20211205
Last updateK, 23 nov. 2021 5pm

rovas logo

2013 január 13, vasárnap

Vesztére "Belenyúlt" egy korrupciós ügybe...

Szerző: Horváth Ádám

"Belenyúlt" egy több százmilliós korrupciós ügybe, kis híján belehalt...

Borbély József belenyúlt egy több száz millió forintos pénzeltüntetési ügybe, megtorlásul kis híján meg kellett halnia.

Borbély József a közelmúltban kétes közéleti tevékenységével vált ismertté. Jelesül azzal, hogy kikiáltotta magát apostoli kormányzónak és vélt hatalmánál fogva betiltotta a magyar politikai pártokat. Tevékenysége innen nézve nem volt komolyan vehető.

Annál inkább lett az, amikor feljelentést tett a Kossuth Holding Válságkezelő és Felszámoló Zrt. ellen, ügyével akkoriban országos médiumok is foglalkoztak. Az MSZP-közeli Kossuth Holding ezernél is több céget számolt föl úgy, hogy a társaság nem felel meg a felszámolásra vonatkozó jogszabályoknak. Több százmillió forintnyi felszámolási vagyonról törvénysértően rendelkeztek. A törvénysértően felszámolt cégek közé tartozik egyebek mellett a Tutto Mobili, a Budaprint, a Rákóczi MG szövetkezet és a Möbinter kft.

A cégeket olyan személy nevében és olyan okiratok felhasználásával számolták és számolják föl, amelyek kiállítására az adott időben nem volt törvényes mód. A törvénysértő felszámolás tényét a Fővárosi Bíróság sajtóközleményben ismerte el 2008. november 19.-én.

Az egykori vállalkozó Borbély Józsefet feljelentette rágalmazásért a Kossuth Holding egyik tisztviselője, nevezetesen Kissné Ágics Ilona könyvvizsgáló. Rágalmazási ügyekben -amennyiben a bíróság jogerősen helyt ad a vádnak- a gyakorlat szerint legrosszabb esetben pénzbírság szokott járni, de általában megrovás.

Az ügy magánvádasnak indult, ám később elképesztő, a gyakorlattal ellentétes módon a vádat átvette az ügyészség. Ilyesmi sima magánvádas rágalmazási perben nem szokott történni.

Tavaly december 7.-én immár az ügyészség volt a vádló  és a magánvádasnak indult rágalmazási ügy tárgyalásán az eljáró bíró mindenki számára váratlanul előzetes letartóztatásba (!) helyezte a rágalmazásért följelentett Borbély Józsefet és elmekórtani kényszermegfigyelésre utalta be. Az előzetes letartóztatás indokaként Kajtár Gergely bíró az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértőre hivatkozott, aki szerint Borbély kivonta magát a bíróság által elrendelt vizsgálat alól. Borbélynak a vizsgálaton a tárgyalás előtti napon kellett volna megjelennie. Ez meg is történt, azonban a meghatározott időpontban a vizsgálatot végző orvos nem volt a helyszínen. Borbély húsz perc várakozás után távozott.

A büntetésvégrehajtás elmegyógyintézetébe, az IMEI-be szállították. Az IMEI-ről érdemes tudni, hogy ezt a mozaikszót a börtönben lévők, kemény sittesek is csak félve emlegetik, senki nem akar még csak véletlenül sem oda kerülni. Az IMEI-ben Borbély Józseftől gyakorlatilag mindent megvontak: senkivel nem érintkezhetett sem személyesen, sem telefonon, csomagokat nem kaphatott. Krónikus betegségére (cukorbetegség) nem kapta meg a megfelelő kezelést és gyógyszereket, vérnyomása öt napig 200/100-as volt, az élete is veszélyben forgott, emiatt át kellett szállítani a tököli rabkórházba.

-Elképesztő, hogy egy embert olyan mértékben akarnak tönkre tenni, csak mert feljelentette az egyértelműen "sáros" Kossuth Holdingot, hogy az élete is veszélyben foroghat- mondta portálunknak Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő, aki a múlt héten a tököli rabkórházban látogatta meg Borbély Józsefet.

-Borbély politikai tevékenységével semmilyen mértékben nem értek egyet, viszont az országgyűlés Emberi Jogi bizottság tagjaként kutya kötelességem volt hogylétéről érdeklődni, mert olyan, hogy valakit rágalmazásért följelentenek, majd gyógyszerek, telefon és minden nélkül másfél hónapig bűnözők között fogva tartanak, ilyen utoljára legfeljebb a legsötétebb kommunista időkben, a Rákosi-rendszerben fordult elő. Kajtár Gergely bíró eljárását rosszhiszeműnek és megtorló intézkedésnek tartom. Bárki bármilyen politikai nézeteket valljon, nem csinálhatnak belőle emberi roncsot, csak mert "belenyúlt" egy több száz milliós pénzeltüntetési ügybe.-tette hozzá Zagyva György Gyula.

A barikad.hu információi szerint Kajtor Gergely bíró annak a III. Béla Lovagrendnek a tagja, amelynek a nevében egy, a közvélemény előtt ismeretlen kilétű illető magát I. Levente Királynak kiáltotta ki. Innentől még mulatságos is lenne a történet, ha nem lenne a magát magyar királynak tartó személyt adó lovagrend tagja több bíró és ügyvéd is. Egyebek mellett Töpler László Fidesz-közeli ügyvéd és testvére, Töpler Péter bíró. A lovagrend tagja Hankó Ildikó, az ügynökbotrányba keveredett, nemrég elhunyt Kiszely István antropológus özvegye és (testvérével együtt) Vukics Ferenc, a Magyarok szövetsége vezetője.

Tegnap Borbély József előzetes letartóztatását megszüntették, ügyében Zagyva György Gyula mellett közbenjárt Morvai Krisztina EP-képviselő és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő is.

Horváth Ádám

barikad.hu

Beküldte: Dobrova Éva

A kiemelések a szerkesztőtöl: Magyar Megmaradásért.hu

Megnyitva 2713 alkalommal

Hozzászólás   

#1 égalja, az utca forgatagaTemgerszem 2013-01-21 21:41
Az " Ithakát is megfenyegették ", az sem lepödött meg a maga árnyékától, és dusásabban megválaszolta, hogy nem ellenség Ö senkinek, csak az igazat irja, és a részleteket is kifejtette, a Tiszaeszlári Bünperröl, ami rém nem tetszett a háttérhatalomnak, de Ithakának volt lélekjelenléte arra is, hogy bebiztositotta magát a sok baráttal, ismerössel, kelettöl-nyugatig, déltök-északig. Egy a hetvenhez terjedö arányban. !!! Tegye azt ! - minden igazségérzelmü becsületes igaz magyarember, mint BORBÉLY JÓZSEF tette !!!
Rengeteg pénzünket hagyták elrabolni és még ezután is még úralmi helyzetben hagyjuk ezt a zsidó hatalmat Magyarországon. " hová jutunk ha igymegy tovább " - " teeessééék mooondaaani !", hát én is megtudnák válaszolni a sárgacsillagosoknak, én most hiányolom, ha annyira tetszett a viselete, hogy most a kikényszeritett ravaszségukra rögtön kitüzték magukra - hát viseljék bátran a magyarnép nem tiltja, bármennyire tesztelik az idegeiket a magyarságot, külömbözö kitalált hergelésükkel. nyugodtan rakják magukra nemzetük jelképét, akkorsem fogják kirobbantani a polgárháborút, amit annyira szeretnének, hogy hozhatnák ránk az amerikai békefentartókat! és simán menne a gyarmatositása Magyarországnak, hát nem fogtok ti zsidók rajtunk már a ravasz bölcsességetekkel nevetni, aztsem hiszük már amit kérdeztek. Ti ilyen kegyetlen gyilkosok vagytok aki nem parolál veletek azt lokvidáljuk valamilyen formában. A fenti sorokban tükrözödik kellemes megnyilvánulásuk. 8)

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások