Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

H2020Nov23

2008. Június 25., Szerda 21:39

Tömeges megtérések az internet által?

Írta:  Magyar Kurír
Értékelés:
(8 szavazat)
Általában kinevetnek, amikor azt mondom, hogy az internet tömeges megtéréseket fog eredményezni – írja egy internetes szakember, aki saját megtérését a világhálónak köszönheti.

„Aki sok időt tölt internetezéssel, jól tudja, hogy a közönséges vagy erkölcstelen tartalmú oldalak és a lelkileg építő oldalak aránya kb. végtelen az egyhez. Jómagam mint internetes fejlesztő és marketinges, aki évek óta figyeli az internetes kultúrát, ennek ellenére úgy vélem, komoly érvek szólnak amellett, hogy a világháló nyújtotta újfajta kommunikáció minden eddigi médiumnál hatékonyabban vezeti el az igazságra a tévelygő lelkeket" – írja Jennifer Fulwiler az InsideCatholic internetes újságban.

„Három évvel ezelőttig magam is tévelyegtem; megrögzött, harcos ateista voltam. Azután valami kíváncsiságféle fogott el: lehet, hogy az élet több, mint a látható világ? Keresni kezdtem Istent, méghozzá szó szerint: mivel nem tudtam kihez fordulni, a Google-ba írtam be a keresett szavakat. Később blogot is indítottam. Eleinte mindez egyszerű gondolatkísérlet, félkomoly filozófiai kérdésfelvetés volt. Álmomban sem gondoltam volna, mi lesz belőle... Két év múlva a férjemmel együtt megkeresztelkedtünk, és azóta is gyakorló katolikusok vagyunk."

„Az internetet három jellemzője különbözteti meg minden más médiumtól, s ezeknek köszönhető, hogy azt hiszem, a férjem és én csak az első fecskék vagyunk, mert az internet segítségével még nagyon sok megtérő fog rátalálni a katolikus egyházra."

1. Az internet interaktív

„Amikor először kerestem online információt a vallásról, örültem, hogy jócskán találtam olyan véleményeket, amelyek saját ateista nézeteimet tükrözték. Az istentagadásnak ugyanazokkal az érveivel találkoztam, amelyeket a családban és a barátaimtól gyerekkorom óta hallottam és magam is sokszor hangoztattam. Volt azonban egy jelentős különbség – a hozzászólások.

Érdeklődéssel olvastam a keresztények és az ateisták vitáit a neten. Először egészen megrökönyödtem, amikor egy keresztény kezdett érvelni. Addig azt hittem, csak nekünk, ateistáknak vannak fogós kérdéseink, és a mi világnézetünk az egyetlen, amely nem omlik össze, ha alaposabban megkérdőjelezik. Arra számítottam, hogy a keresztények összeroppannak. A viták során azonban kiderült, hogy ha valaki őszintén gondolkodik, be kell ismernie, hogy a keresztények hite ésszerű alapokon nyugszik. Sőt... mindinkább úgy tűnt, mintha az ő világnézetük volna igazán logikus. Arra gondoltam, van néhány jó kérdésem számukra; és volt is. De kiderült, hogy nekik is volt egy-két jó kérdésük az én számomra.

Az interaktív médiumokban a hamis információkat megcáfolják, a téves, hiányos eszmék összeomlanak a keresztkérdések súlya alatt, és ezt mindenki észreveszi, aki őszintén keresi az igazságot. Bármi legyen is a felfogásunk, az interneten nem tudunk úgy elszigetelődni a másként gondolkodóktól, mint a valós életben. Az én esetemben ez azt jelentette: ahelyett, hogy ateista barátaimtól megerősítést kaptam volna, keresztényekbe botlottam, és szembesülnöm kellett a felfogásukkal. Ismételten azt tapasztaltam, hogy a nehéz kérdések egyedül a keresztények, különösen a katolikusok hitrendszerét nem ingatják meg."

2. Az internet mindenki számára hozzáférhető

„Az interneten bárki elmondhatja, amit akar. A nyilvánosság immár nemcsak azok kiváltsága, akik szépen meg tudják fogalmazni a gondolataikat, van idejük könyvet írni, vagy megfelelő kiadói kapcsolatokkal rendelkeznek. Az információt ma már nem az elit birtokolja. Az interneten keresztül több gondolat, kérdés, gyors, személyes válasz jut el az emberhez. Megismerhetővé válik az egyszerű ember teológiája, vagyis az, ami a hétköznapi életben működik."

3. Az internet közvetlen

„A legnagyobb és a legfontosabb különbség a világháló és a hagyományos média között az, hogy a neten az emberek spontán módon szólalnak meg. Blogokat és hasonló személyes írásokat olvasni olyan, mintha belehallgatnánk az emberek gondolataiba. Én a hozzászólásokban, a fórumokon, az eldugott blogokban találkoztam az élő, lélegző kereszténységgel; olyan írásokban, amelyekről a szerző nem is sejtette, hogy valaha valaki el fogja olvasni. Itt az igazi kereszténységre találtam rá, nem arra a szalmabábra, amelyet az ateisták állítanak, hogy kigúnyolhassák és ledönthessék. A keresztények hétköznapjaiba való bepillantás nyomán ismertem fel: igen, a keresztények valóban hiszik, amit a hitük tanít, és ettől a hittől az életük tényleg egészen más. Kicsit úgy éreztem magam, mint az ókori római gladiátorviadalok szemtanúja, aki végignézi, ahogy a keresztények meghalnak a Colosseumban. Kacagni és gúnyolódni mentem oda; összezavarodva és kíváncsian jöttem el, hogy vajon mi motiválja ezeket az embereket.

Az információbőség mindig segíteni fogja az igazi kereszténységet, mert az igazság a kereszténység oldalán van. Az internet korában a szívnek és az értelemnek egyaránt bőséges információ áll rendelkezésére. Saját tapasztalatból tudom, hogy ekkora információözönben a legkeményebb ateista sem állhat ellen az igazságnak, még ha csak fél szívvel keresi is."

Jennifer Fulwiler blogja, ahol megtéréséről és keresztény életéről ír, itt található.

Forrás: Magyar Kurír 

Megjelent: 8159 alkalommal

Hozzászólások  

 
Fogadós
#26 névtelenFogadós 2012-09-17 17:30
Ha a logikát vesszük az ateizmus sokkal logikusabb mint a katolikus vallás.
Idézet
 
 
leszerelt
#25 VÁ: Tömeges megtérések az internet által?leszerelt 2012-09-17 01:38
Idézet - Éva-Kata:
... a régi honlap Őszaktonája azonos a mostani Leszerelt-tel? A szavak értelmében azonosnak gondolom. Kérlek válaszolj. Köszönöm!


Kedves Éva-Kata,

Minden katona előbb-utóbb leszerel, és más beosztást kap.

Szeretettel,
leszerelt
Idézet
 
 
Éva-Kata
#24 SzfvárÉva-Kata 2012-09-15 10:30
Kedves barátaim!
A baj az, hogy nem ez van:
- törölni csak trágár írásokat szabadna!
- mindenkinek akár egyetértő, akár egyet nem értő véleményét tiszteletben kellene tartani! (úgy értem törölgetés nélkül közzé kell tenni) majd arra kap válaszokat, amelyekből választgathat a maga épülésére!
- az itt feltett cikk a tájékozódni vágyókat, az igaz utat keresőket tökéletesen megzavarja, mert joggal gondolhatja, hogy a honlap szellemiségébe illik, mivel itt jelentettétek meg! Úgye a kanonizált bibliai tanokon élő katolikus vallás és hatalmista, kollaboráns egyháza nem illik e honlap szellemiségébe? Legalábbis remélem, hogy nem! Ha így van, itt helye sem lehetett volna a fenti "megtérésről" szóló írásnak.

Egy más kérdés: a régi honlap Őszaktonája azonos a mostani Leszerelt-tel? A szavak értelmében azonosnak gondolom. Kérlek válaszolj. Köszönöm!
Idézet
 
 
Merkurius
#23 Merkurius 2012-04-05 15:05
Biró Lajos valóban elég jól látja a dolgokat .
Érdemes meghallgatni az előadását .
Az első néhány percet át lehet ugrani , de utána jó az előadás .

www.youtube.com/.../
Idézet
 
 
Rékabea
#22 Rékabea 2012-04-05 08:30
Részlet Biró Lajos : A Magyar Jézus és a zsidó-kereszténység bukása cimü könyvböl .:
" A jézusi Atya a szeretet és nem a gyülölet Istene, aki soha nem parancsolt ölésre (ellentétben Jahvéval! (aki a Bibliában Úrnak neveztetik!) - aki feltámasztja a halottakat, aki gyógyit (hiszen Jézus azt mondta, hogy ö és az Atya egyek, tehát Jézus yógyitásai, csodatételei, kijelentései egyben az Atyáéi is), aki az örök élet vizét nyújtja : a Világosság jóságos Istene. A jézusi és a zsidó istenképzet teljesen ellentétes tehát és a gnózist kiirtó gyöztes judeokereszténység olyan vallásvegyüléket hozott létre, ami se nem jézusi, se nem zsidó igazán. Hogyha egy hordó borba egy pohár szennyvizet töltünk, akkor éppugy szennyvizet kapunk, mintha egy hordó szennyvizbe öntünk egy pohár bort. A gyalogszedret sem lehet egybeoltani a szölövel.
Ezért a judeokereszténység megalapitói egy második júdási (ördögi)árulást követtek el Jézus ellen, "istenné" emelve a gonoszság és hazugság Teremtöjét, a vérszomjas démont, e világ fejedelmét. (Jehovát!)
A jó és rossz, az igaz és hamis, a világos és a sötét összemosása, összekeverése mindig a Gonoszt szolgálja, és a lehetö legveszedelmesebb eltévelyedés.
Ezért kérlek benneteket
MAGYAROK !!! TESTVÉREIM !!!! SZAKADJATOK EL
A HAZUG ZSIDÓ-KERESZTÉNY EGYHÁZAKTÓL, AMELYEK JÉZUS ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÁT TERJESZTIK. - TÉRJETEK VISSZA A MAGYAROK ISTENÉHEZ , A SZKITA-HUN-MAGYAR ÚR JÉZUSHOZ-
Aki NEM AZONOS Krisztussal !!
TESTVÉREIM !!! MAGYAROK !!! - HA AZT AKARJÁTOK, HOGY SORSUNK JOBBRA FORDULJON,
HALADÉKTALANUL TÉRJETEK MEG SZERETÖ ATYÁTOKHOZ, A SZKITA ÚR JÉZUSHOZ !!!!
TESTVÉREIM !!!! ÉBREDJETEK !!!!
Idézet
 
 
Zoli
#21 Zoli 2012-01-10 21:54
Idézet - sound:

Úgy látom ezt már túltárgyaltuk. :)


Egyet értek :-) >Zoli
Idézet
 
 
sound
#20 sound 2012-01-10 17:18
Idézet - Tengezin:
Sound polgártársnak

Kedves Sound,

Hivatkozol a szakás cikkre, ahol nekem volt egy kérésem, hogy egy bukovinai nevű hozzászólását töröljük. Ez meg is történt, és szerintem ehhez sem kell szabályozás: az emberi méltóságot sértette több helyen is. Engem lehülyézett, a szerzőt lekiszsidócsajozta. Ha Zoliék nem törölték volna ezt a "hozzászólást", én mentem volna el.

Ennek ürügyén hadd mondjam el, hogyan látom én azt a kettősséget, amit igaz keretény erkölcs hiányában még nem bírsz megérteni.

Van egy látszólagos ellentmondás: az oldal felügyelői tiltják a pálista=saulista=judaista "keresztény" tanok hirdetését, ugyanakkor fellépnek a zsidózás ellen, illetve ahogy én látom, minden sértő és becstelen, erkölcstelen bejegyzés ellen.
Tudtad, hogy ez ránk év(tíz)ezredek óta jellemző? Hogy nem csak a szittya birodalomban, hanem még az erdélyi magyaroknál (székelyeknél), ahol legtovább megőrződött a tiszta hit, teljes vallásszabadság volt? Tartott mindez az 1600-1700-as évikig, amikorra a habsburg terror Erdély lakosságának közel FELÉT kiirtotta, és szászokat, oláhokat, albánokat telepített a helyükre.

A(z erkölcseibe) magyar tehát mindig elnéző volt a más gondolkodással szemben, ezért a honlapon is bárki kifejtheti a véleményét, amíg az nem megy más vagy mások rovására.
Ahogyan a keresztény erkölcsnél leírtam: mindegy, hogy kinek minek születik valaki, mert a cselekedet, a viselkedés a meghatározó. Hogyha ez a honlap is zsidó, cigány, stb. ellenes lenne, az ellenségei malmára hajtaná a vizet, akik pl. az antiszemitizmust is azért találták ki, hogy elkóborló báránykáikat egy karámban tarthassák. Nem magyar érdekeket szolgálnak azok a gyűlölködő, kiirtással fenyegetőző honlapok, akik embereket a származásuk miatt fenyegetnek. A cselekedet a döntő.
A haza sem azé, aki meghal érte, hanem aki teleszüli.


Kedves Tengezin!
A szakás cikkre Zoli bejegyzése miatt utaltam, a sértegetés törlése ellen nem szóltam, hisz ez egyértelmű.
Már pedig az utóbbi napokban elég sok zsidózás, meg egyéb megy a hsz-ben. Köszönöm hogy ennyi mindent leírtál, de többségében tisztában vagyok az általad írtakkal.
Lehet hogy nem vagyok igaz keresztény, ebben is igazságod lehet, mert engem ilyen fogalmak már nem nagyon érdekelnek, hisz olyan nagyon cselekmény-tanító-földik, viszont ezek is még további megértési szakokba tartozók, tehát létezik ezen felül is még mit megérteni és ebbe belehelyezni azt a már megélt és kimerített kereszténység dolgot. :)
Idézet
 
 
sound
#19 sound 2012-01-10 17:07
Idézet - Tengezin:
Idézet - sound:
Idézet - Zoli:
Idézet - sound:
[Milyen érdekesen működik az emberi logika. :)


Ezért nem jó a több értelmû rövid rejtélyek.

A szabályzat ugyan az ami volt is a régi honlapon. Ha ott érthetô volt miért nem érthetô itt?
egy részlet:

magyarmegmaradasert.hu/.../...
>Zoli


Kedves Zoltán!
Én tovább nem magyarázkodom, mert semmi "több értelmű és rejtélyes" kérdést nem tettem fel. A hsz-eket alulról felfelé haladva olvasva, jó helyen van és érthető, főleg a #3 sound 2012-01-08 21:41 elolvasása és az utána történtek szerint. Mint mondtam volt a következetességre kérdeztem rá.
Úgy látom ezt már túltárgyaltuk. :)

S attól, hogy megint megújítva cikként felkerül az, amit mint "fix Szabályzatként" valahova oda kellene elmozdíthatatlanul rakni, ...
A praktikusság sosem egy hátrány, az egyenesség pedig erény. :)


Nem nagyon hiszek ezekben a fix szabályzatokban. Régen is működtek az íratlan törvények, ma is működnek. Külső törvényre annak van szüksége, akiből hiányzik a belső. Azt meg nem sajnálom, hagyja itt a honlapot, van sok másik.
A szabályozásról mindig az a harrypotteres filmrészlet jut eszembe, amikor a boszorkányiskola új igazagtónője nekiáll rendeleteket hozni, és a végén már nem fér el a falon a sok szabályozás... De nem lett tőle rend.


Kedves Tengezin!
Hát amit Zoli tart Szabályozásnak, annak szövege nem mondható épp nem nagy beszabályozottságnak, szépen lehet miatta és benne halászni is, de hogy még ennyit sem egy "fix" mindenhol látható helyre? Én ezt fixiroztam.
Elnézést, nem jól használtam a időzőjelt, nem "fix Szabályzatként" kellet volna írnom, hanem hogy állandóan látható irányvonalként legyen valahova feltéve.
A többivel egyetértek, amit felvetettél, de nem mindenki ilyen felfogású, mint mi. :)
Idézet
 
 
Tengezin
#18 Tengezin 2012-01-10 15:45
Sound polgártársnak

Kedves Sound,

Hivatkozol a szakás cikkre, ahol nekem volt egy kérésem, hogy egy bukovinai nevű hozzászólását töröljük. Ez meg is történt, és szerintem ehhez sem kell szabályozás: az emberi méltóságot sértette több helyen is. Engem lehülyézett, a szerzőt lekiszsidócsajozta. Ha Zoliék nem törölték volna ezt a "hozzászólást", én mentem volna el.

Ennek ürügyén hadd mondjam el, hogyan látom én azt a kettősséget, amit igaz keretény erkölcs hiányában még nem bírsz megérteni.

Van egy látszólagos ellentmondás: az oldal felügyelői tiltják a pálista=saulista=judaista "keresztény" tanok hirdetését, ugyanakkor fellépnek a zsidózás ellen, illetve ahogy én látom, minden sértő és becstelen, erkölcstelen bejegyzés ellen.
Tudtad, hogy ez ránk év(tíz)ezredek óta jellemző? Hogy nem csak a szittya birodalomban, hanem még az erdélyi magyaroknál (székelyeknél), ahol legtovább megőrződött a tiszta hit, teljes vallásszabadság volt? Tartott mindez az 1600-1700-as évikig, amikorra a habsburg terror Erdély lakosságának közel FELÉT kiirtotta, és szászokat, oláhokat, albánokat telepített a helyükre.

A(z erkölcseibe) magyar tehát mindig elnéző volt a más gondolkodással szemben, ezért a honlapon is bárki kifejtheti a véleményét, amíg az nem megy más vagy mások rovására.
Ahogyan a keresztény erkölcsnél leírtam: mindegy, hogy kinek minek születik valaki, mert a cselekedet, a viselkedés a meghatározó. Hogyha ez a honlap is zsidó, cigány, stb. ellenes lenne, az ellenségei malmára hajtaná a vizet, akik pl. az antiszemitizmust is azért találták ki, hogy elkóborló báránykáikat egy karámban tarthassák. Nem magyar érdekeket szolgálnak azok a gyűlölködő, kiirtással fenyegetőző honlapok, akik embereket a származásuk miatt fenyegetnek. A cselekedet a döntő.
A haza sem azé, aki meghal érte, hanem aki teleszüli.
Idézet
 
 
Tengezin
#17 Tengezin 2012-01-10 15:03
Idézet - sound:
Idézet - Zoli:
Idézet - sound:
[Milyen érdekesen működik az emberi logika. :)


Ezért nem jó a több értelmû rövid rejtélyek.

A szabályzat ugyan az ami volt is a régi honlapon. Ha ott érthetô volt miért nem érthetô itt?
egy részlet:

magyarmegmaradasert.hu/.../...
>Zoli


Kedves Zoltán!
Én tovább nem magyarázkodom, mert semmi "több értelmű és rejtélyes" kérdést nem tettem fel. A hsz-eket alulról felfelé haladva olvasva, jó helyen van és érthető, főleg a #3 sound 2012-01-08 21:41 elolvasása és az utána történtek szerint. Mint mondtam volt a következetességre kérdeztem rá.
Úgy látom ezt már túltárgyaltuk. :)

S attól, hogy megint megújítva cikként felkerül az, amit mint "fix Szabályzatként" valahova oda kellene elmozdíthatatlanul rakni, ...
A praktikusság sosem egy hátrány, az egyenesség pedig erény. :)


Nem nagyon hiszek ezekben a fix szabályzatokban. Régen is működtek az íratlan törvények, ma is működnek. Külső törvényre annak van szüksége, akiből hiányzik a belső. Azt meg nem sajnálom, hagyja itt a honlapot, van sok másik.
A szabályozásról mindig az a harrypotteres filmrészlet jut eszembe, amikor a boszorkányiskola új igazagtónője nekiáll rendeleteket hozni, és a végén már nem fér el a falon a sok szabályozás... De nem lett tőle rend.
Idézet
 
 
sound
#16 sound 2012-01-10 13:44
Idézet - Zoli:
Idézet - sound:
[Milyen érdekesen működik az emberi logika. :)


Ezért nem jó a több értelmû rövid rejtélyek.

A szabályzat ugyan az ami volt is a régi honlapon. Ha ott érthetô volt miért nem érthetô itt?
egy részlet:

magyarmegmaradasert.hu/.../...
>Zoli


Kedves Zoltán!
Én tovább nem magyarázkodom, mert semmi "több értelmű és rejtélyes" kérdést nem tettem fel. A hsz-eket alulról felfelé haladva olvasva, jó helyen van és érthető, főleg a #3 sound 2012-01-08 21:41 elolvasása és az utána történtek szerint. Mint mondtam volt a következetességre kérdeztem rá.
Úgy látom ezt már túltárgyaltuk. :)

S attól, hogy megint megújítva cikként felkerül az, amit mint "fix Szabályzatként" valahova oda kellene elmozdíthatatlanul rakni, ezzel megint nem történt semmi, mert a cikk besorolás szerint Tájékoztató, s vagy érdekel valakit ez a cikkbesorolás, vagy nem.
De ha úgy gondolkodunk, hogy a "törvény nem tudása nem mentesít" elv lesz alkalmazható a jövőben, s nem segítjük előre nyilvánvalóan a kedves olvasókat hogy milyen elgondolás szerint szólhatnak ezen cikkekhez, akkor hogyan beszélhetünk tanításról és egymást megértő magatartásról? A megértés alapja, hogy nyilvánvalóvá tesszük saját követendő álláspontunkat, s persze utána jöhet az elhatárolódás, kitérés, vagy kitiltás.
Mellesleg megjegyzem a másik honlapon sem olvasta mindenki azt a cikket, ha a statisztikából kiindulva a napi látogatottság és a cikk látogatásának arányát veszed, akkor ezt meg lehet állapítani. Inkább egymás figyelmét hívtuk fel a hsz-eknél erre a cikkre, hogy az illető tudja hova tenni, hogy miért nem értünk egyet a hsz-ével.

A praktikusság sosem egy hátrány, az egyenesség pedig erény. :)
Idézet
 
 
Zoli
#15 Zoli 2012-01-10 10:55
Idézet - sound:
[Milyen érdekesen működik az emberi logika. :)


Ezért nem jó a több értelmû rövid rejtélyek.

A szabályzat ugyan az ami volt is a régi honlapon. Ha ott érthetô volt miért nem érthetô itt?
egy részlet:

magyarmegmaradasert.hu/.../...
>Zoli
Idézet
 
 
sound
#14 sound 2012-01-10 08:11
Idézet - leszerelt:
Kedves sound,

Köszönöm kérdésed kifejtését. Mi is látjuk, észleljük ezt a hiányt. Honlapunk szellemisége meghatározásának helye szerintem is a rengeteg tennivaló tetején van. Sajnos amikor ránk szakadt a régi honlap letiltása, gyorsan kellet azt pótolni, s emiatt ezen elsőrendű téma megvitatását és egyeztetését, mint lovat vágtában megpatkolni, még nem sikerült. Ráadásul, az új rendszer megtanulása, a hibák kijavítása és a közben újonnan érkező anyagok kezelése is eléggé idő-igényes. Na de, továbbá is küszködünk vele, amint Zoli mondja, “nem adjuk fel”. Mindenesetre, e honlap szellemiségét tulajdonosa, Zoli, dönti el.

A bejegyzések cenzúrázása egy eléggé igényes szellemi munka: A kiinduló pont mindenkor a hozzászólás, mondhatni, föltételezett “szentsége”, mely föltételezést csak a megadott hozzászólás összes tényezőjének figyelembe vétele - külön-külön is, egybevéve is - változtathatja meg. Mivel hogy ez a munka nem csak érvelést, de megérzést és ráérzést is igényel, és mert ezen utóbbi termékek a tudatalatti világban alakulnak ki, a megítélést legtöbb esetben lehetetlen kimerítően megokolni.

Jómagam helytelennek - egyes esetekben, károsnak - tekintem a hitterjesztést, de elfogadom, hogy ezt nem mindenki látja így. (Elismerem, hogy jómagam is néha saját hitemnek adok hangot. Az ilyesmit próbálom visszafogni, de néha, sajnos, megvadulnak a lovak) Viszont tegyünk megkülönböztetést a hitterjesztés és egy megadott nép ősi hite megismerése közt. Az egyik egy egyéni elképzelések propagálása, illetve erőltetése, míg a másik egy érvényesíthető kutatás eredménye. Mivel hogy itt a megadott nép a magyar nép, kétségtelennek tartom, hogy saját hitünk megismerése kilétünk (alapvető) megismeréséhez tartozik.

Ami a politikai (vagy más) viták anyagát illeti, azokat is a fönt említett (szükségképpen, alanyi) megítélés szabályozza. Csak példaként említem, hogy Adolf Hitler, Mein Kampf című könyve csak úgy kerülhetett forgalomba Nyugaton, hogy azt kiadója majdhogynem laponként irgalmatlanul elítélte és támadta. De a könyv megjelent, és aki csak azt akarta tudni, mi van benne, megtudhatta. Ez a módszer megfordítva is hatásos: Ha valaki káros propagandát akar terjeszteni, azt látszólag rossz példaként jelenteti meg, de nem szakaszokat idézve belőle, hanem teljességében. Na de, hogy félreértés ne legyen, hangsúlyozom: Evvel nem föltétlenül az itt bejegyzett hozzászólások esetleges indítékaira utalok.

Mégegyszer köszönöm részletes válaszodat.


Kedves leszerelt!
A helyzet a következő: sokszor találkozom e honlap linkjével a facebook-on vagy más blogokon is.
Aztán szerintem, sok ember feljön ide olvasni, akikről tulajdonképen nem tudni, hogy milyen vallásban, vagy gondolkodásban élnek. Bele- bele olvasnak más cikkekbe is, de nem tudják, hogy milyen irányvonala van ennek a honlapnak, s ezért aztán sok bonyodalom lesz a jövőben, ha ezt kiemelt, jól látható helyre nem adjátok fel a honlapon. Az emberek azt szokták meg, hogy a cikkekhez hozzáfűzik saját hitük szerinti gondolatmenetüket, s ha moderálva lennének, nem tudnák, hogy mi miatt is. Csak még ezt a pár szót mondanám a dologhoz.
Részemről én magam sohasem szoktam olyan helyre feliratkozni, ahol párharcot kellene vívnom másokkal, s főleg nem előre megfontoltam akarom ezt provokálni sem, azonban a fentiek alapján sok vétlen is van a hozzászólók közül. Talán.
Idézet
 
 
sound
#13 sound 2012-01-10 07:58
Idézet - Zoli:
Soundnak!

"Maradok tisztelettel, s ha legközelebb szintén csak egy sort írok, azon érdemes tovább gondolkodni, szerintem, pont azért, mert nem szokásom. :)"

Kedves Sound!

Nem szeretnék belebonyolódni a többi részletekbe de az utolsó mondatod végett kénytelen voltak írni, hogy mások is okuljanak ha segíteni akarnak.

Mi (szerkesztők) azt szeretnénk ha oly módon is könnyítenétek a munkánkat ha egyáltalán még továbbra is érdemesnek tartsátok a honlapunkat, akkor ezután nem holmi rejtelmes mondatocskákkal provokáljatok többszöri kérdés - "válaszdit" játszani velünk azért, hogy kiderítsük miről is volt szó. Itt erre gondoltam:

("S a másik féllel kapcsolatban lőn néma csend?")

Azt, hogy egyszer ezt megtetted azért nem írtam volna de most még ijesztgetsz is :eek: is, hogy ezután még több lesz ebből ezt nem tartom igazságosnak és az ilyen "játékba" ezután nem is fogunk belemenni.
Miért nem lett szólva ott azonnal ahol hibát csináltam? Mert utána néztem az általad linkelt dolgoknak és valóban a hibát én csináltam. Vagy ha nem akartad részletezni nekem is írhattál volna hiszen nem titkos a drótpostám :-)


Kedves Zoltán!
Fenyegetés? Nem.
Szembeütő dologra hívtam volna fel figyelmet, s mondatom csak erre vonatkozott volna:
"#1 Rékabea 2012-01-08 10:40
...HALADÉKTALANUL TÉRJETEK MEG SZERETÖ ATYÁTOKHOZ, A SZKITA ÚR JÉZUSHOZ !!!!"
A problémám lényege, az, hogy ezen visszatérő mondatok nem tanítanak semmit, bármelyik "hagyományosan keresztény" cikk alatt állnának is, melyek saulinak mondatnak.
A hibát pediglen ott látom, hogy akkor miért vannak felrakva ezen a cikkek? Tán látásmód bemutatásnak, gondolom. Aztán sokáig ezekhez nem szól hozzá senki, mert nem akar senki senkit megsérteni a saját gondolatmenetének leírásával. Erre jön egy hozzászólás és az is mily tanúságos: lsd #1 Rékabea 2012-01-08 10:40. Erre jön egy másik... s erre csak az egyik van moderálva. OK. biztos kellett, de a másik fél meg minek ír, ha nem tanít és nem vezet rá semmire a cikkel kapcsolatban okos szavakkal.
Erre írtam e hsz-em:
#5 sound 2012-01-08 22:11
S a másik féllel kapcsolatban lőn néma csend?"
Nem volt rejtélyes szerintem és követhető is volt az előző hsz-ek értelme szerint.
Nem tudom milyen hibát fedeztél fel önmagad dolgában és azt el is ismerted önmagadnak, de ebben egyáltalában nem is voltál benne. :)
Milyen érdekesen működik az emberi logika. :)
Idézet
 
 
Zoli
#12 Zoli 2012-01-09 20:56
Soundnak!

"Maradok tisztelettel, s ha legközelebb szintén csak egy sort írok, azon érdemes tovább gondolkodni, szerintem, pont azért, mert nem szokásom. :)"

Kedves Sound!

Nem szeretnék belebonyolódni a többi részletekbe de az utolsó mondatod végett kénytelen voltak írni, hogy mások is okuljanak ha segíteni akarnak.

Mi (szerkesztők) azt szeretnénk ha oly módon is könnyítenétek a munkánkat ha egyáltalán még továbbra is érdemesnek tartsátok a honlapunkat, akkor ezután nem holmi rejtelmes mondatocskákkal provokáljatok többszöri kérdés - "válaszdit" játszani velünk azért, hogy kiderítsük miről is volt szó. Itt erre gondoltam:

("S a másik féllel kapcsolatban lőn néma csend?")

Azt, hogy egyszer ezt megtetted azért nem írtam volna de most még ijesztgetsz is :eek: is, hogy ezután még több lesz ebből ezt nem tartom igazságosnak és az ilyen "játékba" ezután nem is fogunk belemenni.
Miért nem lett szólva ott azonnal ahol hibát csináltam? Mert utána néztem az általad linkelt dolgoknak és valóban a hibát én csináltam. Vagy ha nem akartad részletezni nekem is írhattál volna hiszen nem titkos a drótpostám :-)
Idézet
 
 
leszerelt
#11 leszerelt 2012-01-09 20:41
Kedves sound,

Köszönöm kérdésed kifejtését. Mi is látjuk, észleljük ezt a hiányt. Honlapunk szellemisége meghatározásának helye szerintem is a rengeteg tennivaló tetején van. Sajnos amikor ránk szakadt a régi honlap letiltása, gyorsan kellet azt pótolni, s emiatt ezen elsőrendű téma megvitatását és egyeztetését, mint lovat vágtában megpatkolni, még nem sikerült. Ráadásul, az új rendszer megtanulása, a hibák kijavítása és a közben újonnan érkező anyagok kezelése is eléggé idő-igényes. Na de, továbbá is küszködünk vele, amint Zoli mondja, “nem adjuk fel”. Mindenesetre, e honlap szellemiségét tulajdonosa, Zoli, dönti el.

A bejegyzések cenzúrázása egy eléggé igényes szellemi munka: A kiinduló pont mindenkor a hozzászólás, mondhatni, föltételezett “szentsége”, mely föltételezést csak a megadott hozzászólás összes tényezőjének figyelembe vétele - külön-külön is, egybevéve is - változtathatja meg. Mivel hogy ez a munka nem csak érvelést, de megérzést és ráérzést is igényel, és mert ezen utóbbi termékek a tudatalatti világban alakulnak ki, a megítélést legtöbb esetben lehetetlen kimerítően megokolni.

Jómagam helytelennek - egyes esetekben, károsnak - tekintem a hitterjesztést, de elfogadom, hogy ezt nem mindenki látja így. (Elismerem, hogy jómagam is néha saját hitemnek adok hangot. Az ilyesmit próbálom visszafogni, de néha, sajnos, megvadulnak a lovak) Viszont tegyünk megkülönböztetést a hitterjesztés és egy megadott nép ősi hite megismerése közt. Az egyik egy egyéni elképzelések propagálása, illetve erőltetése, míg a másik egy érvényesíthető kutatás eredménye. Mivel hogy itt a megadott nép a magyar nép, kétségtelennek tartom, hogy saját hitünk megismerése kilétünk (alapvető) megismeréséhez tartozik.

Ami a politikai (vagy más) viták anyagát illeti, azokat is a fönt említett (szükségképpen, alanyi) megítélés szabályozza. Csak példaként említem, hogy Adolf Hitler, Mein Kampf című könyve csak úgy kerülhetett forgalomba Nyugaton, hogy azt kiadója majdhogynem laponként irgalmatlanul elítélte és támadta. De a könyv megjelent, és aki csak azt akarta tudni, mi van benne, megtudhatta. Ez a módszer megfordítva is hatásos: Ha valaki káros propagandát akar terjeszteni, azt látszólag rossz példaként jelenteti meg, de nem szakaszokat idézve belőle, hanem teljességében. Na de, hogy félreértés ne legyen, hangsúlyozom: Evvel nem föltétlenül az itt bejegyzett hozzászólások esetleges indítékaira utalok.

Mégegyszer köszönöm részletes válaszodat.
Idézet
 
 
leszerelt
#10 leszerelt 2012-01-09 20:33
Bocsánat, itt valami műszaki hibát követtem el, de nem tudom mit. Mindenesetre, ide beollózom sound honfitársunk korábbi bejegyzését.

sound

"Semmi gond kedves leszerelt! :)
Én csak a következetességet bátorkodtam hiányolni, meg ugye már egy párszor leírtam, de minek is, hogy valami egységbe kéne foglalni a "honlap szellemiségét", ami oly sokszor felvetül, meg ugye a több korrektor/moderátor irányvonalát is kéne egységesíteni, s miután ez megtörtént, lehetne talán kitörölni olyan cikkeket, ami ebbe nem tartozik bele, s főleg de nem utolsósorban én sem értem, hogy mit nem értesz, amikor csak egyszerű erkölcsi azonos elbírálású dologról van szó.
Pár előző példát engedj meg, hogy elődbe idézzek, más cikkek hozzászólása közül, hogy jobban érthető legyen a kérdésem, s bizony ez érinti azt is, hogy most valaki töröl, valaki meg nem, s ha már töröl minek alapján dönthető el a hozzá füzhetően írt megítélés lehetősége:
magyarmegmaradasert.hu/.../...

magyarmegmaradasert.hu/.../...

Előre bocsátom, mint ahogyan szoktam, hogy engem nem érint a vallási és hit jellegű csatározás, mert mindenkinek a maga hite szerint, de ha itt nem szabad beszélni egyes hitekről, vagy más hitekről nem lehet kétséget táplálni, akkor hogyan tanulunk meg értékében látni a jelen irányzatokat?

A Kanadai Népszabadság linkjét én is betettem, ha jól emlékszem valahová, mert szörnyűséges, akkor jó lenne azt is törölni nem?
Na most, ha meg itt nem lehet széles körben átbeszélni a jelen politikai háttér látásait, akár jelen pontjában, akár múlttal összekötve, akár feltételezni, hogy hosszú távon mi hasznot vagy haszontalanságot hoz a jelen politikai megítélés nemzetünkre nézve, akkor meg tessék azt is megszabni valami iránymutatásban a honlap szellemiségével egyetemben. Ez így lenne igazságos, s akkor mindenki tudja, hogy hova jött fel, és mit ne piszkáljon, s akkor minden maradhat beszűkülni váró világként, magára maradva, mert hogy a vitáknak és különböző látásmódoknak véleménye szerint lehetséges csak előrehaladás a gondolatmenet fejlődésének, de ha megáll valami, az megkötött létében nem fejlődhet tovább, csakis megkövesedhetik, s ezáltal nem lehet feltárni abban már semmi tévest, vagy igazt, csak a "van valamiért létet".

Maradok tisztelettel, s ha legközelebb szintén csak egy sort íro"

[A sor vége valahogy lemardt. Elnézést kérek]
Idézet
 
 
leszerelt
#9 leszerelt 2012-01-09 20:12
Idézet - Baltazár:
[A tűrhetetlen anyagot töröltem. leszerelt}

Hogy képzeled hogy...


Kedves Baltazár,

Sajnálom, hogy honlapunk szellemisége fölháborít. Megpróbálok kérdésedre válaszolni, de bevallom, nem látom mi mást tehetek 2012-01-08 21:45 hozzászólásomhoz.

Elismerem, hogy sokszor hibázok, néha súlyos hibát követek el. Ilyenkor, ha lehet, megpróbálom azt helyrehozni. Nem szívesen cenzúrázom a hozzászólásokat, de bejegyzésed egyes szakaszai, sajnos, megítélésem szerint, igenis tűrhetetlenek voltak a magyarmegmaradasert.hu honlapon. Hogy félreértés ne legyen, az, hogy egyes szavak “napi használatban vannak” nem jelenti azt, hogy itt föltétlenül eltűrhetők – habár ebben az esetben, nem csak magukkal a szavakkal volt gond. Az, hogy mi történelmileg hiteles, mi nem, vita kérdése lehet, melynek ésszerű megvitatását nem hogy nem kifogásoljuk, szívesen olvassuk. A manapság “bibliá”-nak nevezett iromány-gyűjtemény túlnyomó tartalma, viszont - szerintem, és valószínűleg minden kevésbé elfogult gondolkodó szerint – a fajgyűlöletet, a gonoszság és gonosztevők dicsőítése, Jézus Urunk, őseink és az emberiség meggyalázása, és hasonló júdaista eszmék gyűjteménye. Az efféle anyag terjesztését, pedig, itt nem tűrjük. Az ésszerű evangélium vitáknak a fórumban adtunk helyet.

Habár szerintem Hazánk – egyeseknek, “ez az ország” - nincs “tele hazugokkal”, elismerem, hogy, sajnos, itt is van belőlük jónéhány.

Honlapunk hitele fölött mindenki saját maga ítélkezhet; Te is, kedves honfitársam, ha arra kapsz kedvet.
Idézet
 
 
sound
#8 sound 2012-01-09 11:09
Idézet - leszerelt:
Idézet - sound:
S a másik féllel...

Kedves sound,

Sajnos, nem értem kérdésed...


Semmi gond kedves leszerelt! :)...

[Véletlenül törölt tartalom. Lásd: #10. hozzászólást]
Idézet
 
 
Baltazár
#7 Baltazár 2012-01-09 10:20
[A tűrhetetlen anyagot töröltem. leszerelt}

Hogy képzeled hogy olyan szavakat minősítesz tűrhetetlennek amik nem sértőek napi használatban vannak és történelmileg hitelesek és a bibliában is szerepelnek?!
Felháborító
Nemcsak tévelygőkkel van tele ez az ország hanem hazugokkal is
Súlyos hibát követtél el amivel az oldal hitelét magad ástad alá !
Idézet
 
 
leszerelt
#6 leszerelt 2012-01-08 22:30
Idézet - sound:
S a másik féllel kapcsolatban lőn néma csend?

Kedves sound,

Sajnos, nem értem kérdésed. Jól megfontolt hozzászólásaidhoz vagyok szokva, de itt nem tudom, mire utalsz, találgatni pedig nem szeretek. Kérlek fejtsd ki kérdésedet.
Idézet
 
 
sound
#5 sound 2012-01-08 22:11
S a másik féllel kapcsolatban lőn néma csend?
Idézet
 
 
leszerelt
#4 leszerelt 2012-01-08 21:45
Kedves Baltazár,

Igazad van: Magyarországon még mindig sok a tévelygő és hamis ember. Ezen honlap céljai közé tartozik a régészeti, nyelvészeti, embertani és történelmi térképek és a hozzá kellő iránytűk napvilágra hozatala, úgymint a magyar-hun-ellenes szervezett és rendszeresített hamisítások leleplezése, a már ezer éve tévelygő magyarság számára. Istenhitünket és minden más hitünket csak valódi kilétünk, milétünk, múltunk, műveltségünk – anyanyelvünk, hagyományaink, regéink, népművészetünk, szokásaink - megismerésével tudjuk visszaszerezni, újra magunkévá tenni, s nem egy élősködő nép által kiagyalt és belénk oltott, gazdatestek lebénítására bevetett dogmatikus terror-”vallás” gyakorlásával vagy terjesztésével.

Ha netán Te ismersz kútfőt, amivel bizonyítani tudod állításaidat, azt szívesen elolvasnám, de hozzászólásodban, sajnos, csak a fönt említett zsidókrisztián szekták dogmáit és azok gonosztevő hatását látom. Evangélium vitáknak helyet adtunk a fórumban magyarmegmaradasert.hu/.../76 de a Jézus Urunkat meggyalázó vélekedéseket ezen a honlapon nem szívesen látjuk, sőt, nem tűrjük.

A Magyarországon működő, hibásan “keresztény”-nek nevezett egyházak hazafias kispapjait, apácáit, laikusait megértéssel, türelemmel és szeretettel várjuk, de zsidó vagy zsidó érdekeket szolgáló vezetőit csak sajnálni tudjuk, és, jelen helyzetünkben, ezen utóbbiak ellen csak elszigeteléssel tudunk védekezni.

E honlapon minden tisztességes, magyar Istenhitet, erkölcsöt vagy hitet kereső honfitársunkat nyílt szívvel és tárt karokkal fogadunk, az ésszerű vitát is szívesen olvassuk, de mindenkit megkérünk, tartsuk tiszteletben honlapunk szellemiségét.
Idézet
 
 
sound
#3 sound 2012-01-08 21:41
Nem értem a dolgot, hogy ugye már megállapítottuk, hogy nem bántjuk egymást a hitében, s ha lehet nem is engedünk itt hittéríteni.
Ha a vezetőség és a tulaj meggondolta a dolgot akkor kérem szóljon. De akkor meg ugye kettős mérce forogna ugye fenn, ha jól gondolkodom a dolgot, s márpedig gondolkodom. Mert hogy szoktam...
S főleg mert ordítva és mindenkinek a jóérzésén átmászva...s elég tudatlanul is, mert ha ugye a régi időket vesszük alapul a régi törzsek hiteit is, akkor is...
Én nem mondok többet.
Idézet
 
 
Baltazár
#2 Baltazár 2012-01-08 19:27
Rékabeának

Az lehet, hogy Jézus nem volt [törölve] mind, Jézusról is beszéltek.
Még maga Jézus is hivatkozik[törölve]
Amúgy meg Jézus [törölve]
Ez az ország (Magyarország) tele van tévelygő hamis emberekkel. Tisztában kell lenni a fogalmakkal

[A tűrhetetlen anyagot töröltem. leszerelt}
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 67.3%Austria 1.3%
United States 5.6%Canada 1%
Romania 4.9%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.9%
Russian Federation 2.7%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 1.9%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.2%
Norway 1.5%Italy 0.1%
Serbia 1.3%Spain 0.1%

Today: 878
This Week: 878
Last Week: 7754
This Month: 25214
Last Month: 20851
Total: 2526569

Belépés