Print this page
2009 június 18, csütörtök

Ne keverd taktikával a stratégiát

Szerző: Geönczeöl Gyula

A hidegháború végeztével Antall és Jeszenszky a szovjet hegemonizmus kiszolgálója maradt és az angliai feudalizmust kiszolgálva föladta a Horthy után maradt ország összes lehetséges potenciálját.
Ma hatalmas adóssággal, működésképtelen állammal, alkalmatlan középosztállyal, zavaros, liberális, szovjet jogon alapuló alaptörvénnyel, nem létező kultúrpolitikával, nem létező gazdaság és pénzügyi politikával Európa szemétdombjává vált az anyaország

 

Taktikával a strategiát csak a sarlatánok keverik össze!

 MVSZ Sajtószolgálat levelének „margójára”:
    " Horthy legalább 15 éven át dolgozott azon, hogy a Trianonban engedélyezett rezervációt megszervezze."
 
- Rendbe rakta a költségvetést,
- az országnak nem maradt adóssága.
- rendezte az oktatást,
- rendezte az alkotmányosságot,
- rendezte a honvédséget,
- stb., stb., stb.
 
Amikor elérkezett 1938, a nagyhatalmak meglepetésére egy középnagyhatalommal találtak magukat szemben Közép-Európában.
 
Nem Horthy hibája, hogy Hitler beleugrott a háborúba, holott Hitlert Mussolini is figyelmeztette, hogy nincs felkészülve és legalább meg két évre van szüksége.
Magyarországnak a helyzete hasonló volt, és a visszakapott területekkel erősödve gyorsan fejlődött a gazdaságunk.
Nem véletlen, hogy Anglia leváltotta Chamberlain-t és helyere a paprikajancsi Churchill-t rakta.
Tudták, hogy bár a szferikus politikát a németek betartják, azonban hosszú távon a gyorsan fejlődő kontinentális gazdasági terjeszkedéssel szemben nincs esélyük. És ennek a terjeszkedésnek a további sorsa sem volt teljesen kiszámítható, nem feltétlenül angolszász területen folytatódott volna. Ezért ki kellett robbantani a háborút és Hitlert beugratták egy Lengyelországi kalandba. Ez volt Gdansk. Két légy egy csapásra, Eltávolíthatták Chamberlain-t és sikerült háborús helyzetet teremteni.
Gazdasági kihívásra való felelet helyett, amit innovatív eljárásokkal lehet megoldani, maradt a feudalista háborús kaland.
A háború után pedig Sztálin diktált és nem Anglia.
A hidegháború végeztével Antall és Jeszenszky a szovjet hegemonizmus kiszolgálója maradt és az angliai feudalizmust kiszolgálva föladta a Horthy után maradt ország összes lehetséges potenciálját.
Ma hatalmas adóssággal, működésképtelen állammal, alkalmatlan középosztállyal, zavaros, liberális, szovjet jogon alapuló alaptörvénnyel, nem létező kultúrpolitikával, nem létező gazdaság és pénzügyi politikával Európa szemétdombjává vált az anyaország.

A határon túli magyarok kezdik elhinni, hogy ennek így kell lennie és a magyarság számára kiút nincs. Ezt a jelenlegi rezsim és a parlamentje érte el.
Míg Horthy sokkal nehezebb helyzetből teljesen megfordította az ország állapotait, ezek mindent tönkre tettek, ami maradt 1989 után csupán azért, hogy a kommunista irányítás megmaradjon és a szovjet hegemonizmus ne sérüljön.
 
Magyarországnak előbb rendezni kell a dolgait.
 
Ezt mondtuk az állampolgársági népszavazás vitáján az MVSZ elnökségében is, de annak elnöke az erre vonatkozó javaslatokat diktátor módon, mint egy őrült söpörte le az asztalról.
 
Mindennek megvan a maga ideje.
A házi feladatot el kellett volna végezni az elmúlt húsz év alatt.
Mint Horthyék tettek! Kik a felelősök azért, hogy ennek az ellenkezője történt? Erre kellene először választ kapni, ez a legfontosabb és a második dolog az, hogy ebből az állapotból sürgősen ki kell emelkedni.
De erre senki sem vállalkozik. Akkor pedig mással mire föl foglalkozunk?
 
Jelenleg Magyarország lassan Románia mögé kerül, a csehekről leszakadt északi területek önálló állami életet élnek, mert már lassan elhagyták az irigyelt anyaországot. stb.

Ki fog ilyen helyzetben igazságot szolgáltatni? Az a nyugat, ami ezeket az alapotokat teremtette? Amely ezer éven át csak pusztított és kirabolt minket, hogy aztán 1918-ban úgy tegyen, hogy nem is tudják, kik vagyunk?
Kik a szövetségeseink? Van befolyásuk? Mit mutatunk föl nekik?
Hogy ehhez a szemétdombbá változtatott országhoz akarunk csatolni területeket? Csak azt ne szedjék szét, ami maradt!
Nem támogatok felkészületlenül indított akciókat.
Egy szervezetlen népszavazásból elég volt.
Meg egy ilyen trauma nem kell.
Mindent nem szabad eljátszani.
Trianont úgy kell elsöpörni, hogy ne tehessenek ellene semmit.

 
Geonczeol Gyula
Valahol a Felvidéken


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról