Print this page
2010 június 04, péntek

Kisebbség

Szerző: Szőnyi Bartalos Mária

Én, már az óhazám lekicsinyített területén születtem.

Mit és kinek vétettem én azzal, hogy megszülettem törvényesen e szétdarabolt hazámban?
 
Mit és kinek vétettem én azzal, hogy nővérem nélkül, egyedül felnövekedtem e törvénytelenül szétszabdalt, maradék óhazámban, mint a benesi dekrétum ideüldözött apámtól-anyámtól származó, diszkriminált, megfigyelt, kitűnő tanuló soha nem lehetett kisebbség?
Arópó – kisebbség!
A napokban küldött a polgármester jegyzője egy levelet – mint már annyiszor -, hogy jelöljem be, melyik kisebbséghez vagyok tartozó.
Nade, te régi, és még ma is alkalmas elvtársúr!
Gondolkodj egy kicsit velem!
Én, már az óhazám lekicsinyített területén születtem.
Itt, Szőnyben.
 
Na és te, hova valósi vagy?
Mert a többséget a trianoni maradék hazában élőnek vélitek ti, elvtársurak!
Pedig, ha jól belegondoltok és a dolgaink mélyére hatoltok, akkor rá kellene ébrednetek, hogy éppen a magyar van kisebbségben már ebben, a maradék óhazában.
A többségi magyarság szétdarabolt hazamaradékon kívül rekedt, nomeg aki maradni akart, fiatalon jól elküldtétek néhányszor. Aztán a bejövők, betelepülők helyettük is duplán magyarnak mondják magukat. Ugyan már! Én a színtiszta magyarságra gondolok ám!
 
Na, én még színtiszta magyar vagyok! Cáfold meg jegyző úr, ha tudod!
Számomra egyértelmű, hogy a színtiszta magyarság a jelenlegi csonka Magyarországon kívül van köröttünk és szerte a világban.
Hát, ha ennek ellenére úgy gondolod jegyző úr, küldj egy újabb papírost, kitöltöm én, de csak akkor, ha nem hiányzik róla a „magyar kisebbség rublikája” e hazában.
 
A most küldött leveled landolt a kukában.
Komárom-Szőny, 2010. június 4.
http://www.irokilencek.hu


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról