Print this page
2020 november 30, hétfő

Halállal fenyegették meg a kárpátaljai magyarságot

Szerző: Kárpátalja ma

Halálosan megfenyegette a kárpátaljai magyarságot az ukrán Jobb Szektor szélsőséges nacionalista szervezet egyik aktivistája.

A Youtube-ra két nappal ezelőtt feltöltött felvételen egy arcát eltakaró férfi látszik Beregszász táblájánál, a háttérben a Jobb Szektor zászlójával – írja a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál. A videót azóta a YouTube eltávolította, de a Kárpátalja.ma híroldalára felkerült egy fénykép, amelyet a felvételből vágtak ki.

Ukrán földön éltek, mind tudjuk, hogy kik vagytok. Mi tudjuk, hol dolgoztok, hol éltek, hol vannak a gyermekeitek

– hangzott el a videóban a szélsőjobboldali aktivistától, aki ultimátumot adott, hogy ha a magyarok nem mondanak le az autonómiához fűzött reményeikről, ők eljönnek a magyarok gyermekeiért. A férfi végül náci karlendítéssel zárta le a videót.

Ez nem az első eset, amelynek során megfenyegetik a kárpátaljai magyarságot. Korábban névtelen levél érkezett „Magyar kutyák" megszólítással több kárpátaljai magyar egyházhoz és szervezethez, köztük a magyar színháznak, a pedagógusszövetségnek és jótékonysági alapítványnak. Ebben felszólították a magyarokat, hogy „fogják értékeiket és rokonságukat, és menjenek történelmi családjukhoz", mondván, a közösségükre „nincs szüksége Ukrajnának!".

Kárpátalja.ma alapján Magyar Nemzet


Délhír Portál:

Szerb címmel ellátott videóban fenyegették meg halálosan a kárpátaljai magyarokat →

A Jobb Szektor egyik aktivistája fenyegette meg halálosan a kárpátaljai magyarságot egy YouTube-ra két napja feltöltött – szerb nyelvű címmel ellátott – videóban (lásd a borítóképen – szerk.). Az újabb súlyos magyarellenes provokáció Kárpátalján a Beregszász város névtáblájánál történt az éj leple alatt – írja a Kárpáthír.

A felvételt Beregszász névtáblájánál vették fel, háttérben a Jobb Szektor zászlajával.

„Ukrán földön éltek, mind tudjuk, hogy kik vagytok" – mondta a szélsőjobboldali, és arra utasította az itt élő magyarságot, hogy menjenek Magyarországra.

Ezután tovább fenyegetőzött mondván, hogy „mi tudjuk, hol dolgoztok, hol éltek, hol vannak a gyermekeitek".

Az egyenruhás az állítja, hogy tudnak mindenkiről, aki magyar állampolgárságot kapott, és pályázati támogatásban részesül Magyarországról.

Mondandója végén ultimátumot ad: Ha a magyarok nem mondanak le az autonómiájukról, ők eljönnek a magyarok gyermekeiért.

Az eredeti videót törölte a YouTube, annak másolata itt tekinthető meg: →

A férfi, aki arcát nem vállalta fel, a videót náci karlendítéssel zárta.