20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 július 02, szerda

Dózsátol Bokrosig /Pelle János cikkéhez/

Szerző: Geonczeol Gyula

És ezek a dolgok mind-mind a jéghegy csúcsa. Mert hová lett az a 10 milliárd USD, ami 1989 előtt meg sem érkezett a Magyar Nemzeti Bankba, de attól adósság lett. Hová lett az aranyalap, amit az amerikaiak 1946-ban visszaadtak és ami a forint fedezete lett, stb., stb. Pelle János a válaszokkal adós és ne kritizáljon, ha a jobboldaltól a baloldalig kérdések hangzanak el.

 

Dozsátol Bokrosig /Pelle János cikkéhez/

Pelle János cikkéhez a következôket kell fûzni, távirati stílusban:


1. Fortunátus Imre a Fuggerek embere volt. A pápának adott kölcsönt Magyarországon kellett volna átadnia a kereszteshadjárat költségeire.
A pénz 1514-ben nem jutott célba, a javarészt paraszti seregeket kiéheztették, ebből lett a Dózsa -féle parasztlázadás.
2. Megjelentek azonban a huszita jelszavak a keresztesek táborában - kulturális export volt valahonnan - és hirtelen az "urak" lettek az éhség és a pénzhiány okai. Azt is lehetne mondani, hogy a pénz - közvetítő bankárok jól alkalmazták az osztályharc elméletét.
3. Külön tisztázandó, hogy miként jutottak a Fuggerek a magyar aranybányákhoz, akkoriban a magyar bányavárosok Európa aranytermelésének csekély kétharmadát termelték meg, tehát valakiknek oka volt arra, hogy szétverjék a magyar államot.
4. Pesten a tömeg megrohamozta Fortunátus Imre házát és találtak nála mintegy 60 ezer ezüst pénzt, ami valószínűleg Dózsa seregeinek költségeire érkezett a pápától.
5. Jó lenne tisztázni a kalandosok társasága szereplését is a királyi udvarban, mert a mohácsi csata idején ok késleltették az erdélyi hadak csatlakozását és Werboczi oket kritizálta a legkeményebben.
6. Tisztázatlan, ki gyilkolta meg a királyt a Csele pataknál a Mohácsi csata után, mert a szultán később a király egyik kísérőjét, Torok Bálintot elfogta és örökre a hét-toronyba, a Jedikulába záratta.
8. A király felesége pedig már a csata előtt csomagolt és megpakolt gályáival elhagyta a budai várat, amelyet tárva-nyitva hagytak.
9. Buda visszavételekor pedig tény, hogy az izraelita közösség harcolt a legkitartóbban a keresztény hadak ellen, tehát nem véletlen, hogy fegyverrel a kézben estek fogságba, ahonnan csak pénzért válthatták meg őket rokonaik, bárhol is élhettek.

 És most térjünk rá napjainkra:

1. Ki a felelős azért, hogy a kincstárban van mintegy 100 milliárd US Dollár adósság?
2. Ki a felelős azért, hogy a MOL ingyen bányássza a magyar földgázt
3. és ki a felelős azért, hogy a MOL monopóliumát a földgáz lelőhelyekre egyszerűen szétszedtek és most ismeretlenek lopják ki a földből az 1000 milliárd Euró értékű gázvagyont.

És ezek a dolgok mind-mind a jéghegy csúcsa. Mert hová lett az a 10 milliárd USD, ami 1989 előtt meg sem érkezett a Magyar Nemzeti Bankba, de attól adósság lett.

Hová lett az aranyalap, amit az amerikaiak 1946-ban visszaadtak és ami a forint fedezete lett, stb., stb. Pelle János a válaszokkal adós és ne kritizáljon, ha a jobboldaltól a baloldalig kérdések hangzanak el.

Egyet azonban Pelle János bebizonyított. Amit nyugaton nagyon jol tudnak. Azt, hogy a pénz tul fontos dolog és ezért azt nem lehet a bankárokra bízni. A pénzügyi politikát és a bankárok ellenőrzését ezért pl. Japánban, Kínában, és még az USA-ban is a kormány végzi.
Ott ugyanis van kormány.
És még valami: Az adósság kérdése éppen ezért kormányok közötti úgy, nem a bankárok dolga. Ezt viszont Pelle Jánosnak ideje lenne tudomásul venni, bár ennek az ellenkezőjével hülyítik a magyar népet évtizedek óta. Ami több mint gazemberség.

A mai Magyarországnak talán éppen ezért nincsen:

1. Kormánya,
2. Nincsen alkotmánya
3. és nincsen torvényhozása sem.

Ezenkívül Nincsen:
a. Igazságszolgáltatása
b. közbiztonsága,
c de nincsen közszolgalati médiája sem, ahol ezeket a kérdéseket meg lehetne az egész nemzet jelenlétében nyíltan tárgyalni. Ne Bokros teendőket keressenek, hanem csináljanak rendet.

Ehhez azonban tisztességes politikusokra, pártokra és lehetőleg műveltebb középosztályra lenne szűkség.
Szerintem valahol el kellene kezdeni, mert a Világ röheje, hogy még most is a bukott Bokros csomagról fecsegnek.
A történelmi példákkal pedig jo lesz óvatosan bánni, mert esetleg nem éppen osztályharcos, szovjet stílusban fognak vissza köszönni.

Üdvözlettel,
Geonczeol Gyula, Cleveland, Ohio, Felvidék.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások