Print this page
2015 november 06, péntek

Felvilágosítás

Szerző: Charles Sucsan

Mint laikus magyar származású, francia születésű, szintén érdekelt a magyarság történelme és eredete. El is értem a Sumér korszakhoz és a nyelv etimologiához és magyar szavak hasonlatosságára is. Szerintem az Isten megnevezés a Nap Istent ábrázolja: azaz az Iz-zó Ten, amiből lett Izten és Isten.

Az egyiptomi fáraókat fél istennek vélték: Így Akenaton- Akenaten. Így vagyok a Tenger szóval is: Teng a víz tehát az Ár vagyis a terjedség: Teng-ar, amiből lett a Tenger. Van sok érdekesség és félreértés mint például a Szentmiklósi kincsekben az úgy nevezett "Ivó kürt" ami nem egy ivó kürt hanem egy fül hallgató, mivel a gömb végezete a fül sértését akadályozza. Maga a kürt hajlása is azt igazolja.

Mind ezt mondva a magyarság nagy múltja és nyelve hagyományai, szerintem az emberiség szellemi kincsét tartalmazza. Azok akik ezt nem ismerik fel a sötétségben élik életüket. Nem hiába mondta Jézus "Én vagyok a világosság", hisz a mágusi vallást amit Zarausztra reformált, ami lesöpörte az Asszyir birodalom kegyetlenségét és virágzóvá tette a Mezopotámiai térséget ezer éven keresztül, amit a több istent imádó Nagy Sándor szét vert. Annak ellenére a Pártus birodalom felvirágozódtak a mágusi Egy Isten hitben élt nemzetségek, amelyeket szétvert az Iszlám terjedése a VI-ik században.

A menekülő Pártus birodalom mágusi egyházi papság a tudományosság birtoklói, Közép-ázsiai szteppeken megalakították a a szétszórt szittyákkal, hunokkal, avarokkal stb., a Kárpátmedencébe való visszatérő Mag-I-Ar, új nemzetet: azaz Magyar Nemzetet. Az pedig a mágusi hit erejével szervezkedett ugyan abban a hitben amiben Jézus is képezve volt. Sajnos az egyszerűség általában hihetetlen, mert az emberek szeretnek a mítoszokba hinni. Jézus körül sok mítosz alakult az évszázadok folyamán, azokat lekel hámozni és akkor megtalálható az igazi mágusi Jézus erkölcs, ami oly erőssé tette a magyarságot akitől féltek az idegen több Isten és bálványimádó népek. Azaz, az "Ármány"-os hatalma alatt élők. Vagyis "Ahiiram".

Az érdekesség ma az, hogy a Jézusi eszme, akkor is a tudományosságra alapozódott és ma is a tudományossággal magyarázható, ha a mítoszokat eltávolítjuk. Tehát a tudományos világossággal térhet vissza vagyis "feltámadhat" a Jézusi erkölcs, amit az egyházaknak tisztázni kell, ha igazán Jézus "feltámadásában" hisznek és nem pedig uralkodási eszköznek használják, amit sajnos a történelem igazol ezidáig.

Nem csodálkozok hogy ezek-után a magyarság kiirtását célozzák még ma is, mert a magyarság történelme vezetheti vissza az emberiséget méltó földi életéhez.
Charles Sucsan
Képzőművész