20210922
Last updateH, 19 ápr. 2021 6am

rovas logo

2011 november 05, szombat

Népi gyógyászati képzés Erdélyben

Szerző: Németh Gyula

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Az elmúlt évek során sikerült az elődeink és általunk a Kárpát-medencében gyűjtött népi gyógyító tudást rendszerezni és újra éleszteni. Ennek alapján indult 3 éve a Magyar Népi Gyógyász képzés több helyszínen Magyarországon. A képzés a magyarság hazatalálásának segítéséről, minta adásról, tanításról és gyógyításról szól.

A képzés célja az őseink által ismert gyógyítási módszerek újratanulása, az elfelejtett tudás visszahozása a mindennapjainkba . Célunk, hogy a Kárpát-medencében mindenütt közösségek szerveződjenek, melyek egymást segítve hagyományos népi gyógymódokkal szolgálják nemzetünk egységét, EGÉSZ-ségét.

Most Erdélyben (Homoród fürdő) indul egyéves Népi Gyógyász iskola. A havonta két hétvégén zajló képzés a 2012. esztendőben egy egyhetes táborral zárul. Mivel a képzés a teljes hétvégét magában öleli - szombat reggeltől vasárnap délutánig tart - a szervezők szállást biztosítanak ennek díja 25 ron / fő / éjszaka. A teljes képzés díja 1360 ron / fő. A maximális létszám a sok gyakorlati oktatás miatt 30 fő.

A képzést a következő előadók, gyógyítók tartják: Géczy Gábor, Szántai Lajos, Vígvári János, Molnár V. József, Vukics Ferenc, Ozsváth Sándor, Vargyas Béla, Tímár Viktor, Paksi Zoltán, Csontos Katalin, Kiss Gergely Szabolcs, Váradi Tamás, Dr. Mile Gabriella, Imecs Anna, Bodor István, Bernád Ilona.

A képzés tartalmaz egy hivatalos svédmasszázs tanfolyamot is, melyről az oktatás közben vizsgát kell tenni.

További információ a szervező egyesületnél illetve telefonon: Gáj Nándor (0754 033 389).

Az idei oktatási hétvégék tervezett témái:

2011.október 29-30. Vígvári János Magyar Népi Gyógyászat, gyógyító beszélgetés

2011. november 12-13 Tímár Viktor Gyimesközéplokró l csontkovács, csángó prímás - A csángó népi gyógyítás a gyakorlatban

2011. november 26-27 Vukics Ferenc Magyar népi műveltség, Kiss Gergely Szabolcs csontkovács

2011. december 10-11 Vargyas Béla Csíkszentgyörgyrő l - Az inazás művészete a gyakorlatban

További információ: http://hajlekegyesulet.blogspot.com/p/magyar-nepi-gyogyaszat.html

Kérem küldjétek tovább a levelet erdélyi barátaitoknak, akik szívesen csatlakoznának a Magyar Népi Gyógyászok közösségéhez a képzés befejezése után.

Áldás!

Németh Gyula

Megnyitva 3360 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások