Print this page
2022 július 11, hétfő

A Magyar Békekör magyarázatot kér !

Szerző: Magyar Békekör

Magyar vezérkari főnök látogatása Ukrajnában – A Békekör magyarázatot kér / Budapest, 2022. július 8. péntek (MB)

      A Magyar Békekör elnöke pénteken felszólította a kormányt, adjon magyarázatot az embereknek, mit keresett a honvédség parancsnoka Ukrajnában, és volt-e felhatalmazása arra, hogy hazánk nevében Ukrajnát támogassa az Oroszország elleni háborúban.
 
      Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, az Index értesülése szerint, titokban tárgyalt Valerij Zsaluzsniyijjal, az ukrán hadsereg főparancsnokával, aki a Magyar Honvédség parancsnokának látogatását annak jeleként értékelte, hogy Magyarország Ukrajnát támogatja Oroszország ellen.
 
      „Most akkor ki akarunk maradni a háborúból, vagy részt akarunk venni benne Ukrajna oldalán?” – tette fel a kérdést Simó Endre, aki összeegyeztethetetlennek tartja az Ukrajna melletti katonai kiállást a kormány háborúval szemben távolságtartó eddigi politikájával.
 
     Kötött-e Romulusz tábornok megállapodást arról, hogy hadianyaggal vagy emberi erővel segít az ukrán hadvezetésnek Oroszország ellen? Elkötelezte-e hazánkat a kijevi rezsim védelmében Oroszországgal szemben? Önálló akciót folytatott-e a Magyar Honvédség parancsnoka, vagy felhatalmazást kapott rá? Ki hatalmazta föl arra, hogy a vesztésre álló ukrán hadsereg mellé szegődjön az orosz hadsereggel szemben? 
 
     Érvényes-e Orbán Viktor miniszterelnök ígérete, miszerint a kormány nem hagyja, hogy Magyarországot háborúba sodorják?
 
      Követeljük, hogy a kormány válaszoljon a feltett kérdésekre! Ha kitérne az egyenes válasz elől, azt a gyanút ébresztené az emberekben, hogy nem volt őszinte hozzájuk, és mégis beadta a derekát NATO szövetségeseink nyomására, és nem tud ellenállni annak, hogy hazánkat is belekeverjék egy olyan konfliktusba, amelyből csak a rövidebbet húzhatjuk – mondta a Békekör elnöke.+++
 
Kiadta: Magyar Békekör
 

Az ukrán hadsereg július 8-án közzétett fényképén Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyat Honvédség parancsnoka, és Valerij Zsaluzsniyij, az ukrán hadsereg főparancsnoka ukrajnai terepszemlén

Forrás: Magyar Békekör
Beküldte: Encs Ilona Mária

Megnyitva 629 alkalommal