Print this page
2017 augusztus 20, vasárnap

Nyilt levél v Kövér Györgynek

Szerző: Szalontay Béla

Mintegy éve ismerjük egymást. Sok mindenben egyetértettünk, van amiben nem. Egyenlőre még az "egyetértések" vannak többségben. Amit nagyon nem szerettem az a NEM mozgalom/párt ajnározása, Pontosabban az "alaposan háttérbe vonuló" vezetőség ajnározását.

Kedves Gyuri!

De nem emiatt szólíttatlak meg, hanem a legalul beillesztett írásod: "A többség ellen" címmel az ok.

Te, mint többször, és több helyen írtad, még a szovjet uralom alatt voltál magyar a Kárpát-alján. Gondolom innen van az hogy - főleg az első bekezdésben! - NÉV NÉLKÜL BŰNÖS szinte mindenki, természetesen te és még egy páran, akik "GONDOLKODNAK, és MAGYAROK" azok NEM!!!!!
Tulajdon képen NEM IS érted, hogy miért van az, hogy NEM FOGADJA EL mindenki a TE/TI által képviselt "tótumfaktumot"!!!!

Először azért, mert mindenki hibás, és bűnös, és már gondolkodni se tud, DE FŐLEG NEM MAGYAR! Mert azok, CSAK TI lehettek.

Másodszor azért, mert "nem hajlandók megkérdőjelezni" a pártok propagandáját. Igaz ha valaki még is megtenné, - mint én is merészeltem az általad preferált! - Nem párttal (pardon mozgalommal) és annak vezetésével, vagy egy részével, annak aztán HAJDE! A nevezettek hallgatnak, a valóság meg félúton, az ODAÁT, meg MI KÖZÖTTÜNK! MIÉRT nem nevezed meg konkrétan, a KOLLEKTÍV bűnösség az CSAK a KOLLEKTÍVÁRA vonatkozik, minT egyén senkire, vagy csak oly elenyésző mértékben, hogy az a "HIBAHATÁRT" se éri el!

Harmadszor azért, mert NE FELEJTSD, itt (IS) kapitalizmus van, és  -mint az épülő szocializmusban! - itt sem lehet "POFÁZNI" mert ez könnyen az állásába kerülhet, MÉG az értelmiségieknek IS! A mindenkori kormány, de főleg ez "gondoskodik" arról, hogy EGYRE KEVÉSBÉ ÉRJE MEG POFÁZNI!!!!!!!!!!!!
Több ismerősöm, még rokon is, mondja, "...de hát egyre jobban megfizetnek, minek nyissam ki a számat?..." Senki ne jöjjön '56 al, mert ott végkép rossz volt a helyzet, nem volt hova hátrálni.

Negyedszer, mert nem csak Kádár de a - mostan hallgatag nép is, - TANULT, és ORBÁN MÉG JOBB tanítványa volt sorosgyurinak, (még most is az ő kottáját játssza, bár mennyire tagadja!!!!) ha kenyeret ad a népnek, akkor nagy baj nem lehet! Cirkuszt, és kenyeret, ismerjük ezt a mondást! Régóta.

A többi felvetésed nagyjából helyes - kivéve hogy a végén megint leszólod az értelmiséget!, - és közben NEM VESZED ÉSZRE, hogy azok - akik szerinted olyanok amilyenek! - azok ilyenné formálásában TE/TI is részesei vagytok! Nem csak azok/mi akik......
ÉS igen, akit így leszóltál azokkal akarsz együttműködni? Ezen a "leszólási szokásodon" nem kellene változtatni?

A multik/bérek: mindez igaz, DE TE SE felejtsd, hogy a '90 es években "elcseszett" gazdaságnak nem igazán van más alternatívája. És - bár a vas, és acél országa voltunk - de szovjet vasércporból gyártottuk azt, amit szinte alig vett meg valaki. MÉG A TENGIZ SE KELLETT, VISZONT AZ AMCSIKNAK AZÉRT KELLETT. Jól ki szúrtunk, no nem az oroszokkal, magunkkal. Bezzeg most megint jó az orosz!?.....7

A bankokkal egyet lehet érteni! Ha HAGYJÁK ŐKET, miért ne.....

A bevándorlásról annyi a véleményem:
Ha mi elvárjuk, hogy az ukrán magyarnak fogadja el a magyart, akkor az ukrán se legyen ukrok. Az adok kapok sose vezetett jóra, főleg nem a "KULTÚRNÉPEKNÉL" mert az "okos enged...."
Az ottani helyzetet te ismered jobban, de IGAZ E az hogy az ukrán állam, csak megtűri a kettős állampolgárságot? Ha igen abban az esetben egy rendelettel üldözötté válhat minden ottani magyar?
Ha így van akkor az amit írtál, hogy a KÁRPÁTALJAI MAGYAROKNÁL ilyen ügyben minden rendben van nem igaz.

Viszont, végkép nem értek egyet az utolsó bekezdéseddel!
No nem azzal, hogy ...változásra szükség van....!
Hanem azzal, hogy MILYEN MÓDON! Leírtad, hogy békésen! DE EZ MIT JELENT??
EZT annyian, annyiszor leírták, és most TE, MINT VITÉZ, leszel BÉKÉS????....És vajon hogyan gondolod, pláne, ha az értelmiség java része, olyan, mint ahogy TE LEÍRTAD! Vagy csak SZÓ-SZÓ????
Ennyire LE BECSÜLÖD a többséget? Tovább nem folytatom, mert neked IS megírtam többször, én mint nem gondolkodó, nem is magyar,

Válaszodat várja
-szalontay-

Megnyitva 1088 alkalommal