20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 január 03, hétfő

Az új világrend / Az "élet" meglepetései...

Szerző: Kántor Józsf és Dr. Richard Day

Hogy ezen "anyag" - hogyan és ki avagy kik által is kerühetett hozzám: töredelmesen bevallom-fogalmam nincs!!! Próbáltam ugyan kideríteni,de a MAI napig sem sikerült. Ha jól emlékszem - 2009. év októberében lehetett,amikor egy igen korai nreggelen a lakásom ataja előtt: egy lapos dobozba botlottam. ...

Tisztelt Hölgyek és Urak -Tisztelt Honfitársaim!

... Szépen becsomagolva-név nélkül. Nem tulajdonítottam jelentőséget neki - a viccelődés kategóriájába véltem venni. Ki sem bontottam, az erkélyen lévő ŐSI íróasztal egyik fiókjába tettem. Az az igazság - meg is feledkeztem róla egy jó ideig. Majd amikor tervbe lett véve a kertes lakásba való költözés, és eljött az idő a CSOMAGOLÁSRA - akkor villant be a léte. Kibontottam - s benne: Kézai Simon: Magyar krónikája Anonymus: Gesta Hungarorum-ja id. Henry Ford: A nemzetközi zsidó Cion bölcseinek jegyzőkönyve, MAGYAR KATEKIZMUS - amit mindenkinek tudni a kell az elszakított területekről - Kiadja az Országos Közművelődési Tanács megbízásából a Kir. Magy. Egyetemi nyomda 350 éves jubiláris esztendejében Budapesten 1927 anyag - és ez, amelyet most megosztok az ÚJ VLÁGREND című, de névtelen anyag. Immár 2016 óta --- folyamatosan olvasgatom, ezt is azt is, ÉS.............................!

AZ ÚJ VILÁGREND

Dr. Lawrence Dunegan amerikai orvos 1969. március 20-án részt vett egy gyermekorvosok számára tartott szakmai konferencián Pittsburghban, ahol az egyik előadó Dr. Richard Day egyetemi tanár volt. Dr. Day mintegy 80 főnyi orvosokból álló hallgatóságának - rendkívüli témájú előadást tartott.

Beszéde előtt - felkérte a hallgatóit, hogy: se jegyzeteket, se magnó felvételeket ne készítsenek, és vegyék bizalmas jellegű belső tájékoztatásnak mondanivalóját. Dr. Dunegan egyike volt a hallgatóknak, és: 1988-ban Randy Engel ismert média személyiség kérésére - emlékezetből felidézte és szalagra rögzítette amit 1969-ben hallott. Előadásának célja: az volt, hogy felkészítse az orvosokat a várható változásokra és ily módon megkönnyítse alkalmazkodásukat az új helyzethez. Meg volt róla győződve, hogy információival segíti orvos kollégáit.

Dr. Day állandóan hangsúlyozta, hogy: az embereknek hozzá kell szokniuk a folyamatos változáshoz, mert semmi sem marad a jelenlegi állapotában. Gyakran ismételte: " az emberek annyira bíznak egymásban, hogy fel sem teszik a legfontosabb kérdéseket. Többször is elmondta, hogy: mindennek két célja van! Az EGYIK állítólagos cél, amely elfogadhatóvá teszi a VÁLTOZÁST az emberek számára - és van egy másik cél, az IGAZI CÉL, amely valójában az új rendszer létrehozását segíti elő!

HOZZÁFŰZTE azt is, hogy: "nincs más lehetőség az EMBERISÉG számára." A NÉPSZAPORULAT ellenőrzésekor - Dr. Day ebben az időben: aktívan részt vett a népességszaporulat ellenőrzésére törekvő csoportok tevékenységében. Elmondotta, hogy: a lakosság létszáma túlságosan gyorsan nő, éppen ezért a FÖLD lakóinak a számát korlátozni kell, mert különben nem marad elég ÉLETTÉR az emberiség számára. Nem csak az élelmiszer ellátás biztosításához fog hiányozni az elegendő termőföld - de a hulladékok is oly mértékben szennyezik a FÖLDET, hogy lakhatatlanná válik.

Az EMBEREKNEK nem engedik majd meg, hogy:  csupán azért legyenek utódaik mert akarják, vagy azért mert könnyelműek voltak. Ahhoz nyújtanak segítséget, hogy a házaspároknak egy gyerekük legyen, és csak a kiemelkedő  teljesítményt nyújtó kiválasztottaknak  lehet három!  Az átlagembernek a két gyermeket engedélyezik.  Ez a születésszabályozási mérce abból adódik, hogy a NULLA népességnövekedéshez 2-1 gyerek szükséges családonként. Ez azt is jelenti, hogy: csak minden tizedik házaspárnak lehet - három gyereke.  Világossá vált, hogy a népesség-ellenőrzés nem egyszerűen  születésszabályozást jelent - valójában a  VILÁG lakosságának a korlátozásáról van szó. A szexuális kapcsolat  átértékelése a cél, olyan szexuális magatartás kialakítása - amely nincs kapcsolatban a fogamzással, továbbá olyan gyermeknemzési  gyakorlat elterjesztése:  amely nincs kapcsolatban a szexszel. Dr. Day szerint: el kell választani  a szexszualitást a szaporodástól. 

Mivel a szex  örömet okoz és túl erős rá a késztetés:  ezért nem várható, hogy az emberek lemondjanak róla. Bizonyos  - az élelmiszerekbe és a vízbe elhelyezett hatóanyagokkal lehet csökkenteni a nemi vágyat, de ez nem praktikus. Ezért - a háttérhatalom stratégiái az a megoldást választották, hogy CSÖKKENTÉS  helyett - inkább növeljék  a szexuális aktivitást - de oly módon, hogy  az ne eredményezzen fogamzást.  Ezért - az első szempont amit megvizsgáltak: az a terhesség-megelőzés!  Ezt erőteljesen  népszerűsitik majd.  TUDATILAG - annyira összekapcsolják a védekezést és a szexuális  tevékenységet, hogy az EMBEREK ösztönösen alkalmazni fogják:a fogamzásgátló eszközöket, amikor  szexuális kapcsolatra készülnek. Ezért - gondoskodnak arról, hogy a különböző terhesség megelőző eszközök és módszerek ismertek, és könnyen elérhetőek legyenek.

Az ilyen eszközöket - minden patikában és kozmetikai üzletben: jól látható helyre teszik ki, együtt a cigarettával és a rágógumival.  Ez a fajta nyíltság azt sugalmazza  majd a FIATALOKNAK és FELNŐTTEKNEK egyaránt, hogy az ilyen védekező eszközök: az ÉLET természetes tartozékai. Ezt kiegészítik azzal, hogy:  az iskolákban könnyen elérhetőek lesznek az úgynevezett szexuális nevelés keretében. Szexuális nevelés, mint a  VILÁGKORMÁNYZAT  eszköze.

A szexuális nevelés célja:  hozzászoktatni a fiatalokat ahhoz, hogy a nemi élt és a fogamzásgátlás összetartozik. Ezt - a tudatukba kell vésni, mielőtt megkezdik a szexuális életet.  Dr. Day és Dr. Dunegan visszaemlékezései  között - eltelt 19 évben az Egyesült Államok számos iskolájában " iskolai klinikákat"  hoztak létre, amelyek elsősorban a terhesség megelőzéssel,születés-szabályozással és a NÉPSZAPORULAT  kontrolljával foglalkoztak. Az egyik cél az volt, hogy:  a szexszualitás és a fogamzás elleni védekezés össze legyen kapcsolva - és az iskolai megerősítés  nyomán a házasságban is folytatódjékEz hozzájárulhat ahhoz, hogy  a gyermeknemzés felelősségétől  megszabadított szexuális kapcsolat: csökkentse magának a házasságnak a jelentőségét is. Ilyen kapcsolatot könnyedén lehet házasságon kívül is folytatni. Nyilvánvaló, hogy:  továbbra is lesznek  olyanok, akik előnybe részesítik a házassági kapcsolatot - de a TÖBBSÉG ezt már nem fogja a rendszeres nemi élet előfeltételének tekinteni. 

Dr. Day természetesen az abortuszra is kitért - és hangsúlyozta, hogy:  az nem minősül többé  bűncselekménynek, hanem elfogadott és normális jelenség lesz. Az abortuszt - KÖZPÉNZBŐL fogják finanszírozni azok számára - akiknek  ehhez nincs pénzük. A védekező eszközöket szintén közköltségen biztosítják, hogy:  anyagi okokból senkinek se kelljen  lemondania róla. Ha az iskolai szexuális felvilágosító programok korai terhességhez  vezetnek: az se okoz problémát. Azok a szülők, akik erkölcsi vagy vallási alapon ellenzik az abortuszt - ilyen esetben  szükség-megoldásként - elfogadják, mert nem akarják, hogy gyermek-lányuk terhes maradjon. Ez - lehetővé teszi az abortusszal szembeni - társadalmi ellenállás megtörését. 

A   homoszexualitás bátorítása:  a HÁTTÉRHATALOM  hosszú távú  társadalom-átalakító beavatottként ismerő  Dr. Day közölte:  támogatni fogják a homoszexualitást, és az embereknek meg lesz engedve, hogy: az azonos neműekkel  létesítsenek nemi kapcsolatot. Nem kell többé  az ilyen fajta  hajlamot elrejteni.  Az idősebb embereket is  bátorítani fogják, hogy:  aktív  szexuális életet éljenek még idős korban is. Mindenkinek meg fogják engedni, hogy: tetszése szerint élvezhesse a nemi életet. Semmi nem lesz tiltva. Dr. Day ezzel kapcsolatban - külön kitért az öltözködésre. Ennek sokkal izgatóbbá és provokáltibbá kell válnia. 1969-ben  már meghódította a VILÁGOT a miniszoknya és a harisnyanadrág.  Dr. Day a következőket mondta: " nem csak az teszi  az öltözködést szexuálisan csábítóvá, ha az eddig szokásosnál jóval nagyobb testrész válik láthatóvá. Más kifinomult fogások is izgatóak lehetnek."  Itt számításba jöhet: a ruha kivágása, anyaga, átláthatósága, elhelyezkedése, stb. Azóta természetesen már meghódította a világot: a  farmer, amely szorosan  testhezálló változatban megfelelően irányította a szemet bizonyos anatómiai részekre. Ugyancsak elkövetkezett: az "égesd el a melltartódat" divatja is. A  megtermékenyüléssel  kapcsolatos technológiákat is kifejlesztik.  Mivel - a szexualitás  el lesz különítve  a szaporodástól - ezért bátorítva lesz nem csak  az, hogy az utódok nemzése nélkül  is lehessen nemi életet élni - hanem az is, DOK létszámát korlátozzák - e célból: megkönnyítik a válást.

Általánossá teszik, hogy: az EMBEREK többsége élete során többször házasodjék. Sokan lesznek olyanok - akik egyáltalán nem lépnek házastársi kapcsolatra. Az úgynevezett "single" - vagyis egyedülálló emberek hotelekben fognak lakni, és kollektívan  együtt élni.  Ez oly annyira megszokottá válik, hogy: ezzel kapcsolatban már nem tesznek fel kérdéseket az emberek.  Lényegében TÖBB NŐ fog - otthonától távol munkát vállalni. Úgy alakítják munkakörülményeket, hogy sok férfinak  a lakóhelyétől távol lévő városokban kelljen dolgoznia. Ez megnehezíti majd:  a családok együtt maradását. A  házassági kapcsolatok kevésbé lesznek stabilak: és csökken majd az EMBEREK  hajlandósága arra, hogy gyermeket akarjanak.  Ennek eredményeként  - kisebbek lesznek a családok. Arra is törekedni fognak, hogy:  miközben az egyik házastársnak távol kell lennie - sokat kell utaznia, addig a másik az otthonához legyen kötve a munkája által.  Ez elősegíti a kívánt hatást - vagyis a háztartási kapcsolat elgyengülését. 

Eutanázia és a könyörületi-halálba segítés - mindenkinek csak addig lesz joga élni, amíg hasznos az élete. Az öregember már  terhet jelent - ezért arra kell nevelni az időseket, hogy fogadják el a halált. Megfelelő időpontban - korlátozzák az emberi életet. Amikor már valaki nem munkaképes, és nem járul hozzá a társadalom fenntartásához - akkor félre kell állnia, és át kell adni a helyét a következő nemzedéknek. A feleslegessé vált öregektől úgy is meg lehet válni, ha: bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat nem vehetnek igénybe. E célból - szükséges az egészségügyi ellátás költségeinek a nagyarányú megemelése. Az orvosi szolgáltatásokat munkaviszonyhoz kell kapcsolni - és jelentősen meg kell drágítani, hogy bizonyos  kor után  az emberek ne engedhessék meg maguknak - kivéve - ha jómódúak vagy kifejezetten gazdagok.  El kell ÜLTETNI a fiatalok fejében, hogy:  az öreg emberek  eltartása méltánytalan teher rájuk nézve.  Így el lehet fogadtatni velük szüleik: humánus és méltóságteljes  halálba-segítését.  Például:  el lehet terjeszteni az ünnepélyes "búcsú parti"  megrendezését. Ünnepelni lehet a nagyszerű anyukát és apukát, akik a nagyszerű munkát végeztek - s akik a parti végén engedelmesen beveszik az ALTATÓ pirulát - és távoznak az élők sorából.

Ellenőrzés alá kell venni: az egészségügyet és a gyógyszerellátást - Dr. Gay a  leghatározottabban állította, hogy. az amerikai törvényhozás, a washingtoni  Kongresszus - nem fogja bevezetni az általános  Egészségügyi Biztosítást. Erre nincs szükség - mert vannak jobb  módszerek az az EGÉSZSÉGÜGY kézbentartására.  Fokozatosan -  valamennyi egészségügyi ellátás szoros  ellenőrzés alá kerül.  Ha valaki - nem dolgozik vagy nem képes munkát  vállalni - akkor NEM  juthat hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz. Eljárt a felett az IDŐ, hogy:  a kórházak ingyen  ellátásban részesítsenek bárkit is. Az egészségügyi költségeket - úgy fel kell emelni, hogy:  az átlagember ne legyen képes kifizetni a biztosító intézetek közreműködése nélkül. Ha pedig valaki nem képes fizetni a saját egészségügyi ellátásáért - akkor rászorul arra, hogy mások fizessenek helyette. Így lehet kikényszeríteni az EMBEREKBŐL, hogy térdet-fejet hajtva: hálásan megköszönjék mint egy különleges kegyet, ha orvosi ellátásban részesülhetnek. Többé nem lesz lehetséges, hogy: valaki a maga  anyagi lehetőségeire támaszkodva - önállóan dönthessen saját egészségügyi ellátásáról.

A kórházi és egyéb  egészségügyi számlákat - csak a biztosítók lesznek képesek kifizetni. Ily módon - MINDEN EGYES EMBER  kényszerítve lesz, hogy  egész életén keresztül : fizessen a  biztosítónak.  Dr. Day azt is elmondta, hogy - megszigorítják a kórházakba való bejutást. Aki belép - annak igazolnia kell személyazonosságát. Azért, hogy: ezeket a megszorító intézkedéseket bevezessék, bizonyos lopásokat még bátorítani is fognak - mert ezzel igazolni lehet a szigorú ellenőrzés  bevezetését. Ily módon is hozzá lehet szoktatni az EMBEREKET ahhoz - hogy mindenhová magukkal vigyék  személyazonosságuk igazolására a megfelelő dokumentumokat. Megváltozik az orvosok  szerepe is. Többé - nem egyéni professzionális vállalkozók lesznek, hanem magasan képzett, bérből és fizetésből élő alkalmazottak. Diplomás szakmunkások. Az orvosi tevékenység részévé kell tenni, hogy: adott esetben a halálba segítő injekciót is  beadják. Az orvost, mint nagy tekintélyű személyt  - ki kell iktatni.  Dr. Day szerint - az orvosok túl sokat keresnek, ezért rá kell  szorítani őket, hogy:  ugyan úgy reklámozzák szolgáltatásaikat - ahogy más termékeket és szolgáltatásokat is reklámoznak.  A  magánpraxis  fokozatosan el fog tűnni - helyüket a csoportpraxis, továbbá az egészségügyi  korporációk foglalják el.

Ismeretlen betegségek lépnek fel - Dr. Day szerint oly sok új betegségek jelennek meg - amelyeket korábban nem ismertek. Igen nehéz lesz ezeket diagnosztizálni - és még nehezebb kezelni - legalább is egy bizonyos ideig.  Itt - Dr. Dunegan az  AIDS-t  említi, de  mi a magunk részéről hozzátehetjük az ebolát is - és ki tudja, esetleg azt a vírust is ( Severe Acute Respiratory Syndrome - azaz SARS) amely most járványosan terjed - elsősorban Kínában, Tajvanon, Kanadában - és oly sok áldozatot szed.  Dr. Day azt is kijelentette, hogy:  mindenféle "rákbetegséget" gyógyítani tudunk - az erre vonatkozó  tudományos ismeretanyag  a Rockefeller Intézetnél van elzárva  - és ha valaha döntés születik erről - akkor nyilvánosságra fogják hozni.  De vegyék figyelembe  - ha az EMBEREK nem halnak meg többé rákban - akkor  milyen gyors ütemben válik a FÖLD túlnépesedett-é.
 
Az ember éppen úgy meghalhat rákban - mint bármi másban.  Ebből a megfontolásból  - a rák kezelését elsősorban  olyan irányban fejlesztik, hogy csökkentsék a betegek  szenvedéseit. Az a kommentár  is elhangzott, hogy: esetleg a rák gyógyítására vonatkozó dokumentációt mégis csak nyilvánosságra kell hozni - mert előfordulhat, hogy független kutatók is hozzájuthatnak ehhez az ismeretekhez. ( Mindenesetre napjaink valósága is az Magyarországon - hogy egyenlőre csak korlátozottan lehet  EREDMÉNYESEN  gyógyítani - különböző rákbetegségeket.) Mesterségesen előidézett:  szívinfarktus. Dr. Day elmondta orvoshallgatóságának, hogy : ma már megoldható a szívinfarktus mesterséges kiváltása - amely fontos orvosi tünet szempontjából - hűségesen szimulálja  a valódi szívinfarktust. Ezt - álcázott halálos kimenetelű - merényletek végrehajtására  is fel lehet használni. Csak a  rendkívül képzett  patológus szakorvosok  - akik pontosan tudják, hogy a halál okát kereső boncolás során mit kell megnézniük, képesek arra, hogy:  megkülönböztessék a valódi szívinfarktust a mesterségesen előidézett szívelégtelenségtől. Dr. Day  ezután rátért a táplálkozás, egészséges életmód és megfelelő testmozgás összefüggéseire. 
 
Részletesen ecsetelte, hogy:  mit kellene enniük az embereknek, és hogyan kellene megtartaniuk  megfelelő test gyakorlással  fizikai erőnlétüket.   Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy: az iparilag gyártott élelmiszerek  NEM felelnek meg az egészséges táplálkozás  követelményeinek, mert túlságosan sós és zsíros ételek  magas vérnyomáshoz és korai szívbetegséghez vezetnek. Azok az emberek - akik azonban hogy ezt megértsék - vagy túlságosan lusták ahhoz, hogy  megfelelő test-gyakorlást végezzenek, fokozottan kiteszik magukat ezeknek a kockázatoknak. A  megfelelő táplálkozási ismeretek rendelkezésre fognak állni, de korlátolt emberek ezt nem veszik figyelembe - és ezért tulajdonképpen helyes: ha rövidebb ideig élnek. Tervszerűen növelni kívánják - az ipari jellegű étkeztetéssel foglalkozó  üzlethálózatokat . A Hamburger - McDonalds - Kentucky Fried Chicken és ehhez hasonló üzlethálózatok lehetővé teszik, hogy:  egyre több EMBER  a saját otthonán kívül étkezzen - és ez csökkenti az ÉTKEZÉS szempontjából a családi együttlét fontosságát.
 
Az emberek egyre kevésbé függenek  - saját otthoni konyhájától. A fogyasztott élelem többsége - félkész vagy teljesen kész árú lesz, amit a legkülönfélébb modern technikai eszközökkel, például a mikrohullámú  készülékkel, gyorsan el lehet készíteni. Aki azonban rászokik az ilyen előre elkészített  KONFEKCIÓ étkekre - annak még inkább mozognia  kell - mert ezek az ételek ( "junk food")  egyben egészségtelenek is.
 
Mindazok - akik elég kényelmesek ahhoz ilyen ipari  készítményeket fogyasszanak és elég lusták ahhoz, hogy megfelelően mozogjanak: nem érdemlik meg, hogy  hosszabb ideig éljenek.  Ami a testgyakorlást illeti - sokan fognak futni, kocogni. Ehhez nincs szükség  különösebb sportfelszerelésre és képességre - de megfelelő reklámmal és divatba-hozással  rá lehet őket kényszeríteni szinte észrevétlenül, hogy: milyen ruhában és cipőben tegyék ezt.  Ezzel is lehet növelni a keresletet - és fokozni az üzleti forgalmat.
 
A  pubertás felgyorsítása:  szükség van a NEMI ÉRÉS  felgyorsítására, és ehhez az egyik legfontosabb eszköz a nevelés.  Az egyén fejlődését és az egész emberi faj  átalakítását - fel kell gyorsítani. Ezzel kapcsolatban az előadó - kitért a vallások  szerepére, noha meggyőződéses ATEISTA volt - hasznosnak minősített.  SOK embernek van szüksége :  vallásra, a hittel járó misztériumokra és rituálékra. Ezért - a vallást megtarthatják, de a mai vallásokat  alapvetően meg kell  változtatni - mert nem egyeztethetőek össze: a nagyarányú  változásokkal. Bizonyos régi vallásoknak el kell TŰNNIÜK.  Különösen - a kereszténységnek kell  átalakulnia. Ha sikerül a kereszténység legerősebb vallását - a római katolikust megtörni - akkor a kereszténység  többi része már könnyen átalakítható.
 
Olyan - új vallásra  van szükség - amelyet a világ  valamennyi részén el lehet fogadtatni az emberekkel. Éppen ezért - az új vallás meg fog őrizni bizonyos tanításokat-szokásokat a régiekből, hogy könnyebben elfogadják az emberek - és OTTHONOSABBAN érezzék magukat az  új vallás keretei között. Sok olyan EMBER is  van - akinek nem lesz szüksége vallásra - így ez a változás őket nem érinti.  Az ilyen szinkretikus  és eklektikus  VILÁGVALLÁS  létrehozásához a bibliát is meg kell változtatni.  ÓVATOS - technikával át  kell írni, hogy megfeleljen ezen ÚJ EKLEKTIKUS világvallás igényeinek.  Bizonyos KULCS szavakat ki kell cserélni - amelyeknek  az árnyalati ÉRTELME már más. A új-szó  rokon-értelmű a régivel és eleinte nem okoz nagy ellenállást. Az IDŐ múlásával  azonban - az eredeti szó valódi jelentése elhalványul - és az új szó csak kis árnyalattal eltérő jelentése pedig hangsúlyozásra kerül. Így -fokozatosan megváltoztatható a bibliai szövegek  értelme.  
 
Az elgondolás tehát az, hogy:  nincs szükség a biblia teljes  átírására, bizonyos KULCS szavakat kell másokra ki cserélni. És mivel MINDEN SZÓNAK  számos értelmi árnyalata van - ezért az új szavak segítségével:  a bibliai szövegek egészének az ÉRTELMÉT  úgy lehet átalakítani, hogy az elfogadható legyen - az ÚJ eklektikus világvallás számára. A legtöbb  EMBER - nem is fogja észlelni ezt a változtatást. Ekkor Dr. Day megismételte azt a mondatot, amely  előadása során - többször is elhangzott:  " The few who do notice the difference,won't be enough to matter - az a néhány, aki észreveszi a  különbséget - kevés lesz ahhoz, hogy számítson."  Az előadó ezután utalt rá: hallgatói közül néhányan valószínűleg azt gondolják, hogy:  az egyházak ellent fognak állni ennek a törekvésnek.  Valójában - az egyházak: segíteni fognak minket: mondta Dr. Gay.  Dr. Dunegan két évtized múltán - visszaemlékezve megerősíti, hogy e változások bekövetkezését: valóban elősegítették - sokan a különböző egyházakban.
 
A  nevelés, mint a manipuláció eszköze. Megfelelő technikákkal - változtatni kell a klasszikus irodalmi alkotásokon. Példaként MARK Twain műveire utalt.  Az alkalmi olvasó - amikor először kezébe veszi ezeket a klasszikus alkotásokat - nem fogja gyanítani, hogy: azokban bizonyos változásokat  hajtottak végre.  Felkészült tudósnak kell lennie annak - aki szóról szóra végig akar menni a klasszikus szövegeken, hogy: ezeket a finom változtatásokat észre vegye.  A  VÁLTOZTATÁSOK célja az lesz, hogy:  az olvasókban - elsősorban a FIATALOKBAN  természetessé tegye az Új Világrend  másfajta kultúrájának az elfogadását.  A gyermekeknek és fiataloknak: a korábbinál  lényegesen TÖBB  IDŐT kell az iskolában eltölteniük, de a legtöbb iskolában semmit sem fognak tanulni. Ha mégis elsajátítanak bizonyos ismereteket - az meg se fogja közelíteni  azt amennyiséget - amit korábban kellett tanulniuk a diákoknak.  Természetesen lesznek jobb környékeken JOBB iskolák is a leggazdagabbaknak, és ezekben valóban tanulniuk kell a diákoknak.  SŐT - e jobb iskolákban még fel is kell gyorsítani a tanulási folyamatot - és az átalakulást. E  felgyorsítás eredményeként - az ilyen elit nevelésben részesülő gyermekek  AGYA fejlettebb lesz  - és több ISMERET rövidebb idő alatti elsajátítására  lesznek képesek már fiatalabb  korban is - mint korábban.
 
A  hosszú-távú  NEVELÉSI PROGRAM  része  az iskolai időszak egész évre  történő  kiterjesztése illetve:  egész napra való meghosszabbítása.  E szerint - nyáron is lesznek szemeszterek, és a hosszú nyári szünidő a múlté lesz.  A  felnövekvő nemzedékek számára - hosszabb időre  lesz szüksége ahhoz, hogy: iskoláikat befejezhessék. Ami eredetileg az első fokozatú  EGYETEMI képzéshez tartozott ( bachelor degree ) - az a jövőben már csak újabb EGYETEMI fokozatok (master degree, illetve ph.D ) megszerzése után lesz lehetséges. 
Ebből az következik, hogy:  az elnyújtott iskolázási IDŐSZAK jelentős része, csak  üresjárat lesz.  A kevés minőségi iskola azonban  rendkívül igényessé válik. A  diákoknak már fiatalabb korban  dönteniük kell arról, hogy: mit  akarnak  tanulni, és milyen pályát választanak - ha képzésüket be akarják fejezni. Egyre nehezebbé válik  egyik területről egy másikra átváltani.  A tanulmányokat - szűk területre specializálják vagyis - mélyebb tudást adnak, de korlátozottabb  területen.  Ez azt jelenti, hogy: mindenki  csak a saját területén  jut hozzá  a megfelelő kutatási anyaghoz és eszközökhöz.
A  saját területén túlmenően - már csak engedéllyel  teheti ugyanezt.  E SOROK ÍRÓJA ITT ARRA UTAL,HOGY SZŰKLÁTÓKÖRŰ, ÚGYNEVEZETT " szakbarbár" értelmiség kinevelése a cél, amelynek nem áll módjában - számos más irányú  ismeret színtetizálásával a nagyobb ÖSSZEFÜGGÉSEK felismerése. A  HÁTTÉRHATALOM  - ezt a programját a  SZOVJET birodalom felbomlása után: a kelet-európai országokban is érvényesíteni  kívánja. Ezt támasztja alá:  az a hír, amelyet Bencsik András  a "DEMOKRATA"  című hetilap főszerkesztője  hozott nyilvánosságra: 1997.májusában, és az Interneten is közzétett: " Február végén zártkörű  tanácskozást tartott a budapesti Soros Egyetemen a világbank.
 
Az előadók elmondták, hogy: elképzelésük szerint  MAGYARORSZÁGON csak 8 millió lakosnak kellene élni. Ebből  2 millió úgynevezett  "narrow minded" szakember legyen  - a többi  6 milliónak pedig a HÁTTERET kellene biztosítani.  Az előadók úgy vélték - azokat a magyarokat akik egy bizonyos SZELLEMI szint fölé emelkedtek, ösztönözni kellene a kivándorlásra.  Az iskola - mint a közösségi élet tengelye - az iskola és a tanulás  egész életen át végig kíséri a Jövő Emberét, de már gyermekkorban is az iskola  ellenőrizni fogja  a tanulók teljes életét. Csökkenteni kell - a fiatalok SPONTÁN ön tevékenységét, és a sportolástól kezdve a SZABADIDŐ  eltöltésének minden fajtájáig - az iskolai szervezésnek  és ellenőrzésnek  kell meghatározó szerepet  játszania. 
 
A  minőségi oktatást végző iskolákban - egyre nő a diákokra nehezedő nyomás, amellyel csak a legtehetségesebbek, a legállóképesebbek  tudnak megküzdeni.  Aki nem képes  elviselni a nagy terhelést - az kihullik.  Az így KIROSTÁLÓDOTT  diákok szervezett pszichológiai segítségnyújtásra  szorulnak.  AKIK - azonban a segítségnyújtással sem képesek versenyben maradni, a PERIFÉRIÁRA szorulnak  - és az "expandable"-nek, azaz  feláldozhatónak-eldobhatónak MINŐSÍTETTEK közé kerülnek. A  tanulás élethossziglanná válik, és a felnőtteknek is folyamatosan tovább kell képezniük magukat.  A  RENDSZER - gondoskodni fog újabb és újabb  információkról a felnőttek számára, amivel  lépést kell tartaniuk. Aki ezt az ÜTEMET nem képes tartani - az már túlságosan öreg.  Ez az egyik módja  tudatni bizonyos korosztályokkal, hogy:  eljött az idejük a TÁVOZÁSRA és itt az ideje ,hogy bevegyék  a "demisepi pil"-t, az elmúlást, a "méltóságteljes  távozást"  elősegítő tablettát.   
Az  Új Világrend stratégiájának az is része, hogy: bizonyos könyveknek  észrevétlenül - el kell tűnnie a könyvtárakból és könyv üzletekből. Erre azért van szükség - mert bizonyos  könyvek ISMERETEKET tartalmaznak, amelyek miatt: nem kívánatosak.  Az egyik eltüntetési módszer  az lesz, hogy:  erre kiképzett-szervezett csoportok az EGYETEMI könyvtárakból  és egyéb közkönyvtárakból : egyszerűen kivesznek bizonyos könyveket.  Mindezt persze - titokban, a nyilvánosság  megkerülésével teszik.  Közvetett  módszerekkel  egyrészt le kell szoktatni az EMBEREKET  az olvasásról, másrészt nem mindenkinek lesz megengedve, hogy:  bizonyos könyvekhez hozzájusson. EGYES KÖNYVEK pedig - senki számára  sem lesznek elérhetőek. 
 
A jogszabályok megváltoztatása  1969-ben, amikor az ELŐADÁS elhangzott - számos amerikai  tagállamban még zárva voltak az  üzletek - és bizonyos tevékenységek be voltak tiltva.  Ezek közé tartozott, hogy  szerencsejátékot nem lehetett folytatni.  A HÁTTÉRHATALOM stratégiája ezzel kapcsolatban úgy hangzott, hogy:  ezeket a tiltó szabályokat enyhíteni kell - vagy meg kell szüntetni, és növelni kell  a különböző  szerencsejátékok engedélyezését, a kaszinók működését.  Dr. Day jelezte, hogy:  a kormányzatokat is be kell vonni  szerencsejáték üzletbe. 
 
Az elmúlt évtizedekben  - valóban beindultak országszerte  különböző lottó és szerencsejátékok. Az igazolás úgy hangzott, hogy: miért kellene a szerencsejátékokból  befolyó jövedelmet magánkézben hagyni, mikor abból az állam nagy hasznot húzhatna.  És különben is - az embereknek meg kell engedni, hogy:  szerencsejátékot űzhessenek. Ezt - normális polgári tevékenységnek  kell elismerni, nem pedig valamiféle  illegális cselekménynek.   Dr. Day szólt arról is, hogy: meg kell változtatni a CSŐDRE vonatkozó különböző szabályokat.  Ugyancsak szólt - a TRÖSZT ellenes szabályok át-értelmezéséről illetve megváltoztatásáról.  Arra hivatkozott, hogy:  szükség van a verseny fokozására, de azt nem a MONOPÓLIUM ellenes szabályok megtartásával, hanem másféle  ellenőrzés alatt  tartott körülmények  között kell folytatni. Vagyis - nem a valódi  szabadversenyre van szükség. Úgy tűnik - hogy  a gazdasági életben is olyanfajta verseny maradhat csak meg - mint amilyet  egy ZÁRT KLUB tagjai egymás között folytatnak.  De a klubon kívül - senki más számára nem megengedett: a rivalizálás.
 
A  kábítószer  fogyasztás bátorítása - a kábítószerek használata is könnyebbé válik, és fokozódik.  Ugyancsak bátorítják - az alkoholfogyasztást. EGYIDEJŰLEG: a kábítószer-ellenes intézkedéseket is megszigorítják. A kábítószer fogyasztás bátorítása és az ellene való harc  fokozása: csak látszólag jelent ellentmondást. Az egyik magyarázat, hogy:  a kábítószerek könnyebb elérhetősége  lehetővé teszi, hogy azok a gyenge emberek, akik a drog rabjai lesznek: kirostálódjanak.   Hiszen a FÖLD is mielőtt túlnépesedett-é vált  - keresztül ment azon a korszakon, ahol a dzsungel törvénye érvényesült - és csak a legéletképesebbek bírták  a versenyt.  Ekkor az EMBEREK - még az időjárás viszontagságai, a vadállatok  és a betegségek  ellen kellett védekeznie. Csak a legrátermettebbek élték ezt  túl. MOST - a világ civilizálódott, ma már az alkalmatlan egyének is életben maradhatnak  - azoknak a költségén, akik őket  eltartják. A kábítószer függőség  bizonyos értelemben helyreállítja a dzsungel törvényét, mert segít a legalkalmasabbak-at kiválasztani.
 
Dr. Day  szerint - a kábítószer kereskedelem és fogyasztás fokozott üldözése pedig folyamatosan ráirányítja  a közvélemény figyelmét erre a problémára.   Ez egyben - csökkenti az amerikaiak önelégültségét, miszerint  az Egyesült  Államok  biztonságos és kellemes hely. A  sorok írója azzal  kívánja ezt a magyarázatot  kiegészíteni, hogy:  a pénz-gazdasági rendszerben  MINDEN PÉNZ  a kábítószer termelésből, kereskedelméből  és fogyasztásából származó PÉNZ is - a nemzetközi PÉNZÜGYI  KÖZÖSSÉG  bankjaihoz vándorol. A  kábítószer iparág egyik feltétele ,hogy: a termelésen túlmenően, legyen  sokmilliós fogyasztói  réteg, amely kábítószer-függőként  biztos keresletet jelent.
 
Mivel a kábítószer olcsón előállítható értéktelen anyag - ezért az üzleti hasznot is csak akkor lehet rajta elérni - ha az államok milliárdos ráfordítással - keményen üldözik. E sokszorosára növekszik és ekkor  már nagy hasznot  lehet forgalmazásából bezsebelni. Ez a PÉNZ viszont nem a kábítószer kereskedők  szalmazsákjába kerül, hanem többszöri átmosással:  a  Nemzetközi Pénzügyi Közösség pénz-intézeteibe.  Az üldözés másik célja, hogy:  kábítószer-piacra befurakodott kívülállók eltávolítása. Magyarországon  - az teszi aktuálissá ezt a kérdést, hogy:  enyhébb kábítószerek, így a marihuana használatát bizonyos körök  megkívánják könnyíteni.  Ez azért veszélyes törekvés - ahol ezt a gyakorlatban is kipróbálták, például Hollandiában és Svájcban: ott bebizonyosodott, hogy az enyhébb kábítószerek fokozatosan  az erősebb kábítószerek fogyasztásához vezetnek, és végül is a kemény drogok terjedését segítik elő. Nagyon félrevezető az az érvelés, hogy:  engedtessék meg egy embernek, hogy  önmagát beteggé tegye - vagy károsítsa.  Számos olyan cselekményt tiltanak és bűntetnek a magyar jogszabályok, amelyek elsősorban azt a veszélyeztetik - aki az elkövető. Így - ha valaki motorkerékpározik, és nem használja kötelezően a bukósisakot: akkor kemény büntetésben részesül, holott itt sem arról van szó, hogy másnak árt, hanem arról, hogy a saját maga érdekei ellen cselekszik. Azok - akik Magyarországon könnyíteni óhajtanak az úgynevezett könnyű drogok fogyasztásán  - valójában üzleti érdekeket  szolgálnak - csak azt nem merik nyíltan elismerni. Ami a kábítószerekre érvényes - az érvényes az alkohol fogyasztásra is .
 
Mivel a kábítószer olcsón előállítható értéktelen anyag - ezért az üzleti hasznot is csak akkor lehet rajta elérni - ha az államok milliárdos ráfordítással - keményen üldözik. E sokszorosára növekszik és ekkor  már nagy hasznot  lehet forgalmazásából bezsebelni. Ez a PÉNZ viszont nem a kábítószer kereskedők  szalmazsákjába kerül, hanem többszöri átmosással:  a  Nemzetközi Pénzügyi Közösség pénz-intézeteibe.  Az üldözés másik célja, hogy:  kábítószer-piacra befurakodott kívülállók eltávolítása. Magyarországon  - az teszi aktuálissá ezt a kérdést, hogy:  enyhébb kábítószerek, így a marihuana használatát bizonyos körök  megkívánják könnyíteni.  Ez azért veszélyes törekvés - ahol ezt a gyakorlatban is kipróbálták, például Hollandiában és Svájcban: ott bebizonyosodott, hogy az enyhébb kábítószerek fokozatosan  az erősebb kábítószerek fogyasztásához vezetnek, és végül is a kemény drogok terjedését segítik elő. Nagyon félrevezető az az érvelés, hogy:  engedtessék meg egy embernek, hogy  önmagát beteggé tegye - vagy károsítsa.  Számos olyan cselekményt tiltanak és bűntetnek a magyar jogszabályok, amelyek elsősorban azt a veszélyeztetik - aki az elkövető. Így - ha valaki motorkerékpározik, és nem használja kötelezően a bukósisakot: akkor kemény büntetésben részesül, holott itt sem arról van szó, hogy másnak árt, hanem arról, hogy a saját maga érdekei ellen cselekszik. Azok - akik Magyarországon könnyíteni óhajtanak az úgynevezett könnyű drogok fogyasztásán  - valójában üzleti érdekeket  szolgálnak - csak azt nem merik nyíltan elismerni. Ami a kábítószerekre érvényes - az érvényes az alkohol fogyasztásra is. 
 
Több börtönre van szükség!  Ez nemcsak azt jelenti, hogy a meglévőkhöz újabbakat is kell építeni, hanem azt is, hogy a KÓRHÁZAKAT bizonyos körülmények között kényszer-tartózkodási helyként, azaz szabadságvesztési intézményként működtetik majd.  Ezért - úgy kell megépíteni a KÓRHÁZAKAT, hogy:  erre a célra is alkalmasak legyenek.  Az állandó változás - az embereket folyamatosan sokkolják - az ÁLLANDÓ VÁLTOZÁSOKKAL: Az utcák útvonalát megváltoztatják, átnevezik, a korábban ismert környékek idegenné válnak. Ez - elősegíti, hogy:  az idősebb emberek közérzete megromoljon, és úgy ÉREZZÉK: elérkezett az idő a távozásukra.  Lehetővé kell tenni,hogy: üresen álljanak épületek, és fokozatosan tönkremenjenek. Ugyan ilyen sorsra kell jutniuk - bizonyos város-részeknek is. A  CÉL - a városi dzsungel létrehozása, amely DEPRESSZIÓT okoz.  Dr. Day arról is szólt, hogy:  bizonyos épületeket és hidakat úgy kell megépíteni, hogy azok egy bizonyos idő múlva: összeomoljanak.
 
Egyre több  baleset lesz - nemcsak a közutakon, de a légi közlekedésben is.  Mindez - hozzájárul a BIZONYTALANSÁG érzéséhez, ahhoz,hogy semmire sem lehet szilárdan támaszkodni. Dr. Dunegan visszaemlékező - ezzel kapcsolatban megjegyzi: tényleg leszakadt a lakóhelye  közelében több új híd az elmúlt KÉT évtizedben. Megemlíti azt is, hogy: az egyik környékükön lévő BEVÁSÁRLÓKÖZPONT egész idő alatt vibrált - miközben sok vásárló tartózkodott benne. Amikor építészeket mérnököket kérdezett erről - azzal nyugtatták, hogy: valójában JÓ, hogy ily módon rezeg egy épület - mert azt jelenti,hogy rugalmas és nem merev.  Dr. Day szerint - azonban a városok  egyes részeit  NAGYON IS JÓ állapotban maradnak,nem engedik, hogy  piszkos-nyomornegyedekké váljanak.  Azok - akik rendezett élhetnek, ezt jobban meg fogják becsülni.  Olyasmi lesz számukra,mint:  amikor  valaki a dzsungelből érkezik  a CIVILIZÁCIÓBA. Ily módon - büszkék lehetnek elért eredményeik-re. EHHEZ - az előadó még azt is hozzátette,hogy:  a nyomornegyedekben  uralkodó bűnözést  korlátok között lehet tartani - ezér nem fog érezhetően át terjedni a jobb környékek-re.  Ugyanakkor - ŐRZŐ VÉDŐ szolgálatok-ra lesz szükség a job környékeken a nagyobb  biztonság szavatolására.  
 
Ez erősebb  rendőrséget jelent.  A lakóhelyi  biztonsági rendszerek működtetésére  egész új IPARÁGAT hoznak létre - a riasztó berendezésektől a speciális  zárakig, és biztonsági  berendezésekig azért, hogy az Élete és Vagyona biztonságban legyen.  Ez - arra utal,hogy a leromlott negyedekből a bűnözés  mégis csak behatol  a jobb környékekre - de ez is alkalmas az Emberek manipulálására.  Azt lehet nekik mondani,hogy:  ha megfelelően alkalmaszkodsz - beálsz a sorba - eredményt mutatsz fel:  akkor biztonságban élhetsz,mert  aki kiszolgálja az  ÚJ REND IRÁNYÍTÓIT - az számíthat a nyomorból való kiemelkedésre és biztonságra.
 
A  kölcsönös függés a globális rendszer -  a "global interdependence" - vagyis: a világméretű  kölcsönös függőség  és egymásrautaltság  TERVEZETT stratégiája szerint  - az EGYSÉGESÍTETT  VILÁGRENDSZERBEN - a világ különböző részei  meghatározott Ipari és Kereskedelmi tevékenységre lesznek kijelölve. Az  Egyesült Államok  megkülönböztetett helyzete fennmarad - de változtatni kell viszonylagos függetlenségén és ön erőre támaszkodásán.  Dr.Day itt hangsúlyozta:  hogy új struktúra létrehozásához először le kell bontani a korábbit. Erre példaként - az amerikai  ipart említette. Azért kell csökkenteni az Egyesült Államok  ipari kapacitását - mert különben mások nem lesznek képesek vele versenyezni. Ez - különösen igaz a nehézipar  tekintetében  - amelyet Amerikában korlátozni kell. Miközben  ugyanezeket az iparágakat  más országokban,például Japánban: erőteljesen fejleszteni célszerű.
 
hazafiságra  már nincs szükség.  Dr. Day itt kitért az autógyártásra és hangsúlyozta: Japán  az amerikaival hasonló minőségben és mennyiségben fog  autókat gyártani.  Az amerikai kocsik minőségét  csökkentik - így  érik el, hogy inkább az importált  gépkocsikat vásárolják az emberek.  Elég ehhez, ha - kisebb hibákat építenek egy Fordba, egy GM gyártmány-ba vagy egy Chrysler-ba. És az amerikaiak már is inkább a Japán vagy a Német kocsikat fogják  előnyben részesíteni. A  munkahelyek tömeges elvesztéséhez - az előadó  többször is visszatért rá,mennyire fontos,hogy az emberek  ne érezzék gondtalan biztonságban  magukat. 
 
Az Egyesült Államok  továbbra is erős marad a KOMMUNIKÁCIÓ, a csúcstechnológia,az iskolaügy és a mezőgazdaság terén. A nehézipar azonban: leépítendő. Erre az egyik elhangzott érv az volt, hogy:  a "gyárkémény ipar"  rengeteg környezeti szennyeződést okoz, és az ipari hulladék is túlságosan sok. Az ipar leépítése  - természetesen munkahelyek megszünésével jár. Emiatt sok amerikait át kell képezni, és új helyre költöztetni. NAGY tömegeknek kell a SUN BELT-re (a napos övezetre)  költözniük, ahol gyökértelen  jövevény ként: könnyebb szokásaikat megváltoztatni, mintha szülőföldjükön  maradtak volna.  Ez többek között - az orvosi ellátás átalakítását is megkönnyíti.  Ha - valaki  például  egy északkeleti városból a déli napos övezetbe  költözik, vagy pedig délnyugatra - Kaliforniába, Arizonába - akkor könnyebben hajlandó elfogadni bármilyen újat.  Ezek közé tartozik:  a szigorúan ellenőrzött  egészségügyi ellátás, amely  egyre kevésbé támaszkodik a CSALÁDI környezetre. Ami ténylegesen bekövetkezett az az, hogy:  az Egyesült Államok  közép-nyugati államaiban  még fennmaradtak a hagyományos módszerek szinte az élet minden területén. Ha azonban az iparosodottabb térségeket vesszük  szemügyre -  akkor gyengülnek, sőt eltűnnek ezek a hagyományok, hiszen igen sok a munkanélküli és a szegény - akik bármit elfogadnak, csakhogy túlélésük biztosítva legyen.
 
A  világpolgárok világ sportja  - Dr. Day kifejtette, hogy a nehézipar nagy része lebontásra kerül, de egyes részeit tervek szerint meghagyják. Ez - elegendő ahhoz, hogy: bizonyos ipari és termelési ismeretek,jártasságok megőrződjenek - és ha kell felmerül rájuk a szükség, akkor ezekre támaszkodva gyorsan növelni lehessen szakképzett  munkaerő kapacitását.  Ez azonban  csak egyfajta - szükségmegoldás.  E stratégia tervezői szerint hosszú távon  és világszinten kell szakosodát végrehajtani. A  KÖLCSÖNÖS EGYMÁSRAUTALTSÁGNAK és FÜGGŐSÉGNEK  -  ebben az Új Rendszerében - a NEMZETI önazonosság veszít fontosságából. Minden világtérség - rá lesz utalva a másikra, és az ÉLET  MINDEN  ELEME : más térségektől is függeni fog! Ez hozza  létre azt a helyzetet, hogy:  az EMBEREK  inkább világpolgárok lesznek -  nem pedig egy bizonyos ORSZÁG  állampolgárai !!!!!!!!!!!!!!!!! 
 
Ilyen elgondolás figyelembevételével - meg kell változtatni a SPORT társadalmi szerepét is. Az Egyesült Államokban is úgy kell átalakítani a sport kedvelőket, hogy csökkenjen bennük a NEMZETI jelleg.  A labdarúgás - mint a legkozmopolitább világsport - fontos szerephez jut az Egyesült Államokban, amely  Dr. Day előadása elhangzásának idején, 1969-ben még jelentéktelen sportág volt Amerikában. Az eltelt IDŐ bebizonyította,hogy: a HÁTTÉRHATALOM a labdarúgást  olyan nemzetközi sportnak tekintette, amellyel gyengíteni kellett a kifejezetten  amerikainak számító  BASEBALL fontosságát. A baseball visszaszorítására  is  PROGRAMOT dolgoztak ki. Ennek egyik változata szerint: a játékosokat rosszul fizetnék, és egyre kevesebben vállalnák ezt a sportágat.  Dr. Day azonban elmondotta, hogy - egy másik módszerrel a játékosok javadalmazásának  az aránytalan  meg növelésével könnyebben  tönkre lehet tenni  ezt a sportágat. Ha  ugyanis:  a baseball játékosok fizetése  nevetségesen magas  - ez elégtelenséghez vezet a többi sportágban - hiszen például az atléták fizetése messze le fog ettől maradni. Mindez olyan feszültségeket GERJESZT, hogy: elidegenítheti a baseball rajongókat, s ez nagy veszteségeket okozhat SPORTCSAPATOK tulajdonosainak. Ezt követően  - a baseball pályákat át lehet alakítani: labdarúgó pályákká. Mint tudjuk - az események nem pontosan így alakultak - de majdnem így. De ma már a labdarúgás az egyetemeken és hivatásos sportegyesületekben: a legnépszerűbb sportág. 
  
Az úgynevezett  amerikai futball a RUGBY fennmarad - mert rendkívül erőszakos sport, és ezáltal bizonyos lelki és társadalmi feszültségek levezetésére alkalmas.  Ehhez hasonlót terveznek - a jéghokival is. A hokit  tovább kell NEMZETKÖZÖSÍTENI és NÉPSZERŰSÍTENI.  Egyre több  nemzetközi  bajnokságot kell  szervezni a jéghoki csapatok  és természetesen a labdarúgó  csapatok számára .  Dr. Day előadásából azonban EGYÉRTELMŰEN  az derült ki,hogy:  a felfuttatandó  sportág, amit a HÁTTÉRHATALOM  favorizál: az a labdarúgás.  Ennek legfőbb oka az, hogy: ez már is globalizálódott   Európában, részben Ázsiában is, de már az Egyesült államokban is gyökeret vert. Az így létrejövő  Nemzetközi Sportversenyek - elősegítik az emberek tudatának és emócióinak a leválasztását a  NEMZETI KÖZÖSSÉGTŐL - és átvezetik  őket  egy nagyobb KÖTŐDÉSHEZ : azaz segít világpolgárrá átalakítani őket!!!
 
A  VADÁSZATRA is kitért az előadó.   Ez a sport vagy kedvtelés  fegyverhasználathoz kötődik.  A fegyverek birtoklását azonban - olyan PRIVILÉGIUMMÁ kell átalakítani, amely nem illet meg mindenkit.  A vadászengedély - nem adhat előjogokat: a fegyverek birtoklására. Mindenkivel szemben érvényesíteni kell a korlátozott  és ellenőrzött fegyverviselést.  Vadászat céljára például rendszeresíteni kell: a vadászfegyverek bérlést, vagy kölcsönzését, az erre rendelt hatóságoktól. Ne legyenek  NŐIESEK a leány-sportok. A lányok sportolása  is rendkívül fontos, de rá kell szoktatni őket az atlétikára - valamint a többi kemény sportra.   Ezeknek a sportoknak kell - a babajátékokkal való foglalatosságot - a kézimunkázást és egyéb NŐIES foglalatosságokat  helyettesíteni.  Ha - maradnak is  a babajátékok - a számukat csökkenteni kell. A  babajátékok hangsúlyozzák a lányok számára az ANYAI SZEREPET - és a GYERMEKNEVELÉST. Ezt háttérbe kell szorítani - a lányoknak ugyanazokat a sportokat kell űzniük, mint a fiúknak. 
 
A  FIÚK és a LÁNYOK  ebből a szempontból sem különbözhetnek.  Az olyan KONYHAI és ÉTKEZÉSSEL kapcsolatos játékok,amelyek hagyományosan a leányjátékok közé tartoztak  - fokozatosan kiiktatandók - és a lányokat rá kell venni a sokkal fiúsabb  kedvtelések-re.  A leány-csapatok által játszott meccsekről - ugyanúgy  be kell számolniuk a Sportlapoknak,mint a fiú csapatoké-ról.  Ma már mi is tanúi lehetünk, hogy nem csak rendszeresen tudósítanak a női labdarúgó csapatok mérkőzéseiről, de női birkózó versenyekről és ökölvívó versenyekről is. A  NŐI nehézatlétika polgárjogot nyert - és ma már ugyanolyan gyakran tartanak  a NŐK számára is  SÚLYEMELŐ versenyeket,mint a férfiak számára. 
 
A sport ilyen irányú megváltoztatásának a célja: hogy a NŐK  sokkal inkább úgy tekintsenek magukra - mint egy atlétára vagy mint sportolóra. Nem pedig: mint leendő feleségre és anyára. A szex és még több szex  - Dr. Day  elmondta hallgatóságának, hogy:  a filmeseknek  fokozatosan rá kell térni a SZEX nyíltabb bemutatására, de a filmen használt nyelvet is át kell alakítani. A szexuális  tevékenység és az arra utaló VULGÁRIS beszéd a reális ÉLET része, miért kellene ezzel kapcsolatban félénknek és szemérmesnek lenni.
 
A filmszínházakban és a televizíóban PORNOGRÁF filmeket is kell játszani. 1969-ben még nem volt VILÁGREKORDER - dee az előadó ennek ellenére már  jelezte, hogy: ilyen készülékek lesznek,olcsón bárki beszerezheti őket,és így OTTHON  is  vetíthetők lesznek a bőségesen kapható pornográf filmek. Ezeknek a filmeknek egyik hatása az lesz,hogy: a filmekben látható szereplők  mindent megtesznek, amit csak el lehet képzelni.
 
Ennek az a célja - hogy a szexualítást NYÍLTTÁ tegye és hangsúlyozza. De nem csak a szexualitást kell NYILVÁNOSSÁ tenni - hanem az ERŐSZAKOSSÁGOT is.  Ez utóbbit - teljes részletességgében és hosszan kell bemutatni. Ezek célja: a NÉZŐKET  érzéketlenné tenni  a legdurvább  erőszak látványával is.  Hiszen eljő az az idő  - amikor az EMBEREKNEK valódi  erőszakossággal kell szembesülniük. Ha tehát - a szórakoztató IPARBAN meghonosodik a reális élethez  hasonló,vagy azt meg is haladó ERŐSZAK - akkor az elősegíti, hogy a LAKOSSÁG könnyebben alkalmazkodjon a mindennapi  életben megtapasztalt :  TÉNYLEGES ERŐSZAKHOZ!!! 
 
A  halálhoz való viszony megváltoztatása.  Általánosságban  meg fog változni az emberek beállítottsága  a HALÁLLAL és az ÉLETBŐL való távozással szemben. Ez a jövőben - nem lesz olyan félelmetes, mint korábban - és a halott vagy súlyosan sérült emberek  látványa már nem kelt akkora rémületet.  Dr. Day elmagyarázta hallgatóságának, hogy: nincs szükség  olyan finom  lelkű  lakosságra - amely megbénul a halál látványára.
Az EMBEREKNEK meg kell tanulniuk,hogy ezt mondják maguknak:  " wel,I don't want that to happen to me"  -  azaz nem akarom hogy ez velem meg-történjék. Az előadónak  ez a kijelentése jelzi, hogy: a HÁTTÉRHATALOM  terve szerint számos  olyan emberi TRAGÉDIA fordul majd elő, amelyeket a túlélőknek LÁTNIUK kell.  MEGÉRTIK e terv embertelenségét  azok a szülők - akik később a gyermekeikkel  gyanútlanul beültek  egy film megtekintésére,vagy ugyanezt  tették a televízió bekapcsolásával. MEGTAPASZTALHATTÁK, hogy: milyen durva és erőszakos jelenetek megnézésének tették ki gyermekeiket, s a ZENE is egyre ócskább!!!     Dr. Day szerint a zenének  is NÍVÓTLANABBÁ kell válnia.  1969 után a rock zene primitívebbé és durvábbá alakult át fokozatosan.  Dr. Daynek az a kifejezése, hogy: rosszabbá kell válnia a zenének - egyben annak a beismerését is jelentette,hogy: ezek a gépesített ritmusok és primitív, dallam nélküli zenék, nívótlan és nyíltan a  szexualítást taglaló szövegeikkel - már is  rossznak voltak voltak minősíthetők.  Az a fajta érzelmes,szórakoztató zene, amely az elektromos  konfekció-zaj csinálását megelőzte - még a ZENE számos  minőségi tulajdonságával rendelkezett. 
 
A  HÁTTÉRHATALOM  stratégiái szerint - ezt a nívósabb zenét bizonyos rádiók tovább sugározhatják, és lemezeken is  elérhetővé teszik őket az idősebb nemzedék számára. A rádiók többségének azonban  - ezt az elektromos-zörej zenét kell sugározniuk, és erre kell rászoktatni a fiatalabb generációkat.  Mivel a populáris zene  egyre rosszabbá és primitívebbé fejlesztendő - ezért az idősek és a  fiatalok: nem fogják egymás zenéjét hallgatni. Az idősek elutasítják mint zenei szemetet - a fiatalok azonban magukévá teszik, mert vele azonosulnak - mint nemzedékük sajátosságával, amely elősegíti, hogy külön identitást alakítsanak ki a maguk számára - az idősekkel szemben. E SOROK ÍRÓJA - aki valamikor konzervatóriumot végzett - fiatalabb korában meg volt győződve arról, hogy:  a 60 -as évek közepétől eluralkodó  primitív konfekció zene  csak addig maradhat egy korosztály zenéje, amíg tagjai fel nem nőnek és meg nem ismerkednek azzal a zenével, amelyben változatos harmóniák, gondosan formált dallamok,eredeti ritmusok találhatók - a gépi monotómia,a harmónia- és dallam nélküliség helyett. EZ:  téves feltételezésnek bizonyult, mert azok a nemzedékek,amelyek ezen a gépi-úton előállított zörejeken és hasonlóan primitív szövegeken nőnek fel - hozzászoknak  ehhez a selejt-zenéhez,ahogy hozzá lehet szokni a SELEJT élelmiszerekhez is.  És akkor -itt ezt az ÓCSKA holmit fogyasztják - amikor már JOBBAT érdemel-hetnének. 
 
Dr. Day azt is elmondta, hogy:  ebben a primitív gépi zenében jól el lehet  rejteni az  olyan TUDAT-BEFOLYÁSOLÓ rövid kis részeket, amelyekről a fiatalok nem szereznek tudomást - de ugyanakkor mégis alapvetően átalakítja magatartásukat.  Személyes tapasztalatom is  alátámasztja, hogy: hová  vezetett ezb az alaposan átgondolt KULTURÁLIS rombolás. Az egyik nagy Floridai bevásárlóközpont előtt - az 1990-es évek végén: állandóan labdáztak a gyerekek. És ezzel akadályozták a parkolóba érkező  autósok mozgását. A gyermekeket semmilyen módon nem lehetett eltávolítani. VÉGÜL - a bevásárlóközpont - a MALL vezetője  azt javasolta, hogy a szokásos elektromos hanghatások helyett - sugározzanak Mozart zenét. Ez az ötlet sikeresnek bizonyult - mert a gyerekeket távozásra kényszerítette. A szórakoztatás tehát - a fiatalok befolyásolásának leghatékonyabb eszköze. Az idősebb nemzedékeket - már nem lehetett megváltoztatni, de a fiatalokat  még döntően befolyásolni lehetett életüknek abban a KORAI szakaszában - amikor a személyiségük,szokásaik és izlési preferenciáik kialakul. Ez a fiatalabb generáció MA - a  XXI. század elején, már érett felnőtt korba került. Most már az ő ízlésük a MEGHATÁROZÓ - és ez kedvez a HÁTTÉRHATALOM  céljainak.
 
Dr. Day  orvostanhallgatóságának  még azt is elmondta, hogy :  a régi ÉRZELMES  zenét és a FILMEKET meghagyják  az idősebbeknek - sőt még olcsó közlekedéssel, árengedményekkel, adócsökkentésekkel könnyítenek is az életükön.  Ezt avval indokolta,hogy:  ez a nemzedék gazdasági válságokon ment keresztül - át kellett élnie  a II. világháborút - tehát mintegy jutalomként  megérdemli ezt a méltányosságot. Mi jön 2000-ig és azután?
 
Dr. Day szerint: az idősebb nemzedék távozásával - előtérbe kerülnek a megszorítások és ez a folyamat  felgyorsul.  A  régi filmeket és dalokat folyamatosan kivonják a forgalomból, és a gyengédebb, érzelmesebb szórakozás : teljesen visszaszorul. Fokozatosan megnehezítik az Öregek számára az utazást is. Egyes utazásokat - engedélyhez kötnek,és csak alapos ok esetén utazhatnak. Egyre fontosabb  szerephez jutnak:  a különböző személyazonosságot igazoló okmányok. Amerikában - először teszik kötelezővé  a személyazonosságot igazoló kártyát és azt felszólításra bőr alá helyezni, amely  elektronikusan rögzíti: a személy legfontosabb adatait. Ez - megakadályozza a  személyazonosságot  igazoló okmány meghamisítását - és  azt is, hogy:  valaki az elvesztésére hivatkozhasson. Minthogy orvos beszélt orvosoknak  - ezért Dr. Day kitért arra is, hogy:   hogyan lehet  megelőzni  a szervezet védekező  reakcióját - az ilyen beültetett  mikrochipekkel szemben.  A szilikont említette - mint olyan anyagot amelyet az emberi szervezet  tolerál.  1969-ben a szilikont olyan anyagnak tekintették - melyet megtűr a szervezet, és amely alkalmas  az elektronikusan  rögzített anyagok  hordozására. Egyébként a szilikon az az anyag, amit egyes nők melleik megnagyobbítására  is használtak.
 
Az élelmiszerek ellenőrzése.  Az élelmiszer ellátást is - szigorúan ellenőrizni kívánják.  Ha  a NÉPESSÉG - NÖVEKEDÉS  nem lassul le, akkor igen gyorsan élelmiszer HIÁNYT lehet előidézni, s ez ráébreszti az EMBEREKET arra,hogy:  hogy milyen veszélyt rejt számukra a  túlnépesedés. DE: akár lelassul a NÉPESSÉG  szaporulat - akár nem,az ÉLELMISZER ellátást központilag szükséges ellenőrizni, hogy a lakosság táplálkozása biztosítva legyen.  Ugyanakkor - ennek az ellenőrzésnek: meg kell azt akadályozni,hogy azok is ELTARTHATÓAK legyenek - akik szembeszállnak a fennálló renddel.  Éppen ezért - jogszabályokkal tiltani fogják,hogy:  valaki  a saját maga és családja eltartására  élelmiszert  termeljen!    EZT : persze KELLŐEN-JÓL álcázott módon,jól hangzó ürüggyel kell elfogadtatni a közvéleménnyel.  ÁLLÍTÓLAGOSAN erre a tilalomra az ok az lesz,hogy:  hogy ha magunk állítjuk elő az élelmiszereket - az veszélyes,mert nem elég steril és elősegítheti ma  betegségek terjedését.  KIFELÉ - tehát úgy fogják  tálalni,hogy:  itt a fogyasztók VÉDELMÉRŐL van szó. DE a valóságos ok  az lesz,hogy:  korlátozzák és ellenőrzés alatt tartsák az élelmiszer-ellátást,mert - ez fontos hatalmi eszköz!!!  Éppen ezért -  a saját élelmiszertermelést illegálissá kell tenni. Ha pedig valaki illegális tevékenységet folytat - akkor szembekerül a törvénnyel,és bűnözővé válik.
 
Az időjárás befolyásolása.  Dr. Day  röviden ennyit mondott: ellenőrizni tudjuk az IDŐJÁRÁST. Vagy - hamarosan KÉPESEK leszünk rá.!!! Hozzáfűzte, hogy:  nem hókristályok ledobására gondol - amely már ISMERT eljárás, hanem  valóságos ellenőrzése!!!  Az időjárás - hatékony fegyver a közvélemény  befolyásolására.  Lehetővé teszi  eső előidézését - és a csapadék visszatartását is. Azért - bizonyos területeken az ÉLET befolyásolható legyen - és ellenőrzés alá  lehessen venni.  Egyrészt - szárazságot lehet előidézni növekedési időszakban - s így leáll a növekedés. Másrészt - igen erős esőzéseket lehet előidézni az ARATÁSI időszakban úgy,hogy a felvízezett talaj nem teszi lehetővé az aratást. Mindkét MÓDSZER kitűnően alkalmazható.
 
A  közélet befolyásolása.  Igen kevesen értik, hogy:  valójában hogyan működik az ÁLLAM és a KORMÁNYZAT. A lakosság egy része tud arról, hogy:  valakik valamilyen módon befolyásolják a "választott politikusokat".  De - nem ismerik ennek MÓDJÁT és ESZKÖZEIT.  Maga a választott "politikusok" egy része sincs ezzel teljesen tisztában. VÉGREHAJTATNAK velük olyan számukra  előkészített   terveket, amelyről elhitetik,hogy ŐK készítették. Valójában azonban manipulálták őket.  Csupán - nem értik ennek az ÁLCÁZOTT és  SZÖVEVÉNYES módját.   Dr. Day szón szerint a következőket mondta:  " az emberek képesek két egymásnak ellentmondó  eszmét is  agyukban tartani, és  a szerint cselekedni feltéve, ha ez a KÉT ELLENTMONDÓ eszme megfelelően  szét van választva. EHHEZ - az előadó hozzátette, hogy:  igen jól lehet  tudni,hogy racionális emberek miként reagálnak bizonyos körülményekre vagy bizonyos információkra - amellyel szembesülnek.
 
AHHOZ - hogy az előre meghatározott választ  kapjuk: azoknak az ellenőrzésére van szükség, vagy azoknak a körülményeknek a kontrolljára - amelyek körülveszik őket. És miután az emberek racionálisak  - azt fogják CSELEKEDNI amit mi akarunk,hogy cselekedjenek. NE FOGJÁK TELJESEN ÉRTENI MI AZ - mi az amit tesznek, és miért!!!
 
A tudományos kutatás meghamisítása.  E téma kapcsán említette az előadó, hogy: bizonyos  tudományos kutatási  eredményeket  nem csak lehet hamisítani - de a hamisítások-ra ténylegesen sor  is került  azért, hogy:  a kívánt  eredményt elérjék.  Dr. Day itt ismételten a következőket mondta:  "Az emberek  nem teszik fel a megfelelő  kérdéseket-sokan túlságosan hiszékenyek."   Minthogy az előadó  orvos volt - és a hallgatósága is orvosokból állt,ezért  annak beismerése, hogy tudományos  adatokat szándékosan  meg hamisítanak - majdnem hogy istenkáromlásnak tűnt Dr.Dunegan a visszaemlékező orvos számára.   Dr. Day  ezután rátért a  Nemzetközi Intézmények  átlakítására. Az  Egyesült  Nemzetek Szervezete ebben az időben rendelkezett kellő tekintéllyel - ezért tervbe vették az ENSZ fontosságának a növelését.  
 
Az embereket hozzá kell szoktatni ahhoz,hogy lemondjanak  nemzeti szuverenitásuk egyre nagyobb részéről.   A gazdasági   egymásrautaltság ezt a folyamatot elősegíti. A háború elkerülésére való hivatkozás - hat az emberekre,mert általában elfogadják: helyesebben valamit békésebb módszerekkel végrehajtani,mint háborús erőszakkal. A háború  ezért idejétmúlt.  Dr.Day  szerint azért is eljárt felette az idő,mert a nukleáris fegyverek  korszakában már  lehet ellenőrzés alatt tartani a háborúskodást. Korábban a háborúkat - kordában lehetett tartani - de ha atomfegyverek jutnak ellenőrizetlen kezekbe,akkor az nukleáris katasztrófához vezethet.   Dr.Day nem említette,hogy kik is lennének ezek a "rossz kezek" - de célzott rá,hogy: ezek a terroristák. Ezért az előadó hangsúlyozta,hogy:  hatékonyan ellenőrizni kell a nukleáris fegyverek  birtoklását. 
 
Az  ÚJ  RENDSZERT mindenféleképpen be kell vezetni - ha nem megy békés  együttműködéssel  - azaz a NEMZETI SZUVERENITÁSRÓL  való önkéntes lemondással, akkor úgy, hogy a VILÁG az atomháború  széléhez jusson.  A nukleáris háború  veszélye által - kiváltott hisztéria és félelem megnöveli a tárgyalásos  béke lehetőségét.  EZ - ráveheti az embereket,hogy önként feladják  nemzeti szuverenitásukat azért, hogy:  béke legyen és ezáltal létrejöhessen az " Új Nemzetközi Politikai Rendszer". Ha pedig túlságosan sokan lennének olyan döntési helyzetben lévők, akik  ennek ellenállnak - akkor szükség lehet fokozottabb atomfegyverkezésre.
 
Erre az emberek  meggyőzése miatt lenne szükség, hogy lássák: "We mean business" (azaz komolyan gondoljuk a dolgot). Ennek a tárgyalásos békének - meggyőzőnek kell lennie - azaz olyan módon  kell  előkészíteni és végrehajtani, hogy az emberek  meg legyenek győződve, valódi tárgyalások folytak a szembenálló felek között. Ez segít felismerni-ük, hogy a béke jobb, mint a háború.   Dr. Day  ebben a vonatkozásban arról is szólt, hogy: a háborúnak több jó oldala is van. Minthogy  mindenkinek meg kell halnia  - a  háborúban mód van arra,hogy valaki  emberfeletti bátorságot tanusítva hősként haljon meg. Ha pedig élve marad - akkor különleges tiszteletben részesüljön. Ezért a háború  megpróbáltatásai  több vonatkozásban is kifizetődnek a katonák számára.  Dr. Day arra is hivatkozott,hogy:  ha nem hal meg annyi ember I. és a II. világháborúban - hanem tovább él, és tovább szaporodik - akkor  további százmilliókkal  lenne  nagyobb az  amúgy is TÚLNÉPESEDETT  Föld lakossága. Ezért - ezek a háborúk a népesség-korláthoz is  jótékonyan  hozzájárultak.  Ma már rendelkezésre állnak  - mind a kormányzatok, mind az egyes személyek számára azok az eszközök,amelyekkel a NÉPESSÉG  növekedését mérsékelni lehet. Ezért - ebből a célból már nincs szükség háborúkra.
=====================================  ...................................======================================================
Terrorizmus, mint az ellenőrzés fontos eszköze.   Dr. Day 1969-ben azt közölte hallgatóival, hogy:  a  terrorizmust  széles körben  fogják felhasználni Európában és a Föld más térségeiben. Úgy vélte, hogy: az  Egyesült Államokban  lesz szükség a terrorizmus igénybevételére. Ez csak akkor válhat  szükségessé az Egyesült Államokban,ha az amerikai társadalom nem elég gyorsan fogadja el az ÚJ Rendszert.  Dr.Day  szavaiból kiderült,hogy: 1969-ben még számoltak a terrorizmussal,mint gyorsító módszerrel Amerikában.  Dr.Day  azonban előadásának ebben a részében - megfedte  az amerikaiakat,hogy túlságosan jól,biztonságban és gondtalanul élnek. Ezért - egy kis terrorizmus segítene meggyőzni őket arról,hogy bolygónk  igen is veszélyes hely,vagy veszélyessé válhat,ha nem mondanak le egyes jogaikról a hatóságok számára azért,hogy  azok a Földet megfelelően ellenőrizhessék.  
 
Pénzgazdaság és bankhatalom.  Dr. Day a pénzrendszerről  és abankok szerepéről kijelentette,hogy:  "az infláció"  végtelen folyamat, bármely szám után - végtelen számú NULLÁT helyezhetünk, és tetszés szerint tehetjük ki a Tizedes Pontokat. EZ - világosan utalt arra, hogy az INFLÁCIÓS ADÓ valójában  MESTERSÉGESEN  fenntartott eszköz a HÁTTÉRHATALOM számára a társadalom ellenőrzésére. A  PÉNZ - túlnyomórészt HITELBŐL fog állni. A  PÉNZ - már is elsősorban HITEL, de a forgalomban lévő  pénz sem KÉSZPÉNZ - vagy tapintható dolog lesz, hanem elektronikus jel. Az emberek igen kis mértékben fognak PÉNZ hordani maguknál - csupán jelentéktelen dolgok vásárlására. Bármely fontos  vásárlást - elektronikusan  fognak végezni. A  munkabérek kifizetése is elektronikusan történik a bankoknál vezetett számlákra.  EGYSÉGES bankrendszer jön létre. Kívülről úgy tűnhet, hogy:  több bank is külön működik, de végső soron és alapjában véve --- csak egyetlen bankrendszer fog létezni. Ennek megfelelően - számítógépes feljegyzés történik minden egyes vásárlásról, és ez lehetővé teszi, hogy: bárkinél ellenőrizhessék a legpontosabb részletekig és nyomon követhessék üzleti tevékenységét. 
 
Dr. Day itt jelezte, hogy: nagyobb értékű tartós fogyasztási cikkek, mint autó-motorkerékpár-hűtőgép-vagy televízió vásárlása - valamilyen személyi azonosításhoz lesz kötve és ez többek között elősegítheti a lopott javak felderítését is. A Számítógépek  széleskörű alkalmazása lehetővé teszi-az egyes emberek pénzügyeinek a teljes ellenőrzés alatt tartását.  Arra fognak törekedni, hogy:  korlátozzák egyes polgárok  megtakarítási lehetőségeit.  Nem szabad lehetővé tenni az emberek számára, hogy: megtakarítás útján jelentékeny mértékű  vagyonra tehessenek szert.  Az előadó utalt rá, hogy:  a gazdagság végső soron  hatalmat  jelent, és ha sok ember kezében van vagyon formájában a HATALOM - akkor  az kedvezőtlen  az irányító és döntéshozó kis csoportok számára. Ezért - ha előáll az, hogy:  a lakosság nagy mértékben tud takarékoskodni, akkor ezt a többletjövedelmet FOKOZOTT adóztatással el kell vonni tőle. Vagyis - minél többet megtakarít valaki - annál nagyobb lesz az ADÓ, mint félretett pénze után - fizetnie kell.  Ennek az a célja, hogy: megtakarítással ne lehessen vagyont felhalmozni.  Arra is figyelni fognak,hogy: ha valaki a kelleténél többet megtakarít és félretesz - akkor annak  a jövedelmét csökkenteni kell.  Dr. Day mindehhez a következőket fűzte:  " Nos ha túl sok pénz félre teszel-akkor valójában nincs is szükséged erre a pénzre". 
 
Az embereket tehát meg kell akadályozni abban, hogy: vagyonra tegyenek szert, mert az hosszú távon rontja annak az ÚJ RENDNEK a működését, amelynek a kialakításáról  Dr. Day beszélt.  A lakosságot arra fogják  rászoktatni, hogy:  hitelre vásároljon. Ha már túlzottan  eladósodtak az emberek - akkor veszítsék el megbízhatóságukat és fizetőképességüket, válljanak  teljesen kiszolgáltatottá. Ha valaki oly ostoba, hogy nem tudja  megfelelően visszafizetni  hiteleit, akkor az lehetővé teszi a HATÓSÁGOKNAK, hogy: keményen lecsapjanak rá. 1969-ben már elkezdődött a HITEL Kártyák használata,de még széles körben nem volt forgalomban a Plastik Pénz. 
 
Az elektronikus  fizetési módok elterjesztése azonban olyan PROGRAM volt, amelyet a HÁTTÉRHATALOM  által ellenőrzött bankrendszer gondosan végrehajtott. Eleinte az átlagpolgár  TÖBB kredit kártyát is használt, illetve használ MA is, de ezt fokozatosan egy KOMBINÁLT  alakítják át. Az újabb Nagy Ugrást az jelenti - amikor  ezt a kombinált kártyát miniatürizált  formában - a bőr alá ültetik. Míg - egy kombinált kártya ellopható, vagy el lehet veszíteni - addig egy ilyen beültetett miniatűr eszköz el nem veszíthető, se meg nem hamisítható, se át nem ruházható.  Dr. Day előadásának e részénél utalt a BIBLIAI Újszövetség  - János  JELENÉSEK Könyvére - amelyben ehhez hasonló jövendölések olvashatóak.  HATÁROZOTTAN tagadta azonban ezen elképzelések bármely kapcsolatát a bibliával - állította, hogy a JÓZAN-ÉSZ miatt működik így a rendszer, és nincs semmi szükség  misztikus bibliai  magyarázatok-ra.
  
A  NAGY TESTVÉR  figyeli a tévé-nézőt.  Egyes beültetett  miniatűr szerkezetek rádiójeleket fognak kibocsátani. Ezek a bőr alá elhelyezett, vagy fogba beépített  IMPLANTÁTUMOK - meghatározott rádiófrekvencia segítségével: könnyen lokalizálhatóak és megtalálhatóak lesznek. Ez - különösen  hatékony módja lehet a büntetés-végrehajtási intézetek  lakóinak az ellenőrzésére. Ami a televíziót illeti - a készülékek úgy lesznek megkonstruál-va, hogy: egy központi  MEGFIGYELŐ állomásról ellenőrizni lehet  a TV-nézőket. A televízió készülékeket - direkt erre a célra  kifejlesztett alkatrészekkel látják el. Ahhoz, hogy ezt a funkcióját a TV készülék elvégezze - nincs szükség bekapcsolására. E megoldás segítségével - ellenőrizni lehet, hogy mit néznek az emberek,és hogyan reagálnak arra - amit látnak.
 
•  (Ma már ismeretes, hogy még inkább erre a célra fejlesztették tovább a számítógépek berendezéseit, a hardware-t és a software-t egyaránt, valamint az Internet egész rendszerét.  Olyan rejtett programok működnek és rögzítődnek  eltávolíthatatlanul,amelyek pontosan jelzik,hogy az adott terminál használója  - a világhálón milyen szolgáltató helyeit látogatta meg,onnan mit töltött le,és EMAIL-en hová mit küldött - illetve maga mit kapott. Ezen túlmenően,ha: a megfelelő optikai kiegészítő berendezésekkel is fel van szerelve az adott komputer - akkor még nézni is lehet az illető tudta nélkül, hogy mit tesz. Ehhez jön, hogy olyan programok továbbíthatóak, amelynek segítségével  az adott komputer  merevlemezén tárolt  valamennyi FÁJL leolvasható. Sőt - törölhető és az egész vinchester struktúrája összetörhető. Mindez már napjaink valósága, és még nem tartunk a folyamat végén - inkább az elején .  Dr.Day 1969-ben még csak arról beszélt,hogy:  az emberek meg fogják vásárolni ezeket a televízió készülékeket,de már jelezte,hogy a TV antenna helyét a kábeltévé  szolgáltatás veszi át. A kábel-szolgáltatókat
 
•  fejlesztik úgy, hogy ezt a megfigyelést végrehajtsák és ellenőrizzék. Idővel a lakosság rájön ezekre  a módszerekre, de - akkor már annyira rá lesz utalva az elektronikus  technikára, mind TV nézésre és még inkább a számítógép - valamint az Internet használatára, hogy nem lesznek képesek  róla lemondani - ahogy  nem tudnak lemondani a telefon-mobiltelefon használatáról sem. Az előadó már ekkor részletezte, hogy:  az elektronikus  eszközök fokozatosan a bevásárlás  és a banki műveletek elvégzésének eszközeivé is válnak - elektronikusan lehet majd egyre jobban intézni a bevásárlást,a hivatalos ügyeket.
 
•   A múlté lesz a saját tulajdonú OTTHON.  A magántulajdonban lévő lakások és családi házak fokozatosan: megszűnnek. A lakásépítés és vásárlás költségei fokozatosan olyan magasak lesznek,hogy az emberek többsége többé már nem engedheti meg magának. AZOK - akiknek  már van saját tulajdonú házuk - megtarthatják - de az évek múlásával a fiatalabb nemzedékeknek  egyre nehezebbé válik az,hogy saját otthonhoz,lakáshoz és családi házhoz jussanak. Az a cél, hogy: egyre több fiatal csak bérlő legyen,lakásokat és kondomíniumok-at használjon.
 
A  KONDOMÍNIUM  olyan lakóépület vagy nyaraló, amelyben a lakások MAGÁNtulajdonban vannak, a közös helyiségek pedig közös tulajdonban.  Hasonlít a társasházhoz.  Ennek következtében - egyre több eladhatatlan ház válik üressé. Nem azért mert nem lenne szükség rájuk - hanem azért,mert az embereknek már nem lesz elég pénzük ahhoz,hogy megvásárolják azokat. Ennek ellenére  az Otthonhoz jutás illetve a használat költségei költségei - nem fognak csökkenni. Azaz a kereslet-kínálat piaci törvényei nem fognak működni.  
 
Így lehet elérni.hogy: a lakosság  egyre szélesebb rétegei kisebb méretű lakásokba költözzenek,amelyekbe viszont már nem lehet egy-két gyereknél többet felnevelni.  Ily módon - a saját tulajdonú családi házzal rendelkezők száma jelentősen csökkenni fog.  Ezeket a SAJÁT TULAJDONÚ házakat magas adóval fogják megterhelni, amelyeket más szabályozókkal egészítenek ki azért,hogy a lakosság TÖBBSÉGE ne akarjon,ne tudjon saját tulajdonú házban lakni. 
 
Az egyik cél az, hogy: ki lehessen jelölni, hogy  hol éljenek az emberek, és ahhoz is hozzá kell szoktatni őket, hogy a lakásban a családhoz nem tartozó személyek is éljenek. Az egész lakásügy: egy központi lakáshatóság ellenőrzése alá kerül. ((Ma már az amerikai élet valóságához tartozik, hogy különböző hatóságok  megkérdezik az állampolgárokat, hány hálószoba van az otthonukban,hány fürdőszoba a házukban, hogy van-e kondicionáló  terem,stb.) Amikor ez az  ÚJ RENDSZER  felváltja a korábbit - sokan  lakás és otthon nélkül maradnak.  A központi lakás hatóság számukra speciális helyeket jelöl ki, ahol feltehetően már  nem élnek sokáig.  Akik nem alkalmazkodnak az ÚJ  RENDSZERHEZ - azokat ejtik, vagyis "disposed of humanely"-vé  válnak,akikről  emberiesen lemondanak.  Az előadó  ismét említette " there would  not be any martyrs"( nem lesznek többé mártírok ) azaz nem úgy kerülnek  eltávolításra ezek az emberek  az életből,hogy mártírságukkal hatást gyakorolhatnának  a többi emberre.   "people will just disappear" - az emberek csak úgy el fognak tűnni!  Dr.Day  1960-ban még arról  tájékoztatta orvos  hallgatóságát,hogy: az ÚJ  RENDSZERRE való áttérést szinte észrevétlenül fogják bevezetni.  Egy téli  után  - hétfőn már úgy mennek az emberek dolgozni,hogy az ÚJ RENDSZER a helyén van. Azt hangsúlyozta,hogy:  minden a folyamatos VÁLTOZÁS állapotába kerül.  Megváltozik a befektetések módja - állandóan változni fognak a kamatok és a különböző értékpapírok is. 
 
Kitért a gépkocsik szerepére is.  Úgy fog tűnni - mintha sokféle  állna rendelkezésre - ha azonban közelebbről szemügyre vesszük őket - egymás utánzatai lesznek.  Külsőre  különbözni fognak,de  valójában ugyanazt  a tipúsu gépkocsit  több cég is gyártja majd. Dr.Dunegan  - aki 19 év elmúltával emlékezetből idézte fel  Dr.Day előadását - végül arra utal rá,hogy az eltelt  KÉT ÉVTIZED során a felvázolt elképzelésekből  - IGEN sok meg is valósult. Az előzőekben  Dr.Richard Day  orvos  egyetemi tanár  előadását foglaltuk össze,amelyet 1969-ben  tartott  az ÚJ  VILÁGRENDRŐL.  Dr,Day hallgatói között volt az a  Dr.Larry Dunegan orvos - aki erre  1988-ban visszaemlékezett.  Ezt követően Randy  Engel  (R.E.) a  u.s Coalition for Life (Amerikai koalíció az életért)  igazgatója - interjút készített  1991.októberében Dr. Dunegan-nal.
 
A továbbiakban  ebből a beszélgetésből ismertetünk egyes részleteket.  =========================================================================================================

•  Randy Engel beszélgetése Dr. Dunegan-nal. Dr. Dunegan a - Pittsburgh-i   egyetem  gyermekklinikájának az elnöke  volt  1959-től 1964-ig,majd pedig  a Planned  Parenthood Federation of America ( Amerikai  Születésszabályozási Szövetség)  orvos-igazgatója lett: 1969-ig.  A Pittsburgh-i Gyermekorvosi  Társaság - évente szakmai tanácskozást tart - február végén vagy március elején. 1969.márciusában a Lamont nevű vendéglőben került sor erre az összejövetelre. Pittsburgh-ban. A  80 fős hallgatóság többsége orvos volt, a legtöbbjük gyermekorvos, de más szakmák is képviseltették magukat.  Randy Engel  ezután a rákbetegségek  kezeléséről tett fel kérdést: Dr.Day említi,hogy a RÁK gyógyítására  vonatkozó kutatási anyag a ROCKEFELLER  Intézet  rendelkezésére áll.

•  Nos, tette  fel  Randy Engel a kérdést: csak lehetett néhány rákbeteg  gyermeket kezelő orvos a hallgatóság soraiban, aki ezt nyugtalansággal hallgatta.  Mennyi ideig tartott  az előadás?

•  Dr. Larry Dunegan: két órán át,hosszabban beszélt - mint a többi előadó,és nem fejezte be  előadását. Későre járt és csak annyit mondott, " még nagyon sok van hátra-egész éjjel itt maradhatnánk,de itt az ideje,hogy befejezzem".  Dr. Day figyelmztetett előadása kezdetén,hogy: sok mindent el kell felejtenünk amit ma hallunk. Erre a felejtésre sor is került - hiszen évek múlva  egyik vagy  másik kollégámat emlékeztettem Day szavaira - akkor már nem tudott rá visszaemlékezni. Amit a RÁK  kezeléséről mondott - nem keltett mélyebb benyomást. Azzal kapcsolatban,hogy  doktorok túl sokat keresnek - emlékezetes az,amit   az mondott: " Jól fizetett technikusok lesznek - semmint önálló hivatásos szakemberek, akik függetlenül tevékenykednek a független beteg érdekében." Számos kijelentésnek SÉRTENIE kellett volna  az orvosokat,meglepődésemre  azonban: csekély reagálást váltott ki.

•  Randy Engel: A tekintélye miatt volt ez?   Dr. Rudegan - ebben egyfajta tiszteletadás is közrejátszhatott.  Gyakran hallottam  ezt a kifejezést " ez egy rendes ember - nem hiszem, hogy ő ténylegesen  így gondolja a dolgokat."  Ebben az időben még  hitetlenség fogadta  ezeket a nézeteket. Úgy fogták fel,hogy:  ez  valamiféle meseszerű elképzelés, amely soha nem valósul meg. Ma már  tudjuk - hogy lépésről lépésre valósságá vált és válik. Az interjú  készítője - ezután arról kérdezi  Dr.Dunegant,hogy az emberek  nem tesznek különbséget állítólagos  és valóságos  ok között: ha rá akarok  valakit venni  valaminek a megtevésére,akkor erkölcsi és vallási meggondolásokból ellenállhat,ha megmondom az igazi okot. Ha azonban ezt  elfogadhatóbbal helyettesítem - akkor már megteszi.

Dr.Dunegan válaszában  emlékeztet arra,hogy Dr.Day szerint az emberek nem teszik fel a helyes kérdéseket,túlságosn hiszékenyek és bíznak a  másikban.  Az amerikaiak többsége  ilyen. Az volt az érzésem,hogy az európaiak szkeptikusabbak és kifinomultabbak.

•  Randy Engel:  tekintettel az ítélőképességeknek  erre a csaknem teljes hiányára-könnyű őket rászedni,mert túlságosan  bíznak. Például az iskolákban   milyen gyorsan be lehetett vezetni az AIDS oktatását?  H a nyilvánosan közlik,hogy a szodóma  koncepcióját, vagy a szexuális tevékenység  megkezdését kívánják egyre fiatalabb életkorban bevezetni,akkor  a szülők  többsége ellenezte volna.  Ezért helyesebb más okot megjelölni,az úgynevezett AIDS  felvilágosítást,amelynek célja a gyermekek egészségének a védelme. De ténylegesen nagy támogatást  nyújtott a homoszexuális  hálózat számára is,mert könnyebben  hozzáférnek a legfiatalabb korosztályok is. Az előadó szólt az idősebbekről is - mégpedig hogy félre kell állniuk,de a hangsúly az ÚJ VILÁGREND szálláscsinálói számára valjában a fiatalság volt.

 

Dr Dunegan: valóban. Ez szó szerint is elhangzott. Egy bizonyos koron túl - az embereket már nem lehet megváltoztatni. Szilárd értékekkel rendelkeznek, amelyekhez ragaszkodnak. De a fiatalok még hajlíthatók, befolyásolhatók. A kívánt irányba lehet terelni őket. Ezért - a fiatalokra összpontosítanak. Ami a homoszexualitást illeti - az elhangzottak szerint - először népszerűsítik, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ez abnormális magatartás. De ez a dzsungel törvényének csak egy másik eleme, mert ha valaki olyan ostoba,hogy enged a homoszexualításnak, akkor nem alkalmas arra,hogy benépesítse a Földgolyót. Dr. Dunegan ezután megemlíti, hogy Dr. Day szólt bizonyos betegségek létrehozásáról. Úgy véli - az AIDS-t laboratóriumban kisérletezték ki, és ennek egyik célja  lehet azoktól akik elfogadták a homoszexualítás életvitelt. Dunegan szó szerint így foglalta össze a Dr. Dy-től hallottakat: " ha olyan buta vagy, hogy a homoszexualítás népszerűsítése meggyőzött, akkor nincs helyed a Földön és előbb-utóbb kihullasz. Kiválasztunk és megszabadulunk tőled. Azok lesznek a túlélők, akik elég okosak ahhoz, hogy ne hagyják magukat a propaganda által félrevezetni."  A  Dr.Day által ismertetett  program gyökerei - mi úgy látjuk, hogy  az EMBER és a TÁRSADALOM radikális átalakítása összefügg a HÁTTÉRHATALOM, és az általa létrehozott  illuminátus-mozgalom megszerveződésével,és stratégiai céljainak  fokozatos  megvalósításával. 

A modern társadalom számos tünete, a családi struktúra céljainak fokozatos felbomlása, az abortusz korlátlan terjedése, a pornográfia  virágzó iparággá válása - mind fellelhetőek az illuminátusok  alapvető tanításaiban. Az illuminátus rend alapítója  ADAM Weishaupt  - amikor teherbe ejtette sógornőjét: ragaszkodott az abortuszhoz, amelyhez egy vegyszert használt. Weishaupt a Francia forradalmat megelőzően  - olyan pornográf műveket íratott, amelyek a kicsapongó életmódot  népszerűsítették az olvasók körében. A Francia forradalmat követően - a pornográfiára még úgy tekintettek, mint  ami elősegítette a szexuális emancipációt. Az egyházi korlátoktól mentes szexuális magatartás - fokozza a népesség szaporodását.  Mindez hozzájárult a nem kívánt terhességek megszakításához, a csecsemőgyilkosságok-hoz és a gyermekek elhagyásához.  A XIX.század végén  pedig már  a túlnépsedés szolgált - a népességkorlátozás indokául. A túlnépesedés  nem a modern kor sajátossága - hiszen nem csak modern társadalmakban, de az ókorban is gyakran kellett szembenézni az éhínséggel. A  XIX. században - még magas volt az elhalálozási arányszám, mégis - a FÖLD  egyes részein  nem állt rendelkezésre elegendő élelmiszer.

A problémát megkísérelték olyan szexuális magatartással befolyásolni - amely a reprodukció kizárásával történő nemi kapcsolatot részesítette előnyben. Ennek ellenére - Európában, Indiában, Kínában  az egész XIX.század folyamán - tömegesen fordultak elő  csecsemőgyikosságok. Ezek nyilvánvaló célja - a népességszaporulat alacsonyan tartása volt. John  Robinson  skót egyetemi tanár - aki behatóan tanulmányozta Weishaupt  tanításait megállapította,hogy:  az illuminátus  befolyása  alatt a SZABADKŐMŰVES  páholyok gyakran elősegítették  azoknak a nézeteknek  és viselkedési formáknak a terjedését,amelyek aláásták az ERKÖLCSÖT. Az illuminátusokkal kapcsolatban - szó szerint ezt írja: " Proofs of a  Conspiracy"  1978.Boston: Western  Islands, 1967 --  Egy összeesküvés bizonyítékai című művének a 6-7 oldalán: " végül az illuminátusok társasága azzal a kifejezett céllal jött létre,hogy leromboljon  minden vallási intézményt,és megdöntse EURÓPA valamennyi létező kormányát."

A kicsapongó életmódra vonatkozó illuminátus nézeteket: fokozatosan terjedtek el - Robinson azt írja a könyv 50.oldalán, hogy - " a laza erkölcsű  és bujaságra  hajlamos szívű szervezők bátorítást kapnak ahhoz,hogy büntetlenül írjanak - a  leglegalacsonyítóbb hajlamokról, feltüzelve a szenvedélyeket,és igazolva a kicsapongást..... És ezek a könyvek igen gyorsan piacra is találtak." Robinson dokumentálja, hogy: ezeket az írókat  Philanhtropine-nak elnevezett iskolákban képezték ki, valamint olyan az általános nevelést és oktatást szolgáló akadémiákon, amelyeket a Grand Orient  szabadkőművesek  irányítottak. Amikor ezek a diákok iskoláik végeztével munkába álltak, országos szinten érzékelni lehetett az ERKÖLCSÖK gyors hanyatlását.

A Francia  forradalom után a nemi életre  - rászoktatott brit társadalomban a NÉPESSÉG - szaporulat ellenőrzésének célkitűzésére a SZABADKŐMŰVESSÉG  részéről is támogatásra talált. A népességszabályozás apjának  Thomas  Malthus(1766-1834) anglikán lelkészt tekintik.  Dr. John  Coleman állapítja meg Malthusról,hogy: nagytekintélyű szabadkőműves volt,aki meglehetősen sötéten látó dokumentumot írt a NÉPESSÉG szabályozásáról,miután befejeződött képzése a szabadkőműves  Lord Shelburn részéről.  " A népesség  fogalmáról" című esszéjében nem kevesebbet állít,mint hogy:  a népesség-szaporulat mindig nagyobb lesz, mint a rendelkezésre álló erőforrások.  Nem látott más kiutat ebből - csak azt, hogy: ha a kölcsönös ellenőrzések rendszerével  kontrollálják  a népesség növekedést. Egy ilyen rendszer - természetesen  elsősorban a szegények ellen irányulna, mert hiszen ők alkotják a lakosság számbeli többségét.

Az 1860-as években - egy másik angol szabadkőművesnek,George Drysdale-nek, a vezetésével megalakult a Malthusiánus Liga, amely  Malthus népesedésre vonatkozó elméleteit kivánta terjeszteni. Ezt a Ligát  1874-ben az az Annie Besant irányította, aki az egyik legkiemelkedőbb szabadkőműves volt és nem csak a kábítószer fogyasztást, de a teljesen szabad  szexuális magatartást is támogatta. Az az Albert Pike, aki az Egyesült Államok Déli  Területeinek a Legfőbb Szabadkőműves vezetője volt, majd pedig az Egyesített  Vlágszabadkőművesség  élére került - egyike  Annie Besant  szeretőinek. Annie testvére - Sir Walter Besant pedig: az a személy, aki javasolta a Szabadkőműves Kutatási Központ  létrehozását, amelyre aztán sor is került a  Quator Coronati páholy létrehozásával. A születésszabályozás abból a NŐK felszabadítására törekvő  mozgalomból  bontakozott ki -  amelyet   Annie Besant  kezdeményezett.

A  túlnépesedést arra használták, hogy rákényszerítsék  a  vezető nyugati országok Törvényhozó  Szerveit - a születéskorlátozó és fogamzásgátló  gyógyszerek,valamint eszközök elfogadására. A  HÁTTÉRHATALOMMAL szövetkezett,és annak szolgálatában álló szabadkőművességnek tehát kulcsszerepe volt a születésszabályozás, a fogamzásgátló eszközök és az abortusz elterjesztésében. Annie Besant és társai elérték,hogy egy korábban obszcén pornogrf PAMFLETTNEK  minősített, fogamzásgátlással foglalkozó KÖNYV : törvényesítve legyen. Ez a jogi  győzelműk - megnyitotta az utat a a még nyíltabb és még merészebb pornográfia számára. Amikor aztán a szegény és házasságon kívüli NŐK esetében ugrásszerűen megnőtt a szülések száma  - a   Malthusiánus Liga  fokozta erőfeszítéseit azért, hogy minden jogi akadályt  elhárítson  a  születés szabályozással kapcsolatos  kédések megvitatására.  - és az ezzel kapcsolatos módszerek  elterjesztése utjából.  A  Liga nem csak  Angliában,de egész Európában tevékenykedett. Az orvosok egy része  JÓ PÉNZÉRT  természetesen közreműködött olyan fogamzásgátlók előállításában, amelyek segítik az abortuszt. 

Végül a Quator  Coronati páholy  Annie Besantot nevezte ki a Társaság elnökévé.  Az új elnök  számos szabadkőműves  irányítású  társasággal tartott  kapcsolatot, köztük  a rendkívül  nagy jelentőségre szert tett FÁBIÁNUS  Társasággal, ( a szociáldemokrácia elődjével) az ORDO TEMPLI ORIENTIS-sel, az OTO-val, valamint az Aleister Crowley vezette Stella Matutina-val.  Annie Besant  csatlakozott az utóbbihoz, miután kivált a  33-as fokozatú szabadkőműves Rudolf  Antropozófiai Társaság.

Steinernek  ez a társasága kapcsolatban állt az Orosz bolsevik forradalom több vezetőjével is. Annie Basant azt a feladatot kapta a Teozófiai Társaság-tól, hogy találjon egy alkalmas vezetőt a VILÁG szellemi irányítására. Az első ilyen irányú kísérlete kudarcba fulladt. Második próbálkozása - az Indiai származású Krishnamurtit ajánlotta. Madam Blavatskynak  azonban egy másik tanítványa is volt  a Teozófiai Társaságnál: Alice  Bailey. Ő alapította meg  1922-ben  New Yorkban  a LUCIFER  PUBLISHING  COMPANY-t,amelynek jelenlegi neve  LUCIS TRUST.  Lucis latinul azt jelenti,hogy: Lucifer. 

Alice Bailey  második könyvében, az  Externalization  of the Hierarchy-ban ( A hierarchia  láthatóvá válásában ) azt állítja, hogy: tulajdonképpen  a szabadkőművesség indította  útjára  a NEW AGE  mozgalmat. Valószínűleg - az illuminátusok tevékenységének  a beindulására céloz, amikor azt állítja, hogy a pusztítás munkája  1775-ben kezdődött.  70 évvel később Albert Pike  újjáélesztette az általa beindított PALLADIAN ritusban az összeesküvést.  A századforduló idején ez a bizonyos rejtett HIERACHIA otthonra talált  az ORDO  TEMPLI  ORIENTIS-ben.  Ma viszont ez a hierarchia az Alice Bailey által irányított  Lucis  Lucis Trust-ban található. 

1982-ben  a Lucis Trust - mint már utaltunk rá - az United  Nation Plaza-n volt található ( 866 United  Nations Plaza,Suite 566/7 New York, NY  10017 - 1888 ) de azóta a világváros  egy másik részébe költözött.  1982-ben  ROBERT  S. MCNAMARA állt az élén,aki a Kennedy elnök idején védelmi miniszter később pedig Világbank elnöke lett. A  Lucis Trust  tagjai közé tartozik  David Rockefeller is, aki a HÁTTÉRHATALOM informális állama államfőjének tekinthető, és a világ egyik leggazdagabb  családjának az élén áll, amelynek a vagyonát  1998-ban  a szakértők  11.450 milliárd dollárra becsülték. Tagja volt a Lucis Trustnak  Vance is, aki  Carter kormányában külügyminiszterként szolgált. A Lucis Trust tagok között megtaláljuk  Marc Tannebaum nevét, aki az Amerikai Zsidó Bizottság elnöke, továbbá a Marschall Field családét, az anglikán püspök  Paul Moor-ét, Walter Cronkite-ot a neves TV személyiséget, Ted Turnert a CCN létrehozóját és egykori tulajdonosát, valamint Barbara  Marx  Hubbardot a New Age mozgalom egyik szóvivőjét, akit az egykor elnökjelölt Walter Mondale mellett alelnök jelöltként  vettek figyelembe. De a LucisTrust tagja Henry  Clausen 33-as fokozatú  szabadkőműves, az Egyesült Államok  Déli Területi Legfőbb Tanácsa  korábbi elnöke.

A Lucis Trustnak vállalatok és jogi személyek is tagjai lehetnek.  Így a tagokhoz tartozik : a  Rockefeller és a  Carnegie Alapítvány,a Greenpeace United Kindom.az ENSZ Társaság, a Szolgálat Teozófiai Rendje,a Findhorn Alapítvány, a Greenpeace USA,az Amnesty International és természetesen a  Skót Ritusú Szabadkőművesség Déli Joghatósága. Amikor MCNMARA  irányította a  Lucis Trustot, akkor a Reader's Digest nevű lapban - teljes lapot betöltő  hirdetéssel népszerűsítette a NEW AGE-t.  A Lucis Trustot  tehát igen nagy valószínűséggel  az ADAM  Weishaupt által beindított  illuminátus utódjának  lehet tekinteni, de folytatja  Alber Pike Palladian mozgalmát  és a Kellner által kezdeményezett OTO hagyományokat is. A   Római Klub - és a Családtervezés. A HÁTTÉRHATALOM a 1969-ben a francia Grand Orient szabadkőművesek közreműködésével létrehozta  a Római Klubot - kifejezetten azzal a céllal, hogy tanulmányozza a FÖLDGOLYÓ túlnépesedésének a problémáit. 

A  Római Klub  számos szakértő bevonásával  1973-ban közzétette a  "Limits to Growth" a Növekedés Határai  című  tanulmányát.  Lényegében - ez indította útjára azt a HÁROMOLDALÚ  BIZOTTSÁGOT ( Trilateral Comission ) amely jelenleg  is a HÁTTÉRHATALOM  egyik legfontosabb  koordináló intézménye.  Amikor a Háromoldalú  Bizottsághoz tartozó  Jimmy Carter  volt az Egyesült Államok elnöke  - akkor a Római Klub által kidolgozott jelentést kiegészítették  egy másikkal,amelyet azonban  egy Washingtonban létrehozott,magas rangú kormányzati tisztségviselőkből  és kiváló szakemberekből álló csoport készített el. Ezt a jelentést - amelynek a címe " The Globál  2000, Report to the President" ( A Global 2000,jelentés az elnöknek ) 1980.július 24.-én tették közzé.  A két kötetet kitevő tanulmány felvázolja a következő 20 évre vonatkozóan a követendő világszintű gazdasági trendeket.  Ez - a kétségtelenül alapos munkával előkészített és átfogó jelentés - sötét jövőt vázol fel  arra alapozva,hogy  bolygónk kapacitása nem elégséges : nem elégséges  annyi ember  eltartására,mint amennyire a népességrobbanás  rákényszeríti. Hat hónapra rá - elkészült a  "Global Future: A Time  to Act"  ( Globális jövő: Idő a cselekvésre ) című  dokumentum,amelyet  a  Council on Environmental Quality ( A Környezetünk Minőségét Őrző Tanács ) publikált.  Ez a dokumentum - már konkrét politikai intézkedésekre  tesz javaslatot arra hivatkozva,hogy a  "Gobal 2000"  csak  meghatározta a problémákat. 

A "Global Future"  a népesség szaporulat ellenőrzését  jelölte meg legfontosabb  feladatnak ahhoz, hogy  meg lehessen birkózni  a "Global 2000"-ben körvonalazott  világ problémákkal.  Eszerint - az emberiséget  csak úgy lehet megakadályozni abban, hogy egyre rövidebb idő alatt megkétszerezze önmagát, ha egy agresszív és hatékony  sterilizációs  programot érvényesítenek  a fogamzásgátlás  valamennyi eszközének  felhasználásával és az abortusz szabaddá tételével.  Amennyiben a világ  illetékes döntéshozói  ezt nem fogadják el, akkor  - rémisztgetnek a "Globál  Future" szerzői - emberek milliói  fognak  meghalni ÉHÍNSÉG és a túlnépesedéssel kapcsolatos  erőszakosságok  következtében.  A két politikai jelentés - olyan  politikai szándéknyilatkozatnak fogható fel, amelyben a HÁTTÉRHATALOM  informális államának vezetése és árnyékkormányának  döntéshozói, azaz a Council  Trilateral  Commission, valamint a  Nemzetközi Valutaalap, hogy csak a legfontosabbat soroljuk fel  közlik a világgal:  készüljön fel a jelenlegi NÉPESSÉG radikális csökkentésére .

A jelentésekben előre jelzik  170 millió ember  várható halálát - de azt is, hogy rövid idő alatt :  szükség van a FÖLD  NÉPESSÉGÉNEK  kétmilliárdal való csökkentésére. Az elnöki jelentés  készítői  a népesség szám  korlátozására számos módszert terjesztettek elő,amelyek között szerepel:  az abortuszok növelésének száma és a mesterségesen előidézett ÉHÍNSÉGEK is azokban az országokban, ahol túlságosan sok a  " useles  eaters" (a haszontalan élelmiszerfogyasztó). Ehhez még azt is hozzáteszik, hogy: ha ezek a módszerek nem hozzák meg a kívánt eredményt akkor szükségessé  válhat  korlátozott és stratégiailag  meghatározott  helyekre lokalizált nukleáris háború is. Miként az ÓKORBAN és azt megelőzően is: a szexuális szabadságot favorizálók feláldozták gyerekeiket, hogy korlátozzák a népesség szaporulatot ahogyan azt  a XVIII. századi Európában hasonló motívumokkal meggyilkolták a csecsemőket most a XX.század végén és a XXI.század elején még mindig az a háttérben meghúzódó hatalom  egyik fő törekvése,hogy a világ problémáit  a  FÖLD  lakosságának kétmilliárddal való csökkentésével oldja meg. Az egyes emberek leki  struktúráinak az átalakítása - az általa megtervezett  Új  Világrend kialakítását modernizált  ERKÖLCSI ÉRTÉKRENDKÉNT  is felkínálja az emberiségnek?! 

Ennek is az a valódi célja, hogy: segítségével csökkenthető legyen a világ népessége. Ahhoz, hogy az Új  Világrend  megvalósulhasson,többek között:  el kellett  távolítani az elmúlt  250 év során  a VILÁG CIVILIZÁCIÓ centrumának számító EURÓPÁBAN  a hagyományos  uralkodóházakat a születési arisztokráciával együtt. Először a brit uralkodóház került lecserélésre, majd a francia Bourbonok következtek. A  XX.század elején - elűzték az Ottomán uralkodókat,a Hohenzollerneket, a Habsburgokat és a Romanovokat. De  távozásra kényszerült  Portugália uralkodóháza, és átmenetileg  a spanyol Bourbon dinasztia is. Az  ÚJ  VILÁGRENDHEZ  nem csak új  Pénzügyi, Gazdasági és Uralmi rendszerre van szükség ,hanem a  RÉGI REND alapját képező  ERKÖLCSI  ÉRTÉKREND és KULTURÁLIS  hagyomány eltávolítására is. 

A  kulturális és erkölcsi  rendnek viszont FONTOS részét képezik - az ÉLET  reprodukcióját szabályozó  alapvető  szexuális  magatartási normák,hagyományok és  szokások. A keresztény értékrendhez  tartozó szemérmesség,erényesség és erkölcsösség  párosulva a szerénységgel,egyszerűséggel és mértékletességgel  - lehetővé teszi,hogy az adott személy  képes legyen saját lelki   struktúráin  belül a magasabb  szintek által  vezérelt magatartást tanúsítani. A szemérmességhez hozzátartozik a hallgatás,a diszkrét önmegtartóztatás,a harsány  magamutogtatástól és tolakodó kíváncsiságtól való tartózkodás.  Ez a diszkréció  valamikor  igen nagy becsben állt:  lányok és fiatal  hölgyek egyaránt igényt tartottak rá.

A  keresztény értékrend  fokozatos aláásását  jelzi az a  körülmény, hogy  EVE  ENSLER  "The vagina  Monologues"  című provokatív darabját  - az Egyesült Államok  egyházi irányítás  alatt álló több egyetemén is bemutatták. Köztük - jó hírű   katolikus egyetemeken is, ahová a szülők  abban a reményben küldik lányaikat, hogy a keresztény  erkölcs  szellemében kapjanak nevelést, miközben elsajátítják a szakmai ismereteket. Eve Ensler  darabja azt színleli, hogy  a  feministák   által szorgalmazott női egyenjogúságról  szól. EZ AZ IDŐSZAK  Magyarországon is azonban nem más,mint a női homoszexualítás  színpadi megnyilvánulása. A "Vagina Monológok" a leszbikusságot ünneplik. A leszbikusság  pedig nem egyéb, mint az utódok kizárólag az örömszerzést hajhászó,öncéllá vált nemiség női változata.  A  HÁTTÉRHATALOM által birodalommá kialakított   Egyesült Államok - a hanyatló Római Birodalomhoz hasonlóan: elindult  a  dekadencia  utján.  Ennek  egyik megnyilvánulása,hogy:  ma már  a  homoszexualitás kultuszát exportálja. 

Azok a népek, amelynek kultúrája  nem hajlandó befogadni ezt az egyszerre morbid és dekadens  exportcikkeket,valójában a HÁTTÉRHATALOM   Új Világrendjét  utasítják el. Többek között ezért szállnak szembe a terjeszkedéssel, mert megakarják őrizni az utódnevelés  diszkrécióját, intimitását, sőt szentségét. Ha elterjedne más kultúrákban is a HÁTTÉRHATALOM  által szorgalmazott  homoszexualitás - akkor  a leszbikus nők  legalább is formailag a férfiakéhoz hasonló függetlenségre  tennének szert. Ha például a hagyományait őrző iszlám világ átvenné ezt az amerikai  lobogóval takaródzó, de valójában a nemzetközi pénzhatalmat képviselő kozmopolita  értékrendet, akkor a születési  arány éppen úgy lecsökkenne az iszlám országokban is, ahogy a mesterségesen  dekadenciába hajszolt Nyugat társadalmaiban.  Ebben az esetben az iszlám kultúrkörhöz tartozó családok is   elindulnának a hanyatlás útján.

A "Vagina Monológok"  szomorú képet nyújtanak a  feminizmus zsákutcájáról. Ezeket a monológokat úgy is felfoghatjuk,hogy: mint a női nem  jelenlegi nemzedékének  segélykiáltását a valódi szerelem ránt, miután  ennek a nemzedéknek szembesülnie  kellett a feminizmus  csalásával. Ez a csalás  rávette, hogy elidegenítse magát a természetes társtól a férfitól, és hogy a magány elöl a leszbikus kapcsolatba meneküljön.  Eve Ensler   hatásvadászó  szövegei a valódi szerelemre éhes nők számára egyfajta hamis ingert jelentenek, a szexuális intimitás mesterséges pótlékát. Az életre készülő fiatalabb lányok  számára pedig bevezető  tanfolyamként szolgálnak a női homoszexualitásba. Eve ENsler az általa készített  interjúkra hivatkozva azt állítja, hogy: segít megmenteni a női nemi szerveket a kulturális elhanyagolástól. Így például a " szímű" bemutat  oktató szemináriumot( workshop-ot),ahol a nők  kézitrükkel vizsgálják önmagukat. Intim testrészüknek beceneveket adnak,és képzeletben felöltöztetik őket.  A  New  Yorki-i  Madison Sguare Garden-ben 18.000 nő kiáltotta ki szinte egyszerre  saját nemi szervének a nevét.  Ha azonban belegondolunk,akkor valójában  arról van szó amelyet elveszítettek és az élet természetes rendje szerint  hiányzik nekik.  

A  HÁTTÉRHATALOM  már  gyermekkoruktól arra  szoktatta őket, hogy: tagadják meg  nőiességüket-legyenek olyanok mint a férfiak. Mindez nem maradt szexuális következmény nélkül  nők  milliói számára. Az  elmúlt 20 év  során az Új  Világrend  szorgalmazóinak  sikerült megszilárdítaniuk  ellenőrzésüket az egyetemek, különösen a campusok-ban élő diákok felett. A feministák de Sade  márkihoz  hasonlóan, arról a francia  arisztokratáról van szó ( arról akiről a szadizmust elnevezték ) azt vallják, hogy a nő "gyönyört  nyújtó gépezet". Abban különböznek csak a  kegyetlen  de Sade márkitól, hogy: kinek nyújtson gyönyört ez a gépezet. ENSLER darabja  feminista párti szemináriumként agitál a leszbikusság  és a maszturbáció mellet. Szereplői - a fogamzást és a megtermékenyülést a legalapvetőbb  kifejezésekkel illetik, és a darabban a normális férfi-női  kapcsolat is kimerül  a megerőszakolás és a szexuális brutalitás emlegetésében. 

Az elitélendő  heterszexuális kapcsolat  jelképe  ENSLER darbjában a boszniai tábor, ahol tömegesen  megerőszakolták a nőket. A leszbikusság  viszont végig a legdicséretesebb és leghizelgőbb módon van bemutatva. Még a gyermekpornográfia is megengedett, ha annak elkövetője  és fogyasztója egy felnőtt nő, és nem egy felnőtt férfi.  Az elmúlt két évtized során a pornográfia  terjesztői és védelmezői megtudták szilárdítani helyzetüket az egyetemeken arra hivatkozva, hogy: információt nyújtanak az élet egyik eddig elhallgatott oldaláról. És minthogy az egyetemek elsődleges feladata  az ismeretek továbbadása, ezért a pornográfiát, mint ismeretek és tapasztalatok közvetítőjét, szintén nem szabad  távoltartani az oktatástól.  Ha valaki keresi mindennek a mélyebb értelmét, akkor rájön,hogy a politikai ellenőrzés  egyik formájával áll szemben. 

Az olyan hatások, mint amilyeneket  ELSNER  darabja közvetít, meggyöngítik az egyén magasabb rendű lelki strukturájának a kontrollját ösztönei felett. A szexuális ösztön és az erőszak szoros kapcsolatban áll egymással, és ezt a kapcsolatot az emberiség már régótai ismeri. Többek között ezért  volt az, hogy  a katolikus egyház - és a többi igazi egyház az erényt és az önmegtartóztatást  vállalta fel. A ponográfia nem vezet harmonikus  kielégüléshez. Egy adott kép vagy film első lépésként izgalmat okozhat, de a stimuláció  fenntartása egyre intenzívebb és erőszakosabb változatokat követel. Így a viszonylag a normálisnak tekinthető pornográfia  átadja a helyét olyan változatoknak, amelyek már eltorzítják a szexualitást, és agresszív magatartáshoz vezetnek. Ha valaki pornográf hatásoknak van kitéve, végül is teljesen  irreális világba  kerül, ahol az erőszak minden formája elfogadott, szokásos, sőt sugallja, hogy a nők a válogatás nélküli nemi életre hajlamosak, ami nem felel meg a valóságnak. Sok női kortársunk már megtapasztalta, hogy milyen kapcsolat van a pornográfia és az erőszak között,miután partnerük a pornográfia rendszeres fogyasztójává vált. A pornográfia azonban hatalmas üzlet is.  

A  HÁTTÉRHATALOM  berendezkedése az Egyesült Államokban nyomon követhető nemi kapcsolat elüzletesedésében, és a szexuális örömök árucikké válásában. Az alapító atyák  alkotmányos rendjét követő Amerika, demokratikus köztársaság volt. A  köztársaság elsősorban a közjót szolgálta. Amióta azonban a Nemzetközi Pénzügyi Közösség uralmi törekvéseinek megfelelően saját birodalmává alakította át az Egyesült Államokat, ennek már nem a közjó szolgálata a célja,hanem a saját csoport-hatalmának az érvényesítése a társadalom egésze felett. A köztársaságnak, amely nem más mint a természetes személyek  szabadságát a másik ember iránti felelősséggel korlátozó demokrácia - erényre van szüksége ahhoz, hogy jól működjön. A  hódításra átállított birodalom már nem tart igényt erre a figyelemre és önfegyelemre támaszkodó erényre.   

Egy birodalom a puha masszaként gyúrható tömegre,azaz biorobotokra van szükség. A  befolyásolás egyik leghatékonyabb  eszköze: az engedékenység.  Ez az egyén  szintjén saját ösztöneinek, hajlamainak és szenvedélyeinek való tehetetlen alárendelődésében nyilvánul meg.  Társadalmi szinten az engedékenység megjelenik a felcsigázott vágyakban és mesterségesen kialakított  szükségletekben. Az  uralmon  lévő csoportok  arra törekednek, hogy az államhatalmat is felhsználják saját  vágyaik kielégítésére. A politikusok  egymás után engedni  kénytelenek a PÉNZ csábításának, hogy biztosíthassák  megválasztásukat és újraválasztásukat. Az állam így fokozatosan azok HEGEMÓNIÁJA alá kerül, akik a legnagnagyobb árat hajlandók érte megfizetni. Akik  legtöbb pénzzel  rendelkeznek, egyben a vágyakat és azok kielégítését is  meghatározzák.

A pénzvagyon-tulajdonosok, hogy biztosítsák a maguk számára a hatalmon való maradást, elősegítik zabolátlan, korlátokat nem ismerő  vágyak kialakítását, majd pedig azok minden elképzelhető módon való kielégítését. A pénzvagyon tulajdonosok  tisztában vannak azzal, hogy: ha az emberi vágyakat át tudják alakítani  pénzügyi tranzakciókká, a mindennapi adásvétel-tárgyaivá, akkor végsősoron a döntést is magukhoz ragadták. Egyes ideológusok úgy képzelték, hogy a  szocializmus a nemek empációjához, a teljes nemi szabadsághoz, a határokat nem ismerő szexuális szabadság pedig a szocializmushoz vezet.

Ezek az ideológusok tévedtek, mert a kapitalizmus sokkal alkalmasabb  a szexuális vágyak felkeltésére  A forgalomra,a fogyasztásra  és az ezzel való nyerészkedésre épülő rendszerével  hatékonyan képes felcsigázni,és zabolátlanná  tenni az emberi vágyakat, s a pénzügyi-gazdasági uralma alá vetni a vágyai rabjává  tett embert. Így alakul át a szexuális szabadság a politikai kontroll  hatékony eszközévé.  Az 1990-es években a korlátaitól megszabadított vágy és étvágy az jelentette, hogy most már jelentős pénzügyi ellenszlgáltatást kértek olyasmiért,a korábban a PÉNZnélkül volt elérhető. Az  emberi élet szinte minden vonatkozása - PÉNZRE redukálódott,beleértve az emberi élet legintimebb és legbensőségesebb szféráit is.  Minden alárendelődött a fogyasztó társadalom valamilyen konkrét  megjelenési formájának. 

A  szabadság nevében pedig a legváltozatosabb módon kötötték gúzsba az EMBEREKET. Akik át akarták a társadalom szerkezetét és működését,jól tudták, hogy: a kultúra totális szexualizálása közömbösíti, sőt megsemmisíti az egyházat és a keresztény értékrendszert, és egyben aláássa azt a köztársaságot is, amelynek politikai berendezkedése az egyes ÁLLAMPOLGÁROKON, annak szilárd ERKÖLCSI értékrendszerén nyugszik. 

A  vallásos hit  felszámolásának  egyik leghatékonyabb módszere  a deviáns  szexuális magatartás  elterjesztése, általános normává tétele. Ha ez a deviancia válik normává - akkor  olyannyira meggyengül az ÖNKONTROLL, hogy az embereket  tetszés szerinti formálható - biomasszává alakítja át. EVE ENSLER  darabjának tehát az  igazi célja: az ÉLET normális rendjét kifejező és fenntartó keresztény erkölcs gyökereinek az eltávolítása, és az új  NEMZEDÉKEK megfosztása hagyományaiktól, természetes erkölcsi táptalajuktól.  Ennek a politikai következményei rendkívül súlyosak. Ha sikerül a NŐK szexuális kultúráját megváltoztatni - akkor  egész társadalmi értékrendszerük  átalakul. Még a legszemérmesebb nő  magatartása  is megváltozik a TÖMEGHATÁS eredményeként.  Ha megtapasztalja,hogy más nők is odafigyelnek az úgynevezett tilos dolgokra, akkor az egyéni erkölcsi gátlásai könnyebben utat engednek az újfajta  gazdasági jellegű  szexuális normáknak,amely szerint MINDEN kapható pénzért.

A  szexuális szabadosság, ha a tömegszituációban megerősítést kap, fölébe kerülhet az Önmegtartóztatásnak, az önuralomnak. A szexuális magatartás ilyen mértékű átalakítása - megváltoztatja az állampolgári magatartást is - és ez közvetlenül összefügg a politikai hatalommal. Aki megtudja határozni a szexuális normákat - az lényegében az ÁLLAMOT is uralma  alatt tudja tartani. Az Egyesült Államokban - az 1960-as években lejátszódott  úgynevezett  kultúrális  forradalom - bizonyos tekintetben emlékeztet arra a kultúrális folyamatra, amely a KÉT világháború között a német nyelvű területeken végbement.

Amikor a nemzeti szocialisták hatalomra kerültek Németországban - oly sok ember EMIGRÁLT Amerikába,akik lényegében a háborút indítottak a keresztény értékrendszer ellen, elsősorban az amerikai katolikusok ellen. A katolikus egyház ellenezte az abortuszt és a fogamzásgátlást. Az 1960-as évek szexuális forradalma a HÁTTÉRHATALOM szolgálatában álló WASP-elit ( White,Anglo-Saxon, Protestant) kultúrális ellentámadásban volt a katolikusok előretörésével szemben, amelynek egyik jelensége az volt az úgynevezett "babby boom" vagyis  amikor rendkívül népes  generációk követték egymást. A WASP-ok clja az volt,hogy a szexuális, hogy rávegyék a nőket a fogamzásgátló szerek szleskörű használatára. Ezzel szemben a az 1990-es években már az volt az úgynevezett szexuáis felszabadítás célja, hogy a NŐK ne éljenek normális nemi életet,hanem önkielégítést folytassanak. Mindkét "szexuális forradalomban" az volt a közös, hogy: lányok és asszonyok egész nemzedékét tudták ellenőrzésük alá vonni. Az első esetben ezt az ellenőrzést, legalább is a katolikus nők vonatkozásában, az egyháztól vették el.

A  katolikus egyház  politikai ereje jelentős részt azon nyugodott, hogy a katolikus családok nagy létszámúak voltak, és a katolikus közösségek demográfiailag dinamikusan fejlődtek. A katolikus egyház ezt a küzdelmet AMERIKÁBAN  elveszítette. Ma már nem arról van szó, hogy meggyöngítsék a katolikus egyházat, hanem arról, hogy azok a lányok és asszonyok - akik fogamzásgátló tablettákon élnek - pénzügyileg és szexuálisan is ergyre nyiltabban kizsákmányolhatóak - és egyre gátlástalanabbul ki is zsákmányolják őket. Ha az erkölcsi rend az elfojtásra  alapozódik, akkor ami ésszerű az a formális logika szerint egyben elnyomó,elfojtó is. Ha az ésszerűség elnyomást jelent, akkor az ember csak irracionális válhat szabaddá.  Ha pedig irracionálissá válik, akkor már csak alacsonyabb-rendű  lelki strukturái és ösztönei hajtják - vágyai, impulzusai és szenvedélyei veszik át személyiségén belül  a vezető szerepet. Amikor pedig a szenvedélyek veszik át az irányítást - az adott személy  többé nem  teljesen ura sem önmagának,sem tetteinek. Így a  szabadság az ellentétbe csap át és a modern rabszolgaságnak, sőt a rabszolgaságnak egy formájává válik.

Akik ezt a fajta  önfegyelem és felelősség nélküli,keretin túlfeszített szabdságot-szbadosságot szorgalmazzák, akár tudatosan teszik ezt, akár nem: a társadalom alávetés, a rabszolgaság egyik formáját támogatják.  Amíg az egyén uralta  Önmagát - addig cselekvésének a motívuma  valami ésszerű és magasabb rendű ok volt, most  viszont a racionalítás helyébe - a  szeszély és a szenvedély,mint meghatározó motiváló erő lépett fel.  Azok - aki ezt a stimulust  irányítják - egyben ellenőrzik azt is akit stimulálnak.  Így tehát a szexuális magatartása is-  a társadalom  a társadalomi uralom szolgálatában áll.  Azok pedig - akik pedig ösztöneik javára lemondanak magasabb lelki strutúráik működtetéséről - ösztöneik,szenvedélyeik ellenőrzése alá kerülnek. Ezeket a szenvedélyeket pedig  - jól kilehet használni pénzügyi haszonszerzésre, és a politikai uralom  megszilárdítására. 

Ez a  hatalom azok kezében van - akik  az egyént önmagával szemben kritikátlanul engedékennyé tudják tenni. Akik a TUDAT változó tevékenységéből profitálnak, rendszerint elősegítik azoknak a politikusoknak a megválasztását, akik viszon védelmezik ezt a fajta kultúrális felpuhítást. Így  aztán  szemünk láttára alakult ki a  pénzügyi nyerészkedés egyfajta redszeréből a   politikai kontroll  modern változata. 

EVE ENSLER   manipulatív monológjai egy katolikus egyetemen  azt a célt szolgálják, hogy személyiségi védekező rendszert, amelyet a SZEMÉREM, az INTIMITÁS és a MÉRTÉKLETESSÉG nyújt az ösztönökre alapozott kizsákmányolással szemben. Ilyen megvílágításban EVE ENSLER nem  felszabadítónak, hanem gyarmatosítónak tekintendő - aki előkészíti az utat az egyén szexuális és politikai kolonizációjához, gyarmati függésbe taszításához. 

TEJFASUSSY András szakértői észrevétele: az illuminátus bünözőknek tulajdonított fenti szöveg tartalmazza a KONYHASÓ  fiziológiás szokásos dózisa "túl nagynak"  feltüntetését, ezzel segít bebeszélni a "konyhasó-hiányos reformétkezést" - ami keringési,szívműködési zavarokat és ivartalanodást is előidéz,ráadásul túladagolják az ételekkel és italokkal, pld. coca-cola-val a káliumot,ami ugyancsak ivartalanit.   

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások