20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

Print this page
2010 február 26, péntek

Csak szeretni szabad?

Szerző: Szőnyi Bartalos Mária

mindannyian szeretni születtünk e földi létbe

Azt mondják, jobb, ha nem gondolkodom, mert azzal csak kavarodást idézek elő más emberek elméjében. Na, de én gondolkodó embernek születtem és néha leírom gondolataimat. Ráadásul úgy gondolom, hogy valóban szeretni születtem, és csak azok gondolkodását zavarom meg, akik nem csak szeretni születtek. Ez utóbbiak bizony, sokan vannak. Sőt, elárulom, hogy mindannyian szeretni születtünk e földi létbe. Csakhogy nem azonos domináns tulajdonságokkal érkeztünk, amit bizony a szülők is érzékeltek felcseperedésünk folyamatában. Később, vagy utáltak vagy kedveltek mások. Akik nem kedveltek bennünket, azok érzékeltették velünk az iskolákban, majd felnőttként egyre gyarapodott azok tábora, akik az önszeretetükből fakadó féltésük miatt kezdtek félni tőlünk, amit az irígységükből, gonoszkodásukból fakadó gyűlöletükkel érzékeltettek velünk. 
 
Bizony, felnőttként kevés olyan ember vesz körül, akikre azt mondhatom, hogy szeretnek engem. Annál többen vannak, akik az egójuk miatti irígységük diktálta gyűlöletüket érzékeltetik velem. Nos, ezt a fajta gyűlöletet tudni kell kezelni egy szerető embernek. Aki szeretetre született, az megérti a gyűlölködő ember „gyűlölet-forrását”. Ebből kiindulva meglepően nem úgy reagálok a gyűlölködők megjegyzéseire, ahogyan azt elvárnák tőlem. Vagy nem reagálok és nem megyek bele vitákba sem, vagy csakis a szeretet nyelvén beszélek, amely szavaimra a gyűlölködő képtelen reagálni, mert nem érti, illetve nem akarja érteni.
 
A gyűlölet csíráját egy jogszabállyal kiirtani nem lehet, de fokozni a gyűlöletet és megsokszorozni: igen.
Ezért nem értem a politikusokat, az országgyűlés képviselőit, hogy miért minősítették külön jogszabályban a gyűlölet ellenes törvényt és miért fogadták el?
Mindannyian félnek és irigyek, bosszúállók, gyűlölködők és nem a szeretet vezérli őket?
Az a véleményem, hogy mindannyian önmagukon kezdhetnék először az elfogadott gyűlölet ellenes törvény, jogszabály alkalmazását! A gyűlöletkeltést ők produkálták az elmúlt húsz esztendő időszakában eléggé látványosan.
Mivel poláris világban élünk, elfeledkeztek egyidejűleg legalább ismertetni a „Szeretet Törvényét”. Ezért érzem egyoldalúnak és provokatívnak a gyűlölet ellenes jogszabályt.
Ugyanis, ha egy embernek megtiltunk egy általunk negatívnak gondolt valamit, helyette fontos felkínálni másik pozitív alternatívát. Amennyiben nem tesszük, akkor a hazugság-világot terjesszük még szélesebb körben.
 
A holokauszt elfogadását pedig nem törvénnyel lehet rákényszeríteni az emberekre, nem börtönnel, büntetéssel kell ijesztgetni őket, hanem már kisgyermekként az iskolákban fontos elmondani számukra a lényegét.
Hiába a siettetés, erre egy nemzedéknyi időt fontos szánni még a politikusok, országgyűlési képviselők részéről is.
 
Kérem, a legközelebbi országgyűlésen vegyék napirendre a „Szeretet-Törvényét”!

 

Komárom-Szőny, 2010. február 24.
..."Csupán néha szólalok meg.Természetesen az alábbi linken olvasható kettő könyvem eljutott oda, ahova kellett. Az írói neveim: Bartalos Mária, Szőnyi Bartalos Mária, Betty Moeklin Haqz.
 
http://irokilencek.gportal.hu/gindex.php?pg=13884526
http://irokilencek.gportal.hu/gindex.php?pg=14381082
 
http://www.irokilencek.hu


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások