láthatja, mi zajlik Magyarországon, és mi zajlik Európában. Egy rendszer végóráit éli, és globális szinten a hatalom átstrukturálása van folyamatban. Nyilvánvalóvá vált, hogy a demokratikus rendszer működésképtelen - és ahelyett, hogy a hatalom ezt kimondaná, szép csendben felszámolja a demokratikus rendszer utolsó maradványait is. A lakosság ebből csak a demokratikus rendszer felszámolását fogja fel. Ezen a szinten tart a magyarság helyzetértékelése. Ennek jelei mutatkoznak mind a belpolitikai történéseiken, mind pedig globálisan.

Csendes rendszerváltás van folyamatban. Ami ebben hatalmas problémát jelent a magyarság számára, hogy ez a rendszerváltás elitváltás nélkül zajlik le, ha azt nem akadályozzuk meg. Akármennyire is nem tetszik, ezt soha, senki nem fogja helyettünk megtenni. Aki tétlenül nézi, az egyszerűen nincs tisztában azzal, hogy mi van most kiépülőben.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a demokratikus döntésmechanizmus is működésképtelen. Európa most annak próbáját éli, hogy meg tud-e szabadulni ettől a tehertől. Akárki akármit mond a "fejlett nyugaton", az Európa Unió a korábbi, viszonylag demokratikus, vegetáló rendszerből egy totális ellenőrzésen alapuló központosított hatalommá nőheti ki magát. Ennek sikeressége azon múlik, hogy az átalakulásban kulcsszerepet betöltők mennyire nyíltan hajlandók szembemenni a népakarattal.

A tömegek pedig ennek elfogadására vannak kondicionálva. Az európai lakosság azzal van beetetve, hogy ez az átalakulás szükségszerű - amiben van is némi igazság. Ez az átalakulás strukturális értelemben teljesen logikus. Demokratikus alapokon nem lehet egyben tartani nemhogy egy szövetségi rendszert, de még egyetlen országot sem. Ami a folyamat sötétebb vonatkozását jelenti, hogy az a szabadkőműves elit, amely eddig a többség támogatásával tetszelgett, fog totális kontrollt gyakorolni a mindennapjaink felett, ha most ebben az időben nem teszünk ellene. Az mondja meg a gyermekeinknek, mit gondoljanak, milyen nyelven beszéljenek, meghatározzák a jövő magyarságának értékrendjét - vagy eltörlik még a magyarság emlékét is, ha a történelemkönyveket éppen úgy szándékoznak megírni.

Mozgalmunk elsőként volt tisztában a kialakulóban lévő helyzettel - talán még korábban, mint Brüsszelben egyesek -, és felkészülünk az előttünk álló kihívásokra. A fenti cikk mondanivalója egyértelmű: a propagandagépezet működésben van, és az európai lakosság addig fog szenvedni a gazdasági válságtól, ameddig hajlandó nem lesz elfogadni a szabadkőműves diktatúrát. Ameddig bele nem törődik, hogy ez így szükségszerű. Mi nem törődünk bele, mert nem az.

Angela Merkel német kancellár korábban kijelentette: az európai nemzetek vagy feladják a szuverenitásuk egy részét, vagy Európában újra háború lesz. Rossz hírünk van a kancellár asszonyság számára. Európában vagy így, vagy úgy, de a forradalmak korszaka jön el. Mert nem haladhatnak az időben vissza, mert a polgári rendszerből nem fognak feudalizmust csinálni. A magyarság ezt nem fogadja el, és senki nem fogadja el ezt, aki még egy cseppet is magyarnak tartja magát. Európában vagy így, vagy úgy, de eljön a forradalmak korszaka - és hogy ez az európai országok belügyeként, elszigetelt elitváltásokként megy végbe, vagy az Európai Egyesült Államok elleni nemzetközi lázadás formájában - az csak az ő döntéseiken múlik.

Forrás: Nógrádi Tamás - Jövőnk.info