Print this page
2016 november 05, szombat

Svédországban élő erdélyi család levele

Written by

Mielőtt még az erdélyi családról szóló levelet közretenném ollózok néhány svédországi cikket, hogy jobban érthető legyen a levél mondanivalója. A svédről való fordítást magyarra magam teszem de csak olyan minőségben, hogy érthető legyen. >Zoli<

Az egyik cikk címe a következő: "Vegyék le a keresztet a svéd zászlókról"!
Egy nagyon komoly vita folyik a liberális ifjúsági szövetségben, hogy el kell tüntetni a keresztet a svéd zászlóból mivel az egyház úgyis kivált már az államtól, és Svédországban mindenféle vallású emberek országa. A cikk: Danderyds Nyheter . . .

Egy másik cikkben maga a svéd egyház írja; Nem szép dolog a keresztet hordani a muszlimok "provokálására" (kihívására) - Man bör inte "provocera" muslimer genom att bära kors

Na és, hogy még megtetőzzem egy harmadik cikkel is ahol egy magas-beosztású egyházi személy Gunnar Sjöberg a svéd egyházban egyenesen pogánynak bélyegzi azokat akik keresztet hordanak.
Valahogy így hangzik tőle: "A kereszt hordása lázító és pogány dolog" ...  Bära kors "uppviglande" och "okristligt" 

De már olyan is elhangzott, hogy a tornyok tetejéről ahol kereszt van kitűzve-felszerelve azokat szereljék le mert lázhithaja a muszlimokat.

És most jöhet az erdélyi levél.

EGY Svédországban élő ERDÉLYI CSALÁD írja

Az unokaöcsém és a felesége Svédország északi felén, egy nem tudom milyen kimondhatatlan nevű városban laknak. 1992-től vannak kint. Kadocsának agrármérnöki diplomája van, amit otthon szerzett Erdélyben, Kati gyermekorvosi diplomával rendelkezik. Agrármérnöki státusz Svédországban nem létezik, - oktatása sincs - Katinak meg a gimnáziumtól újra kellett végeznie a nyelvvizsga után mind 10 évet, tehát érettségi, és orvosi egyetem a 0-ról. /Ez az előzmény/. No most megjöttek a migránsok, akiknek abban az épülettömbben adtak lakásokat, ahol a Kadiék laknak.

Nyolc tagú család kapott egy 5 szobás, 2 fürdőszobás, 3 WC-s lakást, ami egy fél emeletet elfoglal..

Ordítottak ahogy a szájukon kifért, hogy nekik otthon is 6 szobájuk volt, és mit képzel ez a sok rohadt svéd, hogy ők majd itt fognak a l25 nm-en nyomorogni? Szíriából jöttek, nyelvet egyik sem beszél a saját nyelvén kívül, szakmájuk nincs, annyi pénzt kapnak a svédektől, hogy Kadi 3 hónapot dolgozik azért, amit ez az egy pasas megkap a családjával együtt.

Kati, ahol dolgozik a kórházban, meséli, hogy felvettek 4 betegtologató kisegítőt, akiknek állítólag középfokú végzettségük van, s az angolt valamennyire makogják. Azt mondja, hogy már az első napon vita és veszekedés volt, mert ezek nem mosnak kezet, és a főorvos leteremtette őket. Az egyik kis takonypóc elküldte az orvost az anyjába, hogy meri őt figyelmeztetni, és ő azt csinál, amit akar.

Úgy, hogy Kadiék hazajönnek, illetve visszamennek Erdélybe, Csíktaplocára, az ősi házba, mert ezt nem lehet elviselni, ami ott van. Feltörik az üzleteket, széttörnek mindent, mert nem az ő élelmezésüknek megfelelő az árukészlet.

Kadinak még van egy éve a nyugdíjig, és azt még ki akarják bekkelni, mert nem mindegy, hogy mennyi lesz a nyugdíja, mert Katinak valószínű nagyon kevés, mivel szegény Ő még mindig az orvosi ranglétra alsó harmadában van. Szóval a mérleg egyik serpenyőjében az európaiakkal szembeni követelmények, a másikban pedig az afrikai hordával szembeni érthetetlen tolarencia.
Azt mondja Kadocsa, hogy a svéd emberek a kislányokat csak férfi kíséretében engedik ki az utcára, és ha valaki könnyelműen előveszi a migránsok közelében a pénztárcáját, biztos, hogy anélkül megy haza.
Ez a szép új világ – írja Szalai László, aki szerint ez agyrém!

Annyian jönnek most már, hogy lapjára talán elférünk. Ezek ellen népszavazás meg alaptörvény módosítás nem ér semmit! Az EU alkalmatlan vezetőitől megkímélhetett volna Isten bennünket! A vén Európa eltiprása megkezdődött, és egyre gyorsabb tempóban folytatódik.

A svédeknek integrálódniuk kell a migránsok érdekében – írják a svéd lapok!

Megdöbbentő társadalmi célú kampányt sugároznak a svéd televízióban, mely többek közt kifejti: a tősgyökeres svédeknek meg kell tanulniuk integrálódni az újonnan érkező bevándorlók közé.

A IM nevű svéd civilszervezet égisze alatt elkészített "Az új ország" című alkotás egészen célzottan próbálja megtámadni minden olyan tősgyökeres svéd állampolgár identitását és a kultúrájáról alkotott koncepcióját, aki a tömeges bevándorlást árnyaltabb problémának látja, mint Brüsszel.

Az alig több mint egyperces kisfilm, svéd nyelven és angol felirattal készült annak érdekében, hogy az országba özönlő idegenkultúrájúak is magukénak érezhessék nemcsak az alkotást, hanem annak döbbenetesen kirekesztő üzenetrendszerét. A képsorok nem állnak másból, mint a random szelekciónak beállított svéd társadalom bemutatása, miközben egy ijesztő narratíva hangzik el a képváltások között.
A teljesség igénye nélkül a legmeghökkentőbb részletekből íme csupán néhány:
Nincs visszaút. Svédország már nem marad többé olyan, amilyen eddig volt.
Meg kell értenünk, hogy jelenleg úgy néz ki a világ, hogy a menekülteknek szükségük van Svédországra, amely a "safe place" lehetőségét biztosítja számukra.
Van, akinek hiányzik az, hogy Svédország milyen is volt a múltban.
Itt az idő, hogy felismerjük: "új" svédek fogják feltölteni a kulturális vákuumot nyelveikkel és szokásaikkal. Ezt pozitív erőként kell értelmeznünk.
Itt nemcsak az "új" svédeknek kell integrálódniuk, hanem a tősgyökereseknek is. Mindenkinek.

A kisfilm miközben az inkluzivitásról beszél, teljes egészében kirekeszti azokat a befogadókat, akik esetleg nem kívánnak részt venni egy "új" ország létrehozásában, mondjuk azért, mert már van egy nekik: történetesen a hazájuk, nemzetük. Mi több, Svédországot és annak lakosságát nem igen lehet azzal vádolni, hogy a multikulturalizmus elhivatott ellenzője lenne, hisz az elmúlt évtizedekben is elképesztő méretekben honosítottak muzulmánokat.
Ráadásul az már csak a kampány külön pikantériájaként értelmezhető, hogy egy civil szervezet kijelenti: nincs visszaút. Ez lenne az inkluzív, toleráns és a sokszínű társadalom jövőképe? Velünk tartasz, vagy velünk tartasz? Ez aztán a nyitott mentalitás.

 Forrás: Levél (cím és további adatok nem kiadhatók)
Beküldte: Bálint Miklós Bendegúz.

Megnyitva 2857 alkalommal