Print this page
2013 február 19, kedd

Bokszerrel, brutálisan vertek össze magyar fiatalokat Szabadkán

Szerző: Iternet

Öt magyar fiatalt vertek meg Szabadkán, mert magyarul beszéltek - közölte a vajdasági magyar sajtó.

A szabadkai Pannon RTV televízió híradása szerint az incidens vasárnap hajnalban történt Szabadka központjában. A "tíznél is népesebb szerb ajkú társaság" azért támadt a magyar fiatalokra, mert magyarul beszéltek. A magyar fiatalok az egyik szórakozóhelyről át akartak menni egy másikba, és ekkor rájuk rontottak, és ütni kezdték őket.

"Az egyikük arcán mély sebet ejtett egy bokszer. Mivel csavarhúzót is láttak a támadóknál, a fiúk megpróbáltak elmenekülni" – írja honlapján a Pannon tévé.

Az egyik áldozat elmondta, hogy kettős állampolgár, és mivel Magyarországon él, ott kíván orvoshoz menni, és feljelentést is ott tesz majd, mivel nem bízik a szerb hatóságokban.

Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szombaton tárgyalt Újvidéken Ivica Dacic miniszterelnökkel a vajdasági közbiztonsági helyzetről, és egyetértett vele abban, hogy felül kell vizsgálni a büntetőjogi előírások azon rendelkezéseit, amelyek a nemzetek közötti incidenseket szabályozzák. Abban is megállapodtak, hogy azokban a községekben, ahol az utóbbi időben etnikai indíttatású események történtek, a rendőrség mellett szükség esetén a csendőrséget is bevetik.

Forrás: http://gepnarancs.hu/2013/02/bokszerrel-brutalisan-vertek-ossze-magyar-fiatalokat-szabadkan/