Print this page
2022 április 04, hétfő

Választás 2022.

Szerző: Madarász László

Nem Orbán és a Fidesz győzött!!! A hatpárti baloldali ellenzéki összefogás szenvedett földrengésszerű vereséget! Nem kicsit, nagyot! - ahogy Gyurcsány mondhatná! Mert megvolt a kormányváltásra való igény, de a lehetőséget elpuskázták!

Ennek okait a baloldalon sokan, sokféleképpen fogják keresni, majd értékelni. Az én véleményem viszont az: stratégiai hibák sorozata vezetett a hatpárti tömörülés bukásához, amit a következőkben, magán véleményként igyekszem összefoglalni:

1. Mindjárt az elején fel kell tenni egy alapvető kérdést: Mégis miként kerülhetett Márky Zay Péter az összellenzék miniszterelnök - jelölti pozíciójába? Mikor elvileg köztudott, hogy MZP kettős magyar - kanadai állampolgár!!!! És erről olykor a hazai sajtó is tájékoztatást adott. De maga Márky Zay Péter sem rejtette ezt véka alá: https://www.flickr.com/photos/markizay/2787952305/in/album-72157606913824531/
(A képhez maga MZP az alábbi megjegyzést fűzi: "Állampolgársági eskütételünk a londoni Fanshawe College átriumában/kávézójában, 2007. november 21-én – a képeket apósom készítette. Találtam egy rövid beszámolót az interneten az eseményről.") 

Köztudomású talán, hogy egy kettős állampolgársággal rendelkező személy, ha ő egy ország elsőszámú vezetője, az országra nézve fokozott nemzetbiztonsági kockázattal járhat, még akkor is, ha hivatalba lépése előtt lemondana a másik ország állampolgárságáról!
Magyarországon nem talált az ellenzék olyan csak magyar állampolgárt, aki felkészültsége, politikai-, gazdaságpolitikai ismeretei, a magyarság iránti elkötelezettsége okán miniszterelnöknek alkalmasabb lett volna???

Sajnos meg kell jegyeznem,h a miniszterelnök jelölti előválasztáson sem tűnt fel olyan személy, akiben bízni lehetett volna!

2. És közben jöttek sorra a további stratégiai hibák is! Mindenekelőtt a "járvány" kapcsán! Ahogy egyre inkább teret nyert a covid őrület, úgy lett egyre megosztottab a magyar nép, egy újabb "fronton" is! Ez ügyben az ellenzék igyekezett még a kormány intézkedésein is túl tenni, igazodva a globalista elit elgondolásához, akaratához! Ezzel akarva, nem akarva, de alaposan hozzájárult a nép további megosztásához, miközben Orbán évek óta ebből él! Vagyis kezére játszott a hivatalban levő miniszterelnöknek!!! Mégis miért???

3. Elkezdődött a "járvány" okozta szigorítások jelentős enyhítése, mely után kitőrt az orosz - ukrán háború,  egy csapásra eltörölve teljesen a covid őrületet! Az, átmenetileg eltűnt minden a híradásokból, a keleti határon az jött/jön át, aki csak akart/akar mindenféle orvosi ellenőrzés nélkül! (Értem itt pl. a Tbc-t, stb. is!!!) Az ellenzéknek nem esett le még ennek okán sem a papírtantusz??? A covidon kívül pedig van pár olyan betegség, amit az Ukrajnában mélyszegénységben élők behurcolhatnak hozzánk! Igaz, a kötelező és valóban jól működő-, megelőző jellegű  védőoltások miatt többnyire biztonságban vagyunk, de vannak más betegségek is, nem beszélve az ukrán biolaborok esetleges  kísérleteiről, melyekről már nem csak az orosz, de az amerikai médiák is szólnak!!! [Olvasd és lásd ezen a linken: ⇒
Erről a globalisták nem beszélnek, hát az ellenzék is hallgat, annak ellenére, hogy Bill Gates és a hozzá hasonlók már a háború előtt is új világjárványra figyelmeztettek!

[BILL GATES: SZINTE BIZTOS EGY ÚJABB VILÁGJÁRVÁNY A KÖZELJÖVŐBEN ⇒]

Csak nem a Marburg vírusról van szó pl., amit a WHO már emlegetett?? 

[WHO: példátlan helyen bukkant fel az életveszélyes marburgvírus ⇒ ]

Az ellenzék saját magának mondott ellent azzal, hogy bár a covid őrületet még fokozni is igyekezett, a háborús menekült áradat kapcsán, annak esetleges egészségügyi kihatásairól hallgatott, mint az a bizonyos a fűben!

4. Az orosz - ukrán háború okán az ellenzék nagyon igyekszik az európai szankciókhoz csatlakozni, sőt az elfogadottakat akár túltolni, ami Hazánk energia ellátásának biztonságát is veszélyezteti!!! Ezt a felelőtlen ellenzéki hozzáállást Orbán alaposan ki is használja!!! És igaza van! Nem lehet az ország energiaimportját egyik pillanatról a másikra átszervezni! Aki az ellenzéki politikusok közül ilyesmiről beszél, az nem csak tudatlan, de kártevő is egyben! És még azt meg sem említettem, hogy az ilyen átszervezést igénylő lépést alaposan át kellene gondolni, nehogy az orosz után, az amerikai kitettség csapdájába essünk energiahordozó beszerzés ügyben!!! Vagyis űljük már meg azt a lovat közepén, a nyeregben!!!

És tovább megyek! Emlékszik az ellenzék az Antall kormány  intézkedéseire? Szinte az összes gazdasági kapcsolatot felmondtuk akkor az oroszokkal! Ennek egyfelől az lett az eredménye,h az akkori Csehszlovákia gazdasága úgy elhúzott mellettünk, mint szél az álló fa mellett! Másfelől ez a hozzá nem értő intézkedés a "Bokros csomaghoz" vezetett!!!! Most is ezt szeretné az ellenzék?????

5. És egy másik vetülete a háború kapcsán az ellenzéknek. Fegyver- és hadfelszerelés szállítátását követelik Ukrajnának! Tudja azt az ellenzék, hogy azzal az ukrán nép szenvedéseit kívánja meghosszabbítani??? Erről már Amerikában is nyíltan beszélnek! Idézek: Amerika "az utolsó ukránig” harcol Oroszország ellen – mondta Chas Freeman nyugalmazott magas rangú amerikai diplomata." .... "Minden, amit teszünk, ahelyett, hogy felgyorsítanánk a harcok befejezését és némi kompromisszumot, úgy tűnik, a harc meghosszabbítását célozza" - mondja Freeman."

[US fighting Russia ‘to the last Ukrainian’: veteran US diplomat ⇒ ]

Miért érdekelt az ellenzék valójában az USA háborújában??? Van ennek köze ahhoz, hogy Márki Zay Péter kanadai állampolgárként hosszú éveket dolgozott az USA- ban?????

6.  Miért nem látja az ellenzék, hogy ez az amerikai érdekű háború valójában az EU gazdasága ellen szól? Miközben EU gazdasága, a szankciók hatásai-, belső fegyverkezési kiadások növelése miatt, az amerikaiak minél nagyobb EU felé irányuló egyre drágább exportjának elérése érdeke okán, stb., az összeomlás irányába tart, még Ukrajna újjáépítéséhez is hozzá fog kelleni járulnia! Minél nagyobb ott a kártétel annál nagyobb mértékben! Dereng már valami????

Közben új gazdasági erő emelkedik ki a BRICS országok vezetésével, azaz a dollár és euró kárára! És ezért egyre többen fogják majd gazdasági kapcsolataikat növelni sorrendben: Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika, és a hozzájuk csatlakozók irányában, ha jót akarnak maguknak!!!
"A dollár öngyilkossága" - írja a spanyol lap főcímébem:

https://ctxt.es/es/20220301/Firmas/39201/dolar-suicidio-sanciones-rusia-reservas.htm#analytics-buscador:listado

"Az USA energiabiztonsága megszakadt" főcímmel jelent meg az Atlantic cikke! Azt is írják abban: "Az USA már nemcsak Szaúd-Arábia legnagyobb ügyfele; egyben a királyság legnagyobb versenytársa is. Ma a szaúdi vezetők még Joe Biden hívásait sem fogadják."

https://www.theatlantic.com/science/archive/2022/03/energy-independence-gas-prices/627117/

Az ellenzék nem olvas, vagy "csak" elvakult az USA irányába??? Mi ennek az oka?????

Végül:
Ilyen stratégiai hibákat, mint amit az ellenzék elkövetett, egyetlen normális párt, vagy pártok szövetsége sem követhet csak úgy el! Az a véleményem, az ellenzék ezeket a hibákat, előre jól megfontoltan, szándékosan  követte el!!! Magyarul: nem is akart nyerni, mert akkor az ország minden baja, problémája a nyakukba szakadt volna!!! Parton kívűlről viszont lehet lázítani, úszitani! Szerintem Antall József elhíresült mondata lebeg a szemük előtt: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"
Arra alapozhatnak, hogy a várható inflációs nehézségek, gazdasági problémák miatt a nép majd elsöpri Orbánékat idővel??? Mert minél rosszabb a népnek, annál jobb nekik??? És majd az esetleges forradalom élére állhatnak???

Mindnyájunk érdekében nagyon remélem: elszámították magukat! De sajnos meglehet, mégis jó a számításuk! Van esély rá, hogy az európai és hazai egyre emelkedő infláció miatt, előbb - utóbb sor kerülhet erre! Főleg, ha a megfelelő gazdasági lépéseket Orbán most sem teszi meg! De ki az a bolond, aki ilyen politikusokat az élre állítana akkor, akiknek most meg lett volna a lehetősége arra, hogy irányításukkal jobbá, gazdagabbá tegyék Magyarországot, annak népét, de valós-, végrehajtható -, jól átgondolt gazdasági - és politikai program hiányában ezt nem is tudták volna, vagy inkább nem is akarták megtenni!!???

Bármi is történjen a jövöben, remélem senki nem fog hinni ezeknek a politikai kalandoroknak! De majd Orbánnak sem, ha a gazdasági nehézségekre még rá is tesz egy két lapáttal azzal, hogy továbbra is a NER oligarhiáinak gazdagodását támogatja!
E helyett Orbánnak, akinek a biztos felhatalmazása meglett, a következőket kellene tennie:

- Fel kell hagynia a Hazánkba betelepülő nyugati vállalatok, munkahelynövelésre fogott további támogatásával! Ugyanis már nagyon látszik Európában a nyersanyag, alapanyag hiány kibontakozása, ami visszafogja termelésüket!

- Az említettek helyett, a feltörekvő országok magyarországi kereskedelmi célzatú betelepítést kellene támogatni! Azaz megteremteni annak lehetőségét, hogy magyarországi központtal kereskedjenek azok egész Európával! Persze ehhez olyan szerződéseket kellene kötni, hogy a kereskedelmi forgalmukból származó jövedelem ne itthoni magánszemélyek zsebébe vándoroljon, mint eddig, hanem az ország lásson hasznot abból!

Nagyon nagy kérdés, hogy Orbán felül tud - e emelkedni önmagán, vagy folytatja az ország kirablását??????

Megismétlem: A fentiek magánvéleményemet tükrözik! Lehet, sőt kellene is ezen ÉRDEMBEN vitatkozni, mert a tárgyilagos-, építő jellegű viták hozzák közelebb Hazánk számára a jó megoldást, a gazdasági fejlődés lehetőségét!!!!!

Utóirat:

Miután a fenntieket feltettem reggel a Facebookra azt követően olvastam az Új Szó cikkét, melyben Jakab megerősíti az általam fentebb elmondattakat! Azaz, arra játszanak, hogy majd a népharag elsöpri az Orbán rezsimet!

https://www.facebook.com/100002130868746/posts/4958680077546305/

https://ujszo.com/.../jakab-marki-zay-peter-megbuktatta...