Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

P2020Sep25

2010. Július 17., Szombat 17:55

PÉLDAKÉPEK

Írta:  Tamáska-Varga Ákos:
Értékelés:
(1 szavazat)
Néhány éve felmérést végeztem tanítványaim körében. Az egyik kérdés azt tudakolta, hogy kit tekint a nebuló példaképének. Szép számmal kaptam ilyen válaszokat: viszkis rabló, Bonnie és Clyde és egyéb bűnözők vagy botcsinálta sztárok, percemberkék. Azt hittem, múló jelenségről van szó. Gondoltam, ki fogják nőni az értékválságot a gyerekcipővel együtt. Tévedtem. Feje tetejére állt a közízlés, negatív példaképeket éljenzünk.

A választást megkönnyíti, egyben meg is határozza az arcnélküli, pénzhajhász média. Érték és gátlások nélkül szórja a szennyet fő műsoridőben. Perifériára szorult emberroncsok panaszkodnak-veszekednek Mónika érdeklődést mímelő cuki-gödröcskés arcocskája előtt. A másik műsorban anya és leánya töpreng: vajon a Nem tudhatom verset Csokonai írta-e. Balázs pedig leplezetlen fölényességgel, pimasz-macsósan, némi megvetéssel bámulja őket, merthogy ezt még ő is tudja. Őket nézzük, nincs más.

Nézhettük tavaly Horváth Ágnest is valahol a vadonban főzőcskézni. Ő is celeb lett, nem tudni, miért. Inkább hírhedtnek, mint híresnek mondanám. A bukott miniszter nevéhez köthető többek között a halott-turizmus bevezetése. A mentősök ugyanis nem tudták a reform miatt, hogy melyik kórházba vigyék a beteget, ezért addig száguldoztak vele a fél országon át, míg meghalt a szerencsétlen. Nem is beszélve Ágnes asszony egyéb találmányairól: vizitdíjszedő játékgépek, felesleges kórházi széfek. Ezektől lett híres?

Farkas Péter olimpiai bajnokunk képe valamikor ott mosolygott minden valamirevaló lányszoba falán. És tessék, mit kell megtudni, hogy kábítószerrel foglalatoskodik. Nem volt elég az aranyérem fénye?!

Nálam mégis Judy Néró ( remélem, jól írom szép magyar nevét ) viszi a pálmát. Hivatását tekintve pornósztár, tehát méltó a celeb címre, be is kell őt mutatni a TV műsorában. De hol? Mivel főzni nem tud, tehát egy főzőműsorban. Beszélni sem tud szegénykém, így hát természetes, hogy beszédhibájával egy rádiónál dolgozik civilben. Ki érti ezt?

Hosszan sorolhatnánk az elrettentő eseteket. Ugyanakkor kortárs írót, költőt, tudóst, festőt, szobrászt nem tudunk megnevezni. Zenészből is esetleg a kiéhezett hölgyek kéjes álmainak sztárját, Fekete Pákót. Aztán fut még Kiszel Tünde, az önkritika nélküli „médiaszemélyiség”, Kelemen Anna, a butuska „kebelcsoda” - tényleg csoda, hogy ilyen van! -, és Rubint Réka, a műanyagból gyártott „fitneszdíva”.

A pozitív példák nagyon fontosak ( lennének ) az ifjúság számára. Segítségükkel épül, fejlődik a személyiség, alakul az énkép. A fenti példák személyiségrombolóak, igénytelenségre, torz ítéletalkotásra nevelnek.


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

Megjelent: 5507 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.6%Austria 1.3%
Romania 5.2%Canada 1.1%
United States 4.1%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.7%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Norway 1.3%Poland 0.1%

Today: 242
This Week: 2857
Last Week: 4572
This Month: 14791
Last Month: 17332
Total: 2475811

Belépés