20240425
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 szeptember 13, szombat

Ukrajna: összeesküvés elmélet (?)

Szerző: Madarász László

Elöljáróban azonnal ki kell jelentenem, hogy a fenti cím részben megtévesztő! A következőkben Ukrajnáról ugyanis kevés szó lesz, viszont annál több szó esik majd a közelmúlt politikai- és gazdasági döntéseiről, hátteréről, illetve azok mindannyiunk életére történő, várható kihatásáról, magyarul: a változó EU politikai irány lehetséges következményeiről. Véleményeim, meglátásaim indokolják azt, hogy a neten megjelent információk egy részére vonatkozóan hivatkozásokat szúrjak be. A megjelenő cikkek valódiságát nem minden esetben tudtam ellenőrizni, ezért azok tartalmát kérem, ne rajtam kérjék számon!

Ukrajna elnöke, a Csokoládé királynak is nevezett Porosenco, alias Walzman, megválasztása óta, illuminált álmában már többször vizionálta, hogy Ukrajna területén orosz reguláris erők (is) harcolnak. Ilyenkor talán még a Verkhovna Rada (törvényhozás) épületén is orosz zászlót „látott” kitűzve. Részeg álmait, a tulajdonát képező ukrán 5. csatorna tv adón rendszeresen is nyilvánosságra hozta. Legutóbb, a NATO csúcs előtt jelentette be, hogy mintegy ezer főt számláló jól felszerelt, orosz reguláris katonai haderő lépte át az orosz-ukrán határ, és avatkozott be az ott folyó hadműveletekbe. Azt, hogy ezt a bejelentést egy többé-kevésbé jól előkészített USA, EU egyeztetés előzhette meg, kihasználva Ukrajna jelenlegi politikai vezetésének összetételét, arra részletesebben is kitérek. (A link egy német nyelvű cikkre mutat, mely a böngésző fordítóprogramjával is jól értelmezhető, de már a címe is sokatmondó! Lehívása: CTRL + a kiemelt szövegre kattintás) Tulajdonképpen ez a „részeg álom” az ürügy, hogy amerikai nyomásra a NATO és Brüsszel, mondjuk így: „javaslatai”, a tagállamok vezetői részéről elfogadásra kerültek! A valós, vagy csak megálmodott orosz agresszió alátámasztásaként - állítólagosan amerikai műholdakról készített - felvételek jelentek meg a világ egyes hírforrásain. A felvételeken például az látható, hogy tankok oszlopa vonul valahonnan valahova. Az állítólagos műholdfelvételek kb. olyan műszaki színvonalon vannak, mintha azokat a „legvidámabb barakk” éveiben használt Pajtás fényképezőgéppel készítette volna egy úttörő, úgy ezerötszáz méter magasságból! Ha az amerikai műholdak csak ilyen felvételekre képesek, az irtózatos műszaki visszalépést jelentene, hiszen az 1970 –es években a Magyarország című hetilap már azt írta, hogy az amerikai műholdak azt is látják, hogy Moszkvában a Vörös téren álló ember milyen újságot tart a kezében! Én naiv, eddig azt gondoltam, ma már az újság sarkán lévő légypiszkot is látják, sőt lehet, még azt is meg tudják állapítani, hogy azt melyik légy követte el, és mi a nemi beállítottsága! Mivel az elmosódott felvételeken, feltehetően „jótékonysági okokból”, a harckocsik felségjelzése, esetleg az azokra kitűzött zászló sem látható, csak arra a következtetésre juthatok: vagy egy ilyen műszaki színvonalon álló „szövetségesünk” van, vagy a felvételek nem hogy bizonyítéknak nem jók, hanem egyenesen kukába valók!

Rasmussen úr, a NATO főtitkára már jóval a csúcs előtt megpendítette, hogy a szövetségi rendszerben résztvevő országok vezetőinek, hazájuk katonai kiadását kellene emelni, a javaslat szerint a GDP 2% -ára, illetve döntés fog születni egy több ezer fős NATO gyorsreagálású erő felállításáról, válaszul a bizonyított orosz „agresszióra”. Ezt az elképzelést elsősorban Lengyelország és a Balti államok vezetői messzemenően támogatták. Ezzel szinte egyidejűleg Brüsszel az Oroszország elleni szankciók kibővítésének lehetőségét harangozta be. Mindkét tervezetet azután „dobták be a köztudatba”, hogy a gazdasági körök jó része, köztük Németországé és Franciaországé, már az első körben meghozott, és Őket közvetlenül érintő szankciók végrehajtását is ellenezte, mondván azok kiszámíthatatlanul nagy károkat okoznak az EU gazdaságának, na meg persze nekik! A franciák például nem voltak hajlandók felmondani az Oroszországgal kötött, Mistral helikopterhordozó hadihajók legyártására vonatkozó szerződésüket. (Azóta ezt újragondolták!) Ezek az Oroszország elleni szankciókkal sújtott gazdasági körök, ellenpropagandába kezdtek, így már nyugati újságok is elkezdték csöpögtetni azokat a híreket, hogy az ukrán „polgárháború” nem az, aminek nyugaton a cionliberális sajtó lefesti. Például ennek az ellenakciónak a hatására kértek bocsánatot holland neves közéleti személyiségek Putyintól. Az orosz válasz szankciók után, melyek a Kelet-Európai országok és Hollandia mezőgazdaságát „találták meg” leginkább, meglepő irányt vett az EU egyes országainak politikája. Csehország és Szlovákia miniszterelnöke kijelentette például, hogy megvétóznak minden olyan további EU-s szankciót, mely országaiknak gazdasági károkat okoznak! Ausztria kijelentette, nem mondja fel a Déli Áramlattal kapcsolatban kötött szerződését. Ezzel már egyértelműen meghiúsulni látszott az USA és az EU, orosz gazdaságra gyakorolt nyomásban megfogalmazott, összeborulása. Egyidejűleg veszélybe került az a törekvés is, hogy az USA, a dollár értékének megőrzése érdekében, piacait bővítse az Európai Unió területén! Érezhető volt az is, hogy a katonai kiadások növelésére vonatkozó elképzelés sem minden ország tetszését nyerte el! Meglepő módon, pont az a Románia próbálkozott meg egy szárnyaszegett kísérlettel elejét venni a megkövetelt katonai kiadásnövekedésének, aki a NATO mindenkori teljes- és feltétlen kiszolgálója. Basescu államfő ugyanis Rasmussen alapürügyét, az orosz inváziót próbálta meg kérdésessé tenni, mellyel nem szerzett osztatlan örömet a katonai szövetségen belül! Hamar le is beszélték Őt a további hasonló megnyilvánulásoktól! Gondolom ehhez némi-nemű „segítséget” adott Rasmussennek, Basescu testvérével szembeni, folyamatban lévő büntetőeljárás is… (Ugyanis csak az tölthet be vezető tisztséget a liberális berendezkedésű államokban, aki a cionliberális „értékek” feltétlen híve, de egyúttal zsarolható is!)

A NAGY TERV megvalósítása érdekében, az EU polgárainak ellenszenvét figyelmen kívül hagyva, pontosabban azt felmérve, vetette be az USA az „ISIS fegyvert”, a NATO és az Unió kormányainak „meggyőzésére”, Abdullah szaúdi király kijelentésének segítségével! De erről lentebb, először nézzük meg, miként és milyen látszólagos céllal jött létre az ISIS, a nagy semmiből!

A legitim szír kormány megdöntése érdekében az USA vezette nagyhatalmak, a világ számos terroristáját és kalandorát egybegyűjtötte Szíriában, hogy megdöntsék Asszad elnök kormányát, és megszerezzék az ország nyersanyagkészletét. Ezeket a kétes alakokat egyszerűen átnevezték forradalmároknak, és fegyverrel, kiképzéssel segítették őket, leginkább Szaúd-Arábia pénzén! (Mert ugye az a terrorista, akire azt a cionisták ráfogják! Ha viszont cionista érdekeket szolgál a terrorista, akkor ugyebár az hazafi! Ha valaki nem tudta, jó lesz megtanulni, mert magyar hazafiakból is könnyen lehet: terrorista!) Ebből nőtte ki magát az ISIS, amerikai és izraeli további támogatással, és szaúdi pénzzel. Vezetője egy AL- Baghdadi nevű személy, aki állítólag zsidó származású és Moszad ügynök. Ez az ISIS elfoglalta Szíria északi és Irak egy részét olyan gyorsan, hogy az, az USA és Izrael támogatása nélkül egyszerűen elképzelhetetlen lenne! Korábban megjelent egy térkép a kalifátus terveiről, mely szerint többek között a volt Nagy Magyarország és Ausztria területe is a kalifátushoz fog tartozni. Bár a térképet akkor „kacsának” véltem, inkább úgy gondoltam, hogy az un. Nagy Izrael (cionista álom többek között Irak és Irán területén is) megvalósítását szolgálja csak (oszd meg és uralkodj rajtuk elv), ez az „iszlamistának” átkeresztelt alakulat, de ma már úgy gondolom: a térképet teljesen más célból, és nagy előrelátással közölték le, és nem is annyira biztos, hogy az ISIS!

Itt jegyzem meg: Barroso és Putyin telefonon folytatott megbeszéléséről kiszivárogtatták, hogy Putyin szerint az orosz hadsereg 7 nap alatt el tudná foglalni Ukrajnát. Putyin túlzott! Menne az 3 nap alatt is! Viccet félretéve, az USA, ha valóban akarná, egymaga is meg tudná semmisíteni az ISIS-t 7 nap alatt. Ám akkor nem a sivatagot kellene föld-levegő rakétákkal lőni! Nem kellene ahhoz nemzetközi összefogás, hanem gyors, hathatós cselekedet. Most csak időhúzásra játszanak, mert a kalifátusra még szükségük van Európa sakkban tartása érdekében! Különben is! Az ISIS elleni „nemzetközi összefogás”, csak egy fedő sztori, valójában megkísérlik a szíriai „ellenzék” légi támogatását biztosítani, abban a reményben, hogy Oroszország le van kötve Ukrajnában! És ezt az oroszok is tudják!

Az Agence Farnce Presse jelentésére hivatkozva érdekes hírt közölt le a Hidfő.net. Abdullah szaúdi király az ISIS veszélyre hívja fel többek között Európa vezetőinek figyelmét: "Ha figyelmen kívül hagyják, egy hónapon belül Európát, egy másik hónapban pedig Amerika partjait is elérik." Az említett kijelentésnél fontosabb a király, következő mondata: "Közvetítsétek ezt az üzenetet vezetőiteknek: megfelelő körültekintéssel harcoljatok a terrorizmus ellen". A mondat értelmét tekintve viszont a Hidfő.net téved! Nem szaúdi érdekek figyelembevételére hívja fel az uniót alkotó államok vezetőinek figyelmét Abdullah, hanem arra, hogy a NATO és Brüsszel, fent vázolt törekvéseit támogassák az egyes államok vezetői, különben a makacskodó országra ráküldi az ISIS-t! Mert ugye, aki fizet, az parancsol! „Megfelelő körültekintéssel harcoljatok a terrorizmus ellen”! Miként emlegetik Ukrajnában és nyugaton az ukrajnai orosz milíciát? Terroristák! Következtetésként, aki őket támogatja, vagyis Oroszország, szintén terrorista, hiszen inváziót indított Ukrajna ellen! Miben nyilvánul meg a „terrorizmus” elleni harc? Oroszország elleni szankciókban és NATO katonai potenciál növelésében! Tehát a szaúdi király az USA szócsöveként, diplomácia nyelvén megfogalmazott, fenyegetést tett Európa államainak vezetői felé, közvetlenül a NATO csúcs előtt! A király mondókája azonban további lehetőségeket vetít előre: Ettől a perctől fogva Európában bárki követ el terrorcselekményt, az ráfogható az ISIS –re! Vagyis valamely titkosszolgálat megszervez és végrehajt egy terrorakciót, de azt úgy fogják tálalni, mintha a kalifátus követte volna el! Ezt nevezik: „hamis zászlós műveletnek”. Tehát, az unión belül is megvalósul a jól ismert reklámszöveg: igyál még egy pohár kakaót és fogd rá a nyuszira! Azért, hogy kijelentésének nyomatékot adjon, Abdullah, vagy maga az USA „feldobott” egy szerbiai iszlamista csoportosulást! A belgrádi Poltika értesülése szerint egyre több „roma” csatlakozik hozzájuk. Tekintve, hogy a cigányok „harcértékét” jó magam nem sokra becsülöm - öntörvénységük miatt -, úgy vélem ez a csoportosulás csak a megfelelő időben történő „feldobásukra”, azaz a fenyegetettség látszatának keltésére hozták létre. De nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy valódi ISIS terroristák kaptak/kapnak kiképzést, Koszovóban, Boszniában, vagy akár Szerbiában is. A hozzám elért hírek szerint Boszniában kiterjedt nyomozás, és vele együtt letartóztatások is zajlanak terrorizmus vádjával. Véleményem szerint a fentebb beszúrt ISIS térkép, a fenyegetettség keltés egyik legelső előzménye volt!

Az USA nyomására, valamint a fenyegetettség érzésének keltése miatt, Európai országok kormányai – nem tudok jobb szót – besz@rtak, és elfogadták a katonai kiadások növelésére vonatkozó javaslatot. Ezzel egyidejűleg Lengyelországi központtal, gyorsreagálású erő felállításáról, annak több Kelete-Európai országban történő elhelyezéséről döntöttek! Tették ezt annak tudatában, hogy a NATO és Oroszország közötti korábbi egyezmény szerint a katonai tömb nem állomásoztat haderőt a volt szocialista országok területén! Mivel én következetesen azt hiszem, hogy az orosz medve nem akar háborút, feltéve, ha nem csiklandozzák túlzottan, hamarosan megkezdődik Kelet-Európa katonai (NATO) megszállása! Ennek valós oka, a térségben már bekövetkezett és prognosztizálható további kizsákmányolás, valamint a várható éhséglázadások leverésére vezethető vissza. Erről később.

Nesze neked Magyarország! Ez jár annak, aki csontig beny..t a nyugatnak, de később a keleti nyitás politikáját óhajtja a gazdasági kitörés reményében, ami a későbbiekben az orosz vezérelte vámunióhoz csatlakozás veszélyével fenyegeti kizsákmányolóit! Úgy kell neked „Magyarország”, ki bízva a szövetségi rendszernek nevezett valamiben, leépítetted haderőd, ócskavas áron eladtad a korszerűnek nem nevezhető, de még harcképes T-72-es tankjaidat, hogy abból is mások gazdagodjanak, eladtad a világháború után nehezen újjá épített gyáraidat (hiszen a vevőknek csak és kizárólag piacszerzés volt a céljuk), hogy azok leépítéséből újdonsült nyugati „barátaid” profitálhassanak, ki most még feláldozod mezőgazdaságodat is, az orosz elleni szankciók oltárán! Mindezeken túl, még mindig tűrnöd kell, de csak kizárólag azért, hogy el ne tapossanak örökre, hiszen ez a végső céljuk! Tűrnöd kell, mert hat még a „Turáni átok” ami a belső széthúzásban nyilvánul meg, tűrnöd kell, mert még gyenge vagy és nem jött el egyelőre a Te időd! De el fog jönni!!! Majd akkor, ha a dollár hatalma összeomlik, melynek következtében polgárháború robban ki Amerikában, egyúttal a pénzügyi rendszer is bedől. Nesze neked Magyarország, erőn felül, az elszegényedés árán növelted a GDP értékét, hogy a növekedés mértéke után is költhess az amerikai haditechnikára, ezzel is támogatva legfőbb „szövetségesed” és a dollár uralmának átmeneti megőrzését! Nesze neked Magyarország, most aggódhatsz, hogy télen lesz-e mivel fűtened, aggódhatsz, hogy mások érdekéből nem hajtanak-e a vágóhídra az orosz ellenében! De tudd: a fegyver csöve, amit esetleg a kezedbe adnak, megfordítható!

Végtelenül naiv az, ha valaki azt hiszi, hogy közös bajaink nem fokozhatóak! Ha jól tudom, a FIDESZ alkotta meg a három csapás törvényét az ismételt bűnelkövetés megakadályozása érdekében! Feltehetően az unió erről vehetett példát, hiszen nem elég nekünk a mezőgazdaságunk egy részét érintő, alighanem alábecsült havi hetven-millió Euró, orosz válasz szankciókból eredő – mezőgazdaságunk egy részét érintő - kár, a hadi kiadások növelését szorgalmazó NATO döntés miatt, további elvonásokra, forráselvonásokra is bizton számolhatunk! Vagyis nem a három csapás, hanem a négy csapás elvének megvalósulása prognosztizálható! Miért ez a büntetés? Leegyszerűsítve akár azért, mert van sapkád, vagy azért, mert nincs sapkád! Gyarmat vagy! Azért a teljesség igénye nélkül nézzünk példákat: az állam által megvásárolt MOL részvények, az E.ON gáztárolóinak „államosítása”, devizahitelezés elleni intézkedések a bankok kárára, Paks bővítése az oroszok által, stb. Az, hogy a New York Times az uniós források megszüntetését szorgalmazza Magyarországot érintően (feltehetően a bankok devizahitelezési gyakorlatának törvénytelenségét kimondó várható bírósági /kormányzati/ döntés miatt), már a következőkre utalhat: Az unió, csökkenteni fogja az uniós pénzek átutalását Magyarország irányába, akár mondvacsinált okokból is! Elég az ehhez, hogy Orbán nem szavazta meg Junker jelölését az Európai Bizottság élére! Így valószínűleg az EU költségvetésébe nettó befizetők leszünk akkor is, ha nem a csatlakozás előtti állapotokból (vám bevételek, stb.) indulunk ki. Önmagában ez talán még elviselhető lenne, de az előző kettő „csapás” figyelembevételével, már tragédiának számít. De ez még nem elég…

Negyedik csapás: Mario Draghi az Európai Központi Bank elnöke bejelentette, hogy az EKB megkezdi az eszközfedezetű értékpapírok vásárlását! Ez azt jelenti, hogy az EKB pl. részvények vásárlásába kezd. A legfőbb kérdés, honnan veszi a Központi Bank, a vásárláshoz szükséges tőkét? Lehetséges válaszok:

  • Pénznyomtatásba kezd, azaz intenzíven állít elő Eurót a levegőből, az amerikai FED mintájára!

  • Elvonja a tagországok nemzeti bankjaiban felhalmozott tartalékok egy részét! Senki ne gondolja azt, hogy ezt a kormányok meg tudják akadályozni! Miért? A válasz ott van a Magyar Nemzeti Bankról hozott 2011. évi CCVIII törvényben:

1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.

(2) Az MNB, valamint szerveinek tagjai az e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat a Kormánytól, az Európai Központi Bank (a továbbiakban: EKB) kivételével az Európai Unió intézményeitől, szerveitől és hivatalaitól, a tagállamok kormányaitól vagy bármilyen más szervezettől, illetve politikai párttól. A Kormány vagy bármilyen más szervezet tiszteletben tartja ezt az elvet és nem kísérli meg az MNB, valamint szervei tagjainak befolyásolását feladataik ellátása során.” (kiemelés tőlem)

Nagyon valószínű, hogy az EKB egyszerre fogja megtenni mind a két lépést. Ezt követően az MNB mozgástere beszűkül, nem jut pénz a kis- és középvállalatok további kedvezményes hitelezésére, az MNB anyagi ereje, a Forint értékének esetleges védelmében csökken, stb.

Az EKB részvényvásárlása elvileg gazdaságélénkítő hatással lenne, de az orosz piac részleges elvesztésével már egy túltermelési válság van kibontakozóban. Ugyanakkor az EKB, nem a belső fogyasztást akarja növelni! Tehát a legfőbb kérdés: milyen társaságokba akar befektetni az EKB? Nyílván azokba a gazdasági társaságokba, ahol politikai befolyást kíván szerezni! Ezért az várható, hogy az elsődleges, de nem egyetlen, célterület az energiaszektor! Tehát az energiaszektor fejlesztési pénzekhez jut, de az EU politikai érdekeinek megfelelő bővítéseket fog kelleni végrehajtania! Vagyis pl. az USA által kitermelt palagáz fogadására alkalmas lefejtők építését kezdi meg az energiaszektor, a politika által megkívánt, orosz földgáztól való függőség csökkentése címén! Ez a lépés azt jelenti, hogy pár év múlva ugyan lesz gáz, de annak költsége jóval meg fogja haladni a jelenleg használt orosz földgáz árát! Egyidejűleg az EKB bevásárolja magát azokba a társaságokba, melyek ez idáig nem hajoltak meg az atlantista törekvések előtt! Ez a Déli Áramlat vezetékének megépítésében érdekelt országok olajtársaságainak politikai okokból történő felvásárlását jelentheti: OMW, Mol, Bolgár olajtársaság, stb. Persze a Déli Áramlat kiépítésére vonatkozó, megkötött szerződéseket felmondjuk, de kifizetjük a felmerült kötbért! Volt már ilyen: Nagymarosi körgát! Mivel kis országunk „partjait” ugye „tenger is mossa”, adunk ugyan pénzt a gázlefejtők megépítésére, de ezzel mekkora mértékű munkahelyteremtés is tudunk biztosítani hazánk fiainak országon belül? 00?

Magyarországra nézve a fentiekben részletezett négy csapás, várhatóan a következőkkel jár együtt:

A NATO által megkívánt katonai kiadások növelése, szociális terület forráselvonásával jár együtt, miközben az MNB a gazdaságunk bővülését már nem tudja elősegíteni. Ráadásul az uniós források egy része is elvonásra kerül. Ezért a kormány „rákényszerül” az MVM és MOL részvények egy részének eladására, hogy úgy-ahogy a felmerült hiányt fedezni tudja! A rezsicsökkentésnek annyi, fellendül az infláció, megszorító intézkedések jönnek, új, „baloldali” (valójában nyíltan atlantista) kormány alakul. Cserébe, felmondjuk a Déli Áramlat gázvezeték megépítésére vonatkozó szerződést, Paks II –t a franciák építik meg, az E.ON –tól megvásárolt – állítólag Európa harmadik legnagyobb – gáztárolónk uniós irányítás alá kerül, és abból csak annyi gázt kapunk, ahogy viselkedünk. Ha mindezek ellen esetleg tiltakoznánk, hát az ide- és környező országokba települt NATO erők, és az ide költöztetett uniós rendőrök, ha már itt vannak, hát majd „rendet” tesznek! Különben is: egy gyarmat ne lázadozzon!

Vagyis: részben nehezen kitermelt magyar pénzen, felvásárolják a kulcsfontosságú ( stratégiai ) társaságainkat, hogy azoknak az atlantista törekvéseknek megfelelő parancsokat tudjanak adni, miközben a gazdasági kitörési lehetőségeinket korlátozzák! Azután persze majd kötelezettségszegési eljárást indítanak ellenünk, mert a vállalt hiánycélt nem tudjuk teljesíteni! (A professzor rászól a bolhára: Ugorj bolha! Az ugrik. Kihúzza az első lábát, majd megismétli a parancsot. A bolha megint ugrik. Kihúzza a hátsó lábait, majd jön az újabb parancs, de a bolha nem ugrik! Mire a prof: ha kihúzom a bolha lábait, az megsüketül!)

Ne legyek igazságtalan! Az EU segít! Pénzt ad, hogy reklámozni tudjuk mezőgazdasági termékeinket, új piac szerzése érdekében. (A hét legjobb vicce!) Mert ugye a zöldség, az alma eláll, mint a harckocsik, hűtőházaink meg alig vannak! Igazán nagylelkű hozzánk az unió! Gratulálok Barroso úr! Tényleg ideje már mennie…

A végére egy „jó hír”: A lengyel miniszterelnököt, Donald Tuskot, aki mindenben kiszolgálta és ki is fogja szolgálni az atlantista érdekeket, továbbá nem kevés szerepe van abban, hogy az EU a jövőben még inkább gyarmatként bánjon Kelet-Európa országaival, az Európai Tanács elnökévé választották!

„Gratulálok” Tusk úr! A lengyel-magyar örök barátság nevében „hálásan köszönjük” országaink kiszolgáltatását az USA érdekeinek!

Most jut eszembe! Az, hogy mi lesz Ukrajnával? Néhány hónap múlva már senkit nem érdekel! „A mór megtette kötelességét, a mór mehet!” Akár az oroszok vezette vámunióhoz is! Legalább tovább gyengíti Oroszországot! Különben is! Majd az újabb Majdan megoldja!

Megjegyzés: A fentiek kizárólag a szerző véleményét foglalják össze, nem kötelező egyetérteni, soraim csak gondolatébresztésre szolgálnak! A fentiekben leírt vélemény, az Alaptörvény IX. cikkének (1) pontján alapul, mely jelen pillanatban még érvényben van!

  1. Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

Isten óvd meg a magyart!

Madarász László

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások