20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2010 április 30, péntek

Rákosi-Kádár-Rendszerváltó-kerekasztal lovagjai

Szerző: Plósz Sándor

A második, un. Kádár szakaszban tombolt a tömeggyilkosság aggastyántól a kiskorúig. Mi éltük a harmadosztályú állampolgárok életét. Családunkat sem azok, sem ezek nem törték meg. Gyilkosságok, álságos gaztettek, később a "legvidámabb akol" az agymosás kora.

 Rákosi-Kádár-Rendszerváltó-kerekasztal lovagjai, (avagy,- Sólyom - elődei és társai) dekrétum

VÉLEMÉNY
(Benes dekrétumok Magyarországon)

A Benes dekrétumok "csak" nemzeti kisebbségeket, (magyarok, szudétanémetek) fosztottak meg emberi jogaiktól tulajdonaiktól. Az EU-ban az érintett államok Csehország,  Felsőmagyarország helyett Tótország (Szlovákia) felmentést kaptak az emberi jogok helyreállításának kötelezettsége alól.
 
Magyarország a Lisszaboni szerződés aláírásának élharcosa, bár nem publikálják, - kérdem,- további felmentést kapott az emberi jogok helyreállítása kötelezettség alól?
 
Miért a címben ez a teljes összevontság, egy szintre tétel?
A válasz egyszerű.
Ezek együtt, egy történelmi szennyest képeznek, más színekkel, vagy csak árnyalatokkal,- az 1949. évi XX. alkotmánynak nevezett törvény és rendeletek folyamatosságát ezek együtt biztosítják, a külső forma megváltoztatásával, belsejében gyakorlatilag azonos emberi jogokkal, azaz DIKTATÚRÁVAL, elkobzással, kitelepítéssel.
 
A Sólyom elődei és társai dekrétum, - az elején kezdve -, lefejezte Magyarországot, a teljes magyar gazdasági-politikai, valódi értelmiségi vezető rétegét, minden másként gondolkodó polgárral (minden polgárral) együtt elűzött vagy kitelepített, vagyonát elkobozta, az arisztokratától a hétszilvafásig, nagypolgártól a szatócsig, a földjét és terményét védő kisparaszttól a nagygazdáig. Elkobozta a közösséget összefogó közös tulajdonokat, a biztosítóktól, a közbirtokosságig. Sok gaztett és gyilkosság fűződik e korhoz.
1950-ben kitelepítettek, mindenünket elkobozták,- "veletek nem kell elszámolni" - minősítettek.
 
A második, un. Kádár szakaszban tombolt a tömeggyilkosság aggastyántól a kiskorúig. Mi éltük a harmadosztályú állampolgárok életét. Családunkat sem azok, sem ezek nem törték meg. Gyilkosságok, álságos gaztettek, később a "legvidámabb akol" az agymosás kora.
Kitelepítés maradt, de szabadon költözködhettünk, országon és határsávon belül, tulajdontól való megfosztottság továbbra is fennmaradt. Két naiv kísérletet tettünk földünk visszakövetelésére, 1957. 1988.
 
A rendszerváltásnak nevezett Sólyom korszak, vette el a rendszerváltásban való hitet miután az AB (Alkotmány Bíróságának nevezett gyülekezet) saját maga kreált szabályok alapján megfosztotta a magyar tulajdonosokat tulajdonukba helyezésétől. Ők maguk, - rendszerváltó kerekasztal lovagok, bolsik, ávóskölykök és atlantisták, valamint egyéb átöltözésben lévő "független" alakok,- azt mondták, itt van nektek - ez a demokrácia, mostantól köztársaságnak nevezhetitek megint országotokat. Egy több mint ezeregyszáz éves államban, diktatúrákban, három etapban, összesen 22-23 év. - Mosoly. -
Pártokat is alakíthattok, majd eldöntjük melyik maradhat. Aki vissza akarja adni a tulajdont, megy a süllyesztőbe. Oroszok kimentek, mások bejöttek, átszállással röpködnek.
Az 1949. évi XX. törvénynek tituláltat átalakították és ideiglenes alkotmánynak nevezték el. Ez az írásmű tökéletesen megfelel a most 2010. államfő, Elnök úrnak, amint erről megnyilatkozott. Képmutató, hazug, álságos kor,- volt eddig.
Kitelepítés maradt, de szabadon költözködhettünk Európában, tulajdontól való megfosztottság továbbra is fennmaradt.
Továbbra is másodrendű állampolgárnak tekintenek. De már felszólalhatok.
 
Magyarország társadalmi berendezkedése egyedülálló a világon.
Totális orgazdatársadalom.©
2010.04.30.
Plósz Sándor

TULAJDONOM VISSZAKÖVETELÉSE 2010-ben (is)
Levelek + gondolatok
Plósz Sándor

A történet fordítva kezdődik, a végén. Onnan is, innen is olvashatod. Minden kormánytól követeltem, de most az elnöktől.

MEGJEGYZÉS: (az eddigiekhez)
1. Ha olyan a levelem mint a válasz, akkor így kezdődött volna: Valami bantu nyelvű bevezető, ami jelzi, hogy hitelesítő mellékletek ott vannak. (Vegye az illetékes címzett tudomásul, hogy bantusztánban van!)
Azután esetleg:
 
Magyar népKöztársaság Elnökének! (lehet, hogy nem kell, mert az e-mail cím már megadja)
 
Tisztelt Uram!
… … …
De!
Nem így kezdődött:
Ez a "kötelező tisztelet" és a "neveltetés". (idézet tőlem)
 
 
2. Ha én írom a választ íródeákként, akkor van megszólítás és a kérdésre is válaszolok.
De! Nem én írtam.

 
3. Ilyen csak a "rendszerváltó" Magyarországon lehet!!! A!:
Központi Igazságügyi Hivatal-nak nevezett lobbisták műintézete a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma alatt, benne, stb. VAN. Oda van a Google-n első helyen mellékelve, hogy egyes külföldiek részére igazságot és földet szolgáltasson? Ez olyan mint a 2006-os kárpótlási földosztási törvénynek, vagy rendeletnek nevezett iromány, amely héberül van írva
.
A Központi Igazságügyi Hivatal Kárpótlási Tájékoztatója – Gyakran ...

A Központi Igazságügyi Hivatal Kárpótlási Tájékoztatója – Gyakran feltett kérdések. Tájékoztató – Gyakran feltett kérdések ...
www.mfa.gov.hu/.../Karpotlas_GYIK.htm - Tárolt változat - Hasonló    (Google)
http://www.mfa.gov.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Konzuli_kozlemenyek/Karpotlas_GYIK.htm
Azután megtalálom a Hivatalt, - más címen, mint amit közölt velem S.Pál Dr.
(1145 Budapest, Róna utca 135.) Tudja! A Lumumba.
 
4. Sólyom elnök úr íródeákja arra sem vette a fáradságot, hogy elolvassa a levelem, amiben jelzem, hogy tulajdonomat igazolta a Kárpótlási Hivatalnak nevezett.
 
4. Gondolataim:
 
Az alábbi levelezés kérdéseket vet fel!
A rendszerváltásnak nevezett korban ki hatalmazta fel a bukott bolsikat a társadalmi átalakításra? Ki hatalmazta fel a "kerekasztal lovagjait", hogy nevemben és helyettem tárgyaljanak, döntsenek az én és gyermekeim sorsáról? Ki hatalmazta fel az Alkotmány Bíróságnak és Legfelsőbb Bíróságnak nevezett egyéneket, gyülekezetet a döntési jogkörre?
Ki hatalmazta fel ezt a két bandát a nemzet és ország sorsának legfontosabb döntéseire?
SENKI.
Ezek mind egymást jelölő fel nem hatalmazott ország és nemzetvesztő valódi és látens (alvó) bolsik voltak. A diktatórikus politikai hatalmat átjátszották, átalakították áldemokratikus köntösben gazdasági hatalommá. Hitelesnek mondott mosolygós pofák mondogatják, hogy ezt mind parancsra tették, mert mást nem lehetett tenni. Továbbra is így büntet Trianon, mondogatja, HAZUDJA a Hazafiasnak mondott Népfront egyik utolsó titkára.
Mit gondol Sólyom az Ő felhatalmazásairól?
Ki nevezte ki Alkotmány Bíróságot és annak elnökének őt. Az illegitim bolsevik kormány.
Tehát, minden döntése érvénytelen ugyanúgy, mint a hasonló kinevezésű LB döntései.
Vagy a kreált ideiglenes alkotmánynak nevezett XX.-as alapján készült minden államosítási, elkobzási törvénynek nevezett rendeleteket átvették és törölték belőle a kártérítést? Vagy egyszerűen azt mondták, ez most kapitalistaként az elvtársaké és lakájaiké lesz. Ezeket nem lehet megtalálni a törvénytárnak nevezettben.
 
Idézetek:
"20 éves az Alkotmánybíróság
 Az Országgyűlés 1989. november 23-án választotta meg az Alkotmánybíróság első öt tagját. Ezt a napot választottuk arra, hogy ünnepélyes keretek között megemlékezzünk a testület működésének első húsz évéről.
PACZOLAY Péter
az Alkotmánybíróság elnöke"

Solt Pál: "1989-ben Sólyom László javaslatára az akkor megalakult Alkotmánybíróság tagjává választotta az Országgyűlés. Megbízatása csak hét hónapig tartott, 1990-ben megválasztották korábbi munkahelye, a Legfelsőbb Bíróság elnökévé,"
Sólyom László: "A Nemzeti Kerekasztal tárgyalásain létrehozott Alkotmánybíróság (AB) első öt tagja közé választották 1989-ben. Ekkor minden politikai és társadalmi tisztségéről lemondott és a Magyar Demokrata Fórumból is kilépett. Először ügyvezető elnökhelyettese volt, majd megválasztották az AB első elnökévé. Alkotmánybírói időszakában került sor a rendszerváltás számos törvényének alkotmányossági kontrolljára, amelyek meghatározták Magyarország jogrendszerét."
Az idézetek önmagukért beszélnek. Öcsi, meg a Bözsi jut eszembe ezekből.
 
A REMÉNY:
Erdély szent bércére visszaszállt a Turul madár. Hargita csúcsát visszakapták az Ugronok.
 
VÁLASZ: Sonnevend Pál Dr. Uramnak: (íródeák)
 
Ismételt küldés.
 
-----Original Message-----
From: Plósz Sándor [mailto:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.]
Sent: Thursday, May 27, 2010 4:44 PM
To: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.'
Cc: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.'; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.'
Subject: RE: KEH-Ügyfélkapu
 
Tisztelt Sonnevend Pál Dr. Uram!
 
Köszönöm nem remélt válaszlevelét, amelyet jogos követelésemmel együtt elküldtem az ajánlott Központi Igazságügyi Hivatalnak.
 
Az Ön levelére válaszolva:
Levelének legbővebb harmadik bekezdésére hivatkozva jelzem, hogy Apám (civil, rk. magyar) szovjetek által történő elhurcolása és meggyilkolása után járó jelképes kárpótlás, Nagyapám után (hasonlóképpen civil, rk. magyar) semmi,- a levelemben jelezve van. Arra nem kívántam semmiféle kibővített részletezést.
De csak arra kaptam. Valamint egy Hivatal, - címét.
 
- Jelzem Önöknek, hogy engem az immáron elítélhető kommunista diktatúra első Rákosi féle korszaka, megfosztott javaimtól, kitelepített otthonomból.
- A Kádár rendszer a kitelepítést fenntartotta, de már nem kellett engedélyt kérnem lakhelyem elhagyásához, hacsak nem határsávba, vagy Budapestre akartam költözni. Javaimtól való megfosztottságot nem szüntette meg.
- Az Önök által rendszerváltásnak nevezett korszak amelyet a "Kerekasztal lovagjai" kereteztek meg, - mit szabad, mit nem,- az általam és jogtudós elődeim által vélelmezett jogállamot, nem állították helyre.
Jelenleg a fent nevezett rendszerváltók kényszeréből, továbbra is kitelepítésben élek, és tulajdonomtól megfosztva, utazni már utazhatom szabadon. (Egyes hazudozó rablóvezérek ezt még ajánlják is.)
 
Ezt kívántam volt Elnök úrhoz küldött kérvényemmel megváltoztatni.
Nem ment.
 
Most már csak az a kérdésem, e három szakasz miben különbözik az utazhatáson kívül, az én és hozzám hasonló személyekre, valamint kirabolt közösségekre nézve?
Emberi jogok vonatkozásában, megválaszolom. Ezt leírhattam Önöknek.
 
Üdvözlettel:
Plósz Sándor
magyar állampolgár

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KÜLÜGYMINISZTÉRIUMA

Központi  Igazságügyi Hivatal
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.'
Kérem intézkedésüket!
Plósz Sándor
1121Bp. Őzike út 27.III/2


From: Plósz Sándor [mailto:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.]
Sent: Thursday, May 06, 2010 10:08 AM
To: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.'
Cc: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.'
Subject: A tulajdonom visszakövetelése
 
VÁLASZ, amely számomra elfogadhatattlan.
 
(Embedded image moved to file: pic06334.jpg)
                  Tisztelt Uram!
 
Sólyom  László elnök úrhoz elektronikus úton intézett levelére válaszolva a következőkről tájékoztathatom:
 
A  köztársasági  elnök  feladat-  és  hatáskörét  az Alkotmány 30/A. §-a és további  törvények  szabályozzák.  Az Elnök Úrnak, segítőszándéka ellenére,
hatáskör   hiányában   nem   áll   módjában   konkrét  kárpótlási  ügyekben
intézkedéseket tenni vagy kezdeményezni.
 
Tájékoztatom  arról,  hogy  a Magyar Országgyűlés elfogadta az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvényben  meghatározott  határidők  ismételt megnyitásáról és a kárpótlás lezárásáról  szóló  2006.  évi  XLVII.  törvényt. A törvény hatályba lépése 2006.  március 31. napja. Az 1. § (1) bekezdés értelmében a törvény alapján a  kárpótlás  iránti kérelmét minden olyan jogosult benyújthatja, aki eddig bármely  okból  ezt  nem  tette  meg,  és  az  életüktől  és szabadságuktól politikai  okból  jogtalanul  megfosztottak  kárpótlásáról  szóló 1992. évi
XXXII:  törvény  (Kpt.) 2. §-a (1) bekezdésének c) és d) pontjai, illetve a 3.  §-a (1) bekezdésének c) pontja alapján – a II. világháború alatt (1941.
június  27.-1945.  május 9.) faji, vallási vagy politikai okból teljesített munkaszolgálatot  –  erre  jogosult  lett  volna,  továbbá  akinek  a  Kpt.
módosításáról  szóló  1997.  évi XXIX törvény alapján benyújtott kérelmét a Központi  Kárrendezési  Iroda  azért  utasította el, mert nem tett eleget a hiánypótlási kötelezettségének.
 
Az  1.  §-ban  meghatározott  jogosult  a  törvény hatálybalépését követő 4 hónapon  belül  nyújthatta be kérelmét a Központi Igazságügyi Hivatalhoz. A határidő jogvesztő volt, a mulasztás miatt igazolásnak nincs helye.
 
Tekintettel  arra,  hogy kárpótlási ügyekben a Központi Igazságügyi Hivatal és  kirendeltségei  járnak el, javaslom, hogy kárpótlásával kapcsolatosan a Központi  Igazságügyi Hivatalnál érdeklődjön (cím: 1116 Budapest, Hauszmann Alajos utca 1. Telefon: 371-8900).
 
Kérem tájékoztatásom megértő tudomásulvételét.
 
Üdvözlettel:
Sonnevend Pál Dr.
 
főosztályvezető
____________________________________________________________

Dr. Sólyom László úrnak
a Magyar Köztársaság Elnökének
 
Tisztelt Elnök Úr!
 
Avval a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy a magyar állam szolgáltassa vissza elkobzott tulajdonaimat!
A tulajdonok, a melléklet szerint felsorolva, amelyeket az Önök illetékes hivatala elismert és igazolt a "részleges kárpótlás" dokumentumaiban. Mellékelem, de az Önök irattáraiban is megtalálhatók.
 
Tulajdonomtól egy illegitim kormány és országgyűlésnek nevezett kijelölt személyek által törvénynek, vagy  törvényerejű rendeletnek nevezett fogalmazványok alapján fosztottak meg, (vélemény). (EJENy, 17§2. Nem lehet senkit tulajdonától megfosztani.) Evvel, mármint az egyetemes emberi jogokkal is ellentétes, pedig azt, az ENSZ-be való felvételünkkor az 1949. évi XX. törvénybe is beiktatták. Mindezen formáknak megfelelően a fenti törvények-nek nevezett irományok az államosított (elkobzott) javak után kártérítést írtak elő. Ezt az előírást 1990-ig nem hajtották végre, 1990. után sem  eddig,- a mi részünkre.
 
Az Önök által "rendszerváltásnak" nevezett időszakban, a rendszerváltónak nevezett Kerekasztal lovagjai és Önök (AB, LB), valamint Képviselőknek nevezett végrehajtói által jogfolytonossá tették az 1949. évi XX. törvényt, tehát az ott és az alapján megfogalmazottakat amelyre külön nem tér ki a folyamatosan toldozott és foltozott 1949. évi XX. törvény, azokat Önök, mint az ország jelenlegi vezetői, magukra nézve kötelezőnek, sőt ideiglenes de jogérvényes Alkotmánynak nevezik, (vélemény).
Ilyen, el nem évülhető követelés, az elkobzott tulajdon utáni kártérítés, amelyet nem töröltek el.
 
Tulajdonaimról soha nem mondtam le, minden kormánytól visszakövetelem, de azok, (kormányok) képviselői neveltetésüknél fogva, nem válaszolnak követelésemre. Bemutathatom hiteles dokumentummal, hogy az országban szinte egyedülállóan, törvényesen sem kívántam orgazda lenni, ezért másét nem vásároltam meg magamnak a Kárpótlási jegynek nevezett papírokkal, amely papírok az elkobzott értékek használata utáni kamatok ezrelékét sem érte el. Nevetséges és/de felháborító folytatása az 1947-es alkotmánynak és törvénynek nevezettel.
 
Tisztelt Elnök Úr!
Kérem tulajdonaimat, elsősorban földemet annak használati jogával együtt visszaszolgáltatni! Kérem továbbá ipari-, kereskedelmi-, tulajdonaimat és egyéb ingatlanaimat és tulajdonomat vagy azok jelenlegi értékét (nem 65, csak 20 év kamataival együtt) visszaszolgáltatni, hogy most nyugdíjasként én is elmondhassam, hogy éltem megszállás nélküli demokratikus Magyarországon! (Megszállt majdnem demokratikus országban éltem egy napot, 1944-10-14. A majdnem-et, a háborús kényszerből hozott un zsidótörvények miatt mondom.)
 
" Ptk. azonban a tulajdonjoghoz fűződő igényt különleges igénynek tekinti, ezért kivételesen kimondja, hogy a tulajdonjogi igény soha nem évül el."
 
Kérem ez idézetet figyelembevételét is!
 
Kötelező tisztelettel:
Plósz Sándor sk.
Szsz: 14410140318
1121Budapest, Őzike út 27. III.2.
Kérem válaszukat e-mailban is megküldeni szíveskedjék!
 
Melléklet: Tulajdonok felsorolása. (Kárpótlási iratok emilnek terjedelmesek, azokat majd a kártérítő hatóságnak bemutatom.)
Magyarországon, 2010.04.30.
 
 
Melléklet:(részlet a Személyi lapomról)
 

TULAJDONI LAP

("Kárpótlási" iratok szerinti hányadban)
Ingatlan és földbirtok:


·          Budapest: Plósz Lajos u. (Gombocz Z. u) 5157/A, 5157/1, (4582m2+ház)
·          Sárospatak: 6519, 6519/A, 6328/1, 6529/A, 6529, 6328/5, (93 Kh+1026!-öl, 9442m2+ 4 házingatlan)
·          Felsőrajk: 919/1/A, 919/1/B, 907/2, 629/1, 920,  (162 Kh+995!-öl)
·          Pötréte: 527/B/1, 527/B/2, 527/B,  (155 Kh+799!-öl)

Ipari tulajdon:

·          (Zsigmondy) Híd és Mélyfúrási V. 1/4+1/24 rész.
·          Gyantagyár Rt. 1/19200 rész. (TAURUS)
·          Urivári-Zsilvölgyi Rt. 1/4200 rész.
·          Ganz és Társa Rt. 1/1000 rész.
·          Hangya Ipari Rt. 1/4000 rész.
·          Sárospataki Kovamalomkőgyár-Egylet. (részvények)

Bank részvények:

·          Kereskedelmi Bank Rt. 1/15152+1/50000 rész.
·          Takarékpénztár Rt. 1/32590 rész.
·          Hitel Bank Rt. 1/32592 rész.

A tulajdonjogok gyakorlását, - a felszabadúlás és a bolsevik önkény 1947:XXX, és a 1949.évi.3.tvr, 1952. évi 4.tvr, törvénynek csúfolt határozatai alapján,- akaratomon kívül megszakítottam,  a Rendszerváltásnak nevezett … -, tulajdonjogaimat még nem állította helyre.

Apám elhurcolása és meggyilkolása (Gulág) után járó vérdíj 1/3-a, (400 000/3.-Ft). Nagyapám elhurcolása és meggyilkolása után semmi!
A magyar államtól elemi elvárásom, kártérítési követelésem elfogadása.

Plósz Sándor
 


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások