Print this page
2018 június 13, szerda

Elhunyt Lovas István

Szerző: Szabad Magyar Szó

Megrendülten vettük tudomásul Lovas István igaz hazafi újságírónk hirtelen halálát. A Magyar Megmaradásért honlapunk fájdalmas magyar szívvel búcsúzik nemztünk nagy fiától kinek eszmeiségét és munkáját örökre őrizni fogjuk. Isten veled kedves Pista! Nyugodjál békében !

Életének 73. évében elhunyt Lovas István újságíró-publicista. A halálhírt Bayer Zsolt közölte a blogján, miután Lovas István nem vette fel egész nap a telefont, és nem jelent meg az esti tévéműsor felvételén – írja az Index.

„Elment Lovas Pista" címmel közölte Bayer Zsolt a blogjában, hogy meghalt Lovas István publicista, újságíró.

„Reggel nem küldte el a nemzetközi sajtószemléjét sem az Echo TV-nek, sem a Magyar Időknek. Egész nap kerestük telefonon, de nem vette fel. Aztán nem jelent meg a ma esti Sajtóklub felvételén." – írta Bayer.

„–Meghalt a Pista? – kérdezgettük egymástól még a stúdióban, és nevettünk, mert úgy voltunk ővele, hogy nem hal meg soha. Lovas Pista nem az az ember, aki csak úgy meghal. Ugyanis lényegesen erősebb a halálnál."

Lovas István 1945-ben született Budapesten. Diplomáit – a politológia területén – a montreali McGill és a Los Angeles-i UCLA egyetemen, doktorátusát pedig a párizsi Politikatudományi Intézetben kapta.

Az 1976-ban még házasság útján Kanadába emigráló, Amerikából még a Szabad Európa Rádiónak dolgozó heves antikommunista az elmúlt években viszont már Orbán Viktort is jobbról „előző", hihetetlen mértékben Moszkva-barát újságíró – a halálhírét bejelentő Bayer Zsolttal együtt – vezető egyénisége volt annak a hullámnak, amely a kormánypárti magyar sajtót a mai, Nyugat-ellenes, összeesküvésekre hivatkozó, korábban elképzelhetetlenül mocskolódó stílus mélypontjaira vezette, miközben nyíltan hangoztatta szinte hivalkodó oroszpártiságát és 2014-ben levélben kérte Vlagyimir Putyint, hogy a Kreml propagandacsatornája, az RT (korábban Russia Today) magyar nyelvű műsort is indítson.

Forrás: Szabad Magyar Szó