Print this page
2022 március 10, csütörtök

Az egyoldalú hazug ukrán és EU-s nyugati hírekről

Written by

Bevadult az ukrán háborús PR, a szülészeti kórház hetek óta nem üzemel, amit állítólag az oroszok lebombáztak. Zelenszkij már telekürtölte a közösségi oldalait a gyerek és anyagyilkos oroszokkal...

Az orosz hadművelet kezdete óta nem üzemel a kórház.

Zelenszkij szerint anyák és csecsemők vannak a Mariupolban bombatámadást ért szülészeti klinika romjai alatt, azonban a kórház alkalmazottja közölte, hogy az orosz hadművelet kezdete óta nem üzemel a kórház.

Folytatódik az ukránok média kampánya, hisz ellenfelük a médiában már nincs aki megcáfolja őket, hiszen a teljes orosz sajtót betiltotta a demokratikus Nyugat.

A szülészeti kórház azóta nem működik, amióta Oroszország különleges ukrajnai hadművelete megkezdődött. Az orvosokat az azovi nacionalista zászlóalj harcosai oszlatták szét.

Március 8-án a Lenta.ru-nak adott interjúban a szülészeti kórház egyik alkalmazottjának fia elmondta, hogy “február utolsó napjaiban egyenruhás emberek jöttek a szülészeti kórházba, ahol az édesanyja dolgozik. A katonaság szétoszlatta a kórház személyzetét, és lőállásokat állított fel az épületben. Szavait megerősítik az ukrán hírügynökségek által közzétett felvételek, amelyeket a szülészeti kórház belsejéből készítettek. Láthatjuk a tönkrement bútorokat és a törött üvegeket, de holttesteket nem. Ha nők és gyerekek lettek volna bent, a brutális felvételek már biztosan bejárták volna a világot.

Az Azov harcosai tüzelőállásokat alakítottak ki iskolákban és szülészeteken, valamint lakóházak tetején, amint azt a fotók és videók is rögzítették.

(Lehet a cím megadása kissé gorombának, tűnik de mentségemre legyen, hogy az ellenséges "propaganda fegyvert" használtam fel visszavágásra) 

Forrás Orosz Hírek

Egy ehhez kapcsolódó orosz forrás ezt írja: ⇒

ENSZ, március 10. – RIA Novosztyi. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-képviselőjének első helyettese Twitterén rámutatott egy hamisítványra, amely szerint állítólag civileket támadtak meg egy mariupoli kórházban.

Korábban António Guterres ENSZ-főtitkár Twitterén elítélte "a mariupoli kórház elleni mai támadást, ahol a szülészeti és gyermekosztályok találhatók". A főtitkár megjegyezte, hogy a civilek fizetik a legmagasabb árat egy olyan háborúért, amelynek semmi köze hozzájuk. Az erőszak beszüntetésére szólított fel. Poljanszkij reagált a főtitkár megjegyzésére.

"Így születnek az álhírek. Március 7-i közleményünkben arra figyelmeztettünk, hogy ezt a kórházat a radikálisok katonai létesítménnyé tették. Nagyon riasztó, hogy az ENSZ ellenőrzés nélkül terjeszti ezeket az információkat" - írta Poljanszkij.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának március 7-i ülésén Vaszilij Nebenzja orosz állandó ENSZ-képviselő elmondta, hogy a mariupoli lakosok arról számoltak be, hogy „miután kiűzték a mariupoli 1. számú szülészeti kórház teljes személyzetét, az ukrán fegyveres erők egy lőállást benne." Ráadásul – mint az orosz állandó képviselő rámutatott – a radikálisok teljesen tönkretették a város egyik óvodáját.

Google forditó

Tömeggyilkosok ?

 

Megnyitva 796 alkalommal