Print this page
2022 március 29, kedd

Az ukrán doktrina változása?

Szerző: Madarász László

Az ukrán doktrina változása? – avagy Ukrajna mégsem akar harcolni amerikai érdekből az „utolsó ukránig”???

Mai hír (2022.03.29):

"Az orosz delegáció vezetője, Vlagyimir Medinszkij elmondta, hogy a mai isztambuli tárgyalásokon Moszkva írásos javaslatokat kapott Kijevtől, amelyek megerősítik Ukrajna semleges és nem nukleáris státusz iránti vágyát.

Tisztázta: Ukrajna javaslatai között szerepel mindenféle tömegpusztító fegyver gyártásának és bevetésének elutasítása is.

Medinskij konstruktívnak nevezte a lezajlott tárgyalásokat. Szerinte Oroszország két lépést tesz az ukrajnai konfliktus enyhítésére.

„Ukrajnától javaslatokat kaptunk, világosan megfogalmazott álláspontjukat a megállapodásba való felvételről. Ezeket a javaslatokat a közeljövőben megfontolják, és jelenteni fogják az elnöknek” – mondta Medinszkij, aki Vlagyimir Putyin elnök helyettese.

Az orosz fél azt javasolta, hogy Putyin és Zelenszkij elnök találkozója a békeszerződés oroszországi és ukrajnai külügyminiszterei általi megszilárdításával egyidejűleg lehetséges."

1./ Nos vajon lehetséges, hogy az ukránok ráébredtek arra, hogy a jenkik ezt a háborút "az utolsó ukránig" szeretnék folytatni?

 https://thegrayzone.com/.../us-fighting-russia-to-the.../

(Chas Freeman, volt amerikai diplomata az orosz-ukrán háborúról: amerikai érdek, hogy az oroszok ellen a háború az utolsó ukránig tartson….)

2./ Vagy az amerikaiak odaszóltak: most már elég a háborúból, mert veszélyben a dollár, különben is az EU nagy konyhakéssel már "tökön szúrta" magát, és így elértük elsődleges célunkat???

https://ctxt.es/es/20220301/Firmas/39201/dolar-suicidio-sanciones-rusia-reservas.htm

(A Publico c. spanyol lap gazdasági összöfüggéseinek elemzése az orosz – ukrán háború kapcsán. Kiegészítésként a The Atlantik –amerikai honlap - cikke, melynek azt a címet is adhatnánk, hogy a Szaud-Arábia vezetői már Joe Biden amerikai elnök telefonhívásait sem fogadják!   https://www.theatlantic.com/science/archive/2022/03/energy-independence-gas-prices/627117/ )

Mindkettőre megvan az esély, de leginkább arra, mindkét lehetséges ok közrejátszik, az esetleges béke megkötésében!!!

/A belinkelt angol- és spanyol nyelvű cikkeket a „Translate” a Firefoxon lefordítja magyarra! (Jobra fent, jobbról a 2. ikon) Ám előtte nem árt megkapaszkodni a klaviaturában! /

Jó jó, de mi lesz a Bandera féle náci ideológiai beállítottságú Azovval, Jobb Szektorral, stb.???

Ez még szerintem további orosz-ukrán tárgyalások tárgya!!!!

Ha a Bandera-féle ideológiájú ukrán nacionalisták és a hozzájuk csatlakozó kétes beállítottságú külföldi elemek (lásd itt:  https://www.washingtonpost.com/outlook/2022/03/14/neo-nazi-ukraine-war/

az ukránok által kiszorításra kerülnek Ukrajnából, akkor azok az európai ruszofób államokban fognak menedéket találni, "dekkolni"! Elsősorban Lengyelországban, és esetleg Finnországban, de felkészül Szlovákia és Baltikum is!!!! És ezek - Finnország kivételével - a NATO tagja! Ami nagy baj!!!!!

Vajon nem ezért vannak alapvetően NATO csapatok jelen Kelet- Európában? (És itt nem a jenkikre gondolok!) Ugyanis az ukrán nacionalisták az EU területére történő kényszerű behatolása hatalmas biztonsági kockázatokat jelent egész Európa számára!!!!

Ez esetben Sanna Marinnak , Finnország miniszterelnöknőjének - semmiként nem szeretnék a helyében lenni!!!!!

A szélsőségesek kapcsán egy dolog biztosnak látszik! Súlyos vereséget szenvedtek Luhanksznál, Donbaszban, és mostmár Maripulnál (legfőbb bázisuknál) is! Ami azt jelentheti,hogy hamarosan az ukrán hadsereg is el tud bánni maradékukkal az oroszok nélkül is, és sor kerülhet az ukrán hadsereg soraiban is megbúvó nacionalistákkal való leszámolásra!!!

Kíváncsian várom a fejleményeket!!!!!