Print this page
2021 november 25, csütörtök

Hírek és üzenetek Molnár V. Jóskabácsi mai helyzetéröl

Szerző: Sokan az érintettekből

Nem tudom mennyi az igazság és mennyi a "pletyka" a lent közölt szövegekből , de mivel számomra is nagyon sokat jelent Jóska bátyánk sorsa és az, hogy szeretném ha a hátralévő életében ne kelljen neki fájdalomban és elhagyatottan élnie, olvasóink kérésére közreadom ezeket az írásokat és jelentéseket. Majd az idő és Ti akik ott éltek közelében igazolni tudjátok az őszinte helyzetet. Szeretettel: Zoli

Helyzetjelentés Molnár V. Jóska bácsiról és bácsitól!

Részletek a nekem küldött levelekből:

Kedves G....! - - Kérésedre közzéteszem az alábbi hozzászólásodat. Köszönjük. Szeretettel A.

Lelkes hívük vagyok. Sok esetben személyesen is jelen voltam rendezvényeiken és minden alkalommal örülök tájékoztató küldeményeiknek.

Ez a mostani Molnár V. Jóska bácsis iromány, amit küldtek igen elszomorított, de nem azért, mint ahogy első közelítésre bárki is gondolná. Egy kevésbé zseni (személyem) összefoglalója az alábbiakban olvasható az otthoni idős ápoltatás költségeiről manapság. Mellbevágó lesz, megígérem.

Barátnőm Ausztráliában élő fivére anyagi segítségével 0 - 24 órás heti váltásos hölgyeket alkalmaz idős édesanyja mellé. Heti 110 ezer Ft-ot fizet az éppen aktuális hölgynek a 0 - 24 órás ottlétért. Ez úgy 4,5 - 5 hétre az 500 ezret üti. Ehhez jön a Mami lakásának rezsije, élelmiszer, gyógyszerköltség .... stb. Ez alsó hangon 700 ezer alatt nem áll meg/hó. Mondhatja bárki: örüljön, hogy megteheti, vagy miért nem keres olcsóbbat!? Mert nincs olyan, aki vállalná!

Ezt a történetet párhuzamként írtam ide Józsi Bácsi dolgához. Nagyon hamar összejöhet a havi 200 - 300 ezer Ft hiány, ill. a különbözet a fixen bejövő, összeghez képest.

Esetleg van olyan Önök között, aki havi 200 ezerért vállalná Jóska bácsit 0 - 24-ben Jóska Bácsi saját otthonában? Mert akkor a maradék nyugdíja talán fedezné a többi költséget, rezsit, étkezést, gyógyszereket. Esetleg még a katétert is cserélné?

Na most ezek után az alábbiakban idemásolom (a pocskondiázott, kisbetűzve gyalázott Jóska Bácsi egyik segítőjével folytatott) levelezésem:

,,Jóska Bácsi mellett 24 órában nővér volt, Erdélyből aki mosott-főzött-takarított-vásárolt, stb. Napi 12-13 ezerért, mert belföldről egy "jóbarát" sem ajánlkozott. Ez utazással havi 400 ezer + rezsi, + étkezés + gyógyszer, egyebek (csak a nővér több mint a teljes havi bejövő...). Otthon egész nap feküdt, aludt, este meg fenn volt, fájlalta ezt-azt. Eléggé leromlott az állapota. Nemrég tüdőgyulladása volt, a háziorvos azt mondta kórházba kell mennie utána. Ezt nem akartuk. Viszont a szeretetotthont megbeszéltük vele (egyébként ez egy rehabilitációs otthon!), és belement, hogy bemegy megerősödni. Azóta jobban is volt, persze nehéz az átállás a nappali alvásról, de folyamatosan figyelik, segítik, teljes ellátást és ha kell kezelést kap (orvos is van), napi 6 ezerért (ez 180 ezer/hó, az otthoni kb. 580 ezerhez képest). Persze hatalmas a várólista.(min. fél év), de protekcióval felvették soron kívül., Erre bemegy egy igazi zseni és ahelyett, hogy örülne és szeretgetné meg erősítené, alákérdez és vádaskodik vele a vakvilágba.

Nem hiszem, hogy ezzel Jóska Bácsit erősíti, aki úgy ment be a lányával egyeztetve, hogy addig marad amíg megerősödik, illetve amíg akar. Erre mondják, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak már nem is kell ellenség... Klári meg tudja, hogy "minden szava igaz", csak éppen fogalma sincs semmiről, de vádaskodni azt profin tud, meg összeesküvés-elméletet gyártani. Segítés helyett. Eddig az volt a baja, hogy otthon van és az milyen méltatlan, most hogy nem otthon van, az a baj. Így nehéz!

Egyébként Jóska Bácsinak van benti mobilja, de telefonon sokkal nehezebb neki, viszont de. 10-12 és du. 3-6-ig látogatható minden nap! Biztos jól is esik neki, ha nem valami destruktív dumás megy ...,,

Aki eljutott az idemásolt rész végéig és érdekli Józsi bácsi mobilszáma, az tőlem direktben kérheti. A gyalázkodásokat meg el lehet hagyni, mert ez a legegyszerűbb módja a miszlikre darabolásunknak!

Megtisztelnek, ha ezt a hozzászólásomat is közzéteszik hátha kevésbé zsenihez illő gondolataik születnek azoknak, akik elolvassák! (...)

2021. július 21-én kaptam az alábbi üzenetet - nincs fb-om, továbbítottam H... K..., aki a mai napig nem válaszolt. Ő szervezte Jóska bácsi előadásait és az erdélyi utakat.

Ezt 14 órája osztották meg a Facebookon: A Molnár V. József nevű csoportban:

Kedves Molnár V József-et tisztelő Csoport Tagok!

Ebben a témában az utolsó információkat közlöm a tisztelt publikummal, mert méltatlan Jóska bátyánkhoz és a facebook oldalához is, hogy ilyen szörnyű, vele kapcsolatos dolgokat osszunk meg, azonban utoljára szeretnénk mindenkit informálni, mi is a helyzet a szeretett tanárunkkal jelenleg. Nem kellemes dolog ezeket az embereket és a tetteiket leírnom, mert úgy érzem koszos lesz a billentyű tőle, viszont muszáj megtudnia mindenkinek aki szereti Jóska bácsit, aki pénzt küldött neki, illetve akit tanított, hogy milyen helyzetbe kényszerítették azok az "emberek" akik semmit sem tettek érte, viszont amit lehetett, azt elvettek tőle. A levél végén reménnyel telibb felhívások olvashatók, de most jöjjenek a tények.

Az utóbbi időben hozzá legközelebb állóktól tudjuk az itt leírtakat, ellenőriztük, sajnos teljesen hitelesek! 

Jóska bácsit az utóbbi 7- 8 évben szisztematikusan kifosztották, szellemileg leépítették, többször benyugtatózták indokolatlanul (!), volt olyan, hogy annyira, hogy 2 napig aludt, alig tudták felébreszteni. Hozzá és bármelyik idős emberhez méltatlan környezetbe kényszerítették.

A szaknyéri házat amit Jóska bácsi épített kalákával vagy már eladták, vagy éppen eladás alatt van ezt nem tudjuk pontosan de molnár Zoli természetesen a megfelelő jutalékáért cserébe aktívan értékesítette, az a Zoli, aki ellen a Nemzeti Adó és Vám Hivatal vizsgálódik, hiszen életében nem fizetett adót, könyveket pedig adott el szép számmal. A Jóska bácsi „nevében” indított pénzgyűjtésnek köszönhetően több mint 6 millió Ft-ot küldtek a gyanútlan emberek az utóbbi 1-2 évben (azután hogy hála Jelenczki Istvánnak havi 400.000 Ft felett van a nyugdíja az öregnek és azt hiszem 5 millió Ft egyszeri juttatást is kapott még a gyűjtés előtt). Ebből Jóska bácsihoz 1 Forint nem jutott el, évekig szándékosan nem csináltatták meg a klímát a 6. emeleti lyukban ahová száműzték, szakadt ruhákban éli életét, igénytelen környezetben, mert a milliók ellenére sajnálják az öregtől a rendes ágyneműt (!), a rendes ruhát, a megfelelő életteret és körülményeket.

Ezekből a pénzekből azóta is Máriássy Gergely, Molnár Zoli és Jóska bácsi nemtörődőm lánya éldegél, aki bár boldogan éldegél egy nővel (igen!), mindenkinek beadta a nagy szent illúzióját, hogy „ő apácának készült ezért ő maga egy ma született bárány és egyébként is beteg gyerekekkel foglalkozik”. Ezt a képet némileg árnyalja, hogy a 92 éves apját most pszichiátriára illetve elmegyógyintézetbe akarja adni, hogy egyrészt beszámíthatatlannak nyilvánítsák, másrészt megspórolja az ápolóknak fizetett költségeket (és egyben hogy megkönnyítse a jogi problémák megoldását), hogy több maradjon meg neki(k) a Jóska bácsi pénzéből. Azon kívül hogy fizetik a két ápolót (mert bár Jóska bácsi lánya csak fél napot dolgozik egy nap, még sincs 1 perce sem az idejéből a saját apjára), a két legálszentebb uraság kezeli Jóska bácsi számláját, szabadon adják veszik egymás között a bankkártyáját.

Szépen éldegélnek, taxiznak, új autót vesznek abból a pénzből, amit ti küldtetek Jóska bácsinak, saját maguknak vásárolnak rendszeresen abból a pénzből. Ennek a 3 "embernek" mesterünk csak egy pénzcsap volt az utóbbi időben, semmilyen segítséget nem kapott, hogy békében és nyugalomban élhesse le utolsó napjait. A hazugságaikkal ellentétben Jóska bácsi szellemi állapota nem 5-6 éve, csupán az utóbbi 2 évben romlott le, de azóta jelentősen. Sikerült az öreget hozzá méltatlan módon az utolsó éveire bezárni egy légkondicionálatlan 1,5 szobás „méhkasba” ahogy Jóska bácsi mondta anno, és a 10.000.000 millió feletti összeget és a havi juttatásait is elherdálni, ELLOPNI. m zoli (szigorúan kis betűvel írva) jól keresett Jóska bácsin egyébként is, hisz az öreg soha egy forintot nem kapott a könyveiért csupán néhány könyvet adott cserébe a „jó keresztény Zoltán”, aki szó szerint úgy ordított Patrubány Miklóssal, mikor megkérte Jóska bácsit, hogy legyen a Trianon felülvizsgálatáért indított aláírásgyűjtés fővédnöke néhány éve, hogy a putriban a cigányok elszégyelték volna magukat.. az igaz keresztény. Legalább annyira kulturált a fickó, mint Sárosi. Ezt követően Zoltánunk szó szerint megtiltotta, hogy bárki interjút készítsen Jóska bácsival, nehogy „a szaknyéri házat szóba hozzák neki”. A „jó” Zoltán számtalanszor szállította el Jóska bácsinak azokat az ajándékokat, amiket neki küldtek (lekvárok, kolbászok, sajtok, szalonnák stb), de vagy levette a termékekből a részét, vagy elkért 10.000-20.000 Ft-ot, hát nehogy már ingyen tegye ugye… a jó keresztény Zoltán.

Hol vannak ezek az alakok, mondjuk Brindza Andrástól, aki vasárnaponként felolvasott Jóska bácsinak? Hol vannak ezek az alakok azoktól, akik lekvárokat, gyümölcsöt, ajándékokat, szeretetet adtak személyesen, vagy küldtek neki levelekben, vagy telefonon Jóska bácsinak?

Mi már nem igazán tudunk mit tenni, a szaknyéri ház eladását nem tudtuk megakadályozni, Jóska bácsi „kiszabadítását” nem tudtuk elintézni, az anyagi biztonságát meg tudtuk teremteni, de sajnos nem neki tettünk jót, hanem a piócáknak, akik rajta élősködnek. Egyesek (pl: HA) többször több százezer forintot utaltak és nagyon sokan mások is sokszor, ők lettek igazán megkárosítva. Mélységesen felháborít és nagyon nagyon elszomorít hogy ez a helyzet, sajnos mi már ezen nem tudunk javítani.

Sokan megkerestek hogy hol találják molnár zolit (Kiadói Adatok illetve máriássy-t, hogy „megköszönjék nekik” azt a sok aljasságot, amit elkövettek, javaslom mindenki kutassa ki magának az interneten, én senkit sem akarok lebeszélni, de inkább azt javaslom, hogy az ős-kép adócsaló kiadótól senki semmit se vegyen soha többé. Bár talán ez kicsit kevés büntetés azért a sok mindenért, ami neki „köszönhető”, számomra molnár zoli a leghitványabb, legkétszínűbb álkeresztény, akivel valaha találkoztam, többek között miatta nincs már Magyar Hagyomány Műhelye, miatta nincs Jóska bácsi Szaknyéron, miatta nem 4x ennyien ismerik Jóska bácsit és sorolhatnám.

Mi megtesszük a magunkét, örökítjük, digitalizáljuk a videóit, a könyveit, terjesztjük a munkásságát.

Néhány dolgot azonban megtehetünk, és erre határozottan kérem azokat akik ezt az üzenetet olvassák! Mindenkit szeretnék megkérni, aki szereti Jóska bácsit, hogy semmiképp se foglalkozzon a fent említett emberszabásúakkal!

1. Ne küldjön senki pénzt sem Etelkának, sem Máriássy Gergelynek, Molnár Zolinak meg végképp ne!

2. Ha bárki el akar menni hozzá, meg akarja látogatni, akkor ne kérjen engedélyt senkitől, menjen fel hozzá, kopogjon be és ha nem alszik (ami 9:00 - 11:00 között, illetve délután 14:00-16:00 között szokott lenni általában, egyébként nem, ha mégis azt mondják az sokszor nem igaz), akkor látogassa meg!

Az itt leírtakról ne kérdezze senki, ne beszéljen neki ezekről a szörnyűségekről, csak beszélgessen vele a magyarságról, a hagyományról, esetleg ölelje meg, vigyen neki valami apróságot, de ne pénzt.

Címe: Molnár V. József 1163 Bp. Tekla u. 5. VI.111.

3. Aki szeretné, hívja fel 5-10 percre, mondja el neki mennyire hálás, hogy mindazt a tudást közvetítette, ami annyi örömöt szerzett nekünk, tudassa hogy szeretjük, beszélgessen vele kicsit. Telefonszáma: +3614070671

Nekünk, akik annyi mindent köszönhetünk Jóska bácsinak, semmi

Ismerőstől kaptam, kérdeztem mikor, kitől kapta, még nem válaszolt. Én annyit tudtam, hogy otthon ápolta egy erdélyi nő, már nagyon gyenge volt. De hogy kerülhetett az otthonba, ha nem akart menni? Nem tudom, van-e hozzátartózója, gyereke, felesége meghalt, azt tudom. / (látogatni persze csak oltottak mehetnek, ha egyáltalán mehetnek most, mert kórházba nem lehet)

Kérek mindenkit aki Molnár V. Józsefet ismeri, AZ ÖREGET MEG KELL MENTENI !!!

Ma meglátogattam Molnár V. Józsefet, akit némi kutatás után az alábbi helyen találtam meg:

Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon Názáret Ház 

Az otthon címe: 1029 Budapest, Szent József utca 5.

Ezt a levelet Jóska bácsi kérésére adom közre mindenki számára, beszélgetésünkből szó szerint idézek:

„ Ami velem történik, az szörnyűség. Amit velem tettek, az borzalom, elképesztő. Most már teljesen kívül vagyok a társadalmon. Beszéljétek meg kint, hogy mit lehetne tenni értem. Haza akarok menni, otthon akarok meghalni. Az erdélyi asszony vigyázna rám. Tegyél róla, hogy szabaduljak innen. Kinek vagyok én az ellensége? Mi lett belőlem? Mi lett Molnár Jóskából? Ki törődik velem? Tedd közzé, hogy hol vagyok.”

Az én meglátásom.: Molnár V. József 92 éves, kétségtelenül korának megfelelő szellemi leépülés tüneteit mutatja. Eddigi ellátása számára méltó és megfelelő volt, saját lakásában 24 órás felügyelet és gondozás. Ehhez joga van, és joga van méltóan várni a halált saját otthonában, erre megvan az anyagi fedezete. Elmondta, hogy eladták a házát, az a pénz is (a nyugdíja mellett) rendelkezésére áll az utolsó út illő bejáráshoz.

Kérem, adjátok tovább mindezeket, a szeretetotthon elérhetőségét közreadom."

dr. Zs. Annamária

Telefonszáma: +36 1 391 8229

Tömegközlekedéssel a 61-es villamossal, vagy a Szentlélek térről induló 29-es busszal a Hűvösvölgy végállomásig kell utazni, majd a Hűvösvölgyből induló 57-es, vagy a 257-es busszal a Máriaremetei kegytemplom megállóig. Egy kis rövid sétát követően a Názáret Ház kapuján lehet belépni az intézmény telephelyére.

Látogatási idő: mindennap 10 órától 12 óráig és 15 órától 18 óráig látogatható.

Végleges levelet beküldte: Ballán Mária
Kiemelések és külalak Zolitól