Print this page
2022 március 13, vasárnap

A tudomány, a vallás és a valóság

Szerző:

Ma reggel, bekopogott a tavasz, lakásom ablakán. Úgy tolakodott be az áldott nap sugara, a még behúzott függönyök egymás közti résein, mintha azt mondta volna, ébresztő, itt vagyok!´

Szép és szívet, lelket melengető a tavasz ébredése, amelyet, eddig, mindig megkaptunk, megélhettünk és megélhetünk, évről évre. Meddig még.

A mostani Orosz- Ukrán háború, semmibe veszi nemcsak a természet ébredését, annak törvényeit, de az emberéleteket is. Mert ugye háború van. A háborúban, mindennaposak a borzalmak, bűntények sorozata játszódik le óránként, sőt, percenként.

Az én világomban, kis lakásomban, amelyben csend és béke uralkodik, nem sokat, vagyis, semmit sem érzékelek a légi riadókból, a nehéz fegyverek ropogásából, az elesettek hozzátartozóinak fájdalmából, de abból sem, hogy mit tettek az Ukrán náci csapatok az Oroszokkal Dombászban, ugyanúgy nem, mint azt sem, hogy mit tettek az Ukrán náci csoportok a Magyar kisebbség ellen, Ungváron, és Kárpát-alja más pontjain, városaiban, falvaiban, Nemzet testvéreim ellen. Az ország keleti, nyitott határán, beözönlenek a menekültek, akiket népünk szeretettel fogad, miközben nem akarjuk észre venni, hogy, népcsere van folyamatban. Méghogy nem! Konkrétan látható, és megfogható példa erre, az, hogy a menekülteket, lakáshoz, és munkához juttatja a FIDESZ-KDNP kormány, közben a háttérben, ez is látható és bizonyítható, hogy Magyarokat lakoltatnak ki, tesznek ki azt utcára, otthontalanokká téve őket!

Feltehető a kérdés, jogosan, hogy a KNDP, a Keresztény Demokrata Néppárt mitől keresztény, mitől, néppárt, mert a demokrácia, már nyilvánvalóan, egy gumiszerű szellemi képződmény, amelyet tetszés szerint lehet bármilyen irányba, és értelemben nyújtani, magyarázni. Vallásról beszél, és hitről a kormány, mert mi oly segítőkészek vagyunk, ami azért van, mert keresztényi kötelességünk, hisz egyébként is keresztények vagyunk, tehát valljuk is azt, és annak értemében cselekszünk is! Vallás. Olyannyira értelmét veszítette ez a szó, és azt, is ami mögötte van, hogy már csak egyet lehet tenni. Sutba dobni az egészet, mert meg lettünk vezetve. Ukrajnából tegnap óta, 2022. 03.10- óta nagy létszámú Ukrán cigány lépi át a határt. Olyankor, igen olyankor, amikor háború van, és olyankor amikor nekünk a saját cigányságunkkal, akik 600 éve nem voltak képesek alkalmazkodni, még mindig komoly gondjaink vannak. Tanulságos nyelv a mi nyelvünk. Mert amikor azt mondjuk, hogy olyankor, akkor tudjuk, hogy olyan korról beszélünk, amikor jelentős események játszódnak le, velünk, de főleg Hazánkban, Nemzetünkkel. A vallás milyensége, annak irányelvei, ránk lett kényszerítve, és hogy ne felejtsük, naponta mantrázzák nekünk! Mi lenne akkor, ha azt vallanánk amit alanyi alapon lehetne, és amire, jogunk van? Nevezetesen azt, hogy elsősorban és visszavonhatatlanul saját népünk, Nemzetünk az első? Vallás? Döntse el mindenki a maga számára, hogy mit kezd vele, mit kezdhet vele, és hová illessze élete folyamán, melyik fiókba, vagy melyik templomba, azok közül, amelyeknek ajtaja nem kelet felé nyitott, és nem dombon áll! Ősi templomaink, mint mondottam is, mindig kelet felé nyíló ajtaja volt, amelyen a nap fénye, a templom méhében lévő oltárt világította meg! Erről bőven olvashat a kedves olvasó a „Szittya biblia” könyvből amely Práczki István, nagyszerű, igaz lelket felemelő, művében ír! Magyar ember műve Magyaroknak, a saját kultúránk és a világ megértéséért!

Nos, elég a vallásból. Nézzük a tudományt, amelynek segítségével egy újabb veszélyt ismerhetünk fel, a mai háborúval kapcsolatban. Mindenki ismeri, tehát tudja is, milyen az a rossz érzés, amikor valami, mondjuk így, negatív dolgot, eseményt tapasztal, része van benne, akarva vagy akaratlanul. A tudomány, ma ezeket a tapasztalatokat, rezgésekben, mérni, bizonyítani tudja! Itt felhasználok egyet a tudományos bizonyítékok közül, amelyről meg vagyok győződve, hogyha minden úgy megy, a mindennapjaink folyamán mint manapság, akkor az emberek legnagyobb része, már most is sokan vannak, lerobban egészségileg, méghozzá, végérvényesen! Akkor pedig azok ott fent, a politika páholyaiból elérik azt, amit akarnak! Megint a saját Nemzetemről beszélek, mert nekem az a legfontosabb! Mégpedig arról, hogy sokkal közelebb állunk Nemzetünk megsemmisítéséhez, mintsem azt sokan gondolnák! Vegyük elő a tudományos alapokon nyugvó, megdönthetetlen bizonyítékot. Előtte tisztázzunk valamit. Biológiailag összetett emberi lények vagyunk, érzékszervekkel, jól felépített szervi és vele szoros összefüggésben álló, lelki és biológiai reagálások hálózatával. Akkor ha, és ez naponta megtörténik, percenként, akkor ha ebbe a rendszerbe, kívülről, szellemi és fizikai rezgésekkel behatást gyakorolnak ránk a külvilágból, bizony, alapvető változások játszódnak le valamennyiünk szervezetében, fizikumában és lelkében is! Jöjjön a tudományos példa. Ezt írja a National Geographic:

Ha igen, hallgasson 20-25 percnyi klasszikus zenét, dőljön hátra, és élvezze a muzsikát. A zene befogadása passzív tevékenységnek tűnik, de kísérletek sora bizonyítja: agyunk ilyenkor nagyon is tevékeny. A Helsinki Egyetem kutatói nemrég kimutatták, hogy Mozart G-dúr hegedűversenyének (K. 216) hallgatása közben egyes génjeink aktivitása csökken, másoké nő. Zenehallgatás előtt és után vett vérmintákban mérték a génműködést jelző információhordozó anyagok koncentrációját, és azt találták, hogy bizonyos – a tanulásban, a memóriaműködésben, valamint egy ingerületátvivő anyag, a dopamin termelésében és szállításában érintett – gének a zene hatására fokozott működésbe kezdenek. Az is kiderült, hogy ugyanekkor csökken bizonyos, agyműködési zavarokhoz köthető gének aktivitása, azaz kevesebb káros vegyület termelődik.”

A zenének megvan a maga rezgési frekvenciája. Feltűnő módon ezt írja a továbbiakban a National Geographic a zene hallgatásáról:

A zenehallgatás jótékony hatása csak muzikális kísérleti alanyoknál, azaz olyanoknál volt mérhető, akik maguk is játszanak hangszeren, vagy gyakran hallgatnak zenét. Adjunk hát agyunknak minél több zenei klasszikust; biztosan hálás lesz érte!”

Ez egy csúnya, önös alacsony rezgésű negatív, gonosz sugallás. Mert miért is? Azért nem igaz mert ma már sok olyan otthonban, ahol szellemileg súlyos állapotú emberek, gyerekek vannak, zene, és fényterápiát is bevetnek az otthon lakóinak kezelése közben! Véletlenül? Kötve sem hiszem! Nézzünk csak még egy példát. Vérünkről van szó, amelyben benne van minden ami kimutatható szervezetünkben, a vitaminok, nyomelemek, minden amire szükségünk van! De hogy reagál a vér a zenére, kedélyállapotunkra, lelkünkre. Itt az idézet:

„Elképesztő! A vércseppek érzik a zenét

2014.05.30. Írta Sütő Gyöngyi Nemrég kiderült egy kutatásból, hogy a zene hatására a vércseppek „táncolni” kezdenek. A szerkezetük átrendeződik, és az új információt a vér elraktározza. Hogyan lehetséges ez, és milyen következményei lehetnek? A zene és a lélek. Mindnyájan tudjuk, hogy a zene képes oldani a lelkünkben felgyülemlett feszültséget. A zenét évezredek óta használja az emberiség gyógyító és hangulatjavító céllal. Állítólag Aszklépiosz ókori görög gyógyító (a botjára tekeredő kígyó a gyógyszertárak szimbóluma lett) egy beteg embert fektetett egy amfiteátrum közepére, és speciális hangok segítségével próbálta meggyógyítani. Kísérlet vízcseppekkel. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a zene nemcsak a testben, de a lélekben is képes változásokat létrehozni. Korábban már elterjedt az a nézet, hogy a víz szerkezetét megváltoztatja.

Masaru Emoto japán kutató megfigyelte, hogy a különböző zenei irányzatok miként hatnak a víz struktúrájára. Azt tapasztalta, hogy zenétől függően más-más módon rendeződnek el a vízmolekulák. A megfagyott vizet szintén mikroszkóp alá helyezte, és látszott, hogy szabályos és szabálytalan kristályformák rajzolódnak ki. Kísérlet vércseppekkel. Mivel testünk 70 százaléka víz, a kutatók kíváncsiak lettek arra, hogy a zene miként hat a vérre. Annette Kolb és Katharina Sinner a stuttgarti egyetemen végezték a vizsgálatot. Egy fekete lapra friss vért cseppentettek, majd bekapcsoltak egy nagy felbontású kamerát. Nyugalmi helyzetbe kerülve kirajzolódott a csepp lépes szerkezete, és láthatóvá vált, hogy a szélén nagyobb, a közepén pedig kisebb üregek vannak. Ezután a kutatók működésbe hozták és nagy hangerőre állították a CD-lejátszót. Először egy könnyed zongoradarab hallatszott, és a vércsepp rögtön reagált a hanghullámokra: a szerkezete besűrűsödött. A második szám dübörgő heavy metal volt: ettől a vércsepp szerkezete fellazult. A kísérlet bizonyította, hogy testnedveinkben a zene változásokat indít el.”

Menjünk vissza gondolatban, érzékszerveinkkel a most zajló, a szó legszorosabb értelmében vett, zajló háborúba. Azt hiszem, hogy nem kell elmagyaráznom, hogy az ott lévő emberekre hogyan, és mennyire hatnak a géppuskák szakadatlan ropogásai, az ágyúdörgések, a becsapódó rakéták robbanásai és a menekülés kényszere, a bizonytalansággal. Stressz a legcsúnyább fajtájából. Az emberek vérsejtjei, össze – vissza rohangásznak, vérereik összerándulnak, görcsbe szorulnak. Olyan rezgéseknek vannak kitéve, amelyek hatása nemcsak azonnal, de hosszú távon is mérhetőek, a negatív rezgések következtében pedig, biztosan kárt szenved mindegyikük, a gyerekekről nem is beszélve. Igen ránk is hatással vannak azok a negatív rezgések, a háború következményeként, csak még nem érezzük.

Végezetül gondoljunk bele abba, hogy ez a háború ha kiterjed egész Európára, akkor nemcsak lelkileg leszünk tönkre téve, hanem fizikai megsemmisülés is vár ránk! Mi emberek nem arra lettünk megteremtve, vagy nem azért jöttünk létre, születtünk erre a bolygóra, hogy megsemmisítést, szenvedést, rémálmok ittlétét éljük meg még világos nappal is, hanem alkotásra, egymásért, nem pedig egymás ellen vagyunk itt ezen a világon! De a hatalmasok, kiknek a tömegek pusztításához, válogatott fegyverek állnak rendelkezésre, már régen elfogadták, a negatív rezgés tartományát, és mivel azáltal lelkük megszűnt, nem törődnek a többséggel, hanem tovább hajszolják az őrület árnyait.

Itt a tavasz, amelynek örülni nem tudunk majd hamarosan, és csak titkon remélem, hogy nem lesz a nyár heves, nem ég majd a világ, olyan őrültségekben, mint a háború, a klíma hisztéria, valamint, a covid őrület kohójában.

Pataky Zoltán