20240425
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 november 21, vasárnap

Példa értékű lehetne a floridai munkahelyek védelmét célzó törvény

Szerző: BRANDON. Fla

A mai napon Ron DeSantis kormányzó Chris Sprowls floridai házelnökkel és Wilton Simpson szenátusi elnökkel együtt aláírta azt a jogszabályt, amely megvédi a floridaiakat attól, hogy a COVID-19 oltási kötelezettség miatt elveszítsék munkahelyüket, és megvédi a szülők azon jogát, hogy a diákok egészségügyi döntéseket hozzanak.

Ron DeSantis kormányzó aláírja a floridai munkahelyek védelmét célzó törvényt

A törvényjavaslatokat a floridai törvényhozás rendkívüli ülésszakán fogadták el, és a kormányzó aláírását követően lépnek hatályba. A ma aláírt jogszabály a legerőteljesebb szabadságpárti, mandátumellenes intézkedés, amelyet az ország bármelyik államában hoztak. A jogszabályról ITT olvashat.

Floridában azonnali hatállyal:

✓ A magánmunkáltatók COVID-19 oltási kötelezettségei tilosak.

‣ A munkavállalók számos mentesség közül választhatnak, beleértve, de nem kizárólagosan, az egészségügyi vagy vallási aggályokat; a terhességet vagy a várható jövőbeli terhességet; és a COVID-19-ből való korábbi felépülést.
‣ A munkavállalók választhatják az időszakos vizsgálatot vagy a személyi védőfelszerelést, mint mentességet.
‣ A munkáltatóknak kell fedezniük a munkavállalók számára a vizsgálatok és a PPE-mentesség költségeit.

✓ Azokat a munkáltatókat, akik megsértik ezeket a munkavállalói egészségvédelmi intézkedéseket, pénzbírsággal sújtják.

‣ A kisvállalkozások (99 vagy annál kevesebb alkalmazottal) munkavállalónként 10 000 USD-t kell fizetniük a jogsértésért.
‣ A közép- és nagyvállalatokra munkavállalónként 50 000 USD-t kell fizetni. 

✓ A kormányzati szervek nem követelhetik meg a COVID-19 oltásokat senkitől, beleértve az alkalmazottakat is. 

✓ Az oktatási intézmények nem követelhetik meg a diákoktól a COVID-19 oltást.

✓ Az iskolai körzetek nem alkalmazhatnak iskolai arcmaszk politikát.

✓ Az iskolai körzetek nem helyezhetnek egészséges tanulókat karanténba.

✓ A diákok és a szülők beperelhetik a jogsértő iskolai körzeteket, és behajthatják a költségeket és az ügyvédi költségeket.


"Azt mondtam a floridaiaknak, hogy megvédjük a munkahelyeiket, és ma ezt törvénybe foglaltuk" - mondta Ron DeSantis kormányzó. "Senki sem veszítheti el a munkáját a COVID nehézkes előírásai miatt, és felelősségünk volt, hogy megvédjük a floridaiak megélhetését. Hálás vagyok a floridai törvényhozásnak, amiért csatlakoztak hozzám a szabadságért való kiállásban."

A mai rendezvényen Ashley Moody főállamügyész bejelentette, hogy Florida bíróságon támadja meg a CMS-szabályt. A bejelentésről bővebben ITT olvashat.

"DeSantis kormányzó példamutató vezetést tanúsított a világjárvány során, és büszkén állok mellé, amikor megtámadjuk az elnök és hataloméhes bürokratái által a floridaiakra kényszerített törvénytelen oltási kötelezettségeket" - mondta Ashley Moody főügyész. "Mindig harcolni fogok a szabadságért, Florida szuverenitásáért és az amerikai munkavállalók autonómiájáért."

"DeSantis kormányzó világosan fogalmazott: egyetlen floridai sem veszítheti el a munkáját az oltási kötelezettség miatt" - mondta Jeanette Nuñez alkormányzó. "Nagyra értékelem Simpson elnök és Sprowls házelnök vezetését a floridaiak védelmében tett erőfeszítéseikért. A szabad Florida állam soha nem fog térdet hajtani a Biden-kormányzat alkotmányellenes túlkapásai előtt."

"Megtiszteltetés számomra, hogy ma itt lehetek, amikor DeSantis kormányzó aláírja a 'Keep Florida Free' program törvénybe iktatását" - mondta Wilton Simpson szenátusi elnök. "Egyértelmű üzenetet küldünk, hogy Florida a szabadság mellett áll ki. Az egészségügyi dolgozóinknak, a bűnüldöző szerveknek, az elsősegélynyújtóknak, a farmereknek, a kamionosoknak és minden más dolgozónak, akiknek egy szabadnapjuk sem volt, és nem tudtak otthonról dolgozni a világjárvány idején - köszönjük, hogy átsegítettek minket ezen a válságon. Köszönjük, hogy kockáztatták a családjukat. Önök mellettünk álltak, amikor a legnagyobb szükségünk volt rájuk, és büszkék vagyunk arra, hogy most is mellettük állunk. A floridai törvényhozás és DeSantis kormányzó harcol értetek. Nem fogjuk hagyni, hogy a Biden-kormányzat politikai bábut csináljon azokból az emberekből, akik az életüket kockáztatták azért, hogy gazdaságunk működjön, miközben mindenki más biztonságban volt otthon, és természetesen soha nem fogjuk átengedni a szülői felelősséget az iskolarendszernek vagy a szövetségi kormány bürokratáinak. Florida tiszteletben tartja a munka méltóságát, a szülői felelősséget és a szabad élethez való jogot".

"A mai nap nagy nap Florida számára. DeSantis kormányzóval, Simpson szenátusi elnökkel, a képviselőház tagjaival és szenátusi kollégáinkkal együttműködve elfogadtuk a legokosabb és legerősebb törvényt Amerikában a Biden-kormányzat törvénytelen oltási mandátuma ellen" - mondta Chris Sprowls házelnök. "Büszkén állunk minden floridai szülő és munkavállaló mellé, és azt mondjuk, hogy a gyermekeink iskolai kényszerített maszkírozása és a munkahelyük megtartása érdekében történő kényszerített oltások itt, Floridában véget érnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a vállalkozások mellett állunk, és némi józanságot és lehetőséget biztosítunk arra, hogy a dolgozóikat olyan egyéniségként kezeljék, amilyenek, ahelyett, hogy alávetnék magukat egy egyméretű szövetségi mandátumnak. Az e heti munka eredménye egyszerű: A floridai törvény hatálya alá tartozó senkit nem kényszerítenek oltásra, aki nem akarja."

"Ennek a rendkívüli ülésszaknak az volt a feladata, hogy biztosítsa, hogy a törvény tükrözze a szabadság értékeit államunkban" - mondta Dr. Joseph Ladapo főorvos - "A floridaiak mostantól védve vannak a munkahelyükön, az iskolában és szülőként, hogy eldönthessék, hogyan védekezzenek a COVID-19 ellen. Köszönjük DeSantis kormányzónak, hogy vezető szerepet vállalt a tudományon alapuló, gyakorlatias és megalapozott döntések meghozatalában."

Forrás: Pokol a földön.

Hozzászólás  

#1 Schiffer: az embereknek joguk van választani az oltatlanságotR Zoltán 2021-11-26 13:38
Schiffer András kimondta amit nem sokan mertek eddig felsőbb körökben…?

MINDEN SZAVA IGAZ, ezt kellene levetíteni minden csatornán…?

Schiffer András ügyvéd szerint többszörösen alaptörvény-ellenes az a rendelet, ami a munkáltatóknak lehetővé teszi a kötelező oltás elrendelését.

2007-ben pont a kötelező oltásokról volt egy döntése az Alkotmánybíróságnak, hogy el lehet rendelni, de ez korlátozza az emberi méltóságot, az önrendelkezéshez való jogot.

Az ügyvéd azt mondta, hogy hiába van veszélyhelyzet, az emberi méltósághoz való jog az a kivételes alapjog, amit még különleges jogrend idején is csak a szükségesség-arányosság mentén lehet korlátozni.

Globális trendbe illeszkedik szerinte a kormány intézkedése – itt arra gondolt, hogy a világgazdaság nagy szereplői egyre inkább kiszabadulnak a nemzeti joghatóság alól, a munkavilág pedig a nemzeti szinten van szabályozva, ezzel folyamatosan bontják le, légiesítik a munkajogot és a munkavállalók védelmét.​

Elismerte, hogy az egészségügyi rendszer teherbíró képességének feszvetése lehet olyan érv, ami megalapoz különböző kormányzati intézkedéseket, korlátozásokat.

Abban viszont nem biztos, hogy ehhez ilyen baltaegyszerűséggel kell az embereket oltottakra és oltatlanokra osztani.

Jelen pillanatban ugyanis nincsen világos mondás szerinte arról, hogy az oltott mennyivel fertőz jobban, mint egy oltatlan.

Azért nem lehet egy bizonyos ponton felül nyomni az oltottságot, mert az emberek bizalmatlanok

– mondta Schiffer, hozzátéve, hogy nem csak a kormányban, de a médiában sem bíznak az emberek.

Szerinte az egyénnek szuverén joga mérlegelni, hogy veszélyhelyzeti vakcinák esetében az oltást választja vagy oltatlanságot.

kimondottigazsagok.com/schiffer-az-embereknek-joguk-van-valasztani-az-oltatlansagot/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások